Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos mokytojos

Atidaviau tongue.gif
Atsakyti
aš noriu aš noriu aš noriu, jei žinoma įmanoma blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal pasiūlytumėtė kokių kūrinėlių Meninio skaitymo konkursui.
Atsakyti
QUOTE(perkūnija @ 2011 01 10, 22:35)
Mergaitės, gal pasiūlytumėtė kokių kūrinėlių Meninio skaitymo konkursui.

drinks_cheers.gif eisiu šiandien per laisvą į biblioteką dairytis.... unsure.gif
Atsakyti
La...

Oi, kiek intrigų užvirė biggrin.gif

Aš turiu tokias klases, kad nekyla ranka net mokyti tų rašinių... ir iš viso, apie kokį rašinį gali būti kalba, kai tekstų neskaito ir t.t.t..t
Atsakyti
Ar žadat dalyvaut lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje?
Atsakyti
ernoja, ryt mokyklinė pas mus...
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2011 01 11, 19:31)
Ar žadat dalyvaut lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje?

ne,nes neturiu su kuo unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2011 01 11, 19:31)
ernoja, ryt mokyklinė pas mus...

Gal užduotis turi? Mano tik 12, bet kai pažiūrėjau pernykštes užduotis, tai plaukai pasišiaušė. Neturiu aš tokių vaikų...

Skelbiamas kalbų kengūros lyderių turnyras, surinkusiems 197-200 taškų. Turiu porą, gal kas pavyks.
http://www.vkif.lt/i...nt01returnid=58
Atsakyti
sakė duos tik rašinius rašyti 9-12 kl. mokykloje, vėliau žiūrės... O užduotys su visais raiškiaisiais skaitymais
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2011 01 11, 19:46)
sakė duos tik rašinius rašyti 9-12 kl. mokykloje, vėliau žiūrės... O užduotys su visais raiškiaisiais skaitymais

tai kad su raiškiuoju skaitymu ir kalbėjimu užsienio mokyklų mokiniams g.gif Va kaip rašo:

Užsienio lietuviškų mokyklų ir Vilniaus vidurinės mokyklos „Lietuvių namai“ mokiniai atlieka keturias užduotis:7.1. pirmoji užduotis – deklamavimas. Dalyviai deklamuoja pasirinktą lietuvių poeto eilėraštį arba lietuvių autoriaus prozos kūrinio ištrauką (trukmė 4–5 min);
7.2. antroji užduotis – kalbos vartojimo (gramatikos ir žodyno) testas (trukmė 60 min). Kalbos vartojimo testų tipai aptarti Lietuvių valstybinės kalbos valstybinio brandos egzamino, vykdomo Lietuvoje, programoje;
7.3. trečioji užduotis – rašymas. Dalyviai, remdamiesi savo sociokultūrine patirtimi ir pateikta medžiaga, rašo tekstą: argumentuotai atsako į klausimą, apsvarsto problemą, pagrindžia ar paneigia teiginį. 11–12 klasių mokiniai rašo 300 žodžių apimties tekstą, 9–10 klasių mokiniai – 240 žodžių tekstą (rašymo trukmė 90 min.);
7.4. ketvirtoji užduotis – kalbėjimas. Dalyviai kalba ir bendrauja su komisijos nariais pasirinkta tema. Šia užduotimi tikrinami dalyvio gebėjimai kalbėti lietuviškai monologu ir dialogu bei pasakoti ir reikšti savo nuomonę, argumentuoti, apibūdinti, lyginti reiškinius, kelti hipotezes ir pan. (trukmė 10 min.).

Lietuviškų mokyklų nemini g.gif
O pernykščių užduočių pavyzdžiai čia http://www.lmitkc.lt/lt/lietuviu_k_ yra
Atsakyti
Labs vakars,pykstu gun_bandana.gif
Kiek gali lituanistas dar pakelti- lietuviu olimpiada, epistolinis ra6inys, meninis skaitymas, dar kr8va pa6alini7 darb7. blink.gif
Nu blyn- jau stoga rauna blink.gif blink.gif

Ar aš durna teisingai supratau- epistolinį rašinį rašyti tik medžio vardu ir į kažką kreiptis?
Atsakyti