Įkraunama...
Įkraunama...

apie LAPAROSKOPIJĄ - be baimes

[quote=Rute,2011 01 10, 15:44]
Sveika atvykusi į trijų skylučių klubą 4u.gif Pažiūrėk šio puslapio pirmame poste yra nuoroda į LP sąrašą, ten Antakalnyje pas Tamašauską ne viena mergina LP darėsi. Tai jei domina atsiliepimai apie patį daktarą, gali merginoms per AŽ klausimukus užduoti. O jei kokie bendri klausimai kankina klausk, bandysim pagelbėti. mirksiukas.gif
Į darbą po operacijos įvairiai. Jei darbas nesėdimas, tai į darbą neskubėk grišti. Kurį laiką pavargsti gerokai greičiau ir šiaip pamaudalioja šen bei ten. Aš po 5 d. bandžiau važiuot padirbėt (mano darbas sėdimas) - tai ištempdavau pusdienį ir paskui varydavau atgal namo ilsėtis. Per kelias savaites plius minus atsistačiau. Kitoms merginoms prireikia daugiau laiko. 4u.gif

Sorriukas, kazkaip praziopsojau ta LP sarasiuka. Reiks butinai parasyti toms merginoms smile.gif
Man dar visokiu bendru klausimeliu iskilo:
Nuo kada mazdaug reiketu nebevalgyti. Raso, kad kazkur maziausiai 6 val reikia buti nevalgius, bet gal sakau ilgiau reiktu blush2.gif Bet to kazkur raset, kad reikia daug (3-4 l) vandens pasiimti, o man niekas neliepe jo pasiimti. Kazkaip nesinori ten su pilnais maisais keliauti lotuliukas.gif
Be to dar idomu, ar naktinukus, ar pizama patogiau tureti? blush2.gif
Zodziu, nepykit, kad tokiu smulkmenu klausineju, tiesiog norisi zinoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(fainulkaaa @ 2011 01 10, 17:48)
Sorriukas, kazkaip praziopsojau ta LP sarasiuka. Reiks butinai parasyti toms merginoms  smile.gif
Nuo kada mazdaug reiketu nebevalgyti. Raso, kad kazkur maziausiai 6 val reikia buti nevalgius, bet gal sakau ilgiau reiktu  blush2.gif Bet to kazkur raset, kad reikia daug (3-4 l) vandens pasiimti, o man niekas neliepe jo pasiimti. Kazkaip nesinori ten su pilnais maisais keliauti lotuliukas.gif
Be to dar idomu, ar naktinukus, ar pizama patogiau tureti?  blush2.gif
Zodziu, nepykit, kad tokiu smulkmenu klausineju, tiesiog norisi zinoti blush2.gif

as nevalgiau para iki operacijos ir 12 val ne laso i burna net vandens. Vandens nusiveziau tik 0.5l, bet ten jei nori gert po operacijos seseles ir arbatos betkada atnesa ir vandens, tik prasyk, o arbatos net ne vienos rusies pasiulo smile.gif
Naktinukus duoda vietinius, gali tikrai neimti, ju nereiks. Pasiimk tik chalatuka, nes reiks nueit i opreracine ir po operacijos kai reiks vaiksciot. smile.gif Man prireike, paketuku (labai kraujavo po miomos gimda) kelnaiciu ir chalatuko su tapkytem... O prisikrovus buvau tiek nereikalingu daiktu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Concubina @ 2011 01 10, 15:59)
Sveika, man irgi buvo pirmas kartas ne tik operacijos, bet ir ligonines  smile.gif Bijojau labai siaubingai...
Man lapkricio viduryje O. Tamsauskas salino mioma. Nezinau ka tau darys, nes nenurodei.. Gydytojas superinis, tikrai papuolei i geras rankas... Viska paaiskina nuosekliai, nuramina, o ir rankos stebuklingos smile.gif Man reikejo salinti tik mioma, o jis tuo paciu viska apziurejo, kad maza ka kita kart dar nereiktu smile.gif ir po operacijos vakare aplanke ir kita diena, pats atejo apziuret ir israsyt namo (nors nepriklause ir pinigeliu nedaviau ir net negalvojau, bet kadangi labai super gydytojas, padeka nunesiau tik po keliu dienu po israsymo)

As po treciadienio operacijos ( operacija baigta 14val ) ta pati penktadieni jau buvau darbe. Pati nevairavau iki sestadienio. Bet cia gal labai individualu, kas kaip skausma pernesa...

