Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Norvegijoje

QUOTE(bitemaja01 @ 2011 06 21, 14:59)
Na,man manau jau bus 8 savaiteles kaip aisiu pas daktara, pagal mano skaiciavimus smile.gif jo maudimas sioks toks jauciasi ir man,ne visada bet karts nuo karto jauciu,o sakykit kaip su vitaminais nestukem?ar paciai kazkokius nusipirkt ar daktaras paskiria?nes dabar tik folio ruksty geriu g.gif

mano (ir mano norvegės gydytojos nuomone biggrin.gif) nereikia jokių papildomų vitaminų. Nebent mityba labai skurdi. O šiaip žuvies taukus jie siūlo, padeda lėliuko smegenėlėms formuotis. Ir folio rūgštį.
Atsakyti
QUOTE(Egle_86 @ 2011 06 19, 02:27)
Labai ačiū, Daivulika, už atsakymus! 4u.gif

4u.gif
QUOTE(madrugada @ 2011 06 21, 23:27)
mano (ir mano norvegės gydytojos nuomone biggrin.gif) nereikia jokių papildomų vitaminų. Nebent mityba labai skurdi. O šiaip žuvies taukus jie siūlo, padeda lėliuko smegenėlėms formuotis. Ir folio rūgštį.

jo ir man sake kad jokiu vitaminu nereikia, tik folio rugsti mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu uz info 4u.gif bet folio ruksty tai gerti reik tip pirmus menesius ar ne?
Atsakyti
QUOTE(bitemaja01 @ 2011 06 22, 18:10)
aciu  uz info 4u.gif bet folio ruksty tai gerti reik tip pirmus menesius ar ne?

na taip pirmus 3 men mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bitemaja01 @ 2011 06 21, 16:16)
Dar mergaites noriu paklausti apie vienkartine pasalpele leliuj gimus smile.gif esu girdejus daug skirtingu pasisakymu apie jos gavima,viena is ju butu:jai mama nedirba ar nedirbo niekur tai jai priklauso ta vienkartine ismoka o jai mamyte dirbo per nestuma ar pries jy tada ji negauna tos pasalpos unsure.gif tai kaip istiesu yra gal galit man pasakyt rolleyes.gif

Truputį patikslinsiu dar kartą. smile.gif

Vienkartinę pašalpą gausi, jei iki dekretinių nebūsi išdirbusi 6 mėn. iš paskutinių 10 mėn. Vienkartinė pašalpa lygi 35263 NOK. Be to, dar gausi kas mėnesį po 970 NOK už vaikelį. Vėliau, kai vaikeliui sueis 1 metukai, jei nesinaudosi darželių paslaugomis, gausi 3303 NOK. Jei vaikelį veši į darželį, ši išmoka mažės, priklausomai nuo darželyje per savaitę praleidžiamų valandų, o jei darželyje vaikiuką paliksi 33 ar daugiau valandų, šios išmokos negausi.

Jei būsi išdirbusi 6 mėn. iš paskutinių 10 mėn., negausi vienkartinės pašalpos, bet gausi 100 % savo atlyginimo, jei imsi 46 savaites motinystės atostogu, arba 80 % - jei imsi 56 savaites. Be to, jei gerai suprantu, vis tiek gausi pinigėlius už vaikiuką - 970 NOK. Jei klystu, pataisykit. smile.gif
Papildyta:
Tiesa, noriu dar pati pasitikslinti: jei mama nedirba, dirba tik tėtis, gaunamos priklausančios pašalpos, tėtis neturi galimybės imti mokamų tėvystės atostogų (tų 10 sav.), teisingai supratau? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egle_86: 12 liepos 2011 - 00:57
Laba diena paneles,turiu klausimeli sioki toki. Gyvenu norgej,dirbu cia ir dabar jau laukiuosi 23sav ir galvoju,jei as dabar iseiciau is darbo,tai butu like 4 men iki gimdymo (pries tai istisai dirbau metus laiko) tai gauciau veliau metus laiko tuos pinigelius,nes skaiciuotusi,kad esu isdirbus 6 men is paskutiniu 10 ar ne? nepykit,jei neaiskiai cia isdesciau mintis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kleo* @ 2011 08 03, 14:27)
Laba diena paneles,turiu klausimeli sioki toki. Gyvenu norgej,dirbu cia ir dabar jau laukiuosi 23sav  ir galvoju,jei as dabar iseiciau is darbo,tai butu like 4 men iki gimdymo (pries tai istisai dirbau metus laiko) tai gauciau veliau metus laiko tuos pinigelius,nes skaiciuotusi,kad esu isdirbus 6 men is paskutiniu 10 ar ne? nepykit,jei neaiskiai cia isdesciau mintis  blush2.gif

