Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario operacija

Vyro neleido į operacinę schmoll.gif Tik jau sutvarkytą mažylę išnešė už durų ir parodė. Man darė be narkozės, tik su epidūrine nejautra. Visiškai normalu, kad vyras laukė už durų, nes ką jis būtų ten veikęs g.gif Pasilikti primas 2 naktis irgi nebuvo reikalo, nes dukrytės man nepaliko pradžioje, kad pati pailsėčiau (nors aš nebuvau absoliučiai pavargusi bigsmile.gif ). Dėl vaiko kilnojimo, tai tie naujagimiai tokie plunksnelės, kad man net nekilo minties, jog galiu nepakelti blink.gif Kas tas yra 3 kg bigsmile.gif Ir šiaip po Cezario jaučiausi labai gerai, kad 3 dieną vaikščiojau lengvai, lovoje varčiausi į visas puses ir netgi neprisiminiau, jog esu operuota bigsmile.gif
Atsakyti
Musu tevelio neileido taip pat, Istiesu, jei cezaris neplaninis, tai nera kada dar vyra sterelizuoti biggrin.gif Bet leido stoveti uz duru, o pro toki apvalu langa viska mate, ir net filmavo!!! thumbup.gif thumbup.gif
O as tai sunkiai atsigavau 10 dienu tai tikrai labai slkaudedavo nors kita diena irgi turejau eit ir siaip vaiksciojau nes turi ir vaika panesiot ir paimti pamaitinti, sunku buvo ir ant spnu pasisukti, bet manau skauda ir moterims kurias kerpa smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vitalija...: 13 rugpjūčio 2006 - 08:48
Man irgi dare neplanuota cezari,bet net nepagalvojom kad vyras dar galetu eit kartu. Svarbiausia jau ta akimirka buvo kad tik nuimtu man ta skausma begalini nuo saremiu. Vyras sau "ramiai" lauke palatoje
Atsakyti
wub.gif Na gal cia tik Lietuvoj vyru neleidzia g.gif Nes mes gyvenam JAV ir vyras buvo aprengtas specialiais rubeliais ir ileistas i operacine. visada buvo salia wub.gif ir vaikutis pirma pateko ne i mamos rankas, o i tevelio wub.gif
tevelis laike mergyte salia, kol mamyte daktarai siuvinejo smile.gif veliau ja trumpam isnese, kol mane baige siuvineti ir grazino abi i palata wub.gif pamenu visa nakti gulejau ir ziurejau i savo angeleli, nors seseles norejo paimti, kad pailseciau, bet prasiau, kad man ja paliktu - vis delto pirmosios akimirkos ir apie pailsejima nebuvo ne minties wub.gif
tai buvo pati stebuklingiausia diena musu gyvenime!!! wub.gif
Atsakyti
Leidžia ir Lietuvoj dalyvauti. Bent jau Kauno Mažylio GN. Man buvo neplaninis cezaris, tai įsileido ir vyrą, tik aš sugalvojau nulūžt, nes buvau įsijautrinusi ir man suleido didesnę dozę ( darė su epidūrine nejautra).Tai va, kai aš nusprendžiau pamiegot cool.gif tai ir vyras išėjo, sako pilna ten daktarų, o man vistiek nėr ko morališkai palaikyt, nes brangioji pučia į ūsą lotuliukas.gif . Bet sakė stebėjo per kažkokį tai langa specialų.
Atsakyti
QUOTE(Ingushka @ 2006 09 30, 13:32)
Leidžia ir Lietuvoj dalyvauti. Bent jau Kauno Mažylio GN. Man buvo neplaninis cezaris, tai įsileido ir vyrą, tik aš sugalvojau nulūžt, nes buvau įsijautrinusi ir man suleido didesnę dozę ( darė su epidūrine nejautra).Tai va, kai aš nusprendžiau pamiegot  cool.gif  tai ir vyras išėjo, sako pilna ten daktarų, o man vistiek nėr ko morališkai palaikyt, nes brangioji pučia į ūsą  lotuliukas.gif . Bet sakė stebėjo per kažkokį tai langa specialų.

