Įkraunama...
Įkraunama...

apie LAPAROSKOPIJĄ - be baimes

Grazus vaizdelis II pagaliuku thumbup.gif

Siaip merginos, labai nesutikciau su tokia nuo mone kaip kad (jei gerai supratau) pati gydytoja pasake jog LP nepades reikia tik IVF. As LP ir noriu pasidaryti butent del to kad darysiuosi IVF. Nes per pirmaja LP rasti hidrosalpinksai, apie saaugas visur kur imanoma ir kur ne jau net nekalbu biggrin.gif Bet tie hidrosalpinksai tiketina jog atsinaujino per du metus, o jie IVF laaaabai trukdo, t.y. nuzudo embrionuka, neleidzia jam isikabinti ir t.t. Todel bent jau mano situacijoj, aklai daryti IVF be lapar, pinigu metimas i bala... Kazkaip netikiu kad galejo gydytoja taip sakyti kad nereikalinga LP, kad jinai nieko nepades.. (pastot gal ir nepades taciau tuos baisybes hidrosalpinksus, ta skysti bent panaikins, kad sklandziai IVF vyktu)..Arba as kazka netaip supratau arba truksta zodziu blink.gif
Atsakyti
As net nezinau ka tau atsakyti, nes nezinau kas tas hidrosalpingsas g.gif
Tik tu pati turi dometis sia patologija ir issinagrineti, ar ji atsinaujina, per kiek laiko atsinaujinti gali/ ar negali, kokios sio susirgimo priezastys ir ttt.
zodziu, dabar tokie laikai, kad turi buti kone pats sau daktaras, t.y zinoti daug, kad turetum pati siokia tokia savo nuomone, nes ir daktaru daug ir nuomones skiriasi.
Arba yra gal toks variantas, neinau kiek imanomas - tu stimuliuojiesi, o puncijos diena tau daro LP - tuo paciu patvarko viska jei reikia per LP ir ispunktuoja kiausialastes.
Na, bijau, gal nusisnekejau, bet butu tada viena narkoze doh.gif
Atsakyti
na, sveikos, merginos, ir as jau po LP ax.gif is tikruju, nieko labai baisaus nebuvo tongue.gif blush2.gif , gal tikrai del to, kad labai greit mane isoperavo, nes tik 8 ryto nuvaziavau, 9.30 jau ant stalo gulejau, 10.45 atsigavau is narkozes, o 15 val jau buvau namie mirksiukas.gif
operavo Antakalnio ginekologiniame skyriuje, vedejas Mecejus, gydytojas super, tik visad labai skuba ir pagaut sunku, na, bet tai suprantama. geriausios zinios tos, kad nieko blogo nerado, pasirodo, gimdos nuotrauka (HSG, rentgenas) buvo neinformatyvi ir klaidinanti, nes mano kiausintakiai pasirode pratekami, tiesa, siauroki, susiraite.. jokiu saaugu, polipu, cistu nerado, tik labai jau policistines kiausides, nevyksta ovuliacija (nors pagal viska jau turejo but), todel subade (drilingas). vakar visai gerai jauciausi, bet i vakara viskas atsileido ir va siandien tai jau sunkokai vaikstau, skauda truputi.. buvo keista atsibudus po narkozes, kad negalejau prakalbeti, matyt nuo vamzdelio, ir dabar dar skauda gerkle.. cia kazkas klause, ar ilgos eiles, as nezinau, buvau konsultacijoje 17 d. o 23 d. jau isoperavo, ten siaip konvejeris, labai greitai, nemanau, kad dideles eiles turetu buti, nors tikrai tai nezinau, gal man cia taip pasiseke..

dar vienas idomus dalykas, salia gulejusi moteri operavo kita gydytoja, nepamenu pavardes, tai atejusi po visko taip nemaloniai su ja kalbejo, vos ne "ko cia guli, gi kelkis ir eik" ir pan. ir reikejo isgirst, kaip pasikeite jos tonas, kai moteriske i kisene idejo pinigeli (nemaciau, bet supratau).. bjauru kazkaip..

noreciau dar pasiklaust - kokie sekantys veiksmai ir kada reikalingi po LP? kada prasideda menstruacijos?

Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2010 11 24, 13:37)
Gerai, dar kart visoms virusuoju  blush2.gif
Gaudykit, gaudyyyykit, gaudyyyyyykit!!!!! Su meile ir is dusios user posted image
siandien darytas, gal po 3 minuciu jau stai ka rode
user posted image

Labas mergaites 4u.gif

Linutai - labai grazus namuciai.....
Gaudau ir as virusiuka wub.gif wub.gif wub.gif
Koks vis delto grozis tos II juosteles smile.gif

Na va, ir as jau po LP sugrizau....Pagulde mane sekmadieni po pietu, o LP buvo pirmadieni apie 9.30. Nemaloniausias prisiminimas turbut buvo sekmadienio vakaras, kai reikia laukti rytojaus ir dar gerti ta slykstu gerala blink.gif Dar labai patiko vazinetis su lova koridoriais, nes veze i operacine ilgais koridoriais, per kelis aukstus biggrin.gif Viskas praejo greitai ir sakyciau sklandziai, gal kokia valandele viskas uztruko. Po narkozes atsigavau gerai, nei pykino nei ka, gavau laseline, ir jau ta pati vakara kulniavau i toleta.
Labiausiai bijojau diagnozes, o pasirodo nieko blogo nerado, viskas tvarkoje, endo, kuria itare neturiu, zodziu ner prie ko prikibti, bet va leliuku taip ir nesulaukiam. Tiesa beda pas mus buvo didesne pas MB, nes pas ji turtas buvo prastas, bet praejus gydymo kursa pasitaise. Daremes ir IUI, bet be rezultatu verysad.gif
Tai dabar kur dar ko ieskoti jau nezinau, jei atvirai vyliausi, kad rasim kokia priezasti, o dabar.....
Dar pridesiu, kad prieziura tikrai buvo super, as buvau santariskese, net nesitikejau, kad taip apsokines.
Ir dar merginos kaip jums po LP, ar nebuvo taip kad susirgtumet iskart? Man siandien pramuse...sakau, gal kas valosi g.gif Ar buvo taip kam?

Papildyta:
QUOTE(Lillita @ 2010 11 24, 18:25)
na, sveikos, merginos, ir as jau po LP  ax.gif  is tikruju, nieko labai baisaus nebuvo tongue.gif  blush2.gif , gal tikrai del to, kad labai greit mane isoperavo, nes tik 8 ryto nuvaziavau, 9.30 jau ant stalo gulejau, 10.45 atsigavau is narkozes, o 15 val jau buvau namie  mirksiukas.gif 
operavo Antakalnio ginekologiniame skyriuje, vedejas Mecejus, gydytojas super, tik visad labai skuba ir pagaut sunku, na, bet tai suprantama. geriausios zinios tos, kad nieko blogo nerado, pasirodo, gimdos nuotrauka (HSG, rentgenas) buvo neinformatyvi ir klaidinanti, nes mano kiausintakiai pasirode pratekami, tiesa, siauroki, susiraite.. jokiu saaugu, polipu, cistu nerado, tik labai jau policistines kiausides, nevyksta ovuliacija (nors pagal viska jau turejo but), todel subade (drilingas). vakar visai gerai jauciausi, bet i vakara viskas atsileido ir va siandien tai jau sunkokai vaikstau, skauda truputi.. buvo keista atsibudus po narkozes, kad negalejau prakalbeti, matyt nuo vamzdelio, ir dabar dar skauda gerkle.. cia kazkas klause, ar ilgos eiles, as nezinau, buvau konsultacijoje 17 d. o 23 d. jau isoperavo, ten siaip konvejeris, labai greitai, nemanau, kad dideles eiles turetu buti, nors tikrai tai nezinau, gal man cia taip pasiseke..

dar vienas idomus dalykas, salia gulejusi moteri operavo kita gydytoja, nepamenu pavardes, tai atejusi po visko taip nemaloniai su ja kalbejo, vos ne "ko cia guli, gi kelkis ir eik" ir pan. ir reikejo isgirst, kaip pasikeite jos tonas, kai moteriske i kisene idejo pinigeli (nemaciau, bet supratau).. bjauru kazkaip..

noreciau dar pasiklaust - kokie sekantys veiksmai ir kada reikalingi po LP? kada prasideda menstruacijos?

Sveika likimo drauge 4u.gif smile.gif O kiek dienu tau dave nedarbinguma?
Man sake, kad 2 sav. jokiu karstu voniu ir 2 sav. neprisileisti MB hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2010 11 24, 18:12)
As net nezinau ka tau atsakyti, nes nezinau kas tas hidrosalpingsas  g.gif
Tik tu pati turi dometis sia patologija ir issinagrineti, ar ji atsinaujina, per kiek laiko atsinaujinti gali/ ar negali, kokios sio susirgimo priezastys ir ttt.
zodziu, dabar tokie laikai, kad turi buti kone pats sau daktaras, t.y zinoti daug, kad turetum pati siokia tokia savo nuomone, nes ir daktaru daug ir nuomones skiriasi.
Arba yra gal toks variantas, neinau kiek imanomas - tu stimuliuojiesi, o puncijos diena tau daro LP - tuo paciu patvarko viska jei reikia per LP ir ispunktuoja kiausialastes.
Na, bijau, gal nusisnekejau, bet butu tada viena narkoze  doh.gif

