Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Norvegijoje

QUOTE(ieki2926 @ 2011 05 18, 13:08)
Kai bus 34 sav bus labai sunku dirbti, labai greitai pavargsi ir pilvukas didelis jau bus, gi visos todel ir isleidziamos i dekretines, nepatarciau vykti. Be to susidurtum su dokumentu tvarkimu uzsienyje, reiketu pasidaryti kudykiui asmens grizimo pazymejima ambasadoje, verstis gimimo liudyjima ir pan.
Patarciau LT gimdyti, bet cia tik mano nuomone.
Bet taip pat jei veliau isvyksi, kai maziukui bus 2-3 men teks nutraukti maitinima krutimi (jei maitinsi) ir tikrai bus sunku palikti mazaji atskirai, nes labai stiprus rysys tada buna  wub.gif  net nzn ka daryciau tavo vietoje  g.gif

Tai vat, užtai aš ir neišmanau, kaip čia geriau padarius, ir vienaip ir kitaip sukau galvą, bet vis niekas neaišku lieka unsure.gif tikriausia teks laukt kitų metų pradžios, kai jau bus mazylis gimęs ir tada matysiu ar sugebėsiu su skaudančia širdim palikt tokį mažiuką tiems keliems mėnesiams (nors močiute labai pasitikiu ir žinau, kad su tėvelio pagalba pasirūpins kūdikėliu gal netgi geriau nei aš biggrin.gif ) Tik va, tas jo amžius toks mažas dar bus, tik 2-3men ( ne kokie metukai ar bent pusė metų), tai baisoka manau bus labai išvykt... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ieki2926 @ 2011 05 18, 14:08)
Kai bus 34 sav bus labai sunku dirbti, labai greitai pavargsi ir pilvukas didelis jau bus, gi visos todel ir isleidziamos i dekretines, nepatarciau vykti. Be to susidurtum su dokumentu tvarkimu uzsienyje, reiketu pasidaryti kudykiui asmens grizimo pazymejima ambasadoje, verstis gimimo liudyjima ir pan.
Patarciau LT gimdyti, bet cia tik mano nuomone.
Bet taip pat jei veliau isvyksi, kai maziukui bus 2-3 men teks nutraukti maitinima krutimi (jei maitinsi) ir tikrai bus sunku palikti mazaji atskirai, nes labai stiprus rysys tada buna  wub.gif  net nzn ka daryciau tavo vietoje  g.gif

Pritariu. Siaip siuo atveju kelione i Norvegija visai netinkama. As jos atsisakyciau. Man pirmiau vaikas. Gimdyciau LT ir 2-3 men. jo nepalikciau gimus. I Norge, jei bus lemta, isvyksi ir veliau, kai vaikas bus jau gerokai paauges.
Atsakyti
QUOTE(Chanele @ 2011 05 18, 14:44)
Pritariu. Siaip siuo atveju kelione i Norvegija visai netinkama. As jos atsisakyciau. Man pirmiau vaikas. Gimdyciau LT ir 2-3 men. jo nepalikciau gimus. I Norge, jei bus lemta, isvyksi ir veliau, kai vaikas bus jau gerokai paauges.

As suprantu, kad kudikis svarbiau, bet cia ne kokiai kelionei ar pramogai isvykt man reiktu, cia galimybe kažką pasiekti. Jei tik žinočiau, kad galėsiu išvykt ir vėliau, ta ne galvos dabar nesukčiau. Bet toks pasiūlymas tėra vieną kartą ir daugiau niekas manęs nekvies pabūti mokytojos padėjėja Norvegijos mokykloje.. Manau, tokių darbų nedažnai gausi.. O Lt finansinė padėtis ne iš gerųjų, kad baisu ir pagalvot, kaip reikės mažiuką išlaikyt iš minimalios (70%) algos išmokos... Apie antrus metus išvis nebekalbu :S Tai vardan jo ateities, manau, privalau aukotis ir kažką daryt, gavusi geresnį šansą... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mfedora @ 2011 05 18, 17:38)
As suprantu, kad kudikis svarbiau, bet cia ne kokiai kelionei ar pramogai isvykt man reiktu, cia galimybe kažką pasiekti. Jei tik žinočiau, kad galėsiu išvykt ir vėliau, ta ne galvos dabar nesukčiau. Bet toks pasiūlymas tėra vieną kartą ir daugiau niekas manęs nekvies pabūti mokytojos padėjėja Norvegijos mokykloje.. Manau, tokių darbų nedažnai gausi.. O Lt finansinė padėtis ne iš gerųjų, kad baisu ir pagalvot, kaip reikės mažiuką išlaikyt iš minimalios (70%) algos išmokos... Apie antrus metus išvis nebekalbu :S Tai vardan jo ateities, manau, privalau aukotis ir kažką daryt, gavusi geresnį šansą...  unsure.gif

