Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Norvegijoje

Laba,siuo klausimu as tau galeciau padeti.Pirmiause ka tau reikia padaryti tai issiversti y anglu kalba mergaites metrikus ir savo santuokos liudijima.Tada atvaziavus y vieta tu turesi nuveiti y policija kad vyras tave prisiraytu ir tu galetai legalei gyventi.Kai gausi leidima sau ir mergaitei tada turesi nuveiti y viena kontora kur uzpyldzius lapus gausit norvegiskus kodus.Nes be tu kodu tu cia negausi nei pasalpos nei daktaro nu vienu zodziu nieko.O pasalpa priklausys 970 kronu iki 18 metu.Nes as pati pries pusantro menesio pagimdziau cia mergyte tai kol negavau kodu tol niekas nepriime mano dokumentu.Tikiuosi kuo nors pagelbejau.O y koki miesta zadi atvaziuoti?Sekmes tau........
Atsakyti
tai va,sian pagaliau nuejom i trigning kontor ir uzpildem prasymus pasalpoms gauti.Situacija musu toki-su sunumi ir pilviuku vasara atvykom i Norvegija,nes cia gyvena/dirba mano vyras.Niekad nesu Norvegijoj pati dirbusi.Lietuvoje soc.ismoku skyriuje gavau pazyma,jog atsisakau lietuvisku ismoku(94lt per men)uz vaika.Isverciau ji i anglu k.su notaro patvirtinimu.Vyras gavo kontrakta 5m,tad mes kreipemes i UDI leidimo gyventi visiems kartu ..Norguose seimos suvienijimo kl.Cia gime musu dukra.Gavom leidimus,tada laukem asmens kodu.Gavus asmens kodus kreipemes i trigning kontor.Manau,dirbusioms norvegijoje visos proceduros turetu buti zymiai paprastesnes.Mums labai ilgai uztruko,kol UDI davo leidima gyventi Norgej.Todel patarimas visoms-nesikreipkite i Norges ambasada Lietuvoje siuo kl,o atvyke i sali pildykit prasymus vietiniuose policijos skyriuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiku_fabrikas: 10 lapkričio 2006 - 01:22
QUOTE(picilija @ 2006 11 08, 14:53)
Laba,siuo klausimu as tau galeciau padeti.Pirmiause ka tau reikia padaryti tai issiversti y anglu kalba mergaites metrikus ir savo santuokos liudijima.Tada atvaziavus y vieta tu turesi nuveiti y policija kad vyras tave prisiraytu ir tu galetai legalei gyventi.Kai gausi leidima sau ir mergaitei tada turesi nuveiti y viena kontora kur uzpyldzius lapus gausit norvegiskus kodus.Nes be tu kodu tu cia negausi nei pasalpos nei daktaro nu vienu zodziu nieko.O pasalpa priklausys 970 kronu iki 18 metu.Nes as pati pries pusantro menesio pagimdziau cia mergyte tai kol negavau kodu tol niekas nepriime mano dokumentu.Tikiuosi kuo nors pagelbejau.O y koki miesta zadi atvaziuoti?Sekmes tau........

O kas turetu isversti i anglu kalba,ar galim patiems ir nunesti notarui ar kaip?
Mes atvaziuosim ne i miesta,o i sala-froya.
Atsakyti
QUOTE(mamke @ 2006 11 10, 20:14)
O kas turetu isversti i anglu kalba,ar galim patiems ir nunesti notarui ar kaip?

turi vert.biuras su notaro patvirtinimu isverst.Vilniuj vienas psl apie 60lt ir daugiau kainuoja
Atsakyti
Dar viena idomu dalyka suzinojau,kad isvaziuojant reikia apdrausti vaika,jei jis Norgei susirgs kad gydymas ir vaistai butu nemokami,o jei neapdrausi tai labai brangiai kainuos gydymas.Ar is tiesu taip yra?
Atsakyti
QUOTE(mamke @ 2006 11 28, 23:59)
Dar viena idomu dalyka suzinojau,kad isvaziuojant reikia apdrausti vaika,jei jis Norgei susirgs kad gydymas ir vaistai butu nemokami,o jei neapdrausi tai labai brangiai kainuos gydymas.Ar is tiesu taip yra?

