Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Norvegijoje

Sveikos

Taip jau gavos, kad po mėnesio tenka išvažiuot dviems metams į Norvegiją ohmy.gif . O

šiuo metu mes su vyru kaip tik intensyviai planuojam vaikelį wub.gif . Jei pavyks

pastoti, tai nėštumas ir gimdymas praeis Norvegijoj. Tik kažkaip baugu unsure.gif ,

kai nežinai kas tavęs laukia, ar pasirūpins tenykščiai daktarai būsima

mama nestuke.gif , o vėliau ir kūdikėliu 2.gif . Gal kuri turit patirties toj šaly? o gal

pažįstama ar draugė gimdė ten? Pasidalinkit.
Atsakyti
Sveikute, kiek zinau kad ten tu daktary Norvegu tei ne taip jau daug ir yra. Mano buve kaimynai abudu medikai. Jis -chirurgas, o ji - vaiku gydytoja. Dabar jau kokie 3 metai jie gyvena ir dirba Norvegijoje (ligonineje). O vasarai atvaziuoja paatostogaut i Lietuva. Tai va, teko susitikt. Pasakojo, kad ten visi beveik daktarai is kitu saliu dirba. Tereikejo jiems valstybini kalbos egzamina issilaikyti.

Atsakyti
Aina, as apie gimdyma Norvegijoj nieko nezinau, bet pati planuoju antra lelka gimdyti Vokietijoje (kadangi cia gyvenu). Pirmaja gimdziau Lietuvoje, kazkaip labai bijojau toli nuo namu, nors mano gydytoja cia thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif. Dabar siek tiek daugiau patirties, tad si karta gimdysiu Hamburge. Mamos, gimdziuios cia, labai nuramino, kad viskas liuks, todel ir apsisprendziau. Tu apsilankyk skyrelyje 'mamos is uzsienio', ten gal sutiksi mamu, gyvenanciu Norvegijoj (is Skandinavijos tikrai yra), jos tau patars. Bet bijoti tikrai nera ko. Norvegija - issivysciusi salis.
Tiesa, o kaip su draudimu?
Atsakyti
Tikrai nebijok, nebus blogai. As pati gimdysiu Danijoje. Tegu neisizeidzia tos, kurios gimdo Lietuvoje, bet man atrodo, kad Skandinavijos ligoninese geresne iranga. Blogai tik tas, kad negalesi su gydytoja lietuviskai kalbeti. Bet jei moki anglu kalba, tai jokiu problemu.
Atsakyti
na noreciau padrasinti, nors su Norvegijos daktarais susidurti neteko, pati gimdziau Svedijoje, nezinau kiek ju sistemos skiriasi, bet turbut kazkiek panasios. Asmeniskai likau patenkinta, antra vaika, jei butu, noreciau irgi ten gimdyti. Tiesa, kai kurias mamytes, kurios Lietuvoje ''tariasi'' del gimdymo su daktarais, gali pasiurpinti tai, kad Svedijoj normalius nekomplikuotus gimdymus priima akuseres, o gydytojai apskritai nedalyvauja. Panasiai ir su nestumo prieziura. Taciau jautiesi saugiai, nes zinai, kad reikalui esant gausi visa reikalinga pagalba. O poziuris, personalo demesys tau ir lialiui - super thumbup.gif
P.S. ir siaip jie propaguoja naturaluma, maitinima krutimi ir t.t.
Atsakyti

Sveikute,

Na ,esu neseniai pagimdziusi suneli Danijoje, cia jau ilgokai gyvenu ir , kaip matau daktarai labai jau rupinasi nesciosiomis. Visada , kai atvaziuodavau i ligonine su negalavimais be jokiu eiliu prieme.
Del gimdymo tai man norvege ginekologe pasitaike per gimdyma.
Daniskai tai ji nemokejo, tai nelabai suprasti ja ejo, bet nemanau , kad ji per daug patirties sioje profesijoje turejo.
Ji buvo kazkiek pasimetus. blink.gif
Atsakyti
QUOTE (Angela @ 2004 06 07, 08:55)

Daniskai tai ji nemokejo, tai nelabai suprasti ja ejo, bet nemanau , kad ji per daug patirties sioje profesijoje turejo.
Ji buvo kazkiek pasimetus. blink.gif

Cia, manau, tik tavo individualus atvejis, kuris tikrai neatspindi visos medicinines sistemos Norvegijoje smile.gif
Atsakyti
As gimdziau Norvegijoje. Man dare cezari. Be galo esu patenkinta. Gydytojai ir pribuvejos labai rupinasi tiek motina tiek vaiku. Vaikas nuo pat pirmos minutes paliekamas su mama, taciau jei nenori ar esi pavargusi, jos issinesa vaikuti ir pacios priziuri. Realiai viena sesele rupinasi tik tavo vaiku ir tavim. Po gimdymo praejus vienai dienai mama su leliuku perkelia i ligonines viesbuti, kad mama savarankiskai priprastu rupintis vaiku, bet tuo paciu seseles zuja aplink ir siulo pagalba. Viskas yra nemokama.
Taip atsitiko, kad mano lelei tik gimus operavo skrandi. Tai kai gulejom kudikiu reanimacijoj, viena sesele rupinosi tik manim, visaip guode ir tupinejo aplink pora savaiciu, o kita vaiku. As dar dabar sutinku gatveje tas seseles, jos sveikinasi ir klausineja kaip sekasi.
Kai atvaziuosi papasakosiu placiau.
Atsakyti
Tikrai nenorėčiau nei vienos mamytės nugąsdinti, nes gal mano atvejas išskirtinis, tačiau Skandinavijoje, o konkrečiai Danijoje medicininiu lygiu teko skaudžiai nusivilti. Teko pamatyti ir geras, ir blogas puses.
Atsakyti
Aina, kokioje vietoje norvegijoje gyveni? Matai, daug priklauso nuo to ar toli ligonine, cia gana daug moteru pagimdo pakeliui. Ir vien tik pasizvalgius po apylinkes miskus ir kamscius anksti ryte ar vakarop darosi aisku kodel.
Atsakyti
As irgi žadu mėginti važiuoti į Norvegiją ir ten gimdyti antra kūdikėlį blush2.gif
Šiaip juk norvegai labai tolerantikški nėščiųjų ir vaikų atžvilgiu, tai kažkodel noriu manyti, kad ir visos gimdymo paslaugos bus tikrai kokybiškai atliekamos. blush2.gif Bet gal čia tik mano nuomonė... g.gif
Atsakyti
P.S. Nu viena karta skaiciau forume tema, kuria buvo uzvedusi Liolik - Bolik. Nu niekur neberandu as jos cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif . Nieko nesuprantu g.gif doh.gif doh.gif . Gal kas galit pameteti nuoroda man vistai? thumbup.gif . Labai noriu pabendrauti su maytem is Norvegijos, nes pati su seima zadu ten vaziuoti artimiausiu metu, taigi reikalinga bet kokia informacija blush2.gif .
Atsakyti