Na nezinau, as pati turiu vaika ir nezinau, kaip reiketu ji palikti keliems menesiams. Tada turbut vezciaus kartu ir dar kazka (mociute, vyra), kas gali, kad ji priziuretu, kol pati dirbciau. Bet tikrai jo nepalikciau schmoll.gif O taip su laiku gal ir nuolatinis darbas atsirastu, kad i LT grizti nereiketu ir butu is ko gyventi ir geriau gyventi nei LT.
Atsakyti
QUOTE(Chanele @ 2011 05 18, 17:00)
Na nezinau, as pati turiu vaika ir nezinau, kaip reiketu ji palikti keliems menesiams. Tada turbut vezciaus kartu ir dar kazka (mociute, vyra), kas gali, kad ji priziuretu, kol pati dirbciau. Bet tikrai jo nepalikciau  schmoll.gif O taip su laiku gal ir nuolatinis darbas atsirastu, kad i LT grizti nereiketu ir butu is ko gyventi ir geriau gyventi nei LT.

Na, matysiu, gal pavyks ir vyrą pasiimt kartu, kad pradžioj lialių prižiūrėtų.. Net nzn.. bus kaip bus.. laikas parodys.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mfedora @ 2011 05 18, 17:06)
Na, matysiu, gal pavyks ir vyrą pasiimt kartu, kad pradžioj lialių prižiūrėtų.. Net nzn.. bus kaip bus.. laikas parodys.. unsure.gif

Sveikos, dar kartelį mirksiukas.gif

Galvojau galvojau vis kaip čia ką man padaryt, kad geriau gautus ir nežinau, ar logiškai išgalvojau, bet reikia Jūsų patarimo smile.gif Ar būtų realu, jei aš kuo greičiau "išsiųsčiau" biggrin.gif vyrą i Norvegiją belenkokio darbo dirbti, kad tik oficialiai (nes turi gauti leidimą ten gyventi) ir spalio menesį pati atvykčiau pas jį ir automatiškai gaučiau leidimą gyventi ten ir gimdyti. Tačiau žiūrėjau vyrui darbus internete, tai ten siūlomi darbai beveik visi terminuoto pobūdžio (4-5menesiai). Ar tokia darbo sutaris ir toks terminas būtų pakankamas, kad mano planas 'huliganas' pavyktų? smile.gif Ar vyras vistiek neturės jokio leidimo gyventi su tokia terminuota darbo sutartimi? Labai lauksiu Jūsų atsakymo
Atsakyti
QUOTE(mfedora @ 2011 05 19, 21:24)
Sveikos, dar kartelį  mirksiukas.gif

Galvojau galvojau vis kaip čia ką man padaryt, kad geriau gautus ir nežinau, ar logiškai išgalvojau, bet reikia Jūsų patarimo smile.gif Ar būtų realu, jei aš kuo greičiau "išsiųsčiau" biggrin.gif vyrą i Norvegiją belenkokio darbo dirbti, kad tik oficialiai (nes turi gauti leidimą ten gyventi) ir spalio menesį pati atvykčiau pas jį ir automatiškai gaučiau leidimą gyventi ten ir gimdyti. Tačiau žiūrėjau vyrui darbus internete, tai ten siūlomi darbai beveik visi terminuoto pobūdžio (4-5menesiai). Ar tokia darbo sutaris ir toks terminas būtų pakankamas, kad mano planas 'huliganas' pavyktų? smile.gif Ar vyras vistiek neturės jokio leidimo gyventi su tokia terminuota darbo sutartimi? Labai lauksiu Jūsų atsakymo

Gaus leidima gyventi ir dirbti, tik klausimas - ar ji priims. Juk privaziavusiu daug yra, o ir Norvegu daug, be to norvegai pikti, jiems tie uzsienieciai jau vienoje vietoje geroje sedi. g.gif
Papildyta:
Kuriame regione ziurineji darbus ir kokio pobudzio?

