Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

Apklausa: Kiek laiko esate paieškose? (79 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
jis man didelis pliusas, o kaip pati mokat toki dalyka pasneket ir pateikt darbdaviui

tai jum pliusas, mes kalbam, koks cia darbdaviui pliusas tokia darbuotoja???

aukles variantas tinka, jei normali alga, pvz. nuo 2,5-3 tukst. jei ne, tai apsurdas svetimai moteriskei serganti vaika patiket del keliu simtuku doh.gif
vis kalbat , kaip jum vaikas svarbus, tokiu atveju aplamai idomiai skamba derinys- sergantis vaikas ir aukle doh.gif vietoj mano prioritetu badymo pirstu i savo paziurekit wink.gif

pasneket ir pateikt darbdaviui

zinot, as pati kaip ir renkuos darbuotojus, pateikinekit savo poatostogine padeti kaip norit, pati esu mama, zinau, ka tai reiskai, vyniok nevyniojes i vata ax.gif
aisku, buna perliuku darbuotoju, del kuriu i daug ka galima uzmerkt akis, tik kiek tokiu yra?? o nevisur ju ir reikia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 09 gruodžio 2010 - 12:19
QUOTE(norma @ 2010 12 09, 13:08)
O ka, negalima paprasciausiai atsisakyt?  blush2.gif

Galima. Bet galvoju, kad gal reik eit, o dirbant ieškotis ko nors geresnio. Ai nežinau, kol kas dar nė nežinau ar ten priima...
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 12 09, 12:36)
Sveikos,

Na ir kaip sekasi paieškos? Gal kuriai kas paaiškėjo?

Vakar buvau pokalbyje. Labai gerai pasišnekėjom, atradom benrdą kalbą. Šiek tiek suklupau dėl anglų (kaip visada doh.gif ), bet paskui išsiaiškinom, kad tose pareigose jos reikia gal kartą per mėnesį ar du, tai kiek apsiraminau. Kalbėjausi su dviem savininkais. Man labai patiko ten, ir darbas, ir vieta, atmosfera. tik nežinau ar tikau aš smile.gif  Šią savaitę turi paskambinti ir atsakyti. Beje, atrankoje buvau pirma kandidatė, tai gal geriau įsimins biggrin.gif Ir dar - grįžusi, vakarop, parašiau padėkos laiškutį (na, kad kvietė į pokalbį, gaišo laiką ir pan.). Ar jūs rašot tokius?

Ir dar - vakar gavau kvietimą į pokalbį "dėl numatomos darbo vietos" iš to, kur minimumą siūlo (pokalbyje buvau pirmadienį). Kaip manot - čia jau kvietimas dirbti ar kaip?
Taip norėčiau, kad paskambintų iš tos įmonės, kurioj vakar buvau, kad nereiktų eit ten, kur labai nelinkstu... Bet kaip tą padaryt...

siaip, pamislinimui:
is etiketo puses yra labai grazu pateiksti atgalini laiska su teigiamais ispudziais. is kalbines puses, reikia sekti ka rasote. pvz, vietoj gaisto laiko reikia rasyti skirta laika. juk jei jus patys manote, kad su jumis laikas gaistas, tai ka manyti darbdaviui? cia yra tokios kalbines vingrybes, kurios veikia taip pat kaip ir 25 kadras. darbdavys gali nebuti didelis kalbininkas, bet tokios smulkmenos nesamoningai fiksuojasi galvoje.
del kvietimo i pokalbi, tai kazi ar cia kvietimas i darba, nebent jau viskas iki siol aptarta ir nelike klausimu. bet paprastai taip neturetu buti. juk dazniausia paskutiniam pokalbiui lieka kokie 2-3 kandidatai, is kuriu jau rimtai renkamasi.

Atsakyti
QUOTE(zuikulis @ 2010 12 09, 13:46)
siaip, pamislinimui:
is etiketo puses yra labai grazu pateiksti atgalini laiska su teigiamais ispudziais. is kalbines puses, reikia sekti ka rasote. pvz, vietoj gaisto laiko reikia rasyti skirta laika. juk jei jus patys manote, kad su jumis laikas gaistas, tai ka manyti darbdaviui? cia yra tokios kalbines vingrybes, kurios veikia taip pat kaip ir 25 kadras. darbdavys gali nebuti didelis kalbininkas, bet tokios smulkmenos nesamoningai fiksuojasi galvoje.
del kvietimo i pokalbi, tai kazi ar cia kvietimas i darba, nebent jau viskas iki siol aptarta ir nelike klausimu. bet paprastai taip neturetu buti. juk dazniausia paskutiniam pokalbiui lieka kokie 2-3 kandidatai,  is kuriu jau rimtai renkamasi.

