Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 6

QUOTE(bjaurybe @ 2011 01 17, 13:07)
Kas dėl užklydusių pašnekovių...geriau nematyt, kiekvienas gali reikštis, bet kaip sakant, nėra žiūrovų, nebus ir cirko mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

Pirmadienis

Sumuštiniai su kiaušinių-tuno užtepu
-
Varškės apkepas.
Žuvies piršteliai su kečupu, duona.

Antradienis

Varškės apkepas
Makaronai su daržovėmis
Virtų bulvių cepelinai su voveraičių padažu.
Kepta lydeka (iš šaldiklio, vyro kadaise sugauta), dalis su keptais svogūnais, kita dalis užpilta marinatu.

Trečiadienis

Jogurtas
Brandinta kopūstų sriuba. Marinuota lydeka.
Virtų bulvių cepelinai su voveraičių padažu.
Žuvies piršteliai. Sumuštiniai.

Ketvirtadienis

4 grūdų dribsnių košė su dž.vaisiais
Marinuota žuvis. Sumuštiniai su sūriu. Jogurtas.
Čili troškinys. Skrudintas batonas su česnakiniu sviestu.
Sumuštiniai su sūriu.

Penktadienis

Lietiniai su obuoliene. Sumuštiniai su sūriu.
Vištienos sriuba su makaronais. Čili troškinys.
Vištienos krūtinėlės kepsniai. Ryžiai. Majonezo-kečupo-česnakų padažas. Marinuoti agurkai (mama atnešė).

Šeštadienis

Manų košė. Virti kiaušiniai. Sumuštiniai.
Virtų bulvių cepelinai (iš šaldiklio, likę nuo antradienio). Juodųjų serbentų kompotas.
Kiaulienos juostelės sojų padaže. Bulvių košė. Marinuoti agurkai.
Kiaušinienė

Sekmadienis

Lietiniai su varške
Sumuštiniai su šprotais ir sv.laiškais
Orkaitėj kepta višta. Bulvių košė. Marinuoti agurkai. Vėl viriau kompotą.
Pabaigėm keptą vištą su duona ir agurkais. Jogurtas

Duonos gaminiai: 4,68
Paukštiena: 11,37
Žuvis: 5,99
Pieno prod. ir kiaušiniai: 25,16
Bakalėja: 3,39
Vaisiai: 5,29
Daržovės: 4,98
Saldumynai: 3,68
Kruopos, miltai, makaronai: 1,89
Kava, arbata: 20,98
Nealkoholoniai gėrimai: 5,26
Mažosios maistas: 42,19
VISO: 134,86 Lt

Mėsos šią savaitę nepirkau, užteko nuo praeitos savaitės pirkimo, tik vištą sekmadienio pietums. Nelabai kas ir liko, o ir šiaip daug kas į pabaigą, šiom dienom laukia didysis apsipirkimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 01 17, 13:09)
Sveiki,
gal prieš pusmetį čia buvau užklydus - nusivyliau.
Dabar galvoju gal kas pasikeitė - nieko.

neverta net komentuot ir kai saka burnos aušint tokioms doh.gif

Oi o aš galvojau kur dingo mano vienos savaitės meniu, ogi žiū, kad aš net neįdėjau doh.gif tai skubu dabar įdėti abiejų savaičių maniu biggrin.gif Tiesa su išlaidom, tai teks kažką daryt, prisėst ir gerą reviziją padaryt doh.gif o tai tikrai reiks nešt kudašių iš šitos temos su tokiom išlaidom rolleyes.gif

2010.12.30
PENKTADIENIS

Pusryčiai: sumuštiniai, kava/arbata
Pietūs: kūgelis
Vakarienė: pica, varškės bandelės

ŠEŠTADIENIS

Pusryčiai: omletas, kava/arbata
Pietūs: pica
Vakarienė: kūgelis

SEKMADIENIS

Pietūs: raugintų kopūstų sriuba, mėsa iš ssriubos, kūgelis
Vakarienė: kiaulienos suktinukai su ryžiais ir raugintais kopūstais

PIRMADIENIS

Pietūs: plovas
Vakarienė: diedui darban: kiauliena troškinta juostelėmis su virtomis bulvėmis ir burokėlių salotomis, mum ta pati kiauliena su ryžiais

ANTRADIENIS

Pusryčiai: kepti varškėčiai, kava/arbata
Pietūs: plovas
Vakarienė: keptos bulvės su kefyru

TREČIADIENIS

Pusryčiai: kiaušiniai kepti duonoje, kava/arbata
Pietūs: troškinti kopūstai su virtomis bulvėmis
Vakarienė: dideli blynai su baltu padažu