Pati zinai tiksliai kur tave siustu? I koki regiona, i kuri miesta? Gal pavyktu cia rasti kazkokia mamyte, kuri turi maza vaika ir kol tu darbe galetu priziureti ir tavo kartu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Neffertite_ @ 2011 05 19, 20:59)
Gaus leidima gyventi ir dirbti, tik klausimas - ar ji priims. Juk privaziavusiu daug yra, o ir Norvegu daug,  be to norvegai pikti, jiems tie uzsienieciai jau vienoje vietoje geroje sedi.  g.gif
Papildyta:
Kuriame regione ziurineji darbus ir kokio pobudzio?

Pati zinai tiksliai kur tave siustu? I koki regiona, i kuri miesta? Gal pavyktu cia rasti kazkokia mamyte, kuri turi maza vaika ir kol tu darbe galetu priziureti ir tavo kartu.  mirksiukas.gif

Na, va dabar ir reiketu ziuret ir ieskot, kas priimtu. Pora pazistamu ten gyvena, bet kartais ir jie neka gali pagelbeti.. Bet viltis širdukėje dar rusena:)
Seip sita mintis atejo i galva tik si vakara, tai tik paziurtejau bendrai skelbimuose ar is vis yra siulymu dirbti Norvegijoje, konkrecios vietos neziurejau dar. Seip tu pasiulymu ten nemazai, tik kazi ar neapgauna ten - paraso, kad yra vietų, o paskui palieka ant ledo.. Na, bet jei jau atsirastų galimybe, kad jei vyras gauna darba Norvegijoj, ir man automatiskai būtų leidimas gimdyt ir gyvent tenai, tai reikia siust uzklausą į Švietimo ministeriją Vilniuj, kad pasakytų kur siųs mane, nes tik birželio 8, kai vyksiu į seminarą ten, tik tada pasakytų kur tiksliai. Nebloga mintis dėl tos mamytės kitos wink.gif ?Jei viskas vyks pagal planą, tikrai nepamirsiu sios idejos wink.gif
Bet o kalbant dėl vyro darbo, ar sakykim, jei jis rastų darbą, tačiau kitame mieste nei mane siųs praktikai, tai vistiek man suteiks tą patį leidimą gyvent Norvegijoj, ar privaloma būt vienoje vietoje abiems? rolleyes.gif (Na, cia jei nenorom taip susiklostytų situaciją, jog laikinai tektų taip pagyvent trumpam, kol atsirastų išeitis kaip susibėgt po vienu stogu:))
Atsakyti
QUOTE(mfedora @ 2011 05 19, 22:20)
Na, va dabar ir reiketu ziuret ir ieskot, kas priimtu. Pora pazistamu ten gyvena, bet kartais ir jie neka gali pagelbeti.. Bet viltis širdukėje dar rusena:)
Seip sita mintis atejo i galva tik si vakara, tai tik paziurtejau bendrai skelbimuose ar is vis yra siulymu dirbti Norvegijoje, konkrecios vietos neziurejau dar. Seip tu pasiulymu ten nemazai, tik kazi ar neapgauna ten - paraso, kad yra vietų, o paskui palieka ant ledo.. Na, bet jei jau atsirastų galimybe, kad jei vyras gauna darba Norvegijoj, ir man automatiskai būtų leidimas gimdyt ir gyvent tenai, tai reikia siust uzklausą į Švietimo ministeriją Vilniuj, kad pasakytų kur siųs mane, nes tik birželio 8, kai vyksiu į seminarą ten, tik tada pasakytų kur tiksliai.  Nebloga mintis dėl tos mamytės kitos wink.gif ?Jei viskas vyks pagal planą, tikrai nepamirsiu sios idejos wink.gif
Bet o kalbant dėl vyro darbo, ar sakykim, jei jis rastų darbą, tačiau kitame mieste nei mane siųs praktikai, tai vistiek man suteiks tą patį leidimą gyvent Norvegijoj, ar privaloma būt vienoje vietoje abiems? rolleyes.gif (Na, cia jei nenorom taip susiklostytų situaciją, jog laikinai tektų taip pagyvent trumpam, kol atsirastų išeitis kaip susibėgt po vienu stogu:))

