QUOTE(bjaurybe @ 2011 01 16, 19:04)
*kuo ypatingas omletas? Labai noriu būt karaliene
**čia su citrina kažkaip darosi? Nes turiu citrininių pipirų, bet jaučiu jie čia nei prie ko
omletas ypatingas tuo, kad atskiriami baltymai nuo trynių. Į trynius sudedama viskas, ką nori kepti (dešra, daržovės, sūris, šiek tiek miltų...), o baltymai išplakami iki standžių putų kaip pyragui. Tada viskas atsargiai sumaišoma ir pilama į keptuvę. Kepama nevarstant dangčio, kol visas omletas pradeda tą dangtį kelti lauk

Kol nepradedi pjaustyti ir neatvėsini, omletas atrodo nuostabiai

o kai prapjauni - kažkiek subliūkšta, bet labai lengvas ir skanus yra

:
ŽUVIS SU CITRININIU SŪRIO PADAŽU (labai skanu ir nekaloringa

)
0.5kg žuvies file (originale siūlė imti tilapiją, aš naudojau menkę, manau, lygiai taip pat tiktų bet kuri žuvytė)
padažui:
1/4 puodelio tarkuoto sūrio,
2š minkšto sviesto (aš naudojau margariną)
1.5š majonezo
1š citrinos sulčių (aš neįsiskaičiau ir įspaudžiau pusės citrinos sulčių, gavosi labai puikus pikantiškas skonis

ypač padažas tiko ant ryžių)
po truputį (1/8 a.š.) baziliko, juodo pipiro, svogūno miltelių, druskos (aš naudojau žuvies prieskonių mišinį)
1. Įkaitinti orkaitės grilį. kepimo indą padengti folija
2. Indelyje sumaišyti visus padažo ingridientus
3. Filė sudėti vienu sluoksniu ant folijos. Skrudinti atitraukus kelis colius nuo orkaitės grilio (pas mane - orkaitės viršuje tokios vielos) apie 2-3 min. apversti ir dar kiek paskrudinti (aš nevarčiau, tik ilgiau palaikiau vieną pusę, nes menkės file yra biri)
4. padengti žuvį padažu ir patroškinti kokias 2-5min, kol viršus parus ir file lengvai ardysis. neperkepti.
Iš šio kiekio gaunasi 4 porcijos, kiekviena porcija - apie 180kcal
Šį receptą radau, kai ieškojau ko nors naujo, kad galėčiau pagaminti iš akcijinės žuvies

Gaminau iš pakelio (šaldytų apie 800g), privalgėm 3 suaugę (aš ir 2 ėdrūs vyrai) ir dar šiek tiek liko kitam kartui