Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos mokytojos

QUOTE(vienatvėje @ 2011 01 09, 18:52)
apie soc.paradigmas, struktūrą ir t.t. kosmosas.  rolleyes.gif edukolog.mg.

pamaniau, kad sociologijos mg biggrin.gif
Atsakyti
Apie sausio 13-ąją. Galima įvairiai paminėti. Galima piešti laisvą Lietuvą, tai jau viena pamoka garantuota, kitą pamoką galima rašyti „Kas yra Laisvė?“ „Laisva Lietuva“. Jau dvi pamokos. Gal turite dokumentinių filmų apie tuos įvykius, galima peržiūrėti ir aptarti, o po to apibendrinimas viso darbo (piešinių pristatymas, mokinių rašinių skaitymas, žuvusiųjų sausio 13-ąją pagerbimas ir t.t) Dar galima daryti paukščius ir ant jų rašyti apie laisvę.
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2011 01 09, 19:17)
lelija, o kam tau pačiai dar rašyt?
Na, neparašė, nemoka, nesugeba... Nieko naujo čia  g.gif Aš lygiai taip pat jaučiausi, bet yra kaip yra. Buvo ir 9-10 kam parašiau smile.gif

Na, norisi gražų rašinį parodyt, pakomentuot ax.gif .
Atsakyti
Smagu, kad yra tokių protingų , patariančių kolegių. thumbup.gif
Papildyta:
Sutinku su ernoja, kas nemoka rašinių rašyti, tas ir neišmoks.
Atsakyti
heh, čia vis paskaitinėju, kažkaip užkliuvo Ernojos pasisakymas "O šiaip jų bėda: kas nemoka, sunkiai ir išmoks." Jūs čia kalbat apie 6tokus? Argi šitaip nuvertinami 12kamečiai?

čia tik šiaip pasitikslinu:) pasirodė keista.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glam'glance: 09 sausio 2011 - 21:58
QUOTE(glam'glance @ 2011 01 09, 21:56)
heh, čia vis paskaitinėju, kažkaip užkliuvo Ernojos pasisakymas "O šiaip jų bėda: kas nemoka, sunkiai ir išmoks." Jūs čia kalbat apie 6tokus? Argi šitaip nuvertinami 12kamečiai?

prasideda.... doh.gif Nuvertinami? sakyčiau, konstatuojamas faktas. Ernojos patirtis mokykloje leidžia tokius teiginius rašyt, ir aš su ja sutinku - jei šeštokas nemoka, nemokės ir dvyliktoku tapęs.
Atsakyti
nes mano draugas, kadais besimokydamas 12toj klasėj iš interpetacijų išvien 4 - 5 gaudavo, kol vienąsyk visai prieš valstybinį egzaminą, mokytoja sugebėjo aiškiai ir nuosekliai išdėstyti, ko reikia rašant tokio pobūdžio tekstus ir rezultatas valstybinio buvo labai geras. taigi aš nemanau, kad reiktų nuleisti rankas ypač mokant tokio gražaus ir kūrybingo amžiaus vaikus.

bet sakau, čia tik mano nuomonė, aš dar ne mokytoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(glam'glance @ 2011 01 09, 21:56)

Ne, apie aštuntokus, nes rašinį iš "Skerdžiaus" rašo jie. Ir jeigu nuo pradinių klasių per 8 metus neišmoko, kad rašinys turi pradžią, pabaigą, skirstomas pastraipomis, kad rašoma turi būti tai, kas susiję su tema, o ne savo sugalvota istorija, kad rašinys turi būti nuoseklus, tai deja... Nuo 6 klasės rašomas ne vienas literatūrinis rašinys, vadinasi ir apie tai turėtų būti supratimas.
Atsakyti
QUOTE(glam'glance @ 2011 01 09, 22:04)
nes mano draugas, kadais besimokydamas 12toj klasėj iš interpetacijų išvien 4 - 5 gaudavo, kol vienąsyk visai prieš valstybinį egzaminą, mokytoja sugebėjo aiškiai ir nuosekliai išdėstyti, ko reikia rašant tokio pobūdžio tekstus ir rezultatas valstybinio buvo labai geras. taigi aš nemanau, kad reiktų nuleisti rankas ypač mokant tokio gražaus ir kūrybingo amžiaus vaikus.

Vieną kartą sugebėjo aiškiai išdėstyt ir įvyko stebuklas? sakyčiau, vyrukas mušė bimbalą visą laiką, o per egzaminą susiėmė ir parašė taip, kaip sugeba iš tiesų.

Beveik galiu rankas padėt nukirst, kad pamokytojavus metelių penketą kokioje rajono mokykloje nuomonė kardinaliai pasikeistų - ypač apie tuos gražaus ir kūrybingo amžiaus vaikus (nors yra ir tokių, bet didžioji masė, deja, toli gražu ne tokia).
Atsakyti
QUOTE(glam'glance @ 2011 01 09, 22:04)

... arba darbas pateko pas atlaidesnį vertintoją negu mokiusi mokytoja.

Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2011 01 09, 22:16)

Galimas variantas drinks_cheers.gif
Atsakyti
bandau dar svarstyt, kad galbūt tai priklauso nuo mokinio motyvacijos? Geba normalų rašinį parašyt visi, tik ne visi nori. Na žodžiu, man tik šiaip buvo įdomu, neseniai pati mokyklą baigiau, tai kai pagalvoji, skaitydavom kai kurių klasiokių darbus ir tikrai nesuprasdavom, ar tai tikrai galėjo parašyti 18 metų jaunuolis (jokio visiškai jokio supratimo apie nieką), bet matyt po kiek laiko atitrūkus nuo mokyklos užsidedi nevalingai rožinius akinius. :)

žiūrėsim kaip čia bus...
Papildyta:
QUOTE(ernoja @ 2011 01 09, 22:16)

dabar tas draugas visai sėkmingu literatu patapęs :)
Atsakyti