Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Žanė @ 2010 11 23, 19:42)
labai įdomus konkursas, o norėjau paklausti - namuose pražydinti žiedai stipriai skiriasi nuo pirktinių? nes mano kai kurios gėlytės nelabai skiriasi...
ir dar - ar užaugintas pratęsimas ant "pirktinio" stiebo laikomas naminiu žydėjimu? smile.gif  4u.gif

konkursas skirtas tik namie pražydintoms orchidėjoms smile.gif na kaip pvz., būna konkursų tik moterims arba tik vaikams, arba šuniukams, arba dar kam nors smile.gif tad šis konkursas būtent naminiams žiedeliams smile.gif

taip yra dar ir todėl, kad laimėtoja nuotrauka keliauja į Lietuvos orchidėjininkų draugijos leidžiamo žurnalo "Orchidėjos" viršelį smile.gif o štai žurnale visa informacija paremta mūsų pačių patirtimi. kaip ir visos nuotraukos - mūsų pačių auginamų orchidėjų, mūsų pačių pražydintų mūsų namuose ant mūsų palangių smile.gif (oi, kiek daug "mūsų" prirašiau... doh.gif bet norėjau pabrėžt mintį... smile.gif ) todėl dėti į viršelį parduotuvėje pirktos orchidėjos nuotrauką tiesiog neatitinka pačios žurnalo koncepcijos, esmės wink.gif

pirkinio žydėjimo pratęsimas - geras klausimas, bet keblus g.gif žinoma, phal gali žydėti be perstojo ir metus. bet.... šiaip orchidėjos adaptacijos laikotarpis, priklausomai nuo rūšies, yra maždaug metai, kitaip tariant - visas augimo ciklas. todėl ko gero sąžiningiausia būtų, jei konkurse dalyvautų orchidėjos, pražydusios po adaptacijos periodo.

tačiau tai mano asmeninė nuomonė. o klausimas tikrai vertas apsvarstymo, paklausiu LOD'iečių,ką jie mano apie tai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronja, Plėšiko Duktė: 23 lapkričio 2010 - 22:27
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 11 23, 22:23)
konkursas skirtas tik namie pražydintoms orchidėjoms smile.gif na kaip pvz., būna konkursų tik moterims arba tik vaikams, arba šuniukams, arba dar kam nors smile.gif tad šis konkursas būtent naminiams žiedeliams smile.gif

taip yra dar ir todėl, kad laimėtoja nuotrauka keliauja į Lietuvos orchidėjininkų draugijos leidžiamo žurnalo "Orchidėjos" viršelį smile.gif o štai žurnale visa informacija paremta mūsų pačių patirtimi. kaip ir visos nuotraukos - mūsų pačių auginamų orchidėjų, mūsų pačių pražydintų mūsų namuose ant mūsų palangių smile.gif (oi, kiek daug "mūsų" prirašiau...  doh.gif  bet norėjau pabrėžt mintį... smile.gif ) todėl dėti į viršelį parduotuvėje pirktos orchidėjos nuotrauką tiesiog neatitinka pačios žurnalo koncepcijos, esmės wink.gif

Tikiuosi prasiskleis manosios, nes dar tik augina žiedstiebius, gal spėsiu thumbup.gif
Atsakyti
Mano masdevalia tuo periodu zydejo, bet meniskos nuotraukos nepadariau, tad nedalyvausiu ax.gif kitkuom neturiu pasigirt. Paprastai tokiu metu pas mane salotos ant lango buna. Zydejimas gruodi-sausi-vasari.
Atsakyti
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 11 23, 22:23)

taip yra dar ir todėl, kad laimėtoja nuotrauka keliauja į Lietuvos orchidėjininkų draugijos leidžiamo žurnalo "Orchidėjos" viršelį smile.gif o štai žurnale visa informacija paremta mūsų pačių patirtimi. kaip ir visos nuotraukos - mūsų pačių auginamų orchidėjų, mūsų pačių pražydintų mūsų namuose ant mūsų palangių smile.gif (oi, kiek daug "mūsų" prirašiau...  doh.gif  bet norėjau pabrėžt mintį... smile.gif ) todėl dėti į viršelį parduotuvėje pirktos orchidėjos nuotrauką tiesiog neatitinka pačios žurnalo koncepcijos, esmės wink.gif

pirkinio žydėjimo pratęsimas - geras klausimas, bet keblus  g.gif žinoma, phal gali žydėti be perstojo ir metus. bet.... šiaip orchidėjos adaptacijos laikotarpis, priklausomai nuo rūšies, yra maždaug metai, kitaip tariant - visas augimo ciklas. todėl ko gero sąžiningiausia būtų, jei konkurse dalyvautų orchidėjos, pražydusios po adaptacijos periodo.

tačiau tai mano asmeninė nuomonė. o klausimas tikrai vertas apsvarstymo, paklausiu LOD'iečių,ką jie mano apie tai wink.gif

Ronja, KODĖL konkurse dalyvauja tik namų žiedai, man visiškai suprantama 4u.gif

užduodama klausimą, labiau klausiau to, KAIP atskirsite, namie pražydinta, ar ne; nes, kaip visada konkursuose būna, nuotraukų pateikia ne visada ir nebūtinai tokių, kokių prašoma (kaip ir paskutiniame konkurse). štai todėl ir klausiau - ar yra akivaizdu, kad skirtųsi naminiai ir parduotuviniai žiedai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 11 24, 00:42)
Ronja, KODĖL konkurse dalyvauja tik namų žiedai, man visiškai suprantama  4u.gif

užduodama klausimą, labiau klausiau to, KAIP atskirsite, namie pražydinta, ar ne; nes, kaip visada konkursuose būna, nuotraukų pateikia ne visada ir nebūtinai tokių, kokių prašoma (kaip ir paskutiniame konkurse). štai todėl ir klausiau - ar yra akivaizdu, kad skirtųsi naminiai ir parduotuviniai žiedai  4u.gif

žinoma, kad sunku atskirti pirktinius nuo naminių žiedų. ypač, jei tai nerūšinė orchidėja, kurią laisvai galima įsigyti LT parduotuvėse. Bet žinai... orchidėjų augintojų nėra taip ir daug, kad negalėtum susekti - melagis žmogus, ar ne. ax.gif aišku, nuo itin gudrių sukčių neapsisaugosi, bet aš tikiu, kad dauguma orchidėjininkų yra sąžiningi žmonės smile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 11 24, 00:42)
Ronja, KODĖL konkurse dalyvauja tik namų žiedai, man visiškai suprantama  4u.gif

užduodama klausimą, labiau klausiau to, KAIP atskirsite, namie pražydinta, ar ne; nes, kaip visada konkursuose būna, nuotraukų pateikia ne visada ir nebūtinai tokių, kokių prašoma (kaip ir paskutiniame konkurse). štai todėl ir klausiau - ar yra akivaizdu, kad skirtųsi naminiai ir parduotuviniai žiedai  4u.gif

QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 11 24, 09:32)
žinoma, kad sunku atskirti pirktinius nuo naminių žiedų. ypač, jei tai nerūšinė orchidėja, kurią laisvai galima įsigyti LT parduotuvėse. Bet žinai... orchidėjų augintojų nėra taip ir daug, kad negalėtum susekti - melagis žmogus, ar ne.  ax.gif aišku, nuo itin gudrių sukčių neapsisaugosi, bet aš tikiu, kad dauguma orchidėjininkų yra sąžiningi žmonės smile.gif  wub.gif

dažniausiai konkursą laimi įdomesnė, retesnė orchidėja. O jei augintojas žinomas, kaip buvo iki šiol, nesunku patikrinti kada ir kokiu laiku pirkta orchidėja wink.gif Tuo labiau, kad dauguma yra viešai paskelbę savo kolekcijas, dalyvavę bendruose užsakymuose.

Tačiau niekas net netikrina, nes iki šiol ant viršelio buvusias orchidėjas nusipirkti Lietuvoje ir dar žydinčias turbūt sunkiai įmanoma. O iš užsienio tokiu metu niekas nesiunčia smile.gif

P.S. gal ir būtų visai miela, jei kada laimėtų falenopsis.... tik ar matėt parduotuvėj nors vieną gausiai žydintį? Naminiai ir žiedai kitokie, ir jų gausa....

Tiesa, ar pirktinis, ar namie pražydintas matant gyvai augalą yra nesunku atskirti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evaja: 24 lapkričio 2010 - 08:49
taip, kol kas su tokia problema nesusidūrėme. ir, tikiuosi, nesusidursime smile.gif

o prisižiūrėjusi tų jūsų lūžtančių nuo žiedų phal. tikrai norėčiau, kad kada nors jis laimėtų konkursą smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 11 24, 09:55)
taip, kol kas su tokia problema nesusidūrėme. ir, tikiuosi, nesusidursime smile.gif

o prisižiūrėjusi tų jūsų lūžtančių nuo žiedų phal. tikrai norėčiau, kad kada nors jis laimėtų konkursą smile.gif  thumbup.gif

taip, ir aš, nes atrodo įspūdingai bigsmile.gif ir dar norėčiau, kad pas mane kada nors kuris nors pražystų daugiau nei 15 žiedų.... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evaja: 24 lapkričio 2010 - 08:57
jau pats pražydinimas pirkto iš užsienio mažo augaliuko didelis įvykis, kad ir pats žiedelis būtų menkas (ne visi supranta). Štai augini "salotą" ir žinai, jei pasiseks, žydės tik po 3-jų metų..., o tai jau daug vandens nutekės doh.gif
O tie visi konkursai, muilo burbulas, jei nemoki fotografuoti, tai ir norėdamas nepateiksi geros nuotraukos, o tokių SM vienetai.
Daug rimtesnis konkursas pačiose parodose, kur augalai įvertinami visapusiškai, todėl lb smagu juose dalyvaut, nesvarbu, kad pavydas bambą graužia, kad nieko nelaimi, bet jau pats dalyvavimas yra laimėjimas biggrin.gif
Atsakyti
labas rytas,na ir pripletejote..ir daugiausia apie ta konkursa is FB. nu,ka padarysi,kad laimejo tokis,sakyciau niekuo labai daug neissiskiriantis phalenopsis.bet gal negrazu taip kalbeti uz akiu.tai geriau nepletoti tos temos.baltas,klasikinis ziedas,vistiek grazu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lark @ 2010 11 24, 10:22)
O tie visi konkursai, muilo burbulas, jei nemoki fotografuoti, tai ir norėdamas nepateiksi geros nuotraukos, o tokių SM vienetai.

o mes kaip tik visai neseniai kalbėjome, kad LOD forume, paskelbus šį konkursą (dabar jau antrą kartą), daugelio forumiečių nuotraukos kokybiškai pagerėjo. net jei nepretenduoji į jokius prizus, matyt vis tiek gal net nesąmoningai mokaisi iš kokybiškų nuotraukų (apšvietimo, kompozicijos prasme) ir kai fotografuoji, atkreipi dėmesį į tai, į ką anksčiau nežiūrėdavai smile.gif

ax.gif
Atsakyti
aš iš pradžių taip pat nekreipdavau, kaip fotkinu orchidėją - svarbu nufotografuoti...

o dabar gėda kam ir parodyti.... daugiau nedarysiu tos klaidos, o jau turimos ir netinkamai nufotografuotos, tikiuosi, pražys dar kartą smile.gif
Atsakyti