Net atsiverčiau pažiūrėt kaip parašiau laiške. Ir bingo - parašiau "skirtą man laiką".

Jei būtų parašęs, kad patekau į sekantį etapą, tai aš suprantu, kad rinksis iš kelių labiausiai priimtinų kandidatų (ne į vieną pokalbį teko eit po du etapus), tačiau jis to neparašė. Todėl ir iškilo klausimas.
Atsakyti
Sveikutės, 4u.gif

Jau ketvirtą mėnesį ieškausi darbo, bet rezultatų nėra. smile.gif Turiu aukštojo mokslo diplomą, turiu truputį daugiau nei metai patirties administravimo srityje, o vis tiek niekur netinku, nes, kaip sako darbdaviai:"mes radome kandidatą, turintį daugiau patirties". biggrin.gif Atrodo, kad jau milijoną darbo pokalbių turėjau. Na, gal ne milijoną, truputį mažiau. blush2.gif Per savaitę turiu po 7-8 pokalbius. Galėčiau ir apie smagias situacijas papasakoti... lotuliukas.gif Bet, pati stebiuosi, kad dar nepraradau kantrybės. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fille du soleil*: 09 gruodžio 2010 - 14:19
QUOTE(fille du soleil* @ 2010 12 09, 15:12)
Sveikutės,  4u.gif

Jau ketvirtą mėnesį ieškausi darbo, bet rezultatų nėra. smile.gif Turiu aukštojo mokslo diplomą, turiu truputį daugiau nei metai patirties administravimo srityje, o vis tiek niekur netinku, nes, kaip sako darbdaviai:"mes radome kandidatą, turintį daugiau patirties".  biggrin.gif  Atrodo, kad jau milijoną darbo pokalbių turėjau. Na, gal ne milijoną, truputį mažiau.  blush2.gif Per savaitę turiu po 7-8 pokalbius. Galėčiau ir apie smagias situacijas papasakoti...  lotuliukas.gif Bet, pati stebiuosi, kad dar nepraradau kantrybės.  thumbup.gif

Oho bigsmile.gif
Laukiu tų smagių istorijų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 12 09, 15:32)
Oho bigsmile.gif
Laukiu tų smagių istorijų ax.gif

Net nežinočiau nuo kurios pradėti... blush2.gif
Darbo ieškau administravimo, vadybos, reklamos ir rsv srityse, o nuo praeitos savaitės pradėjau jau bet kokio ieškotis.

Vienas pokalbis vyko vienoje reklamos gamybos kompanijoje, jie ieškojo administratorės. Atvykau, man pasiūlė palaukti vadovo salytėje. Laukiu, laukiu, girdžiu, kažkas atėjo į ofisą ir pradėjo rėkti ant ten esančių darbuotoju. Nes tuo metu buvo atvežti maišiukai su logotipais, o vadovui netiko tų logotipų spalva. Vėliau jis nusiramino ir jau atėjo kalbinti manęs. Kaip visuomet, prisistačiau, papasakojau apie savo išsilavinimą, apie patirtį ir pan.
Tada vadovas manęs paklausė:

- Kokia jūsų šeimyninė padėtis.
- Netekėjusi.
- O draugą turite?
- Taip.
- Kartu gyvenate?
- Taip.
- Gaunasi, jis jus išlaiko, jeigu jūs automobiliu atvažiavote? Kas jis toks, kiek uždirba?

Šitie klausimai man laaabai nepatiko. Ir pats vadovas nepatiko, ir jo elgesys su pavaldiniais nepatiko. Todėl jau pati norėdama kuo greičiau iš ten dingti, pasakiau:

- Kad jis toks banditėlis, kontrabanda užsiima. Aš pati net jo prisibijau.