tavo vyras dirba legaliai,tai tavo mergaite gaus nemokama medicinine pagalba cia iki 12 metu. froya ne pasaulio galas, as pati ten buvus. cia daug salu, bet labai viskas civilizuota. tau nereikia kaip lietuvoj lakstyt liezuvi iskisus, viskas cia tvarkoma daug paprasciau. dokumentus geriau issiverst LT, nes cia brangiai kainuoja. nueik i visu saliu mamu pokalbiai, norvegijos pleputes. ten gausi naudingu patarimu, pabendrausi. sekmes!
Atsakyti
sveikute, smile.gif
norejau paklaust gal teko girdeti kaip vaikams ar sudetinga pradeti mokykla Norvegijoje.Mes zadame jau visam laikui su vaiku vaziuoti ir pasilikti Norvegijoje.Ir kaip be norvegu kalbos ar imanoma jam patekti i mokykla? smile.gif
Sekmes smile.gif

Papildyta:
QUOTE(mamke @ 2006 11 10, 21:14)

Norejau paklaust o kur si sala randasi.....kurioje puseje? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(beyoonce @ 2006 11 07, 15:51)
Sveika,
mano yra butent tokia pati situacija kaip ir tavo. Skirtumas tik tas kad as jau Norguose biggrin.gif  Mano vyras dirba legaliai ir jo darbdave pati pasirupino, kad mums suteiktu pasalpa. Ir kiek suprantu, tai kiekvienam vaikui yra skiriama pasalpa net iki astuoniolikos  lotuliukas.gif  Norint ja gauti, darbdavys turi duot tam tikra dokumenta, kuri turi uzpildyt Lietuvoj Uzsienio ismoku tarnyba ar kazkaip panasiai skamba. Beto, reikia gimimo liudijimo isversto i anglu kalba ir patvirtinto notaro. Dar pasalpos negavau, bet ziuresiu kas cia man gausis  biggrin.gif

Na nezinau, bet kai as su vaikais atvaziavau. tereikejo uzsiregistruoti policijoje, kad mes cia gyvenam. vyras jau senokai turejo leidima Norvegijoje gyventi ir dirbti. As nedirbau, vyras is darbovietes gavo pazyma, kad oficialiai dirba, reikejo uzpildyti tam tikra paraiska (tik jis tiksliai nepamena ar is komunos ar is ligningkontor) ir gaunam uz vaika po mazdaug 900 kronu. tik dar labai svarbu, kad Lietuvoje negautum pasalpos, nes tada sudetingiau. Dar drauge sake, kad iki 1 metu vaikai gauna dar ir kita pasalpa apie 3000 kronu, tik tiksliai nezinau kur reikia kreiptis.
Papildyta:
QUOTE(Nyte_su_chebryte @ 2006 11 10, 03:24)
tai va,sian pagaliau nuejom i trigning kontor ir uzpildem prasymus pasalpoms gauti.Situacija musu toki-su sunumi ir pilviuku vasara atvykom i Norvegija,nes cia gyvena/dirba mano vyras.Niekad nesu Norvegijoj pati dirbusi.Lietuvoje soc.ismoku skyriuje gavau pazyma,jog atsisakau lietuvisku ismoku(94lt per men)uz vaika.Isverciau ji i anglu k.su notaro patvirtinimu.Vyras gavo kontrakta 5m,tad mes kreipemes i UDI leidimo gyventi visiems kartu ..Norguose seimos suvienijimo kl.Cia gime musu dukra.Gavom leidimus,tada laukem asmens kodu.Gavus asmens kodus kreipemes i trigning kontor.Manau,dirbusioms norvegijoje visos proceduros turetu buti zymiai paprastesnes.Mums labai ilgai uztruko,kol UDI davo leidima gyventi Norgej.Todel patarimas visoms-nesikreipkite i Norges ambasada Lietuvoje siuo kl,o atvyke i sali pildykit prasymus vietiniuose policijos skyriuose.

Na is patirties galiu pasakyti, kad norvegai irgi neskuba dirbti. Mums pridavus parasikas del asmens kodu, juos gavome beveik po 2 men.
Papildyta:
QUOTE(Qanga @ 2007 05 03, 18:23)
sveikute, smile.gif
norejau paklaust gal teko girdeti kaip vaikams ar sudetinga pradeti mokykla Norvegijoje.Mes zadame jau visam  laikui su vaiku vaziuoti ir pasilikti Norvegijoje.Ir kaip be norvegu kalbos ar imanoma jam patekti i mokykla? smile.gif
Sekmes smile.gif

Papildyta:

