Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos apylinkių statybininkių diskusija

QUOTE(indruciukas @ 2010 11 19, 01:31)
oho,kad pridiskutuota  biggrin.gif

pas mane name jau grazeja  ax.gif pradejo klijuoti plyteles vonioj  thumbup.gif ir dar taip sparciai- apie desimta susiderinom visus aukscius ir plyteliu isdestyma,o vakare jau buvo dvi sienos po puse suklijuotos  thumbup.gif na vonia nedidele,plyteles dideles,gal todel taip greitai jiems sekas biggrin.gif  ir jau pirma karta siandien pasakiau MB,kad galeciau cia miegoti  biggrin.gif

siandien buvo vienas "rotbando" meistras atvykes, tai gavo is manes nuotrauka ko as noriu, dabar lauksiu jo eskizu  biggrin.gif  biggrin.gif tikiuosi gausis jam normaliai viskas, nes maciau,kad pamates ko noriu neapsidziauge  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

RK10 (ar taip dabar tave reik trumpinti  biggrin.gif ), klausei kokiais dazais dazysim- tai vat kazkokiais vokiskais "einza"  blink.gif meistrai uztikrino,kad geri- lieka tik pasitiketi.... o vat issirinkti labai sunku  doh.gif mazajam reik vos vos zalsvu i kambari, MB sako mergaitiska spalva, ka manot? As kazkaip galvoju ir berniukams tinka  g.gif

O ka esi sugalvojusi daryt su rotbandu? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2010 11 19, 11:10)
Kiek teko girdėti kiti šalies miestai kažkaip išvarė tą gamyklos mintį, o va Klaipėda pasirašė  doh.gif

Rinkimai, rinkimai, prieš rinkimus išvaro, po rinkimų prašys atgal lotuliukas.gif Su tais išvarymais taip jau yra, kad kartais tenka gailėtis. Ir nereikia aklai daryti, kaip kiti miestai, o spręsti savo galva.
Štai kažkada seniai Kretinga atsisakė Mars (Masterfood) investicijų, bijojo, kad neterštų, o gamykla atsirado Gargžduose - ar nuo to Kretingai geriau? Panevėžys kažkada nesutiko LCC įsileist, o ši aukštoji mokykla veikia Klaipėdoj ir labai sėkmingai...
Taip Lietuvoj šiukšlių deginimas tai nauja veikla, bet nereiškia, kad ji bloga. Juk ta elektrinė bus statoma atitinkanti ES reikalavimus del taršos (kitaip negautų leidimo statyt), su atitinkamais filtrais ir atstumais. Aš šiaip esu už pramonės plėtrą Klaipėdoj, nes kito kelio čia nėra - turizmo rojumi su savo klimatu tikrai netapsim (ir nereikia svaigt), nanotechnologijų irgi nesukursim greitu metu. Kas belieka - tik pramonės, uosto ir logistikos plėtra bei surast kelią, kaip atpigint brangią energiją... Kitaip badu reiks mirt ar emigruot, nes nebus ką beveikt šiuose kraštuose.
Papildyta:
QUOTE(rutulyte @ 2010 11 19, 11:10)
Tai kad mes niekur nesikraustom, 10 metų jau čia gyvenam  biggrin.gif

Aš jums konkrečiai ir netaikiau biggrin.gif

QUOTE(rytorasa @ 2010 11 19, 11:14)
netikiu, kad taip yra...  rolleyes.gif

Yra, yra, toj mokykloj, kur šalia mūsų tai tikrai. Mūsų vieni kaimynai tris vaikus leidžia (antroką, trečioką, ketvirtoką) ir visi sėdi vienoj klasėj blink.gif Bet tuos vaikus jie iš vaikų namų yra paėmę, tai dėl to manau ir leidžia. Savo tikrus (dar du turi) į miesto mokyklą leidžia..

