Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos redaktorės

QUOTE(Sophi @ 2011 01 03, 23:35)
Kolegės, būtų įdomu išgirst nuomonių apie šitą mirksiukas.gif

Antra diena galvoju apie šitą straipsnį ir ... vis dar neturiu žodžių savo nuostabai (tiksliau - šokui) apsakyti.
Baisiausia, kad tokių "rašytojų" vis daugėja. Ir tai dar vadinama "laisvos minties kastravimu". doh.gif

QUOTE(Sophi @ 2011 01 04, 23:02)
Dar vienas neblogas, ypač ten, kur Ilzės Butkutės mintys hihihi.gif

Šitas ir man patiko.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 01 04, 22:02)
Aš tai pamąsčiau, kad gal jai tiesiog PMS mastau.gif  rolleyes.gif

Dar vienas neblogas, ypač ten, kur Ilzės Butkutės mintys hihihi.gif

Pirmasis pasiplaikstymas net komentarų nevertas.

O Ilzės Butkutės man kai kur perspausta pasirodė unsure.gif Atvirai sakant, kol vaikas buvo visai mažiukas, ir aš neretai daugiskaita kalbėdavau. Tiesiog pradžioje mamos ir vaiko ryšys toks stiprus, kad natūraliai taip išeina. Bent jau mes pirmus mėnesius ir gyvenom beveik kaip kokie Siamo dvyniai blush2.gif
Be to, jei jau kabinėtis, tai prisegtukas, man regis, turėtų būti priedas unsure.gif http://www.vlkk.lt/lit/10259
Atsakyti
QUOTE(Kedrė @ 2011 01 05, 10:21)
Antra diena galvoju apie šitą straipsnį ir ... vis dar neturiu žodžių savo nuostabai (tiksliau - šokui) apsakyti.

Jei autorė skaitė straipsnio komentarus, tai kažin, ar nepasigailėjo savo rašliavos rolleyes.gif

QUOTE(Vitalija @ 2011 01 05, 15:06)
O Ilzės Butkutės man kai kur perspausta pasirodė unsure.gif Atvirai sakant, kol vaikas buvo visai mažiukas, ir aš neretai daugiskaita kalbėdavau. Tiesiog pradžioje mamos ir vaiko ryšys toks stiprus, kad natūraliai taip išeina. Bent jau mes pirmus mėnesius ir gyvenom beveik kaip kokie Siamo dvyniai blush2.gif
Be to, jei jau kabinėtis, tai prisegtukas, man regis, turėtų būti priedas unsure.gif http://www.vlkk.lt/lit/10259

Dėl šito pastebėjau, kad juokinga tik bevaikiamas unsure.gif Aš nelinkusi sureikšmint tokių dalykų ir daryt toli siekiančių išvadų - sakyčiau lengva pakvaišimo forma, bet niekam blogo tai nedaro blush2.gif
Aš savo katei kartais pasakau: išmesim šikutį ar eisim miegučio, bet niekam nuo to galvos neskauda irnesakyk.gif Bet, kad aš ant šito punkto trenkta, tai čia irgi vieša paslaptis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 01 05, 21:35)
lengva pakvaišimo forma, bet niekam blogo tai nedaro blush2.gif

drinks_cheers.gif Galų gale tai tęsiasi 1–2 metus, po to paprastai grįžtama į darbą, į darbo kolektyvą, atsiranda kitų temų. Tikrai yra rimtesnių bėdų. Ir forumo nereikėtų per daug koneveikti: tai savotiška psichoterapijos forma – kur ir su kuo mamoms daugiau išsilieti? Joks vyras nenorės klausytis apie kakučių formą ir spalvą.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2011 01 06, 13:13)
drinks_cheers.gif Galų gale tai tęsiasi 1–2 metus, po to paprastai grįžtama į darbą, į darbo kolektyvą, atsiranda kitų temų. Tikrai yra rimtesnių bėdų. Ir forumo nereikėtų per daug koneveikti: tai savotiška psichoterapijos forma – kur ir su kuo mamoms daugiau išsilieti? Joks vyras nenorės klausytis apie kakučių formą ir spalvą.

drinks_cheers.gif juolab kad vaikai užauga ir viduriukai su kakučiais savaime nunyksta ax.gif
Atsakyti
Sveikos, kolegės smile.gif Prašau pagalbos, šiek tiek pasimečiau su skyryba.

Molė dėkingai spustelėjo draugės ranką ir nusišypsojo Ketei, tačiau ši buvo pernelyg užsiėmusi - skubėjo užsimauti riedučius, - todėl neišgirdo Džiulijos žodžių. - Mano nuomone, brūkšnio prieš "todėl", kaip ir nereikia?

Ji nežinojo kodėl. - Ar panašiuose sakiniuose prieš klausiamuosius žodžius, šiuo atveju prieš "kodėl", reikia kablelio? Mano nuomone, reikia.