KETVIRTADIENIS

Pusryčiai: grūdų košė, kiaušinienė, kava/arbata
Pietūs: daržovių sriuba
Vakarienė: karbonadai su grikių koše, grikių košė su sviestu

Išlaidos:
Alkoholiniai gėrimai: 63,34 (šitą skyrelį reikėtų suvisu braukt iš gyvenimo lotuliukas.gif )
Bakalėja: 21,13
Daržovės: 3,81
Dešros, kumpeliai: 10,59
Duonos gaminiai: 5,94
Kava, arbata: 2,02
Kruopos, miltai, makaronai, cukrus: 5,35
Mėsa: 35,71
Nealkoholiniai gėrimai: 3,19
Pieno produktai: 41,77 ( o va čia reikėtų gal į optima linija pasidairyti g.gif )
Rūkalai: 7,8
Saldumynai, pakramtymai: 14,86
Vaisiai: 4,45
Grand Total: 219,96

2011.01.06
PENKTADIENIS

Pusryčiai: sumuštiniai, dideli blynai, kava/arbata
Pietūs: raugintų kopūstų sriuba
Vakarienė: karbonadai su virtom bulvėm ir raugintais kopūstais

ŠEŠTADIENIS

Pietūs: kiaulienos gabaliukų ir virtų bulvių troškinys
Vakarienė: kiaulienos gabaliukų ir virtų bulvių troškinys (kai saka ze seim šit lotuliukas.gif )

SEKMADIENIS

Pusryčiai: kiaušinienė, kava/arbata
Pietūs: frikadelkų sriuba
Vakarienė: kotletai su virtomis bulvėmis ir marinuotais pomidorais

PIRMADIENIS

Pusryčiai: kiaušinienė kava/arbata
Pietūs: burokėlių sriuba
Vakarienė: bulviniai blynai

ANTRADIENIS

Pietūs: burokėlių sriuba, mėsa iš sriubos, bulviniai blynai
Vakarienė: kotletai su virtom bulvėm, grūdų košė su avietėm

TREČIADIENIS

Pusryčiai: maži blynai su uogom, sumuštiniai, kava/arbata
Pietūs: makaronų sriuba
Vakarienė: patroškinti kotletai

KETVIRTADIENIS

Pusryčiai: kiaušinienė, kava/arbata
Pietūs: pica
Vakarienė: diedui darban: vištienos kepsneliai su virtom bulvėm, mums tie patys kepsneliai tik patroškinti, desertui tinginys

Išlaidos:
Alkoholiniai gėrimai: 26,07
Bakalėja: 7,49
Daržovės: 4,17
Dešros, kumpeliai: 13,96
Duonos gaminiai: 8,94
Kava, arbata: 18,51
Kruopos, miltai, makaronai, cukrus: 3,98
Mėsa: 24,32
Paukštiena: 5,2
Pieno produktai: 53,2 (ne nu rimtai, man šitas skyrelis ne-pa-tin-ka schmoll.gif kėk pinigų suėda doh.gif )
Saldumynai, pakramtymai: 2,9
Vaisiai: 10,49
Grand Total: 179,23

Atsakyti
Merenge, alkoholį siūlau dėt į pramogų, o ne maisto skiltį lotuliukas.gif

Dėl pieno produktų, tai suma didelė, kiba vėl 5 pak. sviesto pirkai? lotuliukas.gif O jei rimtai, tai kitą sav. detaliau parašyk, kiek ko iš pieno prod.pirkai, gal kokių patarimų duos čia besilankančios smile.gif

Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2011 01 17, 15:59)
Merenge, alkoholį siūlau dėt į pramogų, o ne maisto skiltį  lotuliukas.gif

Dėl pieno produktų, tai suma didelė, kiba vėl 5 pak. sviesto pirkai?  lotuliukas.gif O jei rimtai, tai kitą sav. detaliau parašyk, kiek ko iš pieno prod.pirkai, gal kokių patarimų duos čia besilankančios smile.gif

tai, kad pusė to alkoholio ir taip jau pramogų skiltyje doh.gif o pinigai tai vistiek išeina, nesvarbu kokia skiltis doh.gif