Na, man irgi per konsultacija pasirode, kad gydytojas labai geras, malonus ir svarbiausia - kompetetingas smile.gif
Man LP darys, nes itaria endometrioze, bet labai tikiu, kad po to viskas bus ok blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Concubina @ 2011 01 10, 18:00)
as nevalgiau para iki operacijos ir 12 val ne laso i burna net vandens. Vandens nusiveziau tik 0.5l, bet ten jei nori gert po operacijos seseles ir arbatos betkada atnesa ir vandens, tik prasyk, o arbatos net ne vienos rusies pasiulo smile.gif
Naktinukus duoda vietinius, gali tikrai neimti, ju nereiks. Pasiimk tik chalatuka, nes reiks nueit i opreracine ir po operacijos kai reiks vaiksciot.  smile.gif Man prireike, paketuku (labai kraujavo po miomos gimda) kelnaiciu ir chalatuko su tapkytem... O prisikrovus buvau tiek nereikalingu daiktu  lotuliukas.gif

Na va, gerai kad palkausiau, o tai buciau prisikrovusi pilnas tases blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Concubina @ 2011 01 10, 17:00)
Naktinukus duoda vietinius, gali tikrai neimti, ju nereiks. Pasiimk tik chalatuka, nes reiks nueit i opreracine ir po operacijos kai reiks vaiksciot.  smile.gif Man prireike, paketuku (labai kraujavo po miomos gimda) kelnaiciu ir chalatuko su tapkytem... O prisikrovus buvau tiek nereikalingu daiktu  lotuliukas.gif

Aš kadangi iš vakaro guliau tai man reikėjo savo naktinių. Tik prieš pat operaciją davė 'valstybinius' ax.gif
Atsakyti
[quote=Ziiviilee,2011 01 10, 16:21]
[quote=Rute,2011 01 10, 14:44]
Pati gimdos nuotrauka turėtų būti nemokama jei ją darai valstybinėje įstaigoje su siuntimu 4u.gif

Labai aciu RUTE uz informacija,nes siuose reikaluose esu naujoke ir beveik nieko nezinau todel domiuosi 4u.gif
Nelabai cia moku atsakyti bet po truputi issiaiskinsiu g.gif mirksiukas.gif
[/quote]

As turejau siuntima ir dariausi valstybineja ligonineja, bet kaip minejau pinigus man reikejo moketi, o gal cia tik taip Klaipedoje, nezinau.

Pasiskambinau i labaratorija del savo HCG, tai jie pasake taip iki 10 skaitoma, kad nestumo nera, taip kad net nemanau, kad man kaskas cia paaugtu sad.gif Visgi teks gultis ant stalo sad.gif
Atsakyti
Merginos uzduosiu gana kvaila klausima blush2.gif Pinigine i ligonine vis tiek teks veztis.. Ar paliekat ja palatoje(ta prasme pries einant i operacine) ? Gyvenime nesu ligoninej gulejus, todel ir klausiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziiviilee @ 2011 01 10, 16:21)
Nelabai cia moku atsakyti bet po truputi issiaiskinsiu g.gif  mirksiukas.gif
kai cituoji žinutę neutrink laužtinių skliaustų. Pvz. citata prasideda [quote1] citatos vidurys  ir visa citata baigiasi [/quote1] (citatoje 'quote' buna be vienetų) Tai laužtiniuose skiaustuose esančių quote nenutrink ir viskas turėtų normaliai susicituoti 4u.gif