Norejau paklaust o kur si sala randasi.....kurioje puseje? smile.gif

O kiek vaikui metu? Mes kai atvaziavome vyresnelei buvo beveik 5 metai. Cia i mokykla eina nuo 6 metu. Su darzeliais cia problematiska, apie pora metu reikia laukti. Bet komunoje vyresnele gavo darzelyje vieta be eiles, nes nurodeme priezasti, kad po metu turetu lankyti mokykla. Darzelyje gavo norvegu kalbos pradmenis, mokykloje pirma pusmeti sekesi sunkokai, bet dabar tarska taip, kas as nespeju suprasti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Mane taip pat kankina nezinia ir abejones unsure.gif Jau pusantru metu dirbu Norvegijoje,i Lietuva griztu nes palieku dukrele 6 metu.Bet jauciu,kad man stogas vaziuoja be jos..kuo toliau, tuo labiau.. Noriu ja atsivezti cia,norime kurti gyvenima visi drauge Norvegijoje..Bijau del dukreles,bijau kaip jai su kalba blink.gif Jai jau reiktu eiti i mokykla..Gal kas susiduret su sia situacija,gal kas padetu,patartu verysad.gif

Taip pat planuojam antra vaikeli, kuri zadam cia gimdyti..ir vel kyla abejones: kokius dokumentus susitvarkyti,kad gautume pasalpa kaip normali seima,kokios socialines garantijos nestumo metu ar auginant vaika..

Prasau..jei kas tai esat jau isnagrineje,padekite ir man visa tai suzinoti blush2.gif

Sirdingai aciu 4u.gif
Atsakyti

Pabandyk cia uzsukti My Webpage

QUOTE(laura_krng @ 2007 05 28, 12:03)
Sveikos mamytes,

Mane taip pat kankina nezinia ir abejones unsure.gif  Jau pusantru metu dirbu Norvegijoje,i Lietuva griztu nes palieku dukrele 6 metu.Bet jauciu,kad man stogas vaziuoja be jos..kuo toliau, tuo labiau.. Noriu ja atsivezti cia,norime kurti gyvenima visi drauge Norvegijoje..Bijau del dukreles,bijau kaip jai su kalba  blink.gif  Jai jau reiktu eiti i mokykla..Gal kas susiduret su sia situacija,gal kas padetu,patartu  verysad.gif

Taip pat planuojam antra vaikeli, kuri zadam cia gimdyti..ir vel kyla abejones: kokius dokumentus susitvarkyti,kad gautume pasalpa kaip normali seima,kokios socialines garantijos nestumo metu ar auginant vaika..

Prasau..jei kas tai esat jau isnagrineje,padekite ir man visa tai suzinoti  blush2.gif

Sirdingai aciu  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(givenchy @ 2007 05 28, 22:40)
Pabandyk cia uzsukti My Webpage

Labukas,net neabejok ir imk savo mergyte y norvegija.Nes mano viena drauge atsivezus y norvegija savo mergaite 5 metu ir ji nuo sausio eina y darzeli.Tai mergaite patenkyta nes gi vaikai labai imlus ir kalba labai greitai perpranta.Tik klausimas ar bus vietu darzeli.O atsivezus tu ja y cia gausi uz ja pasaklpa 970 kr.o kokiam tu mieste randiesi.O del gimdymo cia galiu patarti tik gimdyti ir nesukti galvos.Nes pati rugsejy gimdziau.Gime nuostabi mergyte.Tai galiu pasakyti kad likau labai patenkyta.O pasalpos priklauso.Jei turi leidima gyventi ir norvegiska asmens koda daugiau nieko ir nereikia.Nes ir as pati gaunu dabar pasalpa tik nedave vienkartines pasalpos nes mergyte gime rugsejo 18 diena o as gavu leidima gyventi rugsejo 19 diena,viena diena daug ka reiskia.tikiuosi padejau.Ir dar jei noresi uz mergaite gauti pasalpa tai turesi atsisakyti lietuvoj pasalpos ir isversti ta lapa nes kitaip cia turesi didelio popierizmo.
Atsakyti

Mes gyvename Mysen miestelyje,netoli Oslo..
Tad savo dukryte planuoju atsivezti liepos men.mokinsimes abi norvegu kalbos..gal kaip nors pavyks..ir teks dometis del mokykleles...juk rugpjucio men. jau vaikuciai i mokyklas pradeda eiti g.gif
Isties baime labai didele del jos..nenoriu vaikui sukelti sunkumu.. tikiu,kad turim iveikti kaip nors sia dilema.. verysad.gif
Atsakyti