Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

Ant lapu demes kaip rudys. Viska nurinkus be lapu lieka. O jos pavojingos, uzkrecia ir kitas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 01 12, 15:44)
Jo, klaida yra blush2.gif ..bet keliskart moderatorių prašiau pataisyt - nieko....

nieko čia baisaus. ir ačiū už temą bei informaciją joje smile.gif

QUOTE(laurindre @ 2011 01 12, 20:05)
Ant lapu demes kaip rudys. Viska nurinkus be lapu lieka. O jos pavojingos, uzkrecia ir kitas doh.gif

maniškė taip suirgo pirktinė, gražuolė, jau pirkau didelį gražų krūmą. o pačios augintos iš mažulyčių daigelių nesirgo, laimei.
tas rūdis bandžiau purkšti žaliu muilu - nepadeda.
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2011 01 12, 21:05)

Oho blink.gif , net nežinojau, kad tokios nelepios gėlės gali sirgti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 01 12, 21:21)
Oho blink.gif , net nežinojau, kad tokios nelepios gėlės gali sirgti g.gif

Tai jau tikrai g.gif būna,kad laželiai nudžiūsta,bet taip neteko matyti...Gal reikėtų chemijos panaudoti g.gif O kaip nuruduoja,ar dėmėm,ar susisuka į vidinę pusę?

Va radau info apie pelargonijų ligas,manau naudinga susipažinti blush2.gif

Čia ir čia ir čia

Jei pasikartojau,nepykit,anksčiau nesekiau temų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 12 sausio 2011 - 21:47
QUOTE(@asta @ 2011 01 12, 23:46)

Va radau info apie pelargonijų ligas,manau naudinga susipažinti  blush2.gif

Čia ir čia  ir čia 

Jei pasikartojau,nepykit,anksčiau nesekiau temų  4u.gif

Ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
Taigi dėl ligų - tas pats dėsnis, kad pelargonijos negali gaut per daug vandens..

o tos vadinamos "rudys' yra virusas..Na, labai domintis galima padėtį taisyt paliejant gėles antibiotikais, neduokit man per galvą tik ax.gif Taip taip, jei gėles puola grybeliai, juk liejam fungicidais,puola kenekėjai - pesticidais, jei kokios kitos bėdos, jas identifikavus, pagydom ir gėles - esu taip porą atgaivinus sėkmingai, bet tai buvo mano eksperimentai, tai labai praktikuot nesiūlau. Bet kartais, jei gėlė brangi, kokia nors dovanota ir kyla riziką ją prarast - prieš išmetant siūlyčiau pažaist žmonių vaistais. Kas be ko, tai turi būt išimtis, nes bakterijos pripranta prie antibiotikų, mutuoja ir t.t.Aišku, ir jų grupes reikia išmanyt, žinot, kokias bakterijas jie užmuša, ir ar ta bakterija gali sukelt tokius gėlių ligų požymius. Dar kartą akcentas, kad visai neišmanant to nesiimkite, bet...jei siekiat išgelbėt kokią retų augalų kolekciją vėlgi - kodėl nepabandyti...
Atsakyti
Jei uzkratas bulves, tai visai gali buti, kad pati jas rusyje ir uzkresdavau, nes laikydavau salia bulviu. Jei tokia teorija tikra, tai siemet mano pelargonijos turetu nesirgti, nes pirksiu visas naujas, rusyje nieko neturiu rolleyes.gif
Atsakyti
Ir manosios serga,bet jos ne is vienos puses neturi apsaugos,kokios sienos,visi keturi lietus puola,gal ir pas jus,laurinde,ta pati situacija?
Atsakyti
Pas mane jos atviram balkone, veju pas mus sociai doh.gif
Atsakyti
Gal prie ryškių pelargonijų tiktų timofilė - kažin ar ji daug vandens "reikalauja" g.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 01 13, 09:24)
Taigi dėl ligų - tas pats dėsnis, kad pelargonijos negali gaut per daug vandens..

o tos vadinamos "rudys' yra virusas..Na, labai domintis galima padėtį taisyt paliejant gėles antibiotikais, neduokit man per galvą tik  ax.gif Taip taip, jei gėles puola grybeliai, juk liejam fungicidais,puola kenekėjai - pesticidais, jei kokios kitos bėdos, jas identifikavus, pagydom ir gėles - esu taip porą atgaivinus sėkmingai, bet tai buvo mano eksperimentai, tai labai praktikuot nesiūlau. Bet kartais, jei gėlė brangi, kokia nors dovanota ir kyla riziką ją prarast - prieš išmetant siūlyčiau pažaist žmonių vaistais. Kas be ko, tai turi būt išimtis, nes bakterijos pripranta prie antibiotikų, mutuoja ir t.t.Aišku, ir jų grupes reikia išmanyt, žinot, kokias bakterijas jie užmuša, ir ar ta bakterija gali sukelt tokius gėlių ligų požymius. Dar kartą akcentas, kad visai neišmanant to nesiimkite, bet...jei siekiat išgelbėt kokią retų augalų kolekciją vėlgi - kodėl nepabandyti...

turbūt ne virusas, o bakterija. nes antibiotikai virusų neveikia. o ir parašyta buvo, kad bakterinis susirgimas.
bandysiu, nes kaip tik turiu menką likutį nesugertų antibų. paliesiu gėlę. galvojau actara lieti - čia nuo tų rūdžių vadinamų. bet jei jos nereikia, tai tuo tik džiugiau.

ir matau, kad maniškė atitinka dar vieną simptomą - laikoma per mažai šviesos turinčioje ir per šiltoje patalpoje. na bet ką padarysi, laiptinė jau tokia. o sergančios nesiryžau laikyti kambary šalia orchidėjų ir kitų įšaknydintų sveikų.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Gal kur matete Kaune violetiniu ir baltu pelargoniju seklu ax.gif ? Aplekiau visas zinomas vietas - nerasta schmoll.gif
Atsakyti