Įkraunama...
Įkraunama...

alkoholis

QUOTE(Sophi @ 2010 12 13, 20:05)
Viskas į sveikatą, kas vartojama su saiku. Beje, 40 g gramų gero alkoholio kasdien didina organizmo atsparumą visokiom zarazom ax.gif

Niu...ir kartu formuojamas įprotis. Šiaip jau įprotis susiformuoja po maždaug 10 dėsningų pasikartojimų...be to, kasdien gaunate tam tikrą alkoholio dozę. Ir kiek tekę girdėti, visi alkoholio skaidymo pėdsakai iš organizmo pasišalina tik per kelias savaites, praktiškai beveik mėnesį - tuo paaiškinamas alkoholikų užgerimai tam tikrom bangom - dėl biocheminių dalykų...Na, čia jei kalbam apie stiprų alkoholį..bet ir silpnas alkoholis veikia smarkokai, pvz, toks žmogus greičiau dėl išsiplėtusių kraujagyslių - netgi 3 kartus greičiau netenka kūno šilumos ir pan.

Visą žiemą taip saugantis ligų yra negerai jau - nes būtent pavojingas ne išgeriamas kiekis, o būtent dėsningas pasikartojimas, suformuojamas įprotis, ir atsiranda noras gaut to kažko stimuliuojančio, atpalaiduojančio, sušildančio, nervus nuimančio...Va taip ir formuojasi step by step priklausomybės...

Čia tik šiaip pastebėjimai..Šiaip jau pati gaunu dovanas butelaičius, bet esmė, kad pas mane jie taip ir stovi nenaudojami visai - abstinentė beveik esu..Perdovanoju..Nors kartą gavus romo butelį apsidžiaugiau - suėjo į pyragus
ir meduolius.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 14 gruodžio 2010 - 08:41
QUOTE(Violeta* @ 2010 12 14, 10:28)
Niu...ir kartu formuojamas įprotis. Šiaip jau įprotis susiformuoja po maždaug 10 dėsningų pasikartojimų...be to, kasdien gaunate tam tikrą alkoholio dozę. Ir kiek tekę girdėti, visi alkoholio skaidymo pėdsakai iš organizmo pasišalina tik per kelias savaites, praktiškai beveik mėnesį - tuo paaiškinamas alkoholikų užgerimai tam tikrom bangom - dėl biocheminių dalykų...Na, čia jei kalbam apie stiprų alkoholį..bet ir silpnas alkoholis veikia smarkokai, pvz, toks žmogus greičiau dėl išsiplėtusių kraujagyslių - netgi 3 kartus greičiau netenka kūno šilumos ir pan.

As nesuprantu ar jum gaila svetimu pinigu... ar to isgerto alkoholio gaila... turite ikvepimo? eikit - rasom uzsiimkit svieciamaja veikla apie alkoholio vartojima... tiem kam to reikia, o sitos diskusijos tema primenu: kiek jus isleidziat alkoholiui per menesi?
taip, kad gana oftopint, niekam neidomu ko jus ten dovanu gaunat ir ko ne...
Atsakyti

ji negeria ir nerūko todėl mirs sveika lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lunatikas: 14 gruodžio 2010 - 12:01
Man alkoholis nera malonumas,greiciau atvirksciai (koks cia malonumas kai galva apsisuka ir kvailystes kresti pradedi,o kita diena bloga buna),namie siaip neguli,perku tik jei "pakistukams" reikia (o kartais reikia blush2.gif ),tai jei ir isleidziu tai buna nedidele suma.O siaip sau kartais koki karta per pora menesiu alaus buteliuka nusiperku,kai ko nors nesaldaus atsigerti norisi,su suriu pvz.,lygiai taip pat galiu ir nealkoholini alu gerti smile.gif O ir darbas toks kad gerti negalima ax.gif
Bet vat Kaledoms vaikai karsto vyno uzsisake,tai jau teks kazka nupirkti ax.gif
Atsakyti
apie 100lt ax.gif
didžioji dalis šios sumos susidaro einant su draugais į kavinę kokią ar panašiai, kur sidro taurė 8lt, būna, kainuoja..
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 12 14, 08:28)

lotuliukas.gif va tai tau - aš jau chronė biggrin.gif Bet 365 dienas per metus tikrai negeriu - tik rudenį, kai jau atšąla ir žiemą, kitais metų laikais jokio poreikio anei įpročio nėra bigsmile.gif
Visą žiemą taip saugantis ligų yra negerai jau - nes būtent pavojingas ne išgeriamas kiekis, o būtent dėsningas pasikartojimas, suformuojamas įprotis, ir atsiranda noras gaut to kažko stimuliuojančio, atpalaiduojančio, sušildančio, nervus nuimančio...Va taip ir formuojasi step by step priklausomybės...