Tiksliai net nezinau. Pradzioje deklaruotumete vieta kartu su vyru, ir seimos susijungimo principu prasytumete leidimo. O paskui turbut jau dzin kur jus butumete - kartu ar atskirai.

As cia biski ne i tema, minejote, kad pedagogika baigete ar studijuojate, ir zadate NO dirbti mokytojos padejeja. Bet darote labai daug klaidu rasydama lietuviskai. g.gif O jus kokia kalba kalbetumete cia, Norvegijoje, dirbdama mokytojos padejeja?
Atsakyti
QUOTE(Neffertite_ @ 2011 05 20, 13:15)
Tiksliai net nezinau. Pradzioje deklaruotumete vieta kartu su vyru, ir seimos susijungimo principu prasytumete leidimo. O paskui turbut jau dzin kur jus butumete - kartu ar atskirai.

As cia biski ne i tema, minejote, kad pedagogika baigete ar studijuojate, ir zadate NO dirbti mokytojos padejeja. Bet darote labai daug klaidu rasydama lietuviskai.  g.gif O jus kokia kalba kalbetumete cia, Norvegijoje, dirbdama mokytojos padejeja?

Na, jei pavyktų jam įsidarbinti, tuomet pradžiai atvykčiau pas jį ir pas jį būdama pagimdyčiau, o tik paskui po poros mėnesių pradėčiau tą praktiką, tai spėtume deklaruoti tą vietą. Bet kažkur perskaičiau, kad vyras privalo būti išdirbęs 6 mėnesius per 10 mėnesių. Tai ar čia leidimui gaut tiek laiko reikia, ar kokioms pašalpoms? g.gif

Aš baigiau anglų filologiją pedagoginiame universitete prieš metus. Na, dažnai rašau labai greitai, kad mintys nepabėgtų biggrin.gif užtat ir klaidos atsiranda biggrin.gif O šiaip niekad nebuvau klaidų darymo asė biggrin.gif:D
Norvegijoje kalbėčiau angliškai ir mokyčiau anglų kalbą. Ir jau pradėjau papildomai mokytis norvegų ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mfedora @ 2011 05 20, 13:39)
Na, jei pavyktų jam įsidarbinti, tuomet pradžiai atvykčiau pas jį ir pas jį būdama pagimdyčiau, o tik paskui po poros mėnesių pradėčiau tą praktiką, tai spėtume deklaruoti tą vietą. Bet kažkur perskaičiau, kad vyras privalo būti išdirbęs 6 mėnesius per 10 mėnesių. Tai ar čia leidimui gaut tiek laiko reikia, ar kokioms pašalpoms? g.gif

Aš baigiau anglų filologiją pedagoginiame universitete prieš metus. Na, dažnai rašau labai greitai, kad mintys nepabėgtų biggrin.gif užtat ir klaidos atsiranda biggrin.gif O šiaip niekad nebuvau klaidų darymo asė biggrin.gif:D
Norvegijoje kalbėčiau angliškai ir mokyčiau anglų kalbą. Ir jau pradėjau papildomai mokytis norvegų  ax.gif biggrin.gif

kur paliktum vaikeli,kai eisi dirbti,o jam bus 2-3 men?
Atsakyti
QUOTE(balanduke @ 2011 05 20, 13:48)
kur paliktum vaikeli,kai eisi dirbti,o jam  bus 2-3 men?

Ieškočiau auklės, kuri galėtų prižiūrėt vaikelį, kol būsiu darbe. Gal eitų ką iš pažįstamų prišnekint atvykt, kad pačiai ramiau būtų palikt.
Atsakyti