hidrosalpinksu vadina skysti kuris kaupiasi kiausintakiu galuose jei neklystu ar net ir visuose kiausintakiuose, nepamenu bet kad skystis kuris nuzudo neleidzia vystytis embrionui. per pirmaja LP pas mane abiejuose sonuose buvo. Na del atsinaujinimo gali/negali niekas nezino, nuo ko atsiranda, kaip ir saaugos, kas grynai gali pasakyti nuo ko? nuo ligu persirgtu kai atrodo nk ipatingai nesirgau doh.gif paveldima -kazkiek gali buti... bet jau po pirmosios LP sake jog ir po menesio atsinaujinti viskas gali, ir po pusmecio ir po metu ir ner nuo to vaistu. Ir gali tekt salint kiausintakius del tu hidrosalpingsu.. Nes aiskino tuo jog jeigu jie nera geri, nefunkcionuoja, tik kaupiasi tas negeras skystis, kenkiantis IVF, tai tegu salina sakau unsure.gif Aisku iskart isgirdus zodi "pasalinti" zeme slydo is po koju, bet dabar pilnai suprantu, jog gydytojas teisus ax.gif

o del pacios proceduros, nuo ko priklauso reik klizmos ar ne, laiko per nakti pries operacija ar ne, cia viena rase jog ryte atvaziavo, isoperavo o vakarop jau namo isleido. kaip noreciau kad taip but thumbup.gif neina susitart iskart su gydytojais biggrin.gif beje, vokelius anakart daviau gydytojui bet tik atsisveikinant ir anesteziologei, sikart neduosiu sakiau schmoll.gif
Atsakyti
Gaudykit, gaudyyyykit, gaudyyyyyykit!!!!! Su meile ir is dusios user posted image
user posted image

kooooks grazuolis NT wub.gif thumbup.gif sveikinimai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
user posted image

ex kaip gera matyti toki vaizdeli wub.gif wub.gif nerealu kad PAGALIAU musu linutui pasiseke....nerealu...galu gale taip ilgai besitesiancios kancios baigesi...ex....

Rutele_S na ir situacija unsure.gif laikykis...kad ir kaip sunku bebutu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2010 11 24, 12:37)
user posted image

Gal gali mane pamokyti, kaip reikia sysioti ant NT, kad tokį vaizdelį išvysčiau biggrin.gif

Sveikinu Linutai... Labai džiugu, kad tau pavyko wub.gif Lengvų mėnesiukų 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

ir as jau po LP. turejau 11.22 antakalnio klinikose, dare Mecejus. Gydytojas superinis, operacija praejo sklandziai, pasalino saaugas, cista ir atliko kiausintakiu plastika, nes jie buvo uzake.
Cia merginos diskutavote del hidrosalpingsu, tai va, man gydytojas irgi sake, kad sitie dalykai atsinaujina...neaisku kada ir faktas, kad ivf trukdo...na bet kol kas nesinori galvoti, kad jau uz menesio viskas ataugs doh.gif
po narkozes pabudau gerai, nepykino, kita diena israse is ligonines, tiesa, siandien jau 3 diena po operacijos, bet vaikstau dar sunkiai, nors savijauta tai nera bloga ax.gif zodziu, kas laukiate sios operacijos, nebijokite, viskas ten buna gerai, nera taip baisu 4u.gif sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelenuroze @ 2010 11 25, 08:02)
tiesa, siandien jau 3 diena po operacijos, bet vaikstau dar sunkiai, nors savijauta tai nera bloga  ax.gif

stiprėk 4u.gif nieko čia baisaus, man evyras 5-tą dieną pas tėvus vežė: 1,5 val mašinoj vos išsėdėjau doh.gif
Atsakyti
Linutai, oho koks grazuolis testukas wub.gif .Ir as priglausiu visrusiuka ax.gif .Pelenuroze, na va viska suremontavo,beliko laukti savo zirniuko,o jis tikrai greitai ateis.Rutele-S,Lilita,kaip saunu,kad nieko nerado,tuoj maziukai pasibels wub.gif Na ir visos greiciau atsigaukite.
Atsakyti
Linutai, koks gražus vaizdelis wub.gif bigsmile.gif

gurmane, man po LP kokias 3 dienas buvo kaip mm, o po to savaitę dar valėsi... Tiesa man darė kiaušidžių drilingą bei histereo, tai gal sakau dėl to buvo kraujavimas g.gif
Atsakyti