Kaip sakiau, vartoju tik po 2 šaukštus - jokio juntamo poveikio: nei stimuliuojančio, nei šildančio, nei atpalaiduojančio nėra, taigi ir didint dozės nėra poreikio rolleyes.gif
Iš medikų lūpų esu girdėjus, kad alkoholio iki 40 g - vaistas, daugiau - nuodas smile.gif

Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2010 12 14, 13:25)
(koks cia malonumas kai galva apsisuka ir kvailystes kresti pradedi,o kita diena bloga buna),

drinks_cheers.gif chroniškai negaliu pakęst girtų žmonių blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 12 10, 21:39)
Na bet aš vistiek nesuprantu... Jūs man, nesusipratėliai, paaiškinkit. Jei siurbčiojat tą alkoholį beveik kas vakarą, tai ką jūs darot, tarkim prisireikus kažkur išeiti/nuvažiuoti? Juk tikrai būna, atrodo nieko neplanuoji, praleisi vakarą namie, o čia ima ir skambteli kas nors: atvarykit į svečius, arba atvažiuokit reikia pagalbos kokios. Tai jūs ką - vairuoti kaip ir negalit, nebent į troleibusą sėdat, ar kaskart atsisakot kažkokių susitikimų vardant to, kad jau išgėrėte?
O jei svečiai pas jus, o jūs su kvapeliu...  schmoll.gif
Iš vis man nesuvokiama kaip kasdien (kaip, kad kai kurios rašėte), įmanoma siurčioti tą alkoholį. Šito nedaro nei viena mano pažįstama šeima, jau nekalbant apie mano ar vyro tėvus. Ech...pagavojau, kad pasisekė mums tada su draugais, nes ką žinau, jei nuvažiavus pas ką į svečius man buteliais apkrautų stalą  doh.gif  Aš pabendraut atvažiuoju, o ne apsvaigusia pabūti.

saunu, kad labai labai daznai kviecia i svecius ar apsilanko pas tave... smile.gif
galima ir atsisakyti, susitariant kitai dienai.
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 12 10, 20:39)
Na bet aš vistiek nesuprantu... Jūs man, nesusipratėliai, paaiškinkit. Jei siurbčiojat tą alkoholį beveik kas vakarą, tai ką jūs darot, tarkim prisireikus kažkur išeiti/nuvažiuoti? Juk tikrai būna, atrodo nieko neplanuoji, praleisi vakarą namie, o čia ima ir skambteli kas nors: atvarykit į svečius, arba atvažiuokit reikia pagalbos kokios. Tai jūs ką - vairuoti kaip ir negalit, nebent į troleibusą sėdat, ar kaskart atsisakot kažkokių susitikimų vardant to, kad jau išgėrėte?
O jei svečiai pas jus, o jūs su kvapeliu...   schmoll.gif
Iš vis man nesuvokiama kaip kasdien (kaip, kad kai kurios rašėte), įmanoma siurčioti tą alkoholį. Šito nedaro nei viena mano pažįstama šeima, jau nekalbant apie mano ar vyro tėvus. Ech...pagavojau, kad pasisekė mums tada su draugais, nes ką žinau, jei nuvažiavus pas ką į svečius man buteliais apkrautų stalą  doh.gif  Aš pabendraut atvažiuoju, o ne apsvaigusia pabūti.

nesu tokia piemenė, kuriai chebra skambintų 23 valandą ir kviestų kažkur tūsintis. Kaip ir mano draugai naktimis nesišlaisto schmoll.gif
Jei devintą ar dešimtą vakare atsisėdu priešais televizorių su vyno ar sidro taure, tai nėra apsistatymas buteliais. schmoll.gif

QUOTE(lunatikas @ 2010 12 10, 21:25)
matot nesusipratėlei (rašoma su -ei) aiškinu. nedirbu tv3 pagalboje, kad kas vakarą gelbėčiau žmones keliuose. gero vyno taurė, vakare, skaitant knygą ar žiūrint įdomų filmą, stiklas konjako žaidžiant su vyru šachmatais, ar šampano taurė su mylimuoju lovoje, man neapsuka galvos tiek, kad atėjus netikėtiems svečiams šlitinėčiau ir kraučiau visus butelius kiek turiu ant stalo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif nei vieno išsilavinusio, inteligentiško, mokančio lietuviškai rašyt žmogaus bendravimo su kitais nesugadina stiklas vyno per vakariene.  smile.gif  smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viti: 23 gruodžio 2010 - 16:43
apie 100 lt. brangiai kainuoja alus brangiausiajam. ir pykstu. bet nepadeda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laurutexxxx @ 2010 12 25, 19:15)
apie 100 lt. brangiai kainuoja alus brangiausiajam. ir pykstu. bet nepadeda doh.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
labai gaila pinigėlių , bet kartais nusiperku sampano ar vyno mirksiukas.gif
Atsakyti
apie 80lt per menesi ax.gif
Atsakyti