QUOTE(Vitalija @ 2011 08 24, 13:12)
kepta aštri sūdyta žuvis; trapi žuvis su ananasais ir sezamais; trapi saldžiarūgštė žuvis; trapi kiauliena su ... padažu; trapi saldžiarūgštė vištiena.
turi būti:
traškieji saldžiarūgščiai žuvų kepsneliai?
traškieji žuvų kepsneliai su ananasais ir sezamais?
aštrieji sūdytų žuvų kepsneliai?
traškieji kiaulienos kepsneliai su ... padažu?
traškieji saldžiarūgštės vištienos kepsneliai?
Žuvis voverė (= Žuvienos voverė?)
Žuvis chrizantema (= Žuvienos chrizantema?)
Keistai skamba.
na, tos rekomendacijos nėra tokia jau šventa ir nekalta karvė
pirmu atveju ar nenorėtų valgiaraščio sudarytojas parašyti, pvz., taip:
kepta aštri sūdyta žuvis (skumbrė, karpis ar kt., klausti padavėjo)
nes, kaip suprantu, ta žuvis vieną dieną vienos rūšies, kitą kitos, o gal net ir tą pačią dieną galima rinktis
dėl trapus ir traškus kol kas neturiu nuomonės, nors šiaip sutikčiau su traškiu, vargiai ar bus vištienos kepsnys trapus, o jei ir bus, ar kas tokio norės
vėl gi, ten kur žuvis, tai aš arba nurodyčiau, kokia konkrečiai, arba žiūrėčiau, kokia forma (kepsneliai, gabaliukai ir pan.). Tik
traškieji saldžiarūgštės vištienos kepsneliai man įtartinai atrodo, ar nebus čia
traškieji vištienos kepsneliai su saldžiarūgščiu padažu/saldžiarūgščiame padaže (čia reikia žinoti, plaukia tame padaže vištiena ar tik šalia padažas, nors logiškai, jei plaukia, tai nebebus traški)

na, bet kokiu atveju, čia reikia su pačiais virėjais diskutuot
O su vovere ir chrizantema

gal turėta omeny, kad tas patiekalas iš žuvies yra panašus į voverę ir chrizantemą

tai gal tada Žuvų kepsnys VOVERĖ