Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgaliukų mamų kampelis

user posted image

antradieni priskim Gabija toki turejo ir MB nori kad ir kitas mazulis toki pat turetu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2010 11 14, 10:31)
Kai suzinosi kas dar daugiau musm priklauso - pasidalink forumiuky  blush2.gif  Labai lauksim ziniu  bigsmile.gif
Papildyta:
Sveika  4u.gif  Aha jau biskiuka susipazinom, butu smagu ir gyvai kada susitikti pakalbeti  ax.gif
Papildyta:
O jums sveikateles, kad nesusirgtumet... Jos labai reikia kai tokie orai  doh.gif  Pas mus viena minute saule sviecia, kita slapdriba krinta  doh.gif
Papildyta:
O kas del antro leliuko...Tai labai norim ir laaabai planuose. Baisu, bet kartu ir norisi  blush2.gif  todel vis tik nusprendem kurti kitais metais antra stebukliuka. Darysim tyrimus visus ir tikesimes kad viskas bus gerai  ax.gif  Tik va dar man toks klausimas kilo... Mamytes kaip jus savo sveikiems vaikuciams paaiskinot, kad ju brolis ar sesute ne kaip kiti? Kaip jie prieme sia zinia?  blush2.gif

Zinokit mano viresnioji dukra labai ramei reguoja, kad broliukas ne toks kaip visi smile.gif . Aisku jai metu jau 14 doh.gif . Bet jeigu jai kaskas ne aisku del brolio, tai labai ramei , ir paprastai paaiskinam. Tai kad kolkas viskas tvarkoj, ir mili broliuko begalo thumbup.gif wub.gif .
Papildyta:
QUOTE(NikeZ @ 2010 11 14, 12:34)
user posted image

antradieni priskim Gabija toki turejo ir MB nori kad ir kitas mazulis toki pat turetu smile.gif

NikeZ, nu koks fainas lopsiukas thumbup.gif wub.gif . Ir as tokio noriu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lenusikas @ 2010 11 14, 16:30)
Zinokit mano viresnioji dukra labai ramei reguoja, kad broliukas ne toks kaip visi smile.gif . Aisku jai metu jau 14 doh.gif . Bet jeigu jai kaskas ne aisku del brolio, tai labai ramei , ir paprastai paaiskinam. Tai kad kolkas viskas tvarkoj, ir mili broliuko begalo thumbup.gif  wub.gif .
Papildyta:

NikeZ, nu koks fainas lopsiukas thumbup.gif  wub.gif . Ir as tokio noriu blush2.gif

jei ka uz pusesametu galesiu perleisti tongue.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes,

Vikma, kaip tau del buto? turi jau?

QUOTE(Vvarliokas @ 2010 11 14, 10:31)
Mamytes kaip jus savo sveikiems vaikuciams paaiskinot, kad ju brolis ar sesute ne kaip kiti? Kaip jie prieme sia zinia?  blush2.gif

Nu nezinau, pas mus tai kazkaip viskas naturaliai gavosi, kadangi bedos prasidejo nuo puses metu, tai kazkaip sunui nelabai ir kilo kazkokiu klausimu, man toks jausmas, kad jis nelabai ir isivaizduoja kaip ir ka darytu sveikas vaikas g.gif viskas jam taip naturalu, kartu dziaugiames pasiekimais ir tiek. Tik karta kai buvome Kaune sveciuose, ten buvo mazas berniukas, kazkur 1,5 metu, tai tada sunus buvo apakes ka jis sugeba, kaip šast islipo iš lovos, kaip laksto po kiema, kaip "sneka", vat tada man atrodo, kad jis pajuto kas yra sveikas vaikas, bet dabar vel gyvename savo pasaulelyje ir viskas naturalu smile.gif
Jo ir draugai visi zino apie sesutes liga, buvo ir panele parsivedes, man pasirode, kad jis del to nei kiek nekompleksuoja, nu aisku i visu neilisi.
Atsakyti
QUOTE(Domicele @ 2010 11 15, 09:46)
Sveikos mergytes,

Vikma, kaip tau del buto? turi jau?
Nu nezinau, pas mus tai kazkaip viskas naturaliai gavosi, kadangi bedos prasidejo nuo puses metu, tai kazkaip sunui nelabai ir kilo kazkokiu klausimu, man toks jausmas, kad jis nelabai ir isivaizduoja kaip ir ka darytu sveikas vaikas  g.gif  viskas jam taip naturalu, kartu dziaugiames pasiekimais ir tiek. Tik karta kai buvome Kaune sveciuose, ten buvo mazas berniukas, kazkur 1,5 metu, tai tada sunus buvo apakes ka jis sugeba, kaip šast islipo iš lovos, kaip laksto po kiema, kaip "sneka", vat tada man atrodo, kad jis pajuto kas yra sveikas vaikas, bet dabar vel gyvename savo pasaulelyje ir viskas naturalu  smile.gif
Jo ir draugai visi zino apie sesutes liga, buvo ir panele parsivedes, man pasirode, kad jis del to nei kiek nekompleksuoja, nu aisku i visu neilisi.

