LAIKAS GYDO VISAS ZAIZDAS. Nezinomybe baugina. kuo anksciau suzinai tuo geriau bent jaau as taip manau, nes man taip buvo. suzinojau apie vaiko negalia kaip jam buvo vos 2 menesiai po rizonanso magnetinio.
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 24, 20:25)

pritariu jums tikrai..tiesiog vis mastau,kad su fizine negalia galima mokytis, tobuleti..o stai su psichine jau nelabai....dazniausiai..
O as manau kad tobuleti galima turint bet kokia negalia...

QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 24, 19:25)

pritariu jums tikrai..tiesiog vis mastau,kad su fizine negalia galima mokytis, tobuleti..o stai su psichine jau nelabai....dazniausiai..
Tikrai čia skubu paprieštarauti.

Audratum, skaitau apie tavo mažiu ir atrodo apie save. Man lygiai viskas taip pat buvo ankstyvoj vaikystėj. Pamatysi kaip su vaikštyne greitai žengsit pirmuosius žingsnelius, tik neapleiskite mankštelių ir pati pamatysi. O jis išvis dar nekalba ar tik skubėdamas, susijaudines negali nieko pasakyt? Nes man nuo skubejimo, jaudulio, kalbą irgi ankščiau labai kirsdavo. Dabar kai vadovas užlaužė geležinėm mankštomis net kalba jau taisos. Ir greičiau norint ka pasakyt rėtėja kalbos blokas.

QUOTE(Vvarliokas @ 2010 11 24, 20:48)
psichine negalia dar nereiskia kad tavo vaikas bus kaip darzove... As nesakau, kad toks zmogus prilygs sveikam, taciau jie daug ka suvokia, supranta ir geba... ir tas daug kas, tikrai tikrai daug kas
Taip viskas vyksta leciau, galbut maziau uztikrintai, bet vyksta...laikas eina, vaikai auga ir kad ir kokie jie butu - darosi protingesni ir ismoningesni 

QUOTE(Ernestytaaa @ 2010 11 24, 21:06)
Ir su psichine negalia žmogučius galima daug ko išmokinti, tik reikia daugiau kantrybės ir švelnumo, pasitikėjimo jais. Neuždaryti tarp keturiu sienų (tai blogiausia) o stengtis atrasti tinkamą užsiėmimą kur jis galėtu save atskleist, kuo daugiau būtu tarp žmonių. Tai labai jiems padeda, suteikia savarankiškumo. Sakau taip nes turiu nemažai draugiukų su įvairiom protinėm ligelėm. Dauguma jų, tikri šaunuoliukai ir savarankiški žmogučiai, tik kaip ir su paralyžium norint pasiekti rezultatų reikia dirbt ir dirbt.

Taip,jus tikrai teisios..gal tiesiog turejau omenyje tai,kad su fizine negalia zmogiukai ne tik kad gali prilygti sveikiems, bet netgi juos ir pranokti, o stai su psichine negalia tai padaryti turbut vargu ar imanoma...
Jokiais budais nesakau,kad viena yra "lengviau" nei kita, viena yra "paprasciau" "maziau skaudu"...Tiesiog...Atrodo kartais noreciau,kad mano maziukas geriau butu aklas ar kurcias, nei autistukas... Matyt dabar tokia mano kancios stadija..

QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 24, 22:54)
Taip,jus tikrai teisios..gal tiesiog turejau omenyje tai,kad su fizine negalia zmogiukai ne tik kad gali prilygti sveikiems, bet netgi juos ir pranokti, o stai su psichine negalia tai padaryti turbut vargu ar imanoma...
Jokiais budais nesakau,kad viena yra "lengviau" nei kita, viena yra "paprasciau" "maziau skaudu"...Tiesiog...Atrodo kartais noreciau,kad mano maziukas geriau butu aklas ar kurcias, nei autistukas... Matyt dabar tokia mano kancios stadija..

Nesakyk taip... As turiu pusbroliuka autistuka - jis nuostabus vaikas, beja nepatikesite bet jis ir svelnuma moka parodyti ir prieraisuma ir draugyste... Tiesiog jam reikia labai daug laiko, labai daug pasitikejimo, kad jis viena diena priejes apkabintu, paimtu uz rankos... Beja jis labai saunus vaikas, puikiai supranta matematika, gerai skaiciuoja, skaito, puikiai naudojasi kompiuteriu, gal kiek sunkiau su rasymu, bet tai juk smulkmena...