Sveikutes viskas taip pat ir man buvo lygiai lygiai zodis zodin viskas taip ir buvo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingushka @ 2006 09 30, 12:32)
Leidžia ir Lietuvoj dalyvauti. Bent jau Kauno Mažylio GN. Man buvo neplaninis cezaris, tai įsileido ir vyrą, tik aš sugalvojau nulūžt, nes buvau įsijautrinusi ir man suleido didesnę dozę ( darė su epidūrine nejautra).Tai va, kai aš nusprendžiau pamiegot  cool.gif  tai ir vyras išėjo, sako pilna ten daktarų, o man vistiek nėr ko morališkai palaikyt, nes brangioji pučia į ūsą  lotuliukas.gif . Bet sakė stebėjo per kažkokį tai langa specialų.

o ar esi tikra, kad... miegojai? Nes daugelis, ypac ekstriniu cezariu metu, kai suleidzia didele vaistu doze, nuo nervu ir persitempimo alpsta/netenka samones - bent man gydytojai taip sake ax.gif
Atsakyti
Mano vyrui neleido KKGN, o drauges vyras per stiklo sieną galėjo žiurėt klinikose bigsmile.gif
Atsakyti
Aš dar pagalvojau, jog iš tiesų gerai, kad medikai leidžia mamai po operacijos pailsėti ir vaikučio nepalieka. Neneigiu, kad yra gana didelė moralinė trauma, kai kūdikio nepadeda ant krūtinės, po to kiaurą naktį košmaruose kamuojiesi, ar iš tiesų pagimdei, bet aš po operacijos nei fiziškai, nei morališkai nebūčiau sugebėjusi pasirūpinti kūdikiu schmoll.gif Vienas dalykas, pooperacinėje palatoje mes gulėjome 3 moteriškaitės, kur kūdikiams ta patalpa absoliučiai nepritaikyta. Visos buvome leisgyvės, su "maišiukais", su temperatūromis, prapjautais pilvais, siaubingu alkiu ir nuvargusios kaip nežinia kas. Aš pvz. būčiau vaiku niekaip nepasirūpinusi schmoll.gif O vat ryte, kai išsimiegojau, kai atsidūriau palatoje, tada jau vyrą variau vaiko ieškoti doh.gif

Ir dar. Prieš kelias dienas mačiau tikras, autentiškas Cezario operacijos nuotraukas. Vaizdas man asmeniškai buvo baisus ir sukrečiantis. Kelias dienas, žiūrėdama į nediduką randelį, negalėjau patikėti, jog pati buvau tikrąją to žodžio prasme išmėsinėta. Na, tokia ta realybė. Todėl esu laiminga, kad mano vyras operacinėje nebuvo, o laukė už durų. Kuom jis man būtų padėjęs? Niekuo tikrai schmoll.gif Man svarbiausia, jog buvo profesionali medikų komanda, kuri greitai, operatyviai ir su didžiausia sėkme padėjo man susilaukti dukrytės.
Atsakyti
Man pries menesi taip pat dare cezario operacija KMUK ir vyrui leido dalyvauti, aisku buvo aprengtas kaip gydytojas zaliais rubeliais ir su kauke biggrin.gif . As tai dziaugiuosi kad jis dalyvavo, nes man ramiau buvo, po to kai iseme mazyle tai keliavo i naujagimiu skyriu mirksiukas.gif
Atsakyti
Tikrai vyrams leidzia per cezari but salia, prie galvos, ypac jei daro daline nejautra. Juk jis gali bendraut su zmona smile.gif Tik vyrai turetu labiau paprasyt ax.gif nes gyd. nelabai megsta kai operacijos metu, nes tai rimta operacija, "blaskosi" kaip ir visai nereikalingas zmogus. Bet busimas tevelis labai reikalingas kad ir pirmam kontaktui su mazyliu, o ir kad pareguliuotu, jog mazyliuka kad ir po operacijos paguldytu mamytei ant krutines, ko daznai po cezario gyd. nedaro....
Atsakyti
Antakalnio klinikose per cezario operacija apie vyro dalyvavima nera ne kalbos. mano gydytoja paaiskino, kad tai yra rimta operacija, todel dalyvauja tik mediku personalas. net jei atliekama spinaline nejautra. vyras lauke uz duru ir pirmas gavo palaikyti dukryte bigsmile.gif man ant operacines stalo dave ja tik pabuciuoti ax.gif
Atsakyti