QUOTE(pra @ 2010 11 19, 11:17)
oi, mergaites, nesuklyskit...viso ko pagrindas - pradines klases. Kadangi esu susijusi su svietimu, galiu tai drasiai teigti... Toliau tera tik ziniu gilinimas, pletimas.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 11 19, 12:28)
Rinkimai, rinkimai, prieš rinkimus išvaro, po rinkimų prašys atgal  lotuliukas.gif Su tais išvarymais taip jau yra, kad kartais tenka gailėtis. Ir nereikia aklai daryti, kaip kiti miestai, o spręsti savo galva.
Štai kažkada seniai Kretinga atsisakė Mars (Masterfood) investicijų, bijojo, kad neterštų, o gamykla atsirado Gargžduose - ar nuo to Kretingai geriau? Panevėžys kažkada nesutiko LCC įsileist, o ši aukštoji mokykla veikia Klaipėdoj ir labai sėkmingai...
Taip Lietuvoj šiukšlių deginimas tai nauja veikla, bet nereiškia, kad ji bloga. Juk ta elektrinė bus statoma atitinkanti ES reikalavimus del taršos (kitaip negautų leidimo statyt), su atitinkamais filtrais ir atstumais. Aš šiaip esu už pramonės plėtrą Klaipėdoj, nes kito kelio čia nėra - turizmo rojumi su savo klimatu tikrai netapsim (ir nereikia svaigt), nanotechnologijų irgi nesukursim greitu metu. Kas belieka - tik pramonės, uosto ir logistikos plėtra bei surast kelią, kaip atpigint brangią energiją... Kitaip badu reiks mirt ar emigruot, nes nebus ką beveikt šiuose kraštuose.
Papildyta:
Aš jums konkrečiai ir netaikiau  biggrin.gif
Yra, yra, toj mokykloj, kur šalia mūsų tai tikrai. Mūsų vieni kaimynai tris vaikus leidžia (antroką, trečioką, ketvirtoką) ir visi sėdi vienoj klasėj  blink.gif  Bet tuos vaikus jie iš vaikų namų yra paėmę, tai dėl to manau ir leidžia. Savo tikrus (dar du turi) į miesto mokyklą leidžia..
drinks_cheers.gif

Sutinku su tamstos nuomone ir mastymu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2010 11 19, 09:49)
Gi Taviškis pakankamai didelis - gali ir jo paties pasiklausti, ar tokia spalva patiktų. Man gelsva ir žalsva - universalios ir labai vaikiškos spalvos.

nu jam irgi tinka ta spalva nes ir prie lovytes tinka biggrin.gif

QUOTE(rytorasa @ 2010 11 19, 10:58)
Tai ko dabar meistrus gasdini su savo norais?..  lotuliukas.gif Išduok paslaptį, kokie tie norai..  blush2.gif Ornamentai ir rotbando?

QUOTE(Sonata_B @ 2010 11 19, 11:24)
O ka esi sugalvojusi daryt su rotbandu?  rolleyes.gif

jau rodziau daug kartu- ornamentus biggrin.gif
jiem lengviau visokius bareljefus daryti, arba ka nors tiksliai nukopinti, o cia jau reik biski meniska gyslele turet bigsmile.gif tai ilgai manes meistriukas prase koki pavyzdi nuo ko nukopinti duoti-ar tai tapeto gabaleis,ar piesinys koks... tai biski net supykus buvau- sakau va sitaip as noriu arba dar graziau biggrin.gif biggrin.gif jokiu "beveik taip" nepripazystu biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
o tai kuri Klaipedos mokykla cia tokia gera g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indruciukas: 19 lapkričio 2010 - 10:43
QUOTE(ilonux @ 2010 11 19, 09:46)
I Kretingos mokykla as irgi ramiai leisciau vaika, bet vat i mazo kaimo mokykla, kur daznai buna, kad vienoj klasej del mokyklos mazumo sedi ir pirmokas, ir ketvirtokas, tai tikrai ne...

