Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgaliukų mamų kampelis

LAIKAS GYDO VISAS ZAIZDAS. Nezinomybe baugina. kuo anksciau suzinai tuo geriau bent jaau as taip manau, nes man taip buvo. suzinojau apie vaiko negalia kaip jam buvo vos 2 menesiai po rizonanso magnetinio.
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 24, 20:25)
verysad.gif  verysad.gif  wub.gif

pritariu jums tikrai..tiesiog vis mastau,kad su fizine negalia galima mokytis, tobuleti..o stai su psichine jau nelabai....dazniausiai..

O as manau kad tobuleti galima turint bet kokia negalia... g.gif psichine negalia dar nereiskia kad tavo vaikas bus kaip darzove... As nesakau, kad toks zmogus prilygs sveikam, taciau jie daug ka suvokia, supranta ir geba... ir tas daug kas, tikrai tikrai daug kas ax.gif Taip viskas vyksta leciau, galbut maziau uztikrintai, bet vyksta...laikas eina, vaikai auga ir kad ir kokie jie butu - darosi protingesni ir ismoningesni thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 24, 19:25)
verysad.gif  verysad.gif  wub.gif

pritariu jums tikrai..tiesiog vis mastau,kad su fizine negalia galima mokytis, tobuleti..o stai su psichine jau nelabai....dazniausiai..

Tikrai čia skubu paprieštarauti. 4u.gif Ir su psichine negalia žmogučius galima daug ko išmokinti, tik reikia daugiau kantrybės ir švelnumo, pasitikėjimo jais. Neuždaryti tarp keturiu sienų (tai blogiausia) o stengtis atrasti tinkamą užsiėmimą kur jis galėtu save atskleist, kuo daugiau būtu tarp žmonių. Tai labai jiems padeda, suteikia savarankiškumo. Sakau taip nes turiu nemažai draugiukų su įvairiom protinėm ligelėm. Dauguma jų, tikri šaunuoliukai ir savarankiški žmogučiai, tik kaip ir su paralyžium norint pasiekti rezultatų reikia dirbt ir dirbt. Ypatingai nuo pat vaikystės. mirksiukas.gif

Audratum, skaitau apie tavo mažiu ir atrodo apie save. Man lygiai viskas taip pat buvo ankstyvoj vaikystėj. Pamatysi kaip su vaikštyne greitai žengsit pirmuosius žingsnelius, tik neapleiskite mankštelių ir pati pamatysi. O jis išvis dar nekalba ar tik skubėdamas, susijaudines negali nieko pasakyt? Nes man nuo skubejimo, jaudulio, kalbą irgi ankščiau labai kirsdavo. Dabar kai vadovas užlaužė geležinėm mankštomis net kalba jau taisos. Ir greičiau norint ka pasakyt rėtėja kalbos blokas. biggrin.gif thumbup.gif Net pačiai sunkoka patikėt kas vyksta. thumbup.gif Man visad buvo taip kad atsipalaidavus ir kalbėt normaliai galiu ir gana greitai paeiti, o tik kur reik paskubėt, daugiau žmonių, garsų, iškart viska surakina. Nei žingsnio normaliai žengt nei žodžio ištart. Suspazmuoja viska ir nors pasikart. Bet ačiū dievui po truputi tai nyksta. Šiandien mokykloj nė sykio neužspazmavau nors ir kaip skubėjau. Be jokių parankių visur variau, į vežimėlį tik einant į scena teatsisėdau. Nerealiai. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ernestytaaa: 24 lapkričio 2010 - 21:10
QUOTE(Vvarliokas @ 2010 11 24, 20:48)
O as manau kad tobuleti galima turint bet kokia negalia...  g.gif  psichine negalia dar nereiskia kad tavo vaikas bus kaip darzove... As nesakau, kad toks zmogus prilygs sveikam, taciau jie daug ka suvokia, supranta ir geba... ir tas daug kas, tikrai tikrai daug kas  ax.gif Taip viskas vyksta leciau, galbut maziau uztikrintai, bet vyksta...laikas eina, vaikai auga ir kad ir kokie jie butu - darosi protingesni ir ismoningesni  thumbup.gif