Po šio atsakymo vadovas susinepatogino, kurį laiką žiūrėjo į mano cv ir pradėjo uždavinėti jau įprastus klausimus. biggrin.gif
Kaip ir tikėjausi, man iš tos kompanijos nepaskambino. Vėliau skundų tinklapyje radau atsiliepimų, kad tas vadoviūkštis jaunoms darbuotojoms į apatinius lįst mėgėjas.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(fille du soleil* @ 2010 12 09, 15:45)

nu bet ir sumastyk toki daikta ant smugio lotuliukas.gif
respect! biggrin.gif
Atsakyti
cia gal as ne i tema paklausiu....
jei skelbimuose raso, jog iesko praktikantu, tai reikia butinai mokytis universitete ar kolegijoje, ar jau pabaigus mokslus galima ten kaip nors patekti?
Ir kaip suprantu, ten uz "spyga" dirbtum? (neskaitant patirties) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(fille du soleil* @ 2010 12 09, 14:45)
Net nežinočiau nuo kurios pradėti...  blush2.gif
Darbo ieškau administravimo, vadybos, reklamos ir rsv srityse, o nuo praeitos savaitės pradėjau jau bet kokio ieškotis.

Vienas pokalbis vyko vienoje reklamos gamybos kompanijoje, jie ieškojo administratorės. Atvykau, man pasiūlė palaukti vadovo salytėje. Laukiu, laukiu, girdžiu, kažkas atėjo į ofisą ir pradėjo rėkti ant ten esančių darbuotoju. Nes tuo metu buvo atvežti maišiukai su logotipais, o vadovui netiko tų logotipų spalva. Vėliau jis nusiramino ir jau atėjo kalbinti manęs. Kaip visuomet, prisistačiau, papasakojau apie savo išsilavinimą, apie patirtį ir pan.
Tada vadovas manęs paklausė:

- Kokia jūsų šeimyninė padėtis.
- Netekėjusi.
- O draugą turite?
- Taip.
- Kartu gyvenate?
- Taip.
- Gaunasi, jis jus išlaiko, jeigu jūs automobiliu atvažiavote? Kas jis toks, kiek uždirba?

Šitie klausimai man laaabai nepatiko. Ir pats vadovas nepatiko, ir jo elgesys su pavaldiniais nepatiko. Todėl jau pati norėdama kuo greičiau iš ten dingti, pasakiau:

Po šio atsakymo vadovas susinepatogino, kurį laiką žiūrėjo į mano cv ir pradėjo uždavinėti jau įprastus klausimus.  biggrin.gif
Kaip ir tikėjausi, man iš tos kompanijos nepaskambino. Vėliau skundų tinklapyje radau atsiliepimų, kad tas vadoviūkštis jaunoms darbuotojoms į apatinius lįst mėgėjas.

drinks_cheers.gif

gerai susaket thumbup.gif lotuliukas.gif
itariu apie kuria imone kalbat biggrin.gif norejau siust cv bet kai komentarus pasiskaiciau... "jei miegosi su manim, tai galesi dirbt" doh.gif
Atsakyti
ten raso praktinkantai, kurie yra paskutiniame kurse, kuriems, pagal mane, turetu moketi mazai, arba is ju rinktis ateiciai darbuotoja, nebent, pasisektu ir gautumet, jus baigusi studijas.

as kitu kl

beje, pagirtina, draugas kontrobandininkas

kaip jus reaguojate kai sako, kad uzmokestis minimumas, pirmi 3 men bandomasis laikotarpis, o po to priedai ir minimumas.

kazkuri is jusu pasisaket, kad jei zmones nebedirbtu uz minimuma, tai gal pradetu normaliai moketi. as ir uz tai, bet kai jau 5men ieskausi darbo, man nekyla rankos, nebandyti, kad ir taip litas kitas i kisene.

Atsakyti
Sveikos ieškotojos ax.gif

Pasiskaitinėju, bet pati dar nerašau, nes nedalyvauju aktyvioje paieškoje. Pažiūriu skelbimus ir tiek. Ir užkliuvo tokia frazė "konkurencingas atlyginimas". Ką tai reišia? Ar gerai suprantu, kad tai turėtų būti didesnis nei vidutinis? ax.gif
Paaiškinkit man "žaliai" rolleyes.gif Ačiū.
Atsakyti