Laba vakara
Linkejimai is Danijos
ryt bus savaite kaip mes cia.isikurem,susitvarkem viska.pas mus jau tikra ziema
Zygimantas Kaledu laukia
Visiskai su jumis nesutinku
mano Zygis turi protine negalia kol buvom LT lanke mokykla lavinimo klase yra sestokas.turejo nuostabiausia mokytoja kuri ismokino ji skaityti,rasyti,deklamuoti eilerascius,dainuoti,sokti.galeciau vardint ir vardint ka jis daro ir sugeba daryti.dabar kai isvykom is LT mokomes toliau namu salygom,kol cia ras jam mokykla.tam kad pasiekt dabartini lygi teko daug ka paaukot savo gyvenime,bet manau buvo verta
dziaugiuosi kiekviena minute budama su juo kartu ir dekoju D,kad butent Zygis mane daug ko ismokino siame gyvenime:kantrybes,uzsispyrimo,meiles mazyciuose dalykuose kuriu anksciau net nepastebedavau ir nevertindavau

Linkejimai is Danijos

QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 24, 19:25)

QUOTE(Vvarliokas @ 2010 11 24, 20:48)
psichine negalia dar nereiskia kad tavo vaikas bus kaip darzove... As nesakau, kad toks zmogus prilygs sveikam, taciau jie daug ka suvokia, supranta ir geba... ir tas daug kas, tikrai tikrai daug kas
Taip viskas vyksta leciau, galbut maziau uztikrintai, bet vyksta...laikas eina, vaikai auga ir kad ir kokie jie butu - darosi protingesni ir ismoningesni 

Ir su psichine negalia žmogučius galima daug ko išmokinti, tik reikia daugiau kantrybės ir švelnumo, pasitikėjimo jais. Neuždaryti tarp keturiu sienų (tai blogiausia) o stengtis atrasti tinkamą užsiėmimą kur jis galėtu save atskleist, kuo daugiau būtu tarp žmonių. Tai labai jiems padeda, suteikia savarankiškumo. Sakau taip nes turiu nemažai draugiukų su įvairiom protinėm ligelėm. Dauguma jų, tikri šaunuoliukai ir savarankiški žmogučiai, tik kaip ir su paralyžium norint pasiekti rezultatų reikia dirbt ir dirbt. Ypatingai nuo pat vaikystės.

QUOTE(Ramunka:) @ 2010 11 24, 23:04)
Laba vakara
Linkejimai is Danijos
ryt bus savaite kaip mes cia.isikurem,susitvarkem viska.pas mus jau tikra ziema
Zygimantas Kaledu laukia
mano Zygis turi protine negalia kol buvom LT lanke mokykla lavinimo klase yra sestokas.turejo nuostabiausia mokytoja kuri ismokino ji skaityti,rasyti,deklamuoti eilerascius,dainuoti,sokti.galeciau vardint ir vardint ka jis daro ir sugeba daryti.dabar kai isvykom is LT mokomes toliau namu salygom,kol cia ras jam mokykla.tam kad pasiekt dabartini lygi teko daug ka paaukot savo gyvenime,bet manau buvo verta
dziaugiuosi kiekviena minute budama su juo kartu ir dekoju D,kad butent Zygis mane daug ko ismokino siame gyvenime:kantrybes,uzsispyrimo,meiles mazyciuose dalykuose kuriu anksciau net nepastebedavau ir nevertindavau

Linkejimai is Danijos

Labai dziaugiuosi del Zygimanto

QUOTE(Vvarliokas @ 2010 11 24, 22:11)
Jis saunus vaikis turetu but
Be to labai smalsu paklausti apie tai kaip gyvenimas Danijoje skiriasi nuo gyvenimo Lietuvoje?
Kajus patys dirbate?
Kur gyvenate?
Ar nera sunku svetimoj sali?
Be to labai smalsu paklausti apie tai kaip gyvenimas Danijoje skiriasi nuo gyvenimo Lietuvoje?
Kajus patys dirbate?
Kur gyvenate?
Ar nera sunku svetimoj sali?
Toks ir yra

Skiriasi ir netgi labai.pirmiausia del zmoniu bendravimo.visi visada su sypsena pasisveikins nesvarbu,kad nepazysta

Dirba tik MB.pas ukininka.as kol kas nedirbu.ateiti ziuresim,mokinsiuos danu kalba tada gal ieskosiuos darbeli,bet kol kas pilnai uztenka MB pajamu.
Gyvenam nuomuojamam vienkiemyje.namas grazioj vietoje.iki didesnio miestelio 3km iki juros 8-9km.ieskojom butent tokios vietos,kad Zygimantui butu gera,nes turiu gamtos vaika