QUOTE(Ernestytaaa @ 2010 11 24, 21:06)
Tikrai čia skubu paprieštarauti.  4u.gif Ir su psichine negalia žmogučius galima daug ko išmokinti, tik reikia daugiau kantrybės ir švelnumo, pasitikėjimo jais. Neuždaryti tarp keturiu sienų (tai blogiausia) o stengtis atrasti tinkamą užsiėmimą kur jis galėtu save atskleist, kuo daugiau būtu tarp žmonių. Tai labai jiems padeda, suteikia savarankiškumo. Sakau taip nes turiu nemažai draugiukų su įvairiom protinėm ligelėm. Dauguma jų, tikri šaunuoliukai ir savarankiški žmogučiai, tik kaip ir su paralyžium norint pasiekti rezultatų reikia dirbt ir dirbt.

Taip,jus tikrai teisios..gal tiesiog turejau omenyje tai,kad su fizine negalia zmogiukai ne tik kad gali prilygti sveikiems, bet netgi juos ir pranokti, o stai su psichine negalia tai padaryti turbut vargu ar imanoma...

Jokiais budais nesakau,kad viena yra "lengviau" nei kita, viena yra "paprasciau" "maziau skaudu"...Tiesiog...Atrodo kartais noreciau,kad mano maziukas geriau butu aklas ar kurcias, nei autistukas... Matyt dabar tokia mano kancios stadija.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 24, 22:54)
Taip,jus tikrai teisios..gal tiesiog turejau omenyje tai,kad su fizine negalia zmogiukai ne tik kad gali prilygti sveikiems, bet netgi juos ir pranokti, o stai su psichine negalia tai padaryti turbut vargu ar imanoma...

Jokiais budais nesakau,kad viena yra "lengviau" nei kita, viena yra "paprasciau" "maziau skaudu"...Tiesiog...Atrodo kartais noreciau,kad mano maziukas geriau butu aklas ar kurcias, nei autistukas... Matyt dabar tokia mano kancios stadija.. verysad.gif

Nesakyk taip... As turiu pusbroliuka autistuka - jis nuostabus vaikas, beja nepatikesite bet jis ir svelnuma moka parodyti ir prieraisuma ir draugyste... Tiesiog jam reikia labai daug laiko, labai daug pasitikejimo, kad jis viena diena priejes apkabintu, paimtu uz rankos... Beja jis labai saunus vaikas, puikiai supranta matematika, gerai skaiciuoja, skaito, puikiai naudojasi kompiuteriu, gal kiek sunkiau su rasymu, bet tai juk smulkmena... thumbup.gif Nenusiminkite ir jus turite nuostabu vaika, nepakartojama zmoguti, kuris gal ir neparodo tos begalines meiles kuria noretumet matyti, bet tikrai parodys mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba vakara 4u.gif

Linkejimai is Danijos user posted image ryt bus savaite kaip mes cia.isikurem,susitvarkem viska.pas mus jau tikra ziema bigsmile.gif Zygimantas Kaledu laukia wub.gif

QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 24, 19:25)

Visiskai su jumis nesutinku schmoll.gif mano Zygis turi protine negalia kol buvom LT lanke mokykla lavinimo klase yra sestokas.turejo nuostabiausia mokytoja kuri ismokino ji skaityti,rasyti,deklamuoti eilerascius,dainuoti,sokti.galeciau vardint ir vardint ka jis daro ir sugeba daryti.dabar kai isvykom is LT mokomes toliau namu salygom,kol cia ras jam mokykla.tam kad pasiekt dabartini lygi teko daug ka paaukot savo gyvenime,bet manau buvo verta smile.gif dziaugiuosi kiekviena minute budama su juo kartu ir dekoju D,kad butent Zygis mane daug ko ismokino siame gyvenime:kantrybes,uzsispyrimo,meiles mazyciuose dalykuose kuriu anksciau net nepastebedavau ir nevertindavau wub.gif