O aš ramiai: vaikas mokosi dirbti savarankiškai, o ne laukti, kol kažkas ant lentos uždavinį išspręs, kol mokytoją pratybose parašytą užduotį garsiai perskaitys ir detaliai paaiškins ir pan. O iškilus problemoms ten dėmesys skiriamas kiekvienam vaikui asmeniškai. Nemanau, kad geresnė situacija yra miesto mokykloje, kur klasėje sėdi 25 vaikai ir mokytoja prie tylesnio, ramesnio visą mėnesį gali net neprieiti ir tik po kontrolinio nustebti, kad vaikas absoliučiai nieko nesupranta (labai konkretus pavyzydys iš draugų šeimos).
Atsakyti
LABAS VISOMS mirksiukas.gif .

visu pirma - labai aciu, SMEGENYS, uz nuosirdziai pasidalinta vertinga info, 4u.gif jauciu ,kviesiu kavytes jus (cia kaipo padekos gestas )... drinks_cheers.gif o tai kai esi visiskai "zalias", tai pravercia visi geri patarimai... drinks_cheers.gif

QUOTE(ilonux @ 2010 11 18, 13:46)
O kurioj maždaug Slengių vietoj tas sklypas yra?

ilonux,bandau papasakot,kaip as privaziuoju...
palangos plenta kertam ties ginduliais.pravaziuojam gindulius(lieka desinej), vaziuojam iki sankryzeles(tos "Y" formos).tada sankryzoj sukam i kaire. vaziuojam mazdaug iki ezero(pirmo),tai va ties ezeru ir butu,tik kitoj gatves pusej. yra i desine maza gatvyte,tenai ties ivaziavimu ton gatvyten yra ismeigta lentele su "parduodami sklypai"ar pan.uzrasu...siuo metu ties ivaziavimu i gatvyte lygino masina ten tokia maza aikstele...tai va,toj gatvelej yra ir tusciu sklypu,ir jau kylanciu namu,ir keli sklypai su jau padetais pamatais.

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2010 11 18, 22:13)
Parodyk mums ta projekta smile.gif
O aplamai, statybu be gincu neisivaizduoju biggrin.gif

Rytine Kava, aciu uz paguoda, biggrin.gif o tai jau galvojau, pas mus kazkas netvarkoj. biggrin.gif
projekta mielai parodyciau,ale kazkaip nedristu as jo cia kelti blush2.gif ,noreciau privatesnej erdvej,na gal veliau,kai galesiu i jusu bendra albuma paziureti. mirksiukas.gif

dar del to smirdejimo. g.gif mano tevai turi soda sernuose, tad esu simtakart vaziavusi pro ketvergius i sernus, ir NEIKART nieko neuzuodziau. schmoll.gif paciuose soduose irgi visiskai jokiu nemaloniu kvapu ner.(sernu sode su vaikais leidom didele vasaros dali). del priekules ,dituvos- komentuot negaliu.tiesa,tevai gyvena klaipedos banduziu rajone,tai va namie (bute)retkarciais tikrai buna per orlaides savotiskas kvapas (mama sako,jog nuo dumpiu).bet irgi nepasakyciau kad daznai,sakyciau -labai retkarciais...
tad manau siek tiek ispustas burbulas del smirdejimo. blush2.gif

del pravaziavimo pro lebartu kapines...na nezinau,tiesiog yra tos kapines ,ir tiek,man tai tikrai nebutu atbaidantis veiksnys... mirksiukas.gif pravaziuodama,aisku,kaskart pamastau apie ten palaidotus senelius,prosenele,bet man tas streso nesukelia. juk tie mirusieji nieko blogo nedaro,gal nereik ju bijot mirksiukas.gif vat salia kokio kalejimo tai nesinoretu gyvent. ax.gif

