Įkraunama...
Įkraunama...

Mamytės Suomijoje

Laukas 4u.gif
Gal galit patarti, kur iš Helsinkio būtų verta nuvažiuoti vienai dienai?
Tokius populiariausius Turku, Povo, Tampere, jau aplankėm, ir nežinau, kur ryt su MB galėtume nulėkti, pasivaikščioti, pavalgyti ir tada jau namučio traukti? g.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif gal kas galetu patarti,kur kreiptis del vaiku darzelio suomijoje vamaloje? gal ten kas jau gyvena is lietuvos? aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(autukai @ 2011 11 01, 21:27)
Sveiki smile.gif gal kas galetu patarti,kur kreiptis del vaiku darzelio suomijoje vamaloje? gal ten kas jau gyvena is lietuvos? aciu smile.gif

Gal kelos reikia klausti?
Atsakyti
O wiki sako, kad Vammalos nebėr, dabar vadinasi Sastamala. Darželius ir pan. info reikia žiūrėti miesto svetainėje.

http://www.sastamala...d=3518;sid=3518
http://www.sastamala...d=3519;sid=3519

Atsakyti
Terve visoms! Jungiuosi į plepučių būrelį ir aš. Perskaičiau visą 44psl. diskusijų traktatą ir kaip supratau, daugelis esate sostinės gyventojos. Mes gyvename Šiaurės Savonijoje - Kuopio mieste, pastebėjau,kad turiu ,,kaimynę" iš Jyvaskylos (už apytikriai 150km), o gal dar artimesnių kaimynių yra?
Taigi, užkliuvo tema apie soc.garantijas, draudimą LT ir čia, FI. Aš su sūnumi taipogi priklausau LT soc., tačiau čia mes abu gaunam nemokamas medicinines apžiūras, paslaugas ..., neturim Kelos kortelių tik FI ID numerius...Vyras turi viską, kaip ir eilinis FI pilietis,kadangi čia dirba.
Ar yra mamų,kurių vyrai dirba FI, moka mokesčius, o jūs pačios priklausote LT soc.sistemai? Kokiai sistemai Jūsų vaikučiai tuomet priklauso?
Ačiū ,kurios atrašysit ir malonu prisijungti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2011 11 12, 17:53)
... tačiau čia mes abu gaunam nemokamas medicinines apžiūras, paslaugas ..., neturim Kelos kortelių tik FI ID numerius..

Kur čia? Poliklinikoje ar Neuvoloje?
Atsakyti
g.gif dabar nepasakysiu tiksliai, turbūt Neuvoloje , dar nežinau tiksliai visų pavadinimų, nors dbr man esant nestuke.gif , tai ir ligoninėj tyrimus daro ir laboratorijoj ir vis kiton vieton važiuoju, tai su pavadinimais dar sunkoka...
Atsakyti
Jei prižiūri nėštumą, tai tikriausiai Neuvola, nes poliklinikoje prašo parodyti Kelos kortelę. Bet jei gimdyti ruošiesi Suomijoje, tai siūlau gauti Kelos kortelę, kitaip suma už ligoninę nenudžiugins. O jei vyras dirba, tai šeimos nariams Kelą irgi turėtų duoti.
Atsakyti
Kelos kortelės neduoda, nes turiu LT soc.draudimą,gaunu motinystės išmokas iš Sodros, neduoda kortelės ir vaikui. Bet turim gavę iš Kelos tokius medicininius lapus (ar kaip čia tiksliau pavadinus juos),kad galime naudotis medicinėmis FI paslaugomis. Esame ES, todėl tikrai gimdymas FI neturi kainuoti daugiau nei eilinei moteriai suomei.
Atsakyti
Na, jei Kela kažką davė, tai tada gal ir tiks.
O "eilinei suomei" gimdymas kainuoja tik po ~20-30e už dieną ligoninėje (man rodos kiek skiriasi priklausomai nuo miesto/ligoninės). O va be soc draudimo diena ligoninėja artėja prie 1000e
Atsakyti
Tai taip, mokestis už lovą ligoninėj,kaip aš vadinu, yra ir tą aš žinau. Dabar besilankant ligoninėj dėl ultrasaundo niekas neprašė Kelos kortelės, tik ID nr. Išvykstant iš LT deklaravau tai ir pasiėmiau iš logonių kasų kelias E formas, kurias pristačiau į Kelą, tačiau kaip minėjau, kortelės negavome, tik lapus su antspaudais ...

Atsakyti
Mano vyras dirba, mes su dukra turim Kelos korteles. Is LT ishsiregistravau, atsisakiau menesines pasalpos. Bet dukra palikau registruota LT, jeigu reiketu med.pagalbos LT.
Vaidyte, o kodel tu neatsisakai pasalpos LT? Cia labiau apsimoka tureti visas soc.garantijas ir pasalpas nei LT.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astuliux1: 13 lapkričio 2011 - 07:07