Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos apylinkių statybininkių diskusija

QUOTE(ilonux @ 2010 11 18, 23:42)
As irgi neskirstau, bet mokykla, jos aplinka, mokytoju kvalifikacija ir parengimas, ikvepta motyvacija kazko siekti, daug ka reiskia.
Juk pati rasei, kad niekas neprivers taves vaiko i Slengiu darzeli-mokyka vesti, o ten paima is namu ir parveza atgal, be to netoli namu visai..Bet vaiko gerove tevams yra svarbi, del to galima ir toliau paveziot, ar ne?  biggrin.gif 
Aisku gali buti labai issilavines ir nelaimingas ar visai be mokslo ir laimingas  mirksiukas.gif  Netgi sakoma, kad kuo maziau issilavinimo ir ziniu tuo zmogus daugiau sansu turi buti laimingesnis, nes nekankinaa saves jokiais egzistenciniais klausimais  lotuliukas.gif

As sutinku su tavim drinks_cheers.gif , tik kartais tu jau taip kategoriskai apie tuos mokslus, kad susidaro vaizdas, kad be mokslu zmogus niekas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2010 11 18, 22:37)
Peticijos del fabriko ir man reiktu.

As niekada neskirstau zmoniu pagal baigtas mokyklas ar mokslu lygi ir tikrai zmogaus gerumas, nuosirdumas, draugiskumas, pasiekimai darbe ar seimynine laime ne nuo mokslu priklauso. Ne issilavinimas zmogu padaro laimingu. Nors issilavinimas aisku reikalingas dalykas, bet jis man tikrai ne pirmoj vietoj gyvenime smile.gif

tikrai netikiu, kad nebus jokios taršos
radau peticija pasirašiau ir kitus raginsiu pasirašyt cool.gif

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif

QUOTE(ilonux @ 2010 11 18, 22:37)
Nebus ten iš to šiukšlių deginimo fabriko jokių 25 km taršos, išpūsta viskas.

o iš kur taip tiksliai žinot? skaičiau, kad labai padidins vėžio susirgimo atvejų unsure.gif

QUOTE(ilonux @ 2010 11 18, 22:42)
Bet vaiko gerove tevams yra svarbi, del to galima ir toliau paveziot, ar ne?  biggrin.gif 

o jeigu tėvams nėra galimybės vežiot, tai jiems nesvarbi vaiko gerovė biggrin.gif
Gyvenu su vyru baigusiu kaimo mokyklą ir draugai jo visi baigę tą pačią, nu tikrai nesu kažkuo kitokia, ar jų žmonos kitokios baigusios miesto mokyklas 4u.gif
Atsakyti
oho,kad pridiskutuota biggrin.gif

pas mane name jau grazeja ax.gif pradejo klijuoti plyteles vonioj thumbup.gif ir dar taip sparciai- apie desimta susiderinom visus aukscius ir plyteliu isdestyma,o vakare jau buvo dvi sienos po puse suklijuotos thumbup.gif na vonia nedidele,plyteles dideles,gal todel taip greitai jiems sekas biggrin.gif ir jau pirma karta siandien pasakiau MB,kad galeciau cia miegoti biggrin.gif

siandien buvo vienas "rotbando" meistras atvykes, tai gavo is manes nuotrauka ko as noriu, dabar lauksiu jo eskizu biggrin.gif biggrin.gif tikiuosi gausis jam normaliai viskas, nes maciau,kad pamates ko noriu neapsidziauge lotuliukas.gif lotuliukas.gif

RK10 (ar taip dabar tave reik trumpinti biggrin.gif ), klausei kokiais dazais dazysim- tai vat kazkokiais vokiskais "einza" blink.gif meistrai uztikrino,kad geri- lieka tik pasitiketi.... o vat issirinkti labai sunku doh.gif mazajam reik vos vos zalsvu i kambari, MB sako mergaitiska spalva, ka manot? As kazkaip galvoju ir berniukams tinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2010 11 18, 01:42)
Tai kad maciau radai skalbyklos temoj geras tas kriaukles. Tik parsivezt kazkaip reiktu. Man irgi aktualu, nes neleisiu MB det tos kriaukles, kur nupirko...