na ir del mokyklu . smile.gif is esmes pritarciau Baltikes nuomonei, kad kol vaikai dar nedideli,tai tikrai nera nieko baisaus tos mazesnes mokykleles.juk daug kas priklauso nuo mokytojos( jos entuziazmo ir gebejimo sudomint vaikus).o programos daugiau maziau vienodos (bent jau as taip isivaizduoju).atmosfera tikrai gal net geresne kaimo mokyklelej.o motyvacija mokytis turi ateiti is seimos ir is namu...kas kita - vyresnes klases.didesniam vaikui ,zinoma,reikia ieskoti geros mokyklos su tikrai gerais ir gerai paruosianciais pedagogais.
mano pirmoke eina i s.dacho mokykla.veziojam ja dabar,veziosim ir ateity.ten pat eis ir sesute(jai tik treji dar).is slengiu mums butu patogu vezioti ten- per liepu gatve tiesiai link mokyklos. mirksiukas.gif sia mokykla rinkomes del testinumo - gal bus lengviau paskui patekti i VDG. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(indruciukas @ 2010 11 19, 10:39)
nu jam irgi tinka ta spalva nes ir prie lovytes tinka  biggrin.gif

man atrodo,kad zalsva spalva tikrai universali,tinkama ir berniukui,ir mergytei. kaip ir geltona,oranzine,smeline,...as manau,kad isskirtinai mergaitiska spalvyte yra tik rozine blush2.gif ,kurios jau tikrai joks berniukas nenoretu biggrin.gif ,o visos kitos tikrai universalios ir jei tinka/patinka ir tevams ir vaikui,tai kodel gi ne? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pra @ 2010 11 19, 10:17)
oi, mergaites, nesuklyskit...viso ko pagrindas - pradines klases. Kadangi esu susijusi su svietimu, galiu tai drasiai teigti... Toliau tera tik ziniu gilinimas, pletimas.

Aš irgi su švietimu susijus, o dabar ir pradinuką namie turiu, ir pasakysiu, kad pas mus pradinio mokymo sistema iš esmės ydinga. Anksčiau galvojau, kad kalti kiti dalykai, bet dabar tiesiogiai matau, kad pradinėse klasėse vaikai nėra mokomi mokytis. Ir mokytoja net prie geriausių norų negali to padaryti, nes ji turi pakankamai greitais tempais išmokyti skaityti, rašyti, skaičiuoti 25 labai skirtingo pajėgumo vaikus, iš kurių keli dar yra "spec.poreikių". O palikimas antriems metams (kaip ir mokyklai nesubrendusio vaiko palikimas darželyje dar metams) laikomas vaiko psichiką traumuojančiu dalyku, todėl taikomas tik išimtinais atvejais.
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2010 11 19, 10:10)
vaikučių +-12 vienoj klasėj ir manau geriau negu mieste kur virš 20 vienoj klasėj
Na bet čia jau kiekvieno sava nuomonė  4u.gif

super.mano vaiko klasej- 25 zmoguciai. unsure.gif ir nepasakyciau,kad siuo faktu esu suzaveta.. unsure.gif

QUOTE(pra @ 2010 11 19, 10:17)
oi, mergaites, nesuklyskit...viso ko pagrindas - pradines klases.

hmmmmm.... g.gif mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2010 11 19, 12:39)
nu jam irgi tinka ta spalva nes ir prie lovytes tinka  biggrin.gif
jau rodziau daug kartu- ornamentus biggrin.gif
jiem lengviau visokius bareljefus daryti, arba ka nors tiksliai nukopinti, o cia jau reik biski meniska gyslele turet  bigsmile.gif tai ilgai manes meistriukas prase koki pavyzdi nuo ko nukopinti duoti-ar tai tapeto gabaleis,ar piesinys koks... tai biski net supykus buvau- sakau va sitaip as noriu arba dar graziau  biggrin.gif  biggrin.gif jokiu "beveik taip" nepripazystu  biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:
o tai kuri Klaipedos mokykla cia tokia gera  g.gif

Hm... O kokia kaina uz m2 bareljefo?
Atsakyti
QUOTE(Sonata_B @ 2010 11 19, 12:02)
Hm... O kokia kaina uz m2 bareljefo?

paprastai be ornamentu kvadratas rodbandu apie 50lt/kv (priklauso nuo rasto, spalvu kiekio...), o visi ornamentai jau "meninis darbas"- apmokejimas uz dienas... manau,kad ir su bareljefu panasiai turetu buti...