QUOTE(Vvarliokas @ 2010 11 24, 20:48)
O as manau kad tobuleti galima turint bet kokia negalia...  g.gif  psichine negalia dar nereiskia kad tavo vaikas bus kaip darzove... As nesakau, kad toks zmogus prilygs sveikam, taciau jie daug ka suvokia, supranta ir geba... ir tas daug kas, tikrai tikrai daug kas  ax.gif Taip viskas vyksta leciau, galbut maziau uztikrintai, bet vyksta...laikas eina, vaikai auga ir kad ir kokie jie butu - darosi protingesni ir ismoningesni  thumbup.gif

Tikrai čia skubu paprieštarauti.  4u.gif Ir su psichine negalia žmogučius galima daug ko išmokinti, tik reikia daugiau kantrybės ir švelnumo, pasitikėjimo jais. Neuždaryti tarp keturiu sienų (tai blogiausia) o stengtis atrasti tinkamą užsiėmimą kur jis galėtu save atskleist, kuo daugiau būtu tarp žmonių. Tai labai jiems padeda, suteikia savarankiškumo. Sakau taip nes turiu nemažai draugiukų su įvairiom protinėm ligelėm. Dauguma jų, tikri šaunuoliukai ir savarankiški žmogučiai, tik kaip ir su paralyžium norint pasiekti rezultatų reikia dirbt ir dirbt. Ypatingai nuo pat vaikystės.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunka:) @ 2010 11 24, 23:04)
Laba vakara  4u.gif

Linkejimai is Danijos user posted image ryt bus savaite kaip mes cia.isikurem,susitvarkem viska.pas mus jau tikra ziema  bigsmile.gif Zygimantas Kaledu laukia  wub.gif
Visiskai su jumis nesutinku  schmoll.gif mano Zygis turi protine negalia kol buvom LT lanke mokykla lavinimo klase yra sestokas.turejo nuostabiausia mokytoja kuri ismokino ji skaityti,rasyti,deklamuoti eilerascius,dainuoti,sokti.galeciau vardint ir vardint ka jis daro ir sugeba daryti.dabar kai isvykom is LT mokomes toliau namu salygom,kol cia ras jam mokykla.tam kad pasiekt dabartini lygi teko daug ka paaukot savo gyvenime,bet manau buvo verta  smile.gif dziaugiuosi kiekviena minute budama su juo kartu ir dekoju D,kad butent Zygis mane daug ko ismokino siame gyvenime:kantrybes,uzsispyrimo,meiles mazyciuose dalykuose kuriu anksciau net nepastebedavau ir nevertindavau  wub.gif
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Labai dziaugiuosi del Zygimanto thumbup.gif Jis saunus vaikis turetu but mirksiukas.gif Be to labai smalsu paklausti apie tai kaip gyvenimas Danijoje skiriasi nuo gyvenimo Lietuvoje? Kajus patys dirbate? Kur gyvenate? Ar nera sunku svetimoj sali? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2010 11 24, 22:11)
Jis saunus vaikis turetu but 

Be to labai smalsu paklausti apie tai kaip gyvenimas Danijoje skiriasi nuo gyvenimo Lietuvoje?
Kajus patys dirbate?
Kur gyvenate?
Ar nera sunku svetimoj sali? 