tai ten i Kauna ar i Vilniu trenktis reikia doh.gif o kainos taip niekas ir neparase... o cia vietoj,ir apziuret,ir suderet gal pavyktu g.gif Nors pusesere mano iskrauste sia vasara ta kriaukle didelel i lauka prie siltnamio g.gif - o ten pasikabino tokia vidutiniska - sakau,o tai kur tu botus plauni,kibirus... tai sake botus lauke plauna,o kibira(vidu) plauna su dusiuku- pas ja maisytuvas tas kur issitraukia...tai vel pasimeciau del tos kriaukles dydzio doh.gif
o jusu kriaukle tai matosi kad vyras pirko biggrin.gif biggrin.gif nu tik jie gali sugalvoti nupirkti kriaukle "su tarka" skalbimui- tu jam primink,kad jus ir skalbianke is amerikes parsivezet, nereikes tau visko rankom skalbti biggrin.gif biggrin.gif
QUOTE(ilonux @ 2010 11 18, 14:46)
Kaip smagu, kad jungiasi naujokės  4u.gif  Reiškia statyba Klaipėdos apylinkėse dar nemirė  thumbup.gif

tai kad sia vasara laaabai daug statybu vyko- viena pries mus toj gatvelej 3nauji namai isdygo bigsmile.gif
Papildyta:
ai,dar klausiau meistru del to delfino- tai sake grindims su juo atsargiai reikia,nes labai sukietina jis ta glaista,ir jei kada sugalvosit iskrapstyti,tai gali su plyteliu krastais issidrozti blink.gif dar sake budavo kazkoks laaaaabai brangus spec skystis ar lakas baseinams- tiems tarpeliams tepti, sakiau,kad suzinotu ar dar yra jo ir kaina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indruciukas: 19 lapkričio 2010 - 00:16
QUOTE(rutulyte @ 2010 11 18, 23:56)
tikrai netikiu, kad nebus jokios taršos
radau peticija pasirašiau ir kitus raginsiu pasirašyt  cool.gif

Visiškai sutinku  drinks_cheers.gif
o iš kur taip tiksliai žinot? skaičiau, kad labai padidins vėžio susirgimo atvejų  unsure.gif
o jeigu tėvams nėra galimybės vežiot, tai jiems nesvarbi vaiko gerovė  biggrin.gif
Gyvenu su vyru baigusiu kaimo mokyklą ir draugai jo visi baigę tą pačią, nu tikrai nesu kažkuo kitokia, ar jų žmonos kitokios baigusios miesto mokyklas  4u.gif

Tarša aišku bus, jos negali nebūti, nes kiekviena gamyba teršia, netgi paprasčiausia lentpjūvė. O apie rinkimus, jų triukus žinau, nes dirbu vienoj valstybinėj institucijoj, be to mūsų geras pažįstamas yra šio fabriko statybos projekto vadovas. Ir protestų iniciatorių pažįstu kaip nuluptą, teko ne kartą su jo "protestais prieš viską" susidurt... Bet jei iš viso atsisakyti gamybos ir visokių gamybinių verslų - kas tada? Iš ko gyvent, iš kur darbo vietos, ekonomikos augimas? Be gamybos nieko nebus...Man panašu tokie protestai į viduramžius, kai raganas degindavo...Vienas sušuks, kad ragana ir visa minia į priekį aklai tikėdama ir nieko nesiaiškindama...
Jei nėra galimybės vežiot ir tik dėl to reikia vaiką vest į prastą kaimo mokyklą (nesakau, kad visos prastos, bet tos apie kurias mes kalbam, tai tikrai nieko gero), tai kurių velnių reikia statyt namą kaime ir kraustytis į užmiestį? Jei svarbus vaiko išsilavinimas, tada reikia suvokt prieš kraustantis, kad reikės vežiot arba vaiko gerą išsilavinimą paaukot. O tie, kurie žmonės nuo seno gyvena kaime ir leidžia vaikus į kaimo mokyklas, nes nėra kito pasirinkimo,apie tuos aš nieko nesakau. Nėra jie prastesni, yra tarp jų ir genijų, bet reikia sutikti su tuo, kad miesto mokyklų yra didesnis ugdymo programų pasirinkimas, juose dirba daugiau kvalifikuotų mokytojų ir t.t. Vienu žodžiu, geresnės startinės pozicijos. O aš žinau, kad vertingiausia, ką aš galiu suteikti savo vaikui yra ne materialūs turtai, o geras auklėjimas ir išsilavinimas, dėl to stengiuosi taip ir daryt mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2010 11 18, 23:46)
As sutinku su tavim  drinks_cheers.gif , tik kartais tu jau taip kategoriskai apie tuos mokslus, kad susidaro vaizdas, kad be mokslu zmogus niekas  biggrin.gif