QUOTE(Ziiviilee @ 2011 01 10, 16:33)
Manes irgi laukia LP kai suzinosiu tikslia data tada parasysiu savo duomenis,bet labai bijau ar tikrai ten nieko baisaus? schmoll.gif
kaip ne kaip tai yra operacija. Bet mūsų baimės akys gerokai platesnės nei iš tikrųjų yra. Juk operaciją daro su narkoze. O pabudus po operacijos skausmai tikrai nėra labai dideli. 4u.gif Iš tikro nėra taip baisu kaip mums atrodo mirksiukas.gif

QUOTE(fainulkaaa @ 2011 01 10, 16:48)
Nuo kada mazdaug reiketu nebevalgyti. Raso, kad kazkur maziausiai 6 val reikia buti nevalgius, bet gal sakau ilgiau reiktu  blush2.gif Bet to kazkur raset, kad reikia daug (3-4 l) vandens pasiimti, o man niekas neliepe jo pasiimti. Kazkaip nesinori ten su pilnais maisais keliauti lotuliukas.gif
Be to dar idomu, ar naktinukus, ar pizama patogiau tureti?  blush2.gif
Jei važiuoji iš ryto, tai vakare lengvesnę vakarienę pavalgyk ir pilnai užteks to nevalgymo 4u.gif Tik ryte jau nei gert nei valgyt negalima.
Merginos ėmė 3-4 ltr vandens tos, kurioms duodami gerti milteliai, kad išsivalytų žarnynas (čia vietoj klizmos tie milteliai). Bet Antakalnio klinikose ir Vilniaus gimdymo namuose ir kai kuriose kitose ligoninėse niekas tų miltelių neliepia gerti ir klizmų nedaro, todėl vandens tiek nereikia. Pasiimk 0,5-1 ltr vandens bus sočiai, paskui jei reiks artimieji atneš 4u.gif
Jei užsiliktum ligoninėj ilgiau ir norėtum persirengti - patogiau yra naktinukai (patogiau kai niekas nespaudžia pilvo). Šiaip naktinukų kaip ir neprireikia, bet dėl viso pikto gali įsimesti. 4u.gif

QUOTE(Svajone123 @ 2011 01 10, 17:56)
Pasiskambinau i labaratorija del savo HCG, tai jie pasake taip iki 10 skaitoma, kad nestumo nera, taip kad net nemanau, kad man kaskas cia paaugtu sad.gif Visgi teks gultis ant stalo sad.gif
juk kartais ir stebuklų būna. Luktelkim 4u.gif

QUOTE(amita @ 2011 01 10, 18:57)
Merginos uzduosiu gana kvaila klausima blush2.gif Pinigine i ligonine vis tiek teks veztis.. Ar paliekat ja palatoje(ta prasme pries einant i operacine) ? Gyvenime nesu ligoninej gulejus, todel ir klausiu ax.gif
priklauso nuo pačios ligoninės tvarkos. Vilniuje antakalnio klinikose piniginę ir visus asmeninius daiktus užrakini atskirai spintelėje, o palata bendra, tai ten tik vandenį, skaitalus, telefonus atsitempia moterys į palatą. Kai operuosiesi mobilų į chalatuko kišenę įmesk. Nes chalatas keliauja visur su tavimi biggrin.gif
Kitoje ligoninėje palatoje gulėjom dviese, tai buvo spintutės šalia, kur daiktus galima pasidėti, tai rankinukai ir asmeniniai daiktai toj spintelėj ir lieka gulėti kol tu operacinėj. Bet palatas buvo galimybė užrakinti (jei esi vienas palatoj) arba jei guli kitas žmogus kartu, tai jis ir 'pasaugo' tuos daiktus, kad svetimi nešmirinėtų. Neimk su savim jokių brangių daiktų ir papuošalų ir nereiks sukti galvos kur laikyti piniginę mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rute: 10 sausio 2011 - 21:27
QUOTE(Afrodite69 @ 2011 01 10, 13:11)
na kad neparase g.gif zinau kad su desine kiiauside tikrai kazka dare g.gif

kai Rute jau ir rašė iš dešinės tau ėmė cistą daugiau jai nieko ir negalėjo daryti, galėjo padaryti kairės driliaciją tai O lengviau vyktų g.gif nu atsigausi-išrašą paskaityk dar