Dėl pieno produktų gerai sakai, reikės pasmulkint ir parašyt, gal kas ką pasiūlys gero g.gif arba reiks gamintis pačiai viską lotuliukas.gif bus labai taupu ir pigu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 01 17, 13:09)
Sveiki,
gal prieš pusmetį čia buvau užklydus - nusivyliau.
Dabar galvoju gal kas pasikeitė - nieko.
Na, koks čia taupumas - kepsniukai, kalakutiena, grikiai (irgi šiais laikais prabanga), krevetės, pirktinės užsieninės daržovės, vaisiai ir t.t. ir pan.  doh.gif
Savaitės išlaidos maistui - apie 80tl blink.gif  Kur čia taupumas? Mūsų biudžete, pvz, maistui max - 50lt. savaitei. O geriau, kad tiek nereiktų.
O geriausias ir taupiausias meniu yra šis:
Pirmadienis: imam kiaušinį
Antradienis: verdam kiaušinį
Trečiadienis: lupam kiaušinį
Ketvirtadienis: valgom baltymą
Penktadienis: valgom trynį
Šeštadienis: geriam vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis: iškrovos diena
Skanaus biggrin.gif

miela ponia, pateikite prašau detalų pirkinių sąrašą ir ką gaminate, aš jums sumokėsiu, kiek paprašysite, nes man vis tiek bet kokiu atveju tai atsipirks kelis kartus. turiu du neišmaitinamus vyrus namuose, noriu ir aš suktis pigiai.

Papildyta:
aš paskaitau, ką jūs gaminate (kreipimasis į aktyvias temos dalyves) ir aš nesuprantu kaip jūs išleidžiate tik tiek, pvz aš niekaip neprasisukčiau tik su sriuba pietums, batonas, dešra yra vienam vakarui, jei tarkim gaminu mėsos 1 kg, tai irgi yra vieni pietūs, bet aš negaliu ribot maisto fizinį darbą dirbančiam vyrui ir augančiam paaugliui, tai niekaip nesuprantu kaip jūs prasisukat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marinas.rozz: 17 sausio 2011 - 15:41
QUOTE(MERENGE @ 2011 01 17, 15:07)
tai, kad pusė to alkoholio ir taip jau pramogų skiltyje doh.gif o pinigai tai vistiek išeina, nesvarbu kokia skiltis doh.gif

Dėl pieno produktų gerai sakai, reikės pasmulkint ir parašyt, gal kas ką pasiūlys gero g.gif arba reiks gamintis pačiai viską  lotuliukas.gif bus labai taupu ir pigu thumbup.gif

Jo, gaminkis, ir mane pamokysi tongue.gif

Pvz. mum savaitei reikia:

1-2 L pieno (6lt)
200g Ventos (apie 4 Lt), man jis turi sviesto skonio ir gerai tepasi, kas svarbiausia.
(kepiniam perku arba kepinių margariną, arba Maxima Favorit sviestą 82 proc., 180g, 2,78 Lt jei neklystu).
Varškės 500g (5Lt)
Jogurto kokio litro (5Lt)
Kiaušinių 10 (kartais daugiau) 4 Lt
Grietinės didelio ind. 4Lt
Kartais sūrio 5 Lt
Tai kažkur apie 30Lt užtenka pieno produktam.
Atsakyti
sveikos, manau reikia pasimokyti is jusu taupiai gaminti g.gif
o tai vis nueinu i parduotuve, palieku koki 100Lt ir suvalgau per 2-3 dienas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 01 17, 15:41)
aš paskaitau, ką jūs gaminate (kreipimasis į aktyvias temos dalyves) ir aš nesuprantu kaip jūs išleidžiate tik tiek, pvz aš niekaip neprasisukčiau tik su sriuba pietums, batonas, dešra yra vienam vakarui, jei tarkim gaminu mėsos 1 kg, tai irgi yra vieni pietūs, bet aš negaliu ribot maisto fizinį darbą dirbančiam vyrui ir augančiam paaugliui, tai niekaip nesuprantu kaip jūs prasisukat.

Maisto neriboju, užkandžių nerašau, tai taip ir gaunasi, nes kasdien net po mėsiškos vakarienės reikia dar lašinių užvalgyt doh.gif

Mes su vaiku irgi kokius tris kartus pietaujam, nes vienu metu jis suvalgo ~2 samčius sriubos, o po 1-2h vėl prašo to paties, bet tada jau dažniausiai gauna mėsos, kurią valgo vieną doh.gif Taip ir gaunasi, kad pietūs sriuba su mėsa, bet kažkas iš jų valgoma prieš pietų miegą, o kita po jo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2011 01 17, 14:07)
Kas dėl užklydusių pašnekovių...geriau nematyt, kiekvienas gali reikštis, bet kaip sakant, nėra žiūrovų, nebus ir cirko mirksiukas.gif

lotuliukas.gif
Klaidžioju - kur noriu
Pasilieku - kur įdomu ir tema atitinka turinį. 200lt maistui per savaitę - tai pasityčiojimas iš taupymo.
LT šeimos narių vidurkis pagal statistiką - nepilnai 4 žmonės (mūsų šeimoje - 3).
Manant, kad temą užvedęs žmogus irgi turi panašią šeimą, tai nustatydamas ribą 200lt. turi didesnes nei vidutivės pajamos LT. Ir apie taupymą neturi žalio supratimo.