Oi ne, tikrai ne niekas, kiekvienas zmogus yra vertybe, koks jis bebutu ar profesorius, ar paprastas darbininkas...
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2010 11 18, 23:31)
mazajam reik vos vos zalsvu i kambari, MB sako mergaitiska spalva, ka manot? As kazkaip galvoju ir berniukams tinka  g.gif

Gi Taviškis pakankamai didelis - gali ir jo paties pasiklausti, ar tokia spalva patiktų. Man gelsva ir žalsva - universalios ir labai vaikiškos spalvos.

O dėl kaimo mokyklų, tai į pradines klases savo vaiką leisčiau ten ramiai: dėl saugumo, geresnės psichologinės atmosferos (pasikalbėjus su buvusiais sūnaus darželiokais jaučiu, kad net tarp Klaipėdos ir Kretingos mokyklų, klasių yra nemažas skirtumas), mažesnių klasių ir dėl to didesnio dėmesio kiekvienam vaikui. Motyvaciją mokytis, platesnį akiratį ir daugybę kitų dalykų vaikas turi įgauti šeimoje - čia jau joks ekspertas to neįskiepys, jei vaikas namie mato priešingą pavyzdį. Mokytojas tėra pagalbininkas. O dėl vyresnių klasių jau žiūrėčiau į konkrečią mokyklos situaciją, mokytojų kvalifikaciją ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2010 11 19, 09:49)

O dėl kaimo mokyklų, tai į pradines klases savo vaiką leisčiau ten ramiai: dėl saugumo, geresnės psichologinės atmosferos (pasikalbėjus su buvusiais sūnaus darželiokais jaučiu, kad net tarp Klaipėdos ir Kretingos mokyklų, klasių yra nemažas skirtumas)

I Kretingos mokykla as irgi ramiai leisciau vaika, bet vat i mazo kaimo mokykla, kur daznai buna, kad vienoj klasej del mokyklos mazumo sedi ir pirmokas, ir ketvirtokas, tai tikrai ne...

Nu va isijautem i mokyklu tema, reikia kalbet apie statybos reikalus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2010 11 19, 00:31)
oho,kad pridiskutuota  biggrin.gif

pas mane name jau grazeja  ax.gif pradejo klijuoti plyteles vonioj  thumbup.gif ir dar taip sparciai- apie desimta susiderinom visus aukscius ir plyteliu isdestyma,o vakare jau buvo dvi sienos po puse suklijuotos  thumbup.gif na vonia nedidele,plyteles dideles,gal todel taip greitai jiems sekas biggrin.gif  ir jau pirma karta siandien pasakiau MB,kad galeciau cia miegoti  biggrin.gif

siandien buvo vienas "rotbando" meistras atvykes, tai gavo is manes nuotrauka ko as noriu, dabar lauksiu jo eskizu  biggrin.gif  biggrin.gif tikiuosi gausis jam normaliai viskas, nes maciau,kad pamates ko noriu neapsidziauge  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