QUOTE(Ziiviilee @ 2011 01 10, 14:12)
Sveikutes,dar norejau pasiklausti kiek kainuoja gimdos nuotrauka?Nors apytiksliai.Aciu

Živile, jei jau darysies LP NEVARK su ta GN doh.gif PLEASE

QUOTE(amita @ 2011 01 10, 18:57)
Merginos uzduosiu gana kvaila klausima blush2.gif Pinigine i ligonine vis tiek teks veztis.. Ar paliekat ja palatoje

jei tave į ligoninę veš vyras, tai papuošalus VISUS telefoną ir piniginę atiduok vyrui, atsigausi po narkozės tada jis galės tau visa tai atiduoti. Galų gale "apsiuostyti" ar saugu palatoje tuos daiktus laikyti. kol tave operuos-piniginės nereiks, jei duosi į kišenę, grynais pasiimsi ir be piniginės, visi kiti: higienos reikmenys ar knyga tilps spintelėje prie lovos
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Kas del saraselio tai man visko prireike isskyrus siltu kojiniu i operacine,nes ten jau dave specialias tokias madingas lotuliukas.gif Daiktus kaip pinigine,telefonus atidaviau vyrui.Gerti tai man ir reikejo tu 3 lt.nes valiau zarnyna ir dar ryte klizma pastate,nes tipo gerai turi issivalyti ir sukristi zarnos.Ketvirtadieni guliausi,penktadieni dare operacija,tai leido valgyti tik iki 12 val.Ir viskas.
Mano gine pamenu man sake,kad GN daznai buna neinformatyvi todel jos ji man ir nesiulo.Sako jei reikes darysim LP,tai buvo kalbos pries 6 men..Padare LP ir aisku kas sauniausia,kad ne tik paziurejo bet ir iskart patvarke thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 01 11, 09:02)
kai Rute jau ir rašė iš dešinės tau ėmė cistą daugiau jai nieko ir negalėjo daryti, galėjo padaryti kairės driliaciją tai O lengviau vyktų  g.gif  nu atsigausi-išrašą paskaityk dar

Atliktos operacijos; Laparoscopia;enucleatio cystis ov. dex. Electrocoagulatio foci endometridides.chromosalpingoscopia.
Diagnoze; Infertilitus 2. Cystis endometraides ovaris dex.parvaEndometrionis genitalis interna 3 st.
Dare LP 2011 01 07 rado pilvapleje endo zidinukus 5 (pavirsinius.).Desinej kiausidej cista 2.5 cm.gilumine.
Chromoskopuojant kontrastas pro abu kiausintakius prateka laisvai.
Beja,tai pirmoji bet ne paskutine mano LP mirksiukas.gif
Atsakyti
Afrodite69, na va paremontavo tave , beliko dabar darbuotis, kad rezultatas ateitu biggrin.gif As ir apie saraseli prisidesiu, visko man reikejo,tik va as emiau pizama, nieko ten nespaudzia pasismauki zemiau ir gerai.Nes as esu visada tokia susalusi, o dar vienai miegoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke79 @ 2011 01 11, 12:07)
Afrodite69, na va paremontavo tave , beliko dabar darbuotis, kad rezultatas ateitu biggrin.gif As ir apie saraseli prisidesiu, visko man reikejo,tik va as emiau pizama, nieko ten nespaudzia pasismauki zemiau ir gerai.Nes as esu visada tokia susalusi, o dar vienai miegoti lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

siaip ir as gailejausi kad neemiau pyzamos.Buciau kitas naktis jau miegojusi su ja.
Paremontuoti paremontavo dabar idomu kaip pavyks nestuke.gif
O ir ciklo dabar savo nesuprantu.Ar turetu buti man O po LP. g.gif Nes pagal viska O turetu buti sia savaitele apie ketvirtadieni tai va idomu ar vyks,na bet ry einam pas ta Zeba tai echoskopu manau pamatys...
ok lekiu ieskotis info kas ta antrine IUI blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrodite69: 11 sausio 2011 - 11:14