Toks ir yra wub.gif begalo ji myliu wub.gif

Skiriasi ir netgi labai.pirmiausia del zmoniu bendravimo.visi visada su sypsena pasisveikins nesvarbu,kad nepazysta blink.gif negirdziu kai einu su Zygiu uz nugaru snabzdejimosi,pirstu rodymu,komentaru kaip LT, kurie uzgauna taip kad poto neatsigaudi dar ilgai.cia mumis laiko zmonemis ir cia mes jauciames reikalingi.vaziuosim ant dienu priduot savo dokumentus gaut cpr nr (asmens kodai) tada ieskos Zygiui mokyklos apie ja jau susizinojom kai buvom atostogu vasara.6 metus vazinejom tik atostogaut pas MB ir mano broliuka,o siemet po visu nemaloniu ivykiu MB pasake:"gana.pakuojates ir vaziuojat pas mane" taip ir atvykom Su Zygimantu ir mano mama visi cia.LT liko tik draugai ir tevelio kapelis.
Dirba tik MB.pas ukininka.as kol kas nedirbu.ateiti ziuresim,mokinsiuos danu kalba tada gal ieskosiuos darbeli,bet kol kas pilnai uztenka MB pajamu.
Gyvenam nuomuojamam vienkiemyje.namas grazioj vietoje.iki didesnio miestelio 3km iki juros 8-9km.ieskojom butent tokios vietos,kad Zygimantui butu gera,nes turiu gamtos vaika wub.gif apziuri savo uki:kiekviena bite,skruzdele,boruze,paukstuka,sraige.... biggrin.gif atvyke iskart paklausiau:"nu kaip tau cia patinka?" sake:"mamyte as laimingas" wub.gif ir tuo labai dziaugiuosi,nes nerimavau kaip jis priims sita musu apsisprendima atvykti cia gyvent su visam.
Cia viskas ant tiek apgalvota,kad kartais gauni lengva soka biggrin.gif pvz su mokykla.klausiu kaip jis susikalbes su vaikais,aukletojom,soc darbuotojais (cia prie vieno neigaliuko jei jis lanko mokykla 3 suaugusieji) juk nemoka danu kalbos,tikriausiai man reiks but su juo kartu? atsake:"nesinervuokit jei nesusikalbesim,mes pasamdysim verteja" blink.gif nors Zygimantas sneka kai kuriuos zodzius angliskai ismoko ziuredamas Disnejaus kanala per Viasata blink.gif manau neturetu but problemu bendravime ypac zinant koks jis pas mane komunikabilus doh.gif nepasakys paims uz rankos ir nuves parodys biggrin.gif svarbiausiai,kad labai nori cia eit i mokykla bent kol kas biggrin.gif o kaip bus istikruju pagyvensim-pamatysim cool.gif

Atsiprasau,kad taip isipleciau blush2.gif nemoku trumpai atsakyt doh.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Ramunka:) @ 2010 11 25, 00:50)
Toks ir yra  wub.gif begalo ji myliu  wub.gif

negirdziu kai einu su Zygiu uz nugaru snabzdejimosi,pirstu rodymu,komentaru kaip LT, kurie uzgauna taip kad poto neatsigaudi dar ilgai.cia mumis laiko zmonemis ir cia mes jauciames reikalingi.LT liko tik draugai ir tevelio kapelis.
Gyvenam nuomuojamam vienkiemyje.namas grazioj vietoje.iki didesnio miestelio 3km iki juros 8-9km.ieskojom butent tokios vietos,kad Zygimantui butu gera,nes turiu gamtos vaika biggrin.gif atvyke iskart paklausiau:"nu kaip tau cia patinka?" sake:"mamyte as laimingas"  wub.gif ir tuo labai dziaugiuosi,nes nerimavau kaip jis priims sita musu apsisprendima atvykti cia gyvent su visam.
kaip bus istikruju pagyvensim-pamatysim  cool.gif