O kad pasieškoti įdomių receptukų, kuriuos po to galima būtų adaptuoti "taupiam režimui" - šimtai kitų temų.
Papildyta:
QUOTE(Bamu @ 2011 01 17, 16:44)
sveikos, manau reikia pasimokyti is jusu taupiai gaminti  g.gif
o tai vis nueinu i parduotuve, palieku koki 100Lt ir suvalgau per 2-3 dienas  verysad.gif

Bandykit eiti į parduotuvę tik kartą per savaitę. Neškitės tik tiek pinigų, kiek reikia, nesineškit kortelės. Susidarykit sąrašą, ko tikrai reikia.
Atsakyti
QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 01 17, 16:41)
miela ponia, pateikite prašau detalų pirkinių sąrašą ir ką gaminate, aš jums sumokėsiu, kiek paprašysite, nes man vis tiek bet kokiu atveju tai atsipirks kelis kartus. turiu du neišmaitinamus vyrus namuose, noriu ir aš suktis pigiai.

Sutarėm bigsmile.gif
Bet aš turiu privalumą - nevalgią dukrą (tiesa, vyras suvartoja ir jos normą lotuliukas.gif )
Detalios išklotinės su tiksliom kainom neturiu šiuo metu, bet šeimininkės, manau, įsivaizduos. Šį šeštadienį pirkom: kiaulienos kumpio 1kg. (apie 15lt), 3 batonai, sviesto pak. (tikro), grietinės 2 ind. 0,5kg šlapdešrės karštiems sumuštiniams (vietinių gamintojų), majonezo 1 ind., sūrio fermentinio (niekad neperku gabaliuko, brangesnio, kaip 4lt), kopūstas (papigintas, žinoma), morkos - irgi iš papigintų. Visų kitų dalykų yra nuo anksčiau. Matau miltams maxėj bus nuolaida šią savaitę.

Mėsytę padalinau 2 patiekalams - troškiniui ir plovui. Grynos mėsos nevalgom - prabanga ax.gif Troškinio užteks 2 ar 3 dienoms, plovo - dar 2. Toliau - miltiniai, kruopiniai, bulviniai maisteliai. Tiesa, bulves užsiperkam iš rudens, kai jos pigiausios (suprantu, ne visi turi galimybių sandėliuoti).
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 01 17, 18:37)
Sutarėm bigsmile.gif
Bet aš turiu privalumą - nevalgią dukrą (tiesa, vyras suvartoja ir jos normą  lotuliukas.gif )
Detalios išklotinės su tiksliom kainom neturiu šiuo metu, bet šeimininkės, manau, įsivaizduos. Šį šeštadienį pirkom: kiaulienos kumpio 1kg. (apie 15lt), 3 batonai, sviesto pak. (tikro), grietinės 2 ind. 0,5kg šlapdešrės karštiems sumuštiniams (vietinių gamintojų), majonezo 1 ind., sūrio fermentinio (niekad neperku gabaliuko, brangesnio, kaip 4lt), kopūstas (papigintas, žinoma), morkos - irgi iš papigintų. Visų kitų dalykų yra nuo anksčiau. Matau miltams maxėj bus nuolaida šią savaitę.

Mėsytę padalinau 2 patiekalams - troškiniui ir plovui. Grynos mėsos nevalgom - prabanga ax.gif Troškinio užteks 2 ar 3 dienoms, plovo - dar 2. Toliau - miltiniai, kruopiniai, bulviniai maisteliai. Tiesa, bulves užsiperkam iš rudens, kai jos pigiausios (suprantu, ne visi turi galimybių sandėliuoti).

na 50 lt savaitei čia jau nebe taupymas, čia jau išgyvenimo stovykla doh.gif Beje, kruopos irgi nepigios. Mano supratimu 3 žmonėms už 50 lt galima prasimaitint jei dalį maisto produktų gaunat iš kažkur ar auginat savo daržoves.
Aš be jokio pykčio, vardan eksperimento, siūlau jums atidaryti temą: maitinamės už 50 lt per savaitę. Kiek tokių atsiras, būtų įdomus jūs savaitės meniu. Žinoma, labai užjaučiu tuos, kam taip tenka taupyti, jeigu jau kitaip negalima. Bet tam tikroj vietoj taupant ant maisto produktų, paskui dėja tenka nebetaupyti ant vaistų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzin budizmas: 17 sausio 2011 - 18:03
QUOTE(dzin budizmas @ 2011 