Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 6

QUOTE(mazge1979 @ 2011 01 16, 10:25)
sveika, bjaurybe, seniai girdėta. aš vakare meniu įdėsiu, ar po piet, ne skaip ir žinau ką valgysim šiandien  biggrin.gif

Aga, kaip visada bėda viena nevaikšto doh.gif
Papildyta:
QUOTE(SilRa @ 2011 01 16, 18:03)
*karališkas omletas
**kepta menkė su citrininiu sūrio

*kuo ypatingas omletas? Labai noriu būt karaliene biggrin.gif
**čia su citrina kažkaip darosi? Nes turiu citrininių pipirų, bet jaučiu jie čia nei prie ko g.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2011 01 16, 19:04)
*kuo ypatingas omletas? Labai noriu būt karaliene biggrin.gif
**čia su citrina kažkaip darosi? Nes turiu citrininių pipirų, bet jaučiu jie čia nei prie ko g.gif

omletas ypatingas tuo, kad atskiriami baltymai nuo trynių. Į trynius sudedama viskas, ką nori kepti (dešra, daržovės, sūris, šiek tiek miltų...), o baltymai išplakami iki standžių putų kaip pyragui. Tada viskas atsargiai sumaišoma ir pilama į keptuvę. Kepama nevarstant dangčio, kol visas omletas pradeda tą dangtį kelti lauk biggrin.gif Kol nepradedi pjaustyti ir neatvėsini, omletas atrodo nuostabiai bigsmile.gif o kai prapjauni - kažkiek subliūkšta, bet labai lengvas ir skanus yra essen.gif:

ŽUVIS SU CITRININIU SŪRIO PADAŽU (labai skanu ir nekaloringa mirksiukas.gif )

0.5kg žuvies file (originale siūlė imti tilapiją, aš naudojau menkę, manau, lygiai taip pat tiktų bet kuri žuvytė)

padažui:
1/4 puodelio tarkuoto sūrio,
2š minkšto sviesto (aš naudojau margariną)
1.5š majonezo
1š citrinos sulčių (aš neįsiskaičiau ir įspaudžiau pusės citrinos sulčių, gavosi labai puikus pikantiškas skonis bigsmile.gif ypač padažas tiko ant ryžių)
po truputį (1/8 a.š.) baziliko, juodo pipiro, svogūno miltelių, druskos (aš naudojau žuvies prieskonių mišinį)

1. Įkaitinti orkaitės grilį. kepimo indą padengti folija
2. Indelyje sumaišyti visus padažo ingridientus
3. Filė sudėti vienu sluoksniu ant folijos. Skrudinti atitraukus kelis colius nuo orkaitės grilio (pas mane - orkaitės viršuje tokios vielos) apie 2-3 min. apversti ir dar kiek paskrudinti (aš nevarčiau, tik ilgiau palaikiau vieną pusę, nes menkės file yra biri)
4. padengti žuvį padažu ir patroškinti kokias 2-5min, kol viršus parus ir file lengvai ardysis. neperkepti.

Iš šio kiekio gaunasi 4 porcijos, kiekviena porcija - apie 180kcal

Šį receptą radau, kai ieškojau ko nors naujo, kad galėčiau pagaminti iš akcijinės žuvies biggrin.gif Gaminau iš pakelio (šaldytų apie 800g), privalgėm 3 suaugę (aš ir 2 ėdrūs vyrai) ir dar šiek tiek liko kitam kartui

Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2011 01 17, 11:35)

Atsikopinau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2011 01 17, 10:39)
Atsikopinau mirksiukas.gif

kad tik patiktų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2011 01 17, 11:40)
kad tik patiktų mirksiukas.gif

bandysiu, bus matyt, vis žuvis kitaip biggrin.gif , o tai turi sukti kas savaitę galvą, kad vėl nebūtų taip pačiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2011 01 17, 10:42)
bandysiu, bus matyt, vis žuvis kitaip biggrin.gif , o tai turi sukti kas savaitę galvą, kad vėl nebūtų taip pačiai doh.gif

nu žinok, MB žuvį paprastai tik keptą tešloje mėgsta, o šitą visai skaniai suvalgė ir kai paklausiau, ar kitą kartą galima taip gaminti - gavau palaiminimą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2011 01 17, 11:59)
nu žinok, MB žuvį paprastai tik keptą tešloje mėgsta, o šitą visai skaniai suvalgė ir kai paklausiau, ar kitą kartą galima taip gaminti - gavau palaiminimą biggrin.gif