o jus jau pasidaret savo bareljefus? ar radot meistrus, gal kontaktais pasidalinsi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indruciukas: 19 lapkričio 2010 - 11:18
QUOTE(CreteIsland @ 2010 11 19, 11:55)
ilonux,bandau papasakot,kaip as privaziuoju...
palangos plenta kertam ties ginduliais.pravaziuojam gindulius(lieka desinej), vaziuojam iki sankryzeles(tos "Y" formos).tada sankryzoj sukam i kaire. vaziuojam mazdaug iki ezero(pirmo),tai va ties ezeru ir butu,tik kitoj gatves pusej. yra i desine maza gatvyte,tenai ties ivaziavimu ton gatvyten yra ismeigta lentele su "parduodami sklypai"ar pan.uzrasu...siuo metu ties ivaziavimu i gatvyte lygino masina ten tokia maza aikstele...tai va,toj gatvelej yra ir tusciu sklypu,ir jau kylanciu namu,ir keli sklypai su jau padetais pamatais.

O kokios ten kainos mazdaug uz ara g.gif Sakai, yra dar ir tusciu sklypu, ir skelbimas, kad parduoda... Mano tevai vis praso surast jiems sklypa, tai neturiu laiko padoriai uzsiimt ieskojimu, vis atsitiktinai priebegiais pasiziuriu. Jie nori, kad butu bent 15 aru...Komunikacijos jau yra veikiancios ir ar yra priduotos? Tai irgi labai reikia issiaiskint, o tai paaiskes po to, kad reikia patiems viska dar pasidaryt...Reikes uzsukt savaitgali i tavo nurodyta vieta pavepsot mirksiukas.gif
O i musu kvartala atvaziuotum, jei pasuktum Y sankryzoj i desine smile.gif Taigi, palyginus netoli...

QUOTE(Baltike @ 2010 11 19, 11:55)
Aš irgi su švietimu susijus, o dabar ir pradinuką namie turiu, ir pasakysiu, kad pas mus pradinio mokymo sistema iš esmės ydinga. Anksčiau galvojau, kad kalti kiti dalykai, bet dabar tiesiogiai matau, kad pradinėse klasėse vaikai nėra mokomi mokytis. Ir mokytoja net prie geriausių norų negali to padaryti, nes ji turi pakankamai greitais tempais išmokyti skaityti, rašyti, skaičiuoti 25 labai skirtingo pajėgumo vaikus, iš kurių keli dar  yra "spec.poreikių". O palikimas antriems metams (kaip ir mokyklai nesubrendusio vaiko palikimas darželyje dar metams) laikomas vaiko psichiką traumuojančiu dalyku, todėl taikomas tik išimtinais atvejais.

Priklauso nuo to kaip mokykla sufomuoja klases. Labai seniai man yra teke dirbti mokykloj, bet ne pradinese klasese. Ten klases buvo suformuotos tokiu principu - vienose labai geri mokiniai, kituose - vidutiniai, trecioje - miksas vidutinių, be motyvacijos ir su spec, poreikiais. Tai ten , kur geri mokiniai ir viutiniai viskas valio - panasus lygis, prie visu speji prieit, paaiskint, individualiai pakonsultuot, nors vaiku buvo apie 25. O ten, kur miksas, tai neduokdie - vidutiniai issprendzia viska greitai ir neturi ka veikt, blogiukai triuksmauja, o su spec. poreikiais nespeja savo vardo ir pavardes ant kontrolinio lapelio parasyt per 45 min. doh.gif Tai pastaruoju atveju apie ugdymo kokybe ner ne ko sneket....
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 11 19, 11:32)
Priklauso nuo to kaip mokykla sufomuoja klases.

Dabar tėveliai klases formuoja: vos paskelbus prašymų priėmimo pradžią skuba vietas "gerųjų" mokytojų klasėse užsiimti. biggrin.gif O nuo 5-tos klasės kai kuriose mokyklose būna, kad šiek tiek performuoja klases pagal pajėgumą.
Atsakyti