taip taip, jei esi jau metus pradirbusi ir iseisi likus 4 menesiukam tai kaip tik bus 6 men.pradirbti is 10 apskutiniu.
as panasiai zadu daryt, man liko biski daugiau nei menesiuka padirbet, bet vistiek eisiu dar karta i nav pasitikslint ir uzsipildyt popieriukus
Atsakyti
sveikos..noreciau paklausti kada cia islkeidzia i dekreta? kiek zinau 37sav tik.. bet jei blogai jautiesi, gal galima ir anksciau?
Papildyta:
QUOTE(Daivulika @ 2011 08 07, 22:29)
taip taip, jei esi jau metus pradirbusi ir iseisi likus 4 menesiukam tai kaip tik bus 6 men.pradirbti is 10 apskutiniu.
as panasiai zadu daryt, man liko biski daugiau nei menesiuka padirbet, bet vistiek eisiu dar karta i nav pasitikslint ir uzsipildyt popieriukus

o kodel jus zadat iseiti is darbo? as esu irgi metus jau pradirbus.. bet man dar tik nestumo pradzia.. o sita ta jordmor jus pacios pasirinkote ar seimos gyd paskiria?
Papildyta:
QUOTE(bitemaja01 @ 2011 06 20, 14:45)
Sveikos mergaites smile.gif na va uzsiregistravau pas seimos daktara bet vietele gavau tik liepos 4 dienai,o taip nekantrauju kad greiciau mane apziuretu,ar viskas gerai mano zirniukuj unsure.gif noriu pasidometi,kaip vyksta pirma apziura ar man iskart darys eho?

man dare iskarto, nustate kad nestumas vietoje, bet as buvau legevakt, nes mano gyd atostogauja, ir man prasidejo krajavimas, bet aciu D viskas gerai..tai daba laukiu savo gyd. kita savaite grys is atostogu, tai eisiu pasirodyt, nesu dar buvusi, reikes susipazinti.
o sita tai seimos gyd turi echo? jei jis daro..ar cia jau ginekologas-akuseris daro?

dar norejau paklausti, o kai gimsta mazylis, kaip ji issivesti lietuva? uztenka kokio israso?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vitalyte25: 09 rugpjūčio 2011 - 09:05
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 08 09, 08:44)

o sita tai seimos gyd turi echo? jei jis daro..ar cia jau ginekologas-akuseris daro?

dar norejau paklausti, o kai gimsta mazylis, kaip ji issivesti lietuva? uztenka kokio israso?

pas mus echo daro tik ligonineje,seimos gydytojas ir jordmor neturi echo aparato.

kai gimsta kudikis,reikia ambasadoje pasidaryt keliones dokumenta,tada su juo galima vaziuot ar skristi
Atsakyti
QUOTE(balanduke @ 2011 08 09, 12:21)
pas mus echo daro tik ligonineje,seimos gydytojas ir jordmor neturi echo aparato.

kai gimsta kudikis,reikia ambasadoje pasidaryt keliones dokumenta,tada su juo galima vaziuot ar skristi

aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 08 09, 10:44)
sveikos..noreciau paklausti kada cia islkeidzia i dekreta? kiek zinau 37sav tik.. bet jei blogai jautiesi, gal galima ir anksciau?

o kodel jus zadat iseiti is darbo? as esu irgi metus jau pradirbus.. bet man dar tik nestumo pradzia.. o sita ta jordmor jus pacios pasirinkote ar seimos gyd paskiria?

* kada isleidzia i dekreta tiksliai as nzn, bet jei blogai jautiesi turi eiti pas savo fast lege ir jis tau israsys biulioteni tada galesi pradeti ilsetis anksciau

** o as iseinu is drabo nes man kaip tik sutartis baigiasi rugseji, tai jau susitariau su sefu kad jei noresiu ir jei dar busim no tai grysiu tik po geru meteliu, o du paskutinius menesiukus manau geriau ramiai sau namie pailseti ir ruostis susitikimui wub.gif
Atsakyti
sveikos. Na as skaitinejau tema, bet ka norejau iki galo nesupratau tai klausiu dar syk:

1) jeigu vaiko tevas norvegas, bet mes nesusituoke, ar vaikas gaus no pilietybe?

2) jeigu taip, tai ar nebus man bedos keliauti i lietuva su savo vaiku, jeigu tevas su mumis nekeliaus, o mano ir vaiko skirtingos pilietybes?

3) draugas aiskina, kad as pati jei noresiu galesiu pildyt forma kad noriu but no piliete,kadangi as auginu no pilieti, bet nu cia jau kosmosas man kazkoks?

atsiprasau jei kaip vista kartojuosi, bet siandien tokia situacija buvo,kad drauge kai pasakiau kad laukiuosi kvaile isvadino, nes ale neduos mano vaikui no pilietybes, o jeigu duos tai mane gali deportuot ir ismest o vaika sicia palikt tuo atveju jeigu susibaru su tevu vaiko doh.gif
Atsakyti