Dukra pati pradejo vaiksciot 9,5men, o sunus 11,5men.

Mano viresnele vaikscioti pradejo 9 men, tik poto ropoti ismoko
, o su mazele atvirksciai pirma ropineti, o paskui tik vaikscioti todel ir veliau tik 1 metuku

metukų, tai čia labai gerai... maniškei jau daugiau kaip metukai ir vienas mėn, o dar nieko panašaus į savarankišką vaikščiojimą,bet turbūt jau rašiua šioje temelėje vakar, kad vaikučiams tokia tarsi riba išmokti vaikščioti iki 16 mėn...
o sakykit, jūs visos kaip nors skatinat , mokinat vaikščioti su stumdukais ar dar kuom nors? nes aš jau pradedu graužti save, gal aš per mažai skatinu, per mažai užsiimu...
šnd ,,varinėjom" gal kokias 20 min su stumduku po kambarius
o sakykit, jūs visos kaip nors skatinat , mokinat vaikščioti su stumdukais ar dar kuom nors? nes aš jau pradedu graužti save, gal aš per mažai skatinu, per mažai užsiimu...

QUOTE(sidrulka @ 2011 02 07, 01:55)
metukų, tai čia labai gerai... maniškei jau daugiau kaip metukai ir vienas mėn, o dar nieko panašaus į savarankišką vaikščiojimą,bet turbūt jau rašiua šioje temelėje vakar, kad vaikučiams tokia tarsi riba išmokti vaikščioti iki 16 mėn...

Ateis laikas ir pradės... tas skatinimas, tai už vaiką juk nepavaikščiosit ankščiau nei jis tam subręs.
Maniškis nuo 9mėn. bando, o nuo 11mėn. jau savarankiškas guzų užsisatytojas

Jo su guzais tai tikrai beda
, kai pradeda vaikscioti tai nors salma dek ant galvos
. Pediatre sake, kuo veliau prades tuo geriau, maziau bedu bus
ir galveleje "koseles" (supratimo) daugiau bus...

QUOTE(sidrulka @ 2011 02 07, 00:55)

nesijaudinkit,pradės eiti tuomet,kai bus pasiruošusi,ir nereikia specialiai skatinti.paradoksas,mano abudu itin susidomėjo stumduku tada,kai jau buvo pradėję vaikščioti

Mano tinginiuke nuejo lygiai diena pries 1maji gimatdieni
bet tikraja to zodzio prasme-ejo ir nuejo

QUOTE(Sonie @ 2011 02 08, 12:49)
Mano tinginiuke nuejo lygiai diena pries 1maji gimatdieni
bet tikraja to zodzio prasme-ejo ir nuejo 

gerai nuskambėjo

QUOTE(JVGM:) @ 2011 02 07, 13:27)
Jo su guzais tai tikrai beda
, kai pradeda vaikscioti tai nors salma dek ant galvos
. Pediatre sake, kuo veliau prades tuo geriau, maziau bedu bus
ir galveleje "koseles" (supratimo) daugiau bus... 

gera mintis su tuo salmu

mano bernuzelis pradejo eit metu ir vieno menesio, tinginys juodas, ropojo ilgai, o eit tingejo

sūnelis 9mėn ir 2 sav. nuėjo iki tėčio

Dukryte pirma zingsni zenge metuku ir dvieju men. O gerai vaikscioti ismoko dar per menesi. Nebuvo taip, kad atsistojo ir nuejo. Ji zenge, po to kita diena vel zingsni, kita diena nejo, ir pan. Daugelis klausinejo: DAR nevaiksto???
Mums jau ir nejauku pradejo darytis, bet atejo laikas ir ismoko. Ortopedas kazkada sake: kuo veliau prades vaiksciot, tuo geriau. Nespauskit ir nestumkit vaiko. Ir ka? Pradejo! uztat guzu nedaug turejom, tai labiau susije su nukritimais nuo kazkur, o ne su vaiksciojimu. Taip kad mamytes nebijokit - ateis laikas ir prades