Cia viskas ant tiek apgalvota,kad kartais gauni lengva soka

Atsiprasau,kad taip isipleciau

QUOTE(Ramunka:) @ 2010 11 25, 00:50)
Toks ir yra
begalo ji myliu 
negirdziu kai einu su Zygiu uz nugaru snabzdejimosi,pirstu rodymu,komentaru kaip LT, kurie uzgauna taip kad poto neatsigaudi dar ilgai.cia mumis laiko zmonemis ir cia mes jauciames reikalingi.LT liko tik draugai ir tevelio kapelis.
Gyvenam nuomuojamam vienkiemyje.namas grazioj vietoje.iki didesnio miestelio 3km iki juros 8-9km.ieskojom butent tokios vietos,kad Zygimantui butu gera,nes turiu gamtos vaika
atvyke iskart paklausiau:"nu kaip tau cia patinka?" sake:"mamyte as laimingas"
ir tuo labai dziaugiuosi,nes nerimavau kaip jis priims sita musu apsisprendima atvykti cia gyvent su visam.
kaip bus istikruju pagyvensim-pamatysim
nemoku trumpai atsakyt

negirdziu kai einu su Zygiu uz nugaru snabzdejimosi,pirstu rodymu,komentaru kaip LT, kurie uzgauna taip kad poto neatsigaudi dar ilgai.cia mumis laiko zmonemis ir cia mes jauciames reikalingi.LT liko tik draugai ir tevelio kapelis.

kaip bus istikruju pagyvensim-pamatysim

viskas liuks - labai idomu skaityti apie jus

QUOTE(Medute28 @ 2010 11 24, 18:27)
jie ateina pasirinkę tėvus, ateina su misija išmokyti to, ko jie neturi
reikia tik pasigilinti į save ir suprasi,kad mokytis iš tiesų yra ko

Oba, sutinku visu simtu procentu

Nes man nuo skubejimo, jaudulio, kalbą irgi ankščiau labai kirsdavo. Dabar kai vadovas užlaužė geležinėm mankštomis net kalba jau taisos. Ir greičiau norint ka pasakyt rėtėja kalbos blokas. Net pačiai sunkoka patikėt kas vyksta.
Man visad buvo taip kad atsipalaidavus ir kalbėt normaliai galiu ir gana greitai paeiti, o tik kur reik paskubėt, daugiau žmonių, garsų, iškart viska surakina. Nei žingsnio normaliai žengt nei žodžio ištart. Suspazmuoja viska ir nors pasikart. Bet ačiū dievui po truputi tai nyksta. Šiandien mokykloj nė sykio neužspazmavau nors ir kaip skubėjau. Be jokių parankių visur variau, į vežimėlį tik einant į scena teatsisėdau.

Nu *****, tu tai saunuole esi, ka as zinau.....

QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 24, 21:54)
Tiesiog...Atrodo kartais noreciau,kad mano maziukas geriau butu aklas ar kurcias, nei autistukas... Matyt dabar tokia mano kancios stadija..

Suprantu, kad cia tiesiog tokios susitaikymo stadijos eina, oooojjjjj kokiu tik as neisgyvenau kol pradejau visai kitaip mastyti

QUOTE(Ramunka:) @ 2010 11 24, 22:04)
Linkejimai is Danijos [img]
Sveika sveika uzsieniete

Laba ryta
Kol Zygis buvo mazas buvo lengviau,nesimatydavo taip ryskiai jo negalia isskyrus akinukus (nesiot pradejo nuo 1m) visi zmones stebejo kaip 7 pasaulio stebukla,bobulytes isvis garsiai komentuodavo ir pirstais rode,vaikai apibegdavo rata,kad dar karta pamatyt
ispradziu nervindavo poto jau net juokas eme,o veliau isvis nekreipiau demesio
kaip sakau per 15m metu uzsiauginau stora krokodilo oda ir nustojau kreipt demesi.jei to nepadaryciau kenkciau tik sau,nes Zygis i tokius dalykus isvis nekreipia demesio
As dvejojau 6metus.seniai kviete MB pas save,bet as vis:" bus geriau ir cia..." bet deja kaip blogyn taip blogyn,o paskutinis lasas turbut buvo tada kai siais metais NDNT nedave man Zygiui prieziuros
va tada buvo sokas.socialinis dave,bet nueme transporto islaidu kompensacija.tada nusprendem isvaziuot ten kur nereikia nuejus pas gydytojus irodineti,kad tavo vaikas neigalus.
O kas del Lietuvos ji visa isliks mano sirdi,bet tik kaip salis su nuostabia gamta,paprociai juk ten mano saknys
kol kas jokio liudesio,jokios nuostalgijos nejauciam,bet ir negaletumem tik savaite mes cia.o gal kad visi artimieji cia kartu.atostogaudami 3men vasara,verkdavom kai reikedavo jau vaziuot namo.tiesiog isvaziavom pagrinde del Zygio ateities LT jos nemaciau visiskai ypac kai perejo i kita mokykla,per metus pasijaute,kad nekylam i virsu,o leidziames i apacia.va pirma mokytoja buvo nuostabus zmogus
per 4m kol mokesi pradinej ji tiek su Zygiu pasieke,kad netikejau kad jis skaitys,rasys,naudosis kompu.busiu jai dekinga visa gyvenima
Sutinku su kiekvienu tavo zodziu
Nepavydek juk kiekviena stengiames,kad vaikui butu kuo geriau

QUOTE(Vvarliokas @ 2010 11 25, 01:07)
o kas del reakcijos kitu zmoniu...mes dar mazi, nors jau visko buna... Tikiuosim kazkada nebeliks jokios mano reakcijos, o dabar dar kai tada skauda Bet kaip smagu skaityti apie zmones kurie eina i prieki, taiso gyvenima sau ir savo mazyliui...
As kazkaip i uzsieni nedristu, nesu labai didele patriote, bet kazkaip vis kirba mintis - dar pasilik ir cia galima si ta pasiekti ir cia yra nuostabiu zmoniu... Cia mano seima, gimine, artimieji... Nezinau ar galeciau buti kitur ir nejausti nostalgijos, nejausti ilgesio
Nors ka gali zinoti kas bus rytoj
As kazkaip i uzsieni nedristu, nesu labai didele patriote, bet kazkaip vis kirba mintis - dar pasilik ir cia galima si ta pasiekti ir cia yra nuostabiu zmoniu... Cia mano seima, gimine, artimieji... Nezinau ar galeciau buti kitur ir nejausti nostalgijos, nejausti ilgesio
Nors ka gali zinoti kas bus rytoj
Kol Zygis buvo mazas buvo lengviau,nesimatydavo taip ryskiai jo negalia isskyrus akinukus (nesiot pradejo nuo 1m) visi zmones stebejo kaip 7 pasaulio stebukla,bobulytes isvis garsiai komentuodavo ir pirstais rode,vaikai apibegdavo rata,kad dar karta pamatyt

As dvejojau 6metus.seniai kviete MB pas save,bet as vis:" bus geriau ir cia..." bet deja kaip blogyn taip blogyn,o paskutinis lasas turbut buvo tada kai siais metais NDNT nedave man Zygiui prieziuros

O kas del Lietuvos ji visa isliks mano sirdi,bet tik kaip salis su nuostabia gamta,paprociai juk ten mano saknys

QUOTE(Domicele @ 2010 11 25, 08:49)
zodziais cia neapsakysi, tiesiog supranti kiek daug anksciau tu nepastebedavai, kiek daug nezinojai, poziuris i gyvenima tai jau net nekalbu kaip pasikeite
Nu *****, tu tai saunuole esi, ka as zinau..... labai gerai, kad tu cia musu skyrelyje "gyveni" toks optimizmo pliupsnis
nekalbek sitaip zinok mintys turi tendencija materializuotis
Suprantu, kad cia tiesiog tokios susitaikymo stadijos eina, oooojjjjj kokiu tik as neisgyvenau kol pradejau visai kitaip mastyti
*****, zinok as tau baltai pavydziu
Nu *****, tu tai saunuole esi, ka as zinau..... labai gerai, kad tu cia musu skyrelyje "gyveni" toks optimizmo pliupsnis
nekalbek sitaip zinok mintys turi tendencija materializuotis
*****, zinok as tau baltai pavydziu
Sutinku su kiekvienu tavo zodziu

Nepavydek juk kiekviena stengiames,kad vaikui butu kuo geriau

Labutis
Ramunka, sveika apsireiškus
, džiaugiuosi kad tau ir Žygučiui ten gerai. Pamatysi, vaikas ir mokykloj neprapuls, ras draugų, pramoks kalbą. Juolab kad jam ten patinka. Linkėjimai jam didžiausi
Ernestyte, pas tave gal varikliukas kur užpakaly pajungtas, visur spėji, atrodai fantastiškai
. Nu visa į mano Augustę, ta ir veiklos pilna, vos spėja visur. Dar negryžo iš kaimo, o jau mane siuntinėja: nulėk į dailę, pasakyk kad aš atvažiuoju, kad manęs lauktų, pasakyk tėčiui, kad eglutę aš puošiu ir pan
Evel1, a dar gyva? Kaip kelionės? Greit viską pasakoji, laukiam čia mes tavęs nekantriai.

Ramunka, sveika apsireiškus

Ernestyte, pas tave gal varikliukas kur užpakaly pajungtas, visur spėji, atrodai fantastiškai

Evel1, a dar gyva? Kaip kelionės? Greit viską pasakoji, laukiam čia mes tavęs nekantriai.