O kiek jusu sunui metu? blush2.gif Puiku kad taip naturaliai gavos bigsmile.gif O as va pagalvoju bus antras...kazkaip, kazkada reikes kalbetis sakyt... ax.gif
Atsakyti
Sveikos mergynos 4u.gif

Pasirodau po savaitgalio gastrolių. Vakar tik vakare gryžau namo bet buvau savo mažosios puskės taip nuvaryta nuo kojų kad norėjos tik griūt į lovyke ir pailsėti. doh.gif biggrin.gif

Teip Mimmi, pavyko padaryt savo ir sanatorijai padaryt renginuką, tik gaila vakare viskas vyko, mano mylimiausi darbuotojai negalėjo pasilikt ir sulaukt. Daugelis jų nevietiniai, iš toliau atvažinėja, tai negalėjo užsilikt. O taip norėjau susitikt. Bet vistiek smagu buvo, visiems labai patiko pasirodymai. Ir bent truputi pabuvau savo rojuke. smile.gif Net neįsivaizduoju kodėl, bet taip gera man ten visada, taip atsipalaiduoju kaip niekur kitur. smile.gif

Kas dėl sesės, tai manoji mane labai naturaliai priėmė. Visad labai stiprus ryšys tarp mūsų buvo, gal dėl to kad ir dvynukės. Nuo pat mažens ir prieš draugus nesigėdindavo, dažnai išsivesdavo kartu į kiemą ar laiptinę žaisti. Naujai su kažkuo susipažinus tuoj pat papasakodavo apie mane. Atvesdavo susipažint iškart. Ir ne tik sesė taip, bet ir dauguma puskių, pusbrolių taip. Net ir vieno pusbrolio kaimo draugai, tokie gryni kaimo ereliai ir tie visada prieš mane niekad nebuvo kažko pasake. Dar kaip atlekiu į kaimą, pusbrolis tūsą daro su jais tai ir mane visada prisijungia, pasibaliavojam kaip reikals. Nežinau bet man kažkaip ant žmonių požiurio į mane sekas. Retai kada būna koks atstumimas ar pajautimas kad būčiau laikoma kažkokia kitokia. Gal dėl to kad nei tėvai nei aš pati labai nereikšminam tos negalės, tai visi naturaliai ir priema. smile.gif
Atsakyti
smile.gif sveikos va ir as pasijungiu po savaitgalio. vakar buvom miske kepem saslus, super oras buvo, vaikai isiduko. superiskai laika praleidom. va kad del vaiku tai mes nuo savo didziojo nieko neslepem nuo pat pradziu. kartu kalbedavomes, vaiksciojom lankyti maziu prie inkubatoriaus. jis zinojo, kad jo brolis nebus kaip kiti vaikai tad jokiu klausimu man neuzduodavo. tik viena beda mums buvo pavydas kodel viskas broliui, o ne jam manau taip nutinka visiems vaikams atsiradus broliui ar sesei, ypac jei didelis skirtumas amziaus tarp ju. bet mes kalbedavomes, aiskinom, kad mylim juos vienodai tik brolis mazasnis dar bedeliu turiu, o tu didesnis ir vietoj to, kad pavydetum padetum mums. sakiau, kad brolio gedintis nereikia, nes yra vaiku kurie mokykloje megsta pasitycioti. bet maniskis myli savo broli, niekada jo nesigedijo, padeda man ir vis praso kaledu senelio, kad geriausia dovana jam butu jei brolis pradetu vaikscioti 4u.gif . manau, kad nuo vaiku nereikia nieko slepti nuo pat pradziu, kalbetis daug ir viskas bus ok.
Atsakyti
Labas mergaitės, nu va, aš jau iš socialinės. Dabar taip, dėl neįgaliųjų judėjimo, regos ir klausos techninės pagalbos priemonių. Jei vaikas turi negalią, tada gydytojas privalo išrašyti priemones, kurios palengvintų vaikučiams judėjimą ir pan. Rašo 27a formą, reabilitologas turi nurodyti ko reikia ir dydį.Tai man dabar sanatorija išrašys ritinį (pupą), kilimėlį. Reikia vaiko gimimo liudijimo, neįgalumo pažymėjimo, pažymos apie deklaraciją ir su siuntimais varom pasiimt. Davė katalogą, kur nurodyti adresai, kur galima pasimt. Kamuolių neduoda šias metais.
Žinau, kad kai kurios mamos tai gauna, bet kai man ta lakūdra daktarė ištisai aiškina, kad nepriklauso, o čia pasirodo, priklauso, tai dabar žinosiu. Turim neįgalumą vadinas priklauso.
Atsakyti
Ir dar dėl transporto iš/į gydymo įstaigas, jei vaikas turi negalią, tai jam socialinis skyrius privalo suteikti spec transportą tiek kartų, kiek reikia, kad ir kasdien. Nu tai eisiu vėl pas savo bobas ir reikalausiu. Beja, po sanatorijų, operacijų galima rašyti prašymą vienkartinei pašalpai gauti. Prašymą reikia rašyti seniūnijoje, o tada socialinis skyrius svarsto, ir dažniausiai skiria.
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2010 11 14, 16:31)
jei ka uz pusesametu galesiu perleisti tongue.gif mirksiukas.gif

Jei paviks, butinai lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos. smagu, kad ryztates susilaukti dar vaikuciu. as pasvajoju, bet nesiryztu. bijau, kad neuzteks laiko savajai bedelei. ir seip beda viena nevaiksto mano mylima mociute ligonije su mikro insultu, o as nieko padeti negaliu esu uz tukstanciu kilometru verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2010 11 15, 10:56)
O kiek jusu sunui metu?  blush2.gif  Puiku kad taip naturaliai gavos  bigsmile.gif  O as va pagalvoju bus antras...kazkaip, kazkada reikes kalbetis sakyt...  ax.gif

Mano vyrukui jau 18 bigsmile.gif
Kartais ir pati išsigastu kai taip pasakau blink.gif
Per daug negalvok ka pasakysi, kaip bus jeigu bus.........viskas gausis naturaliai 4u.gif
Atsakyti