Įkraunama...
Įkraunama...

Acetonas (ketono rūgštis) šlapime

O man pasake,kad acetonas slapime gali buti ir nuo to,kad vakare valgiau arba ka saldaus,arba gali buti nuo vynuogiu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 23, 22:23)
O man pasake,kad acetonas slapime gali buti ir nuo to,kad vakare valgiau arba ka saldaus,arba gali buti nuo vynuogiu. g.gif

As vynuogiu nevalgau, taciau saldumynu neatsisakau biggrin.gif Ir vieno tyrimo metu yra, kito nera acetonu, nors saldumynu suvalgau po siek tiek kasdien smile.gif Taip kad matyt ne nuo saldumynu, bent jau man g.gif
Atsakyti
Pas mane taip pat rado ketonu slapime (nezinau kiek) doh.gif Tai liepe tik daugiau skysciu pagerti, nes ir pries nestumo budavau kaip kupranugaris ir dabar niekaip nesugebu isgerti net 1.5 l vandens verysad.gif
kita slapimo tyrima darys tik po menesio, bet taip neramu, noretusi po kokiu 2 sav pasitikrinti unsure.gif Bet gal maziukui labai nepakenks mano kraujyje tie ketonai..

Ir dar noreciau issiaiksinti kokia ta pieno dieta? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2011 01 29, 17:28)
Pas mane taip pat rado ketonu slapime (nezinau kiek)  doh.gif Tai liepe tik daugiau skysciu pagerti, nes ir pries nestumo budavau kaip kupranugaris ir dabar niekaip nesugebu isgerti net 1.5 l vandens  verysad.gif
kita slapimo tyrima darys tik po menesio, bet taip neramu, noretusi po kokiu 2 sav pasitikrinti  unsure.gif Bet gal maziukui labai nepakenks mano kraujyje tie ketonai..

Ir dar noreciau issiaiksinti kokia ta pieno dieta?  rolleyes.gif

Ketonai buna ne kraujyje, o slapime smile.gif Ir jei ju buna 0.5 mmol tai nekenkia leliukui, nors mano gydytoja sake kad kenkia, visgi kai buvau kauno klinikose sake nesciosioms ketonija (acetonai) leidziama, kai nera daugiau nei 0.5 mmol. O man tiek ir randa, ne daugiau, nors i diena ir po 3 litrus galiu isgerti negazuoto vandens, vistiek kartais randa, tai gal nuo astraus maisto, nes pakankamai ji megstu smile.gif
Atsakyti
bet kas ta pieno dieta? g.gif

nes kai pastojau pamisau del kefyro ir iki tol nelabai megdavau ledus, o dabar pasiutusiai noriu ir pieno kokteiliai pasidare tikras geris! lotuliukas.gif

Tai cia galima to pieno ar kaip tik riboti ji ir jo produktus? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2011 02 01, 13:42)
bet kas ta pieno dieta?  g.gif

nes kai pastojau pamisau del kefyro ir iki tol nelabai megdavau ledus, o dabar pasiutusiai noriu ir pieno kokteiliai pasidare tikras geris!  lotuliukas.gif

Tai cia galima to pieno ar kaip tik riboti ji ir jo produktus?  unsure.gif

Man tai kaip tik patare pieno dietos laikytis: pieniski kokteiliai, liesos varskes, liesu jogurtu, liesu sureliu, surio liesaus valgyti smile.gif O man tai pienas niekada nepatiko, bet kadangi reikia jo gerti, tai darausi kakava ar koki miau isgeriu blush2.gif O varskyciu desertiniu liesiu ir sureliu neatsisaukau niekada 4u.gif Pradzioje ir as is proto ejau del ledu, bet sake reikia ziureti, kad nebutu daug sokolado ir visokiu karameliu, geriausia plombyro thumbup.gif
Atsakyti
dekui uz paaiksikinima! 4u.gif
Vadinasi taip ir gyvenu - pienas mano racione kiekviena diena, ko nepasakyciau apie mesa ir zuvi schmoll.gif Seniau zuvi labai megau, bet stai dabar per kucias vos viena gabaliuka prarijau doh.gif Zodziu organizmui neisakysi, jei jau ko nenori, per leika nesukisi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2011 02 02, 12:23)
dekui uz paaiksikinima!  4u.gif
Vadinasi taip ir gyvenu - pienas mano racione kiekviena diena, ko nepasakyciau apie mesa ir zuvi  schmoll.gif Seniau zuvi labai megau, bet stai dabar per kucias vos viena gabaliuka prarijau  doh.gif Zodziu organizmui neisakysi, jei jau ko nenori, per leika nesukisi  lotuliukas.gif

Butent thumbup.gif As tai niekada zuvies nebuvau megeja, tai ir db nenoriu jos smile.gif O mesytes vakarais uzsimanau, ypac paskutiniu laiku doh.gif Diena galiu vien saldziai valgyt, o va vakare norisi darzoviu ir mesos biggrin.gif Turbut organizmui truksta gelezies, todel ir norisi man jos smile.gif
Atsakyti
pas mane ketonu is karto atsiranda jei tik skysciu pradedu maziau vartoti. tas pats ir pries nestuma buvo. tad plempiu vandeni litrais ir tiek, svarbu wc netoli kur butu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgel @ 2011 02 02, 15:38)
pas mane ketonu is karto atsiranda jei tik skysciu pradedu maziau vartoti. tas pats ir pries nestuma buvo. tad plempiu vandeni litrais ir tiek, svarbu wc netoli kur butu lotuliukas.gif

Na paskutinem savaitem tai galim to vandens ir pliumpinti litrais, nes nelabai kur toli nueisi, ypac ziema, kai bacilu lauke pilna doh.gif
Jau trecia diena kaip po 3 litrus suvartoju ir nakti dar geriu thumbup.gif
Atsakyti
Pas mane iš pradžių rado cukraus šlapime, darėm GTT, buvo 5,2, o po dviejų val. 7,8. tada dar ir ketonai atsirado 1,5... Gavau siuntimą į KAuną. Paguldė savaitei badė pirštus, cukrus buvo normose...Bet ketonai vis dar nedingo...kai išleido sakė ketonų tik liekanos, liepė daug skysčių gerti. Atrodo geriu, bet padarėm tyrimą vėl ketonų rado 1. Trečiadienį vėl darysiuos..Žodžiu, niekaip aš jų negaliu atsikratyti, nors ir geriu ir laikausi tos diabetinės mitybos...
Vieni gydytojai sako, ketonai nieko baisaus, tik daug gerk. Kiti gąsdina, kad vaisiui negerai, bet kai paklausiu kas jam darosi nuo jų, niekas man nepaaiškina.Gal kuri žinot, kaip ketonai kenkia vaisiui????????? Mums iki termino nepilnas mėnuo liko, tikiuosi viskas bus gerai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jbaniukaityte: 03 vasario 2011 - 20:07
Matai, vienaip gal gali pakenkti kai nesumo pradzia, kitaip, kai vaisius issivystes, tereikia jam tik svorio priaugti.
As kiek girdejau, tai kenkia zirniuko inkstams, mat jam tenka ne tik savo, bet ir mamos kraujo ketonus perfiltruoti doh.gif
Atsakyti