Atsiprasau,kad taip isipleciau  blush2.gif nemoku trumpai atsakyt  doh.gif  biggrin.gif

viskas liuks - labai idomu skaityti apie jus thumbup.gif Mes naujokai cia.. o kas del reakcijos kitu zmoniu...mes dar mazi, nors jau visko buna... Tikiuosim kazkada nebeliks jokios mano reakcijos, o dabar dar kai tada skauda doh.gif Bet kaip smagu skaityti apie zmones kurie eina i prieki, taiso gyvenima sau ir savo mazyliui... As kazkaip i uzsieni nedristu, nesu labai didele patriote, bet kazkaip vis kirba mintis - dar pasilik ir cia galima si ta pasiekti ir cia yra nuostabiu zmoniu... Cia mano seima, gimine, artimieji... Nezinau ar galeciau buti kitur ir nejausti nostalgijos, nejausti ilgesio g.gif Nors ka gali zinoti kas bus rytoj ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vvarliokas: 25 lapkričio 2010 - 01:10
QUOTE(Medute28 @ 2010 11 24, 18:27)
jie ateina pasirinkę tėvus, ateina su misija išmokyti to, ko jie neturi  ax.gif  reikia tik pasigilinti į save ir suprasi,kad mokytis iš tiesų yra ko 

Oba, sutinku visu simtu procentu thumbup.gif , butent taip ir as mastau......ir ne tik mastau, bet ir jau isitikinau kiek daug Deimante mus ismoke...........zodziais cia neapsakysi, tiesiog supranti kiek daug anksciau tu nepastebedavai, kiek daug nezinojai, poziuris i gyvenima tai jau net nekalbu kaip pasikeite smile.gif

Nes man nuo skubejimo, jaudulio, kalbą irgi ankščiau labai kirsdavo.  Dabar kai vadovas užlaužė geležinėm mankštomis net kalba jau taisos. Ir greičiau norint ka pasakyt rėtėja kalbos blokas.  Net pačiai sunkoka patikėt kas vyksta.  thumbup.gif Man visad buvo taip kad atsipalaidavus ir kalbėt normaliai galiu ir gana greitai paeiti, o tik kur reik paskubėt, daugiau žmonių, garsų, iškart viska surakina. Nei žingsnio normaliai žengt nei žodžio ištart. Suspazmuoja viska ir nors pasikart. Bet ačiū dievui po truputi tai nyksta. Šiandien mokykloj nė sykio neužspazmavau nors ir kaip skubėjau. Be jokių parankių visur variau, į vežimėlį tik  einant į scena teatsisėdau.

Nu *****, tu tai saunuole esi, ka as zinau..... thumbup.gif labai gerai, kad tu cia musu skyrelyje "gyveni" toks optimizmo pliupsnis mirksiukas.gif

QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 24, 21:54)
Tiesiog...Atrodo kartais noreciau,kad mano maziukas geriau butu aklas ar kurcias, nei autistukas... Matyt dabar tokia mano kancios stadija..

blink.gif nekalbek sitaip nono.gif zinok mintys turi tendencija materializuotis, atleisk, kad mokau blush2.gif
Suprantu, kad cia tiesiog tokios susitaikymo stadijos eina, oooojjjjj kokiu tik as neisgyvenau kol pradejau visai kitaip mastyti cool.gif

QUOTE(Ramunka:) @ 2010 11 24, 22:04)
Linkejimai is Danijos [img]

Sveika sveika uzsieniete biggrin.gif *****, zinok as tau baltai pavydziu tongue.gif

Atsakyti
Laba ryta 4u.gif

QUOTE(Vvarliokas @ 2010 11 25, 01:07)
o kas del reakcijos  kitu zmoniu...mes dar mazi, nors jau visko buna... Tikiuosim kazkada nebeliks jokios mano reakcijos, o dabar dar kai tada skauda  Bet kaip smagu skaityti apie zmones kurie eina i prieki, taiso gyvenima sau ir savo mazyliui...
As kazkaip i uzsieni nedristu, nesu labai didele patriote, bet kazkaip vis kirba mintis - dar pasilik ir cia galima si ta pasiekti ir cia yra nuostabiu zmoniu... Cia mano seima, gimine, artimieji... Nezinau ar galeciau buti kitur ir nejausti nostalgijos, nejausti ilgesio
Nors ka gali zinoti kas bus rytoj

