Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

QUOTE(eliss @ 2011 01 11, 09:55)
Kaip galvojat,ar man jau nešt iš rūsio į kambarį pelargonijas?Nedaug jų išliko,porą vazonų laikiau kambary,tai žaliuoja

pas mane irgi, kas kambary - išliko, kas laiptinėj - suvargo visai. net nežinau, kaip padauginti tokias suvargusias, jas pačias reiktų pradžioj atgaivint...
Atsakyti
Pas mane suvargusios,bet ateis laikas,ir atsigaus....Tik gaila,kad neturiu stipriu,gyvibingu sakeliu pasidauginimui... Gal dar suspesiu su ozkom i turgu tongue.gif Siandien nupurskiau fastaku....
Atsakyti
Sveikutes jungiuosi ir as prie jusu 4u.gif Taip uzsinorejau pagyvinti terasa pavasari-vasara wub.gif dar siandien nusipirksiu seklu ir pradesiu darbuotis wub.gif o jus dabar man zaliai patarkit,kokia zeme nusipirkti g.gif ir pasejus Pelergonijas,jas reikia tarkim plevele apdengti g.gif
Atsakyti
Violeta pas mus pelargonijų daiginimo asė, reikia jos palaukt.

aš pati jų nesėsiu, pirksiu paaugintas, nes nėra lengva jas iš sėklyčių išaugint kiek žinau...
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 01 12, 13:23)
Violeta pas mus pelargonijų daiginimo asė, reikia jos palaukt.

aš pati jų nesėsiu, pirksiu paaugintas, nes nėra lengva jas iš sėklyčių išaugint kiek žinau...

aciu uz info 4u.gif dabar zinosiu kad seklu pirkt neapsimoka schmoll.gif ieskosiu paaugintu ax.gif
Atsakyti
As pernai pirkau seklas, uz 5 svyranciu pelargoniju seklas mokejau 13lt, is ju sudygo 4 ir gana skurdokai augo, o LZU parodoj pirkau daigelius, berods po 2lt, tai tie bujojo. manau, jei pirkt seklas, tai tik nebrangias, nes, bent jau man buvo grazesnes pirktos daigeliais, o isejo pigiau.

P.S. temos pvadinimas PELERGONIJOS, bet man atrodo taisyklingas pavadinimas sio augalo yra PELARGONIJOS
zinoma, viena raide ju grozio negadina, bet.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*zara* @ 2011 01 12, 14:05)
aciu uz info 4u.gif dabar zinosiu kad seklu pirkt neapsimoka schmoll.gif ieskosiu paaugintu ax.gif

nesakiau, kad neapsimoka, sakiau, kad sunkokoka jas mokėt išaugint. aš nors sėkmingai išauginau tagetes, spriges, medetkas, pelargonijų neapsiimu... bet jums gal pasiseks 4u.gif

QUOTE(saulute111 @ 2011 01 12, 14:26)
temos pvadinimas PELERGONIJOS, bet man atrodo taisyklingas pavadinimas sio augalo yra PELARGONIJOS
zinoma, viena raide ju grozio negadina, bet....  4u.gif

jūs teisti, nors dauguma iš viso taria pAlErgonijos biggrin.gif
Atsakyti
Jo, klaida yra blush2.gif ..bet keliskart moderatorių prašiau pataisyt - nieko....Taigi, klaidos akis tebebado, daugiau rašykite- greičiau tema baigsis smile.gif

Dėl sėjimo - pasėjat sėklas kompaktiškam indelyje, daigykloje ar kur kitur - pvz, kiaušinių dėkliuke, sudrėkinat žemę, uždengiate - daigyklose bus dangtukas, visose naminėse priemonėse teks prisitaikyt kokį stiklą ar maišelį - sudarot šiltnamio sąlygas, taip sėklos greičiau dygsta. Keliskart dienoj pravėdinate, kas be ko, sėjinukai laikomi šiltai. Sudygus nebedangstome, laikome šiltai ir būtinai šviesiai, kad daigeliai neištystų, būtų tvirtesni. Pasirodo pirmi du netikri lapeliai, po to lenda tikrieji - išlindus pilnai tikriesiems reikėtų persodintį į mažus vazonėlius arba spec daigyklas, kur yra vazonėlio formos išlietos - po teisybei, tokiuose patogiausia daigint iš karto. Tik sėjant kompaktines reiktų sėt po vieną; svyrančias - po kelias...
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 01 12, 15:44)
Jo, klaida yra blush2.gif ..bet keliskart moderatorių prašiau pataisyt - nieko....Taigi, klaidos akis tebebado, daugiau rašykite-  greičiau tema baigsis smile.gif

Dėl sėjimo - pasėjat sėklas kompaktiškam indelyje, daigykloje ar kur kitur - pvz, kiaušinių dėkliuke, sudrėkinat žemę, uždengiate - daigyklose bus dangtukas, visose naminėse priemonėse teks prisitaikyt kokį stiklą ar maišelį - sudarot šiltnamio sąlygas, taip sėklos greičiau dygsta. Keliskart dienoj pravėdinate, kas be ko, sėjinukai laikomi šiltai. Sudygus nebedangstome, laikome šiltai ir būtinai šviesiai, kad daigeliai neištystų, būtų tvirtesni. Pasirodo pirmi du netikri lapeliai, po to lenda tikrieji  - išlindus pilnai tikriesiems reikėtų persodintį į mažus vazonėlius arba spec daigyklas, kur yra vazonėlio formos išlietos - po teisybei, tokiuose patogiausia daigint iš karto. Tik sėjant kompaktines reiktų sėt po vieną; svyrančias - po kelias...

aciu tau labai 4u.gif pasinaudosiu patarimu 4u.gif
Atsakyti
Prieš porą metų pirkau kompaktinių Pelargonijų sėklas.Išdygo tikrai ne visos,gražiai augo,bet žiedai nuvylė...perkant daigelius bent žinai kokia spalva žydės,gali paderinti šalia augančias gėlytes,nebent labai norisi paeksperimentuoti ir vietos ant palangių daug smile.gif
Atsakyti
As 4 metus sejau, kita dali laikydavau senus krumus. Pirma karta seklas pirkau, paskui prisirinkdavau pati. Ne visos rusys namu salygomis brandina seklas. Pats sejimas ir auginimas tikrai nera sudetingas, man netgi labai patiko.
Bet siemet atsisakiau visu senu ir nauju nesesiu. Labai man puola ligos, bandysiu pirkti gatavus daigelius ir ziuresiu.
Pernai 4 daigus buvau pirkusi. Tai galiu pasakyti, kad gal net ir geriausias ir ko gero pigiausias metodas. Pirkau Ermitaze, kai daigams nuolaida buvo. Uz 4 daigus sunokejau apie 7 lt. Daigai augo grazus, prazydo anksciausiai. Tik po to nuo maniskiu uzsikrete.
Todel siemet bandysiu tik pirktiniu. Paziuresiu, gal ligu pasiseks isvengti. O jei ne, visai nebeauginsiu doh.gif Nesuprantu, ar cia mano namuose kazkas negerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2011 01 12, 18:29)
Paziuresiu, gal ligu pasiseks isvengti.

Pelargonijas ligos puolė?? O kas joms darėsi?
Atsakyti