Mokykloje tebesklido gandai apie porelę - Treisę ir Styvą, - kurių niekas nematė nuo tos dienos, kai jaunuoliai buvo pasprukę iš namų. - ar prieš "kurių" reikia brūkšnio? [I]Aš sakyčiau, kad nereikia... Ir apskritai labai daug pasitaiko sakinių, kur priedėliai būna išskirti brūkšniais, mano nuomone, geriau dažniau vartot i kablelius, o ne brūkšnius. Kaip jūs manote?
[/I]

Iš anksto ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiu_gele @ 2011 01 09, 19:17)
Sveikos, kolegės smile.gif Prašau pagalbos, šiek tiek pasimečiau su skyryba.

Molė dėkingai spustelėjo draugės ranką ir nusišypsojo Ketei, tačiau ši buvo pernelyg užsiėmusi - skubėjo užsimauti riedučius, - todėl neišgirdo Džiulijos žodžių. - Mano nuomone, brūkšnio prieš "todėl", kaip ir nereikia?

Molė dėkingai spustelėjo draugės (=draugei) ranką ir nusišypsojo Ketei, tačiau ši buvo pernelyg užsiėmusi - skubėjo užsimauti riedučius, - todėl neišgirdo Džiulijos žodžių.
Prastai man su grožinių tekstų skyryba blush2.gif Bet gal gali taip būt unsure.gif
Ji nežinojo kodėl. - Ar panašiuose sakiniuose prieš klausiamuosius žodžius, šiuo atveju prieš "kodėl", reikia kablelio? Mano nuomone, reikia.

Fakultatyvu.
Mokykloje tebesklido gandai apie porelę - Treisę ir Styvą, - kurių niekas nematė nuo tos dienos, kai jaunuoliai buvo pasprukę iš namų. - ar prieš "kurių" reikia brūkšnio? Aš sakyčiau, kad nereikia... Ir apskritai labai daug pasitaiko sakinių, kur priedėliai būna išskirti brūkšniais, mano nuomone, geriau dažniau vartot i kablelius, o ne brūkšnius. Kaip jūs manote?

Gali būti ir brūkšniai, nebūtinai kableliai - priklauso nuo, ar norima pabrėžti ax.gif
O dėl šito sakinio, tai gal brūkšniai skiria aiškinimą (man rodos, priedėlio čia nėra, bet tiksliai nežinau blush2.gif ), o kablelis šalutinį sakinį unsure.gif
Būtų įdomu išgirst daugiau nuomonių rolleyes.gif
Atsakyti
Molė dėkingai spustelėjo draugės ranką ir nusišypsojo Ketei, tačiau ši buvo pernelyg užsiėmusi, - skubėjo užsimauti riedučius, todėl neišgirdo Džiulijos žodžių.

Mokykloje tebesklido gandai apie porelę - Treisę ir Styvą, kurių niekas nematė nuo tos dienos, kai jaunuoliai buvo pasprukę iš namų.
~~~~~~~~~~~~~`
Mano nuojauta sako taip...
o kaip kitos mano?
Atsakyti
QUOTE(metosMetos @ 2011 01 10, 00:50)
Molė dėkingai spustelėjo draugės ranką ir nusišypsojo Ketei, tačiau ši buvo pernelyg užsiėmusi, - skubėjo užsimauti riedučius, todėl neišgirdo Džiulijos žodžių.

Mokykloje tebesklido gandai apie porelę - Treisę ir Styvą, kurių niekas nematė nuo tos dienos, kai jaunuoliai buvo pasprukę iš namų.
~~~~~~~~~~~~~`
Mano nuojauta sako taip...
o kaip kitos mano?

Pirmam sakiny aš kažkaip linkčiau nedėti kablelio po "užsiėmusi"... bet vat ir nežinau, ar gerai būtų.

O antram sakiny man irgi būtų priimtina tokia skyryba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiu_gele: 10 sausio 2011 - 00:00
QUOTE(rugiu_gele @ 2011 01 10, 01:59)
Pirmam sakiny aš kažkaip linkčiau nedėti kablelio po "užsiėmusi"... bet vat ir nežinau, ar gerai būtų.

O antram sakiny man irgi būtų priimtina tokia skyryba.

aš taip pat abejoju – kaip čia būtų geriau...gal kas atsilieps su konkretesniu varianto pasiūlymu:)
Atsakyti
QUOTE(metosMetos @ 2011 01 10, 01:07)
aš taip pat abejoju – kaip čia būtų geriau...gal kas atsilieps su konkretesniu varianto pasiūlymu:)

Lauksim rytojaus jau turbūt smile.gif
Atsakyti
pamąsčiau dar taip: jei mes išimsime mano raudonai pažymėta, kaip ir reiktų kablelio...
Va, matau, yra stiprių "peledų" kaip ir aš...abi kenkiam savoms sveikatoms;)
Tačiau kaip smagu iki 10-11 pamiegoti. Tiesa?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo metosMetos: 10 sausio 2011 - 00:12