aš gal menkės arba ledinę pirksiu, jos truputį sausesnės g.gif . Pana gryš iš mokyklos ir paliksiu abi, mausiu apsipirkti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2011 01 17, 11:29)
aš gal menkės arba ledinę pirksiu, jos truputį sausesnės g.gif . Pana gryš iš mokyklos ir paliksiu abi, mausiu apsipirkti ax.gif

kokia žuvis ta ledinė? į ką panaši?
Atsakyti
Sveiki,
gal prieš pusmetį čia buvau užklydus - nusivyliau.
Dabar galvoju gal kas pasikeitė - nieko.
Na, koks čia taupumas - kepsniukai, kalakutiena, grikiai (irgi šiais laikais prabanga), krevetės, pirktinės užsieninės daržovės, vaisiai ir t.t. ir pan. doh.gif
Savaitės išlaidos maistui - apie 80tl blink.gif Kur čia taupumas? Mūsų biudžete, pvz, maistui max - 50lt. savaitei. O geriau, kad tiek nereiktų.
O geriausias ir taupiausias meniu yra šis:
Pirmadienis: imam kiaušinį
Antradienis: verdam kiaušinį
Trečiadienis: lupam kiaušinį
Ketvirtadienis: valgom baltymą
Penktadienis: valgom trynį
Šeštadienis: geriam vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis: iškrovos diena
Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 01 17, 13:09)
Sveiki,
Na, koks čia taupumas - kepsniukai, kalakutiena, grikiai (irgi šiais laikais prabanga), krevetės, pirktinės užsieninės daržovės, vaisiai ir t.t. ir pan.  doh.gif
Savaitės išlaidos maistui - apie 80tl blink.gif  Kur čia taupumas? Mūsų biudžete, pvz, maistui max - 50lt. savaitei. O geriau, kad tiek nereiktų.
Skanaus biggrin.gif

aš manau, kai tokios kainos, 80lt tikrai taupumas, kai valgai su vaikais, ir dar, gauna organizmas baltymų, vitaminų, o ne vien kruopom mintama, tai čia labai tikrai mažai mamos išleidžia, šaunuolės 4u.gif
juokas apie kiaušinį tik sukelia šypseną wink.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 01 17, 12:09)
Sveiki,
Na, koks čia taupumas - kepsniukai, kalakutiena, grikiai (irgi šiais laikais prabanga), krevetės, pirktinės užsieninės daržovės, vaisiai ir t.t. ir pan.  doh.gif
Savaitės išlaidos maistui - apie 80tl blink.gif  Kur čia taupumas? Mūsų biudžete, pvz, maistui max - 50lt. savaitei. O geriau, kad tiek nereiktų.
Skanaus biggrin.gif

viskas priklauso nuo to, keliese žmonės valgo, ar ko nors gauna iš kaimo ir pan. temos riba - 200lt savaitei. Jei jūs sugebate išgyventi iš 50 - tai jau aukštasis pilotažas. prašome ir mus pamokyti, kaip iš tiek pavalgydinti šeimyną.

Žinoma, jei namuose būtų tik bulvės ir kruopos, tai ir meniu būtų: ryte košė, per pietus virtos bulvės, vakare košė su bulvėm. jei yra namuose kitokio maisto, tai nereiškia, kad žmogus netaupo.

Šioje temoje kalba labai skirtingų pajamų žmonės, skirtingas sumas galintys išleisti maistui. aš čia lankausi todėl, kad nusikopijuoju kai kuriuos patikusius receptus, juk niekas nedraudžia vietoje kalakutienos naudoti vištieną ar lašišą keisti menke mirksiukas.gif

ai, o dėl pirktinių užsieninių daržovių - nereikia bjaurėtis nukainotų prekių skyreliais mirksiukas.gif man tai priimtina, todėl retkarčiais galiu ir brokolių nusipirkti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 17 sausio 2011 - 12:35
QUOTE(SilRa @ 2011 01 17, 13:03)
kokia žuvis ta ledinė? į ką panaši?

žinok, dėl tikslaus pavadinimo negarantuota g.gif , bet taip minėjo pardavėja. Ji tokia iš sausesnių, man į menkę panaši ax.gif
Kas dėl užklydusių pašnekovių...geriau nematyt, kiekvienas gali reikštis, bet kaip sakant, nėra žiūrovų, nebus ir cirko mirksiukas.gif
Atsakyti