Kol Zygis buvo mazas buvo lengviau,nesimatydavo taip ryskiai jo negalia isskyrus akinukus (nesiot pradejo nuo 1m) visi zmones stebejo kaip 7 pasaulio stebukla,bobulytes isvis garsiai komentuodavo ir pirstais rode,vaikai apibegdavo rata,kad dar karta pamatyt doh.gif ispradziu nervindavo poto jau net juokas eme,o veliau isvis nekreipiau demesio biggrin.gif kaip sakau per 15m metu uzsiauginau stora krokodilo oda ir nustojau kreipt demesi.jei to nepadaryciau kenkciau tik sau,nes Zygis i tokius dalykus isvis nekreipia demesio biggrin.gif
As dvejojau 6metus.seniai kviete MB pas save,bet as vis:" bus geriau ir cia..." bet deja kaip blogyn taip blogyn,o paskutinis lasas turbut buvo tada kai siais metais NDNT nedave man Zygiui prieziuros blink.gif va tada buvo sokas.socialinis dave,bet nueme transporto islaidu kompensacija.tada nusprendem isvaziuot ten kur nereikia nuejus pas gydytojus irodineti,kad tavo vaikas neigalus.
O kas del Lietuvos ji visa isliks mano sirdi,bet tik kaip salis su nuostabia gamta,paprociai juk ten mano saknys wub.gif kol kas jokio liudesio,jokios nuostalgijos nejauciam,bet ir negaletumem tik savaite mes cia.o gal kad visi artimieji cia kartu.atostogaudami 3men vasara,verkdavom kai reikedavo jau vaziuot namo.tiesiog isvaziavom pagrinde del Zygio ateities LT jos nemaciau visiskai ypac kai perejo i kita mokykla,per metus pasijaute,kad nekylam i virsu,o leidziames i apacia.va pirma mokytoja buvo nuostabus zmogus wub.gif per 4m kol mokesi pradinej ji tiek su Zygiu pasieke,kad netikejau kad jis skaitys,rasys,naudosis kompu.busiu jai dekinga visa gyvenima wub.gif

QUOTE(Domicele @ 2010 11 25, 08:49)
zodziais cia neapsakysi, tiesiog supranti kiek daug anksciau tu nepastebedavai, kiek daug nezinojai, poziuris i gyvenima tai jau net nekalbu kaip pasikeite 
Nu *****, tu tai saunuole esi, ka as zinau..... labai gerai, kad tu cia musu skyrelyje "gyveni"  toks optimizmo pliupsnis 
nekalbek sitaip  zinok mintys turi tendencija materializuotis
Suprantu, kad cia tiesiog tokios susitaikymo stadijos eina, oooojjjjj kokiu tik as neisgyvenau kol pradejau visai kitaip mastyti

*****, zinok as tau baltai pavydziu

Sutinku su kiekvienu tavo zodziu drinks_cheers.gif

Nepavydek juk kiekviena stengiames,kad vaikui butu kuo geriau 4u.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Ramunka, sveika apsireiškus thumbup.gif, džiaugiuosi kad tau ir Žygučiui ten gerai. Pamatysi, vaikas ir mokykloj neprapuls, ras draugų, pramoks kalbą. Juolab kad jam ten patinka. Linkėjimai jam didžiausi 4u.gif
Ernestyte, pas tave gal varikliukas kur užpakaly pajungtas, visur spėji, atrodai fantastiškai thumbup.gif. Nu visa į mano Augustę, ta ir veiklos pilna, vos spėja visur. Dar negryžo iš kaimo, o jau mane siuntinėja: nulėk į dailę, pasakyk kad aš atvažiuoju, kad manęs lauktų, pasakyk tėčiui, kad eglutę aš puošiu ir pan blink.gif
Evel1, a dar gyva? Kaip kelionės? Greit viską pasakoji, laukiam čia mes tavęs nekantriai.
Atsakyti