bigsmile.gif kaip faina, kad patalpos gražėja... drinks_cheers.gif

Tai ko dabar meistrus gasdini su savo norais?.. lotuliukas.gif Išduok paslaptį, kokie tie norai.. blush2.gif Ornamentai ir rotbando?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 19 lapkričio 2010 - 09:58
QUOTE(ilonux @ 2010 11 19, 09:43)
Tarša aišku bus, jos negali nebūti, nes kiekviena gamyba teršia, netgi paprasčiausia lentpjūvė. O apie rinkimus, jų triukus žinau, nes dirbu vienoj valstybinėj institucijoj, be to mūsų geras pažįstamas yra šio fabriko statybos projekto vadovas. Ir protestų iniciatorių pažįstu kaip nuluptą, teko ne kartą su jo "protestais prieš viską" susidurt... Bet jei iš viso atsisakyti gamybos ir visokių gamybinių verslų - kas tada? Iš ko gyvent, iš kur darbo vietos, ekonomikos augimas? Be gamybos nieko nebus...Man panašu tokie protestai į viduramžius, kai raganas degindavo...Vienas sušuks, kad ragana ir visa minia į priekį aklai tikėdama ir nieko nesiaiškindama... Jei nėra galimybės vežiot ir tik dėl to reikia vaiką vest į prastą kaimo mokyklą (nesakau, kad visos prastos, bet tos apie kurias mes kalbam, tai tikrai nieko gero), tai kurių velnių reikia statyt namą kaime ir kraustytis į užmiestį? Jei svarbus vaiko išsilavinimas, tada reikia suvokt prieš kraustantis, kad reikės vežiot arba vaiko gerą išsilavinimą paaukot. O tie, kurie žmonės  nuo seno gyvena kaime ir leidžia vaikus į kaimo mokyklas, nes nėra kito pasirinkimo,apie tuos aš nieko nesakau. Nėra jie prastesni, yra tarp jų ir genijų, bet reikia sutikti su tuo, kad miesto mokyklų yra didesnis ugdymo programų pasirinkimas, juose dirba daugiau kvalifikuotų mokytojų ir t.t. Vienu žodžiu, geresnės startinės pozicijos. O aš žinau, kad vertingiausia, ką aš galiu suteikti savo vaikui yra ne materialūs turtai, o geras auklėjimas ir išsilavinimas, dėl to stengiuosi taip ir daryt  mirksiukas.gif

Visiskai palaikau tavo nuomone drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 11 19, 08:43)
Tarša aišku bus, jos negali nebūti, nes kiekviena gamyba teršia

Jei nėra galimybės vežiot ir tik dėl to reikia vaiką vest į prastą kaimo mokyklą, tai kurių velnių reikia statyt namą kaime ir kraustytis į užmiestį?

Kiek teko girdėti kiti šalies miestai kažkaip išvarė tą gamyklos mintį, o va Klaipėda pasirašė doh.gif

Tai kad mes niekur nesikraustom, 10 metų jau čia gyvenam biggrin.gif
Pradines klases tikrai manau kad gali baigt ir kaime, o va jau toliau žiūri kokia padėtis. 4u.gif

QUOTE(ilonux @ 2010 11 19, 09:46)
bet vat i mazo kaimo mokykla, kur daznai buna, kad vienoj klasej del mokyklos mazumo sedi ir pirmokas, ir ketvirtokas, tai tikrai ne...

...oj, aš pie tokias net nešneku schmoll.gif Į tokią ir aš neleisčiau. Pas mus pilnos 4 pradinės klasės, vaikučių +-12 vienoj klasėj ir manau geriau negu mieste kur virš 20 vienoj klasėj
Na bet čia jau kiekvieno sava nuomonė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 11 19, 10:46)
I Kretingos mokykla as irgi ramiai leisciau vaika, bet vat i mazo kaimo mokykla, kur daznai buna, kad vienoj klasej del mokyklos mazumo sedi ir pirmokas, ir ketvirtokas, tai tikrai ne...

netikiu, kad taip yra... rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=rutulyte,2010 11 19, 11:10]
Pradines klases tikrai manau kad gali baigt ir kaime, o va jau toliau žiūri kokia padėtis. 4u.gif

oi, mergaites, nesuklyskit...viso ko pagrindas - pradines klases. Kadangi esu susijusi su svietimu, galiu tai drasiai teigti... Toliau tera tik ziniu gilinimas, pletimas.

g.gif
Atsakyti