Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

Apklausa: Kiek laiko esate paieškose? (79 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Aš tai ne. Rašau, kad dirbau visą laiką
Atsakyti
QUOTE(Zinke @ 2010 12 03, 14:44)
Sveikos,
o kaip sekasi ieskoti darbo, kurios po vaiko auginimo atostogu?
Man tai labai prastai, nieks net i pokalbius nekviecia  doh.gif

as tai nenurodau irgi, kad buvau vaiko prieziuros atostogose. viename pokalbyje dalyvavau, tai pati iskarto pasakiau, kad taip buvo ir kitur nezadu slepti, tiesiog manau, kad reikia pabrezti, jog tai pliusas, o ne minusas smile.gif

siaip tai man irgi niekas neskambina, i pokalbius nekviecia, nors jau dvi savaites neissiunciau nei vieno cv.. nu neturiu kur siusti, bet kur siuntinedama, vistiek nulis sansu buvo (pries tai taip dariau), o dabar labai atidziai pasiziuriu, ar tikrai noresiu ir sugebesiu ten dirbti.. jei nors viena pareigybe man pasirodo itartina, arba pakankamai ne mano jegom, tikrai net nebandau siusti.. buvo kelios imones, kur paskaicius apie juos, ju darbo specifika, kuo imone uzsiima, norejau labai ten bent i pokalbi patekti, bet deja, neatsiliepe, nors po kelis kartus ziurejo cv verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Umberta: 03 gruodžio 2010 - 14:46
QUOTE(Pookelis @ 2010 12 03, 15:38)
Aš tai ne. Rašau, kad dirbau visą laiką

Nu ir teisingai drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Umberta @ 2010 12 03, 15:46)
as tai nenurodau irgi, kad buvau vaiko prieziuros atostogose. viename pokalbyje dalyvavau, tai pati iskarto pasakiau, kad taip buvo ir kitur nezadu slepti, tiesiog manau, kad reikia pabrezti, jog tai pliusas, o ne minusas smile.gif

Aha, o kaip tai pabrėžti, kai darbdaviams atrodo, kad po pertraukos ne iš karto įvažiuosi į darbą, kad kai kurios žinios primirštos ir tt (kas beje yra tiesa) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 03, 16:50)
Aha, o kaip tai pabrėžti, kai darbdaviams atrodo, kad po pertraukos ne iš karto įvažiuosi į darbą, kad kai kurios žinios primirštos ir tt (kas beje yra tiesa)  unsure.gif

na kadangi as zinau, kad esu labai imli (turiu pora sau pavyzdeliu, kokius pateikti galiu realius ir per kiek laiko tuos darbus atlikau, nors nemokejau), tai jiems ta ir pabreziu, kad ismokti galiu greitai, o vaikas yra didziulis pliusas, nes nenoresiu prarasti darbo, tai irgi didele motyvacija dirbti atsakingai ir nekaitalioti darbu 4u.gif ir dar pabrezti noriu, kad cia parasiau nuosirdziai taip manydama, tai nemeluodama ir darbdaviui ta pasakyciau, nes tikrai man svarbu susirasti darba, buti atsakingai jame ir neprarasti jo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Umberta: 03 gruodžio 2010 - 14:59
QUOTE(Umberta @ 2010 12 03, 15:52)
na kadangi as zinau, kad esu labai imli (turiu pora sau pavyzdeliu, kokius pateikti galiu realius ir per kiek laiko tuos darbus atlikau, nors nemokejau), tai jiems ta ir pabreziu, kad ismokti galiu greitai, o vaikas yra didziulis pliusas, nes nenoresiu prarasti darbo, tai irgi didele motyvacija dirbti atsakingai ir nekaitalioti darbu 4u.gif

Kažkaip tai tu čia apie kitus dalykus smile.gif Jei ateis pretendentas, kuris tik vakar tokį pat darbą dirbo ir kurio nereikia mokint visai, taigi pasiims jį unsure.gif Įmonei gi svarbu, kad žmogus kuo greičiau "įsivažiuotų" (nesvarbu, ar išmoktų naujų dalykų, ar atgamintų senas žinias ir tt), nes kol jis neįsivažiavęs, dirba ne taip pelningai g.gif
Dėl vaiko supratau, argumentas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 03, 17:00)
Kažkaip tai tu čia apie kitus dalykus  smile.gif Jei ateis pretendentas, kuris tik vakar tokį pat darbą dirbo ir kurio nereikia mokint visai, taigi pasiims jį  unsure.gif Įmonei gi svarbu, kad žmogus kuo greičiau "įsivažiuotų" (nesvarbu, ar išmoktų naujų dalykų, ar atgamintų senas žinias ir tt), nes kol jis neįsivažiavęs, dirba ne taip pelningai  g.gif
Dėl vaiko supratau, argumentas  smile.gif

tai aplamai pretendentai tokie labiau laimi.. o tie, kurie neturi tokios pat patirties ir bando persimesti i kita nauja sriti, irgi tokius pat sansus mazus turi isidarbinti, bet visgi kazkas isidarbina.. tai manau, kad ne apie kitus dalykus kalbu, o apie labai panasius, ar po motinystes atostogu, pavadinkim "atbukusiom smegenim siek tiek", ar is kitos srities atejusi, visi turi maziau sansu, nei vakar dirbes tose paciose pareigose smile.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi pas jus smile.gif

aš niekada neslepiu, kad buvau vaiko priežiūros atostogose (kuriose vis dar tebesu). Bet kadangi į senąjį darbą nenori priimti, tai bent jau nereikia aiškinti, kodėl noriu keisti darbą, iš kurio, net jei priimtų, norėčiau išeiti lotuliukas.gif

O darbo aš jau ieškau tikrai seniai, jau gal kokie 8 mėn. su trumpom pertraukėlėm (vasarą neieškojau beveik), bet vis nepavyksta, nors į pokalbius pakviečia tikrai gana dažnai. Tai ir nesuprantu, ką darau blogai... Nervas ima juodai, nebežinau ir nebesuprantu ko tie darbdaviai nori, toks jausmas, kad jie neturi ką veikti, o tik organizuoti atrankas po 5 etapus doh.gif Ir dažniausiai kažkodėl būną taip, kad daeinu iki kokio 5 pokabio, ir po jo man pasako, kad pasirinko kitą doh.gif tai tada kokias porą dienų susergu depresija lotuliukas.gif
Šiandien va irgi buvau pokabyje labai didelėj tarptautinėj kompanijoj, bet jau kažkaip visai nesijaudinau, nes supratau, ar jaudinuosi ar ne, vis tiek rezultatas tas pats lotuliukas.gif tai pokalbis visai patiko, nežinau tik ar jiems patikau aš ax.gif aišku, užkliuvo vaikai, bet patys atsiprašė, kad tokio klausimo klausia, kas nustebino. Nes vienoj įmonėj tai tiesiai į akis pasakė, kad netinku, nes esu mama. Žodžiu, ieškau, nusiviliu, vėl ieškau ir ,vėl nusiviliu, bet atkaklumo vis dar nepraradau, ir bandau nuteikti save taip, kad taip ir žinokitės ką prarandate nepriimdami manęs tongue.gif Padeda, bent kažkiek save motyvuoti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(audrutelle @ 2010 12 03, 17:03)
Nervas ima juodai, nebežinau ir nebesuprantu ko tie darbdaviai nori, toks jausmas, kad jie neturi ką veikti, o tik organizuoti atrankas po 5 etapus  doh.gif Ir dažniausiai kažkodėl būną taip, kad daeinu iki kokio 5 pokabio, ir po jo man pasako, kad pasirinko kitą  doh.gif

o kaip pati, jei butumet darbdavys, noretumet siaip sau bet ka priimti, ar labai idemiai atsirinktumete darbuotoja? 4u.gif as tai nesuprantu, kodel nervuojates, man cia viskas normalu, renkasi is daug zmoniu, nori gero ir motyvuoto darbuotojo ax.gif kaip ir mes, gero darbdavio, kuris mus irgi motyvuotu.. aisku, kai teko man dalyvaut pokalbyje, kuriame vos ne zemino, tai ten tikrai neiciau dirbti, nes nenoreciau, kad su manim taip elgtusi, nes turi atsakas but abipusis ir sugriztamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Umberta @ 2010 12 03, 16:02)
tai aplamai pretendentai tokie labiau laimi.. o tie, kurie neturi tokios pat patirties ir bando persimesti i kita nauja sriti, irgi tokius pat sansus mazus turi isidarbinti, bet visgi kazkas isidarbina.. tai manau, kad ne apie kitus dalykus kalbu, o apie labai panasius, ar po motinystes atostogu, pavadinkim "atbukusiom smegenim siek tiek", ar is kitos srities atejusi, visi turi maziau sansu, nei vakar dirbes tose paciose pareigose smile.gif

Taip drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Umberta @ 2010 12 03, 17:08)
o kaip pati, jei butumet darbdavys, noretumet siaip sau bet ka priimti, ar labai idemiai atsirinktumete darbuotoja?

aišku, kad rinkčiausi, aš šiaip irgi atsakingai pati renkuosi, net kur cv siust, nesiuntinėju bet kur ir bet kam... taip ir jie, aišku, aš puikiai suprantu viską. Turbūt dar neilgai ieškai, kad nervai neima lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(audrutelle @ 2010 12 03, 17:14)
aišku, kad rinkčiausi, aš šiaip irgi atsakingai pati renkuosi, net kur cv siust, nesiuntinėju bet kur ir bet kam... taip ir jie, aišku, aš puikiai suprantu viską. Turbūt dar neilgai ieškai, kad nervai neima  lotuliukas.gif

ieskau pakankama laika, bet pati viska suprantu, kodel sunku susirasti ta darba smile.gif manes absoliuciai nekviecia, nes mano darbo patirtis specifine, o ieskau popiuliaresniu darbo vietu, kur daug kandidatu su patirtimi (kurios as neturiu).. ir ka, ieskau, laukiu.. nu nesinervuoju, tik liudna, kad pabandyti irodyti net neduoda, bet ju nekeikiu biggrin.gif
Atsakyti
o man tai liūdna dėl to, kad,atrodo, tikrai pasirodau geriausiai, kaip galiu, ir stengiuosi ir patirties šiokios tokios turiu, bet vis tiek atsiranda geresniu už mane blush2.gif kažkaip kartu tokią tiesą nuryti...
Atsakyti