Labai naudingi linkai:
Čia yra, ko gero, visos kompaktinių pelargonijų veislės. Išsirenkam norimą spalvą augalo, spaudžiam ant jo nuotraukos, skaitom, koks jis - tada užsirašom kur nors po ranka tų veislių pavadinimus ir jų daigų ieškom prekybcentriuose vasario mėn. gale. Arba reikia ieškot šitų veislių sėklų. Betgi jei norisi kelių spalvų, o lovelių statymo resursai nėra neriboti, tai sėklų irgi kažin kiek nereikia - tada verta pirkti daigus arba gaut ūgliukų iš tokių kaip aš

http://www.pac-elsne...ien-zonale.html
čia svyrančiosios:
http://www.pac-elsne...n-peltatum.html
Abu linkai vokiški, iš Drezdeno - iš čia galima parsisiųsti sėklų; aš pati kartais parsivežu iš UK, arba kaip kur pataikau būti žiemos gale...Bet pernai Vilniaus ermitaže mačiau gerų veislių, tarp visų ir šitų..
Pati turėjau:
Bergpalais
Anthony
Melocherry
Sassa
dar keli alyviniai krūmai buvo...
Visos labai anksti žydėt pradėjo, vidutinio aukštingumo, pusiau pilnavidurės, rinkausi ryškius, didelius, akį veriančius žiedynus..Visos šitos toleruoja žemą temperatūrą...Man ilgai šitas fintas buvo neaiškus, kai matydavau lapkričio gale lauke Anglijoj žydinčias pelargonijas - nebe taip kaip vasarą, bet žydi, kai pas mus ne kvapo nelieka rugsėjo viduryje..ogi paslaptis - būtent ta savybė, ne stiklinti balkonai -prie kokio virtuvės lango prikabintos ar taip įkurdintos, kur yra didžiausi šilumos nuostoliai, pelargonijos ilgai žydi ir pas mus, jei tik negauna tiesioginio lietaus - žūva tada ne nuo šalčio, o nuo užmirkimo..
Pas mane pusiau stiklintas balkonas - stumdomi stiklai su tarpais..iš esmės ten vos porą pora laipsnių šilčiau nei lauke...Taigi jei lauke 5 C, ten kokie 8-9, bet loveliai pridėti prie stiklo, prie kurio kambario pusėj yra radiatorius...Stiklo varža maža, šiluma keliauja per stiklą - yra tas būtinas minimumas, stovi sausai, šviesos gauna - taigi ir žydi. Juk iš esmės pelargonijos žiemot gali prie 1 -3 C, svarbu, kad būtų sausa ir šviesu, ir NEminusas. Tokiom sąlygom yra ramybės periodas, jei tik bus šilčiau, ims busti, leist lapus, augt pradės ir žiedus kraus..
Papildyta:
dėl sėklų - nežinau ar šiemet sėsiu, kai dar augalai mėnesį žydės..realiai jei žydės iki Kalėdų

pavasariui labai norisi pastelinių, nebe ryškių...Tokių kaip Peppermint Twist, Salmon Queen