dar karta paprasysiu jei kur pamatysit, kad parduoda Grimm Jacob Pasakos. Trys verpėjos saukit garsiai, jau kaip uzsimaniau sitos knygos

Beje, neseniai buvo trumpa diskusija apie "Baroną Miunchauzeną". O aš atsiminiau visgi labiau man patikusį lietuvišką atitikmenį - Vyt. Petkevičiaus "Didysis medžiotojas Mikas Pupkus". Gal tas atitikmuo tik man
, bet kažkuo man jos abi visgi panašios.
Na ir dar tokia lietuviškai valstietiška
- to pačio Petkevičiaus "Sieknis, sprindžio vaikas".
Dar labai man įstrigusi Petkevičiaus knyga - šmaikščioji "Audra stilinėje". Vą ką aš skaičiau 12-16 metų būdama
Netgi jo "Šešiolikmečiai" man ašaras anuomet spaudė
Aišku, dabar ji pasirodytų biškį raudonoka knyga.
Iš viso kažkuomet Petkevičius buvo be galo populiarus ir visų mėgiamas rašytojas.
Papildyta:
Jei užmatysiu, tikrai prisiminsiu, kad tu jos ieškai

Na ir dar tokia lietuviškai valstietiška

Dar labai man įstrigusi Petkevičiaus knyga - šmaikščioji "Audra stilinėje". Vą ką aš skaičiau 12-16 metų būdama

Netgi jo "Šešiolikmečiai" man ašaras anuomet spaudė

Iš viso kažkuomet Petkevičius buvo be galo populiarus ir visų mėgiamas rašytojas.
Papildyta:
QUOTE(Vessta @ 2010 11 13, 21:52)
dar karta paprasysiu jei kur pamatysit, kad parduoda Grimm Jacob Pasakos. Trys verpėjos saukit garsiai, jau kaip uzsimaniau sitos knygos 

Jei užmatysiu, tikrai prisiminsiu, kad tu jos ieškai

Sveikos gyvos. Pabaigiau Pribuvėjos paslaptį, laaaabai patiko. rašau atsiliepimą blog'e 
Dabar negaliu apsispręst ką skaityt, nors jaučiu imsiu A. Kristof Storas sąsiuvinis.

Dabar negaliu apsispręst ką skaityt, nors jaučiu imsiu A. Kristof Storas sąsiuvinis.
QUOTE(Gegytė @ 2010 11 13, 22:02)
Sveikos gyvos. Pabaigiau Pribuvėjos paslaptį, laaaabai patiko. rašau atsiliepimą blog'e 

Tai įmesk blogo nuorodą, bent aš tai neatsimenu

QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 13, 22:14)

QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 11 13, 17:55)
Nedėsiu čia atsiliepimo, nes turbūt niekas daugiau neskaito tokių knygų
Labas,
Gal ir neskaitom. na bet tavo aprašymus apie knygas visada mėgstu paskaityti.
Be to, mačiau skaitai "Laukimą", irgi lauksiu atsiliepimo, nes jau pirmos dalies atsiliepimas tai labai patiko. Labai užsimaniau paskaityti kokių nors "vampyriškų" knygų, laukiu tinkamos progos (pasirodant jų bibliotekoj, tiksliau sakant).
Pati net nespėju skaityti temos, jau kokias dvi praleidau, nes visiškai esu panirusi į Styron "Sofi pasirinkimas" - prieškario Lenkija, karas, Aušvicas, pokario Amerika.

Na ką pabaigiau Elizabeth Gilbert ,,Valgyk, melskis, mylėk''.
Taigi kelionių memuarai , moteris keliauja į tris šalis , kad pagaliau susitvarkytų savo gyvenimą , pirmojoje knygos dalyje moteris būdama Italijoje , daug kalba apie maistą , na man tai ne itin įdomu buvo skaityti, nes ji man nesudomino kalbomis koks skanus patiekalas vienoj ar kitoj kavinėj

QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 13, 11:23)
esu laiminga, nes visgi radau šviežiai atvežtą "Kartą Amerikoje" (ko tikrai nebesitikėjau)

O aš kaip bebūtų keista, nieko iš knygų šįkart nepirkau. Sukau ratus apie Gabriella Magrini "Madam de Lenklo aistros" (skaičiau ištrauką, patiko), bet neėmiau, nes ir su nuolaida visgi dar brangoka. Varčiau ir Ingėno minėtą "Kartą Amerikoje", bet pirkti nesužavėjo. Užtad ieškojau draugei Coelho "Nugalėtojas lieka vienas", tai nei BLK, nei Maximoj jų nebuvo.
Beje, vakar pabaigiau Meg Cabot "Dvyliktas dydis - nestora", ar ką domina atsiliepimas?

QUOTE(daite @ 2010 11 14, 01:24)
Beje, vakar pabaigiau Meg Cabot "Dvyliktas dydis - nestora", ar ką domina atsiliepimas? 

Mane

Meg Cabot "Size twelve is not fat" ("Dvyliktas dydis - nestora")

Kadangi skaičiau anglų kalba, visų pirma, turiu pasakyti, kad pavadinimas labai klaidinantis. Tikėjausi kažko panašaus į Kinsellos stilų, bet buvo visai ne taip.
Standartinio amerikietiško sudėjimo (t.y. 12 dydžio) pagrindinė veikėja Heather, dirbanti bendrabutyje, susiduria su dviejų merginų mirtimis, bet yra įsitikinusi, kad jas kažkas nužudė, nes tos merginos neužsiiminėjo šokinėjimu nuo vieno lifto ant kito liftų šachtose. Nelabai kas nori ja tikėti, tačiau knygos eigoje darosi įdomu, kaip viskas "išsivynios", ar paaiškės, kad tai tiesiog nelaimingi atsitikimai, ar tikros žmogžudystės. Žinoma, viskas išaiškėja pačioje pabaigoje ir labai staigiai, todėl daugiau nei pusė knygos atrodo lyg trypčiojimas vietoje. Aišku, knygoje neapsieinama ir be meilės (dabartinės be atsako, ar buvusios).
Vienu žodžiu, knyga niekuo neypatinga, skirta nebent smegenų pailsinimui.Nežinau, koks lietuviškas vertimas, bet angliškai nesunku skaityti, o vertimas gali atrodyti dar lėkštesnis. Tokio chick lit stiliaus knygų yra žymiai geresnių (pvz. kad ir ta pati Kinsella arba Buivydaitė).

Kadangi skaičiau anglų kalba, visų pirma, turiu pasakyti, kad pavadinimas labai klaidinantis. Tikėjausi kažko panašaus į Kinsellos stilų, bet buvo visai ne taip.

Vienu žodžiu, knyga niekuo neypatinga, skirta nebent smegenų pailsinimui.Nežinau, koks lietuviškas vertimas, bet angliškai nesunku skaityti, o vertimas gali atrodyti dar lėkštesnis. Tokio chick lit stiliaus knygų yra žymiai geresnių (pvz. kad ir ta pati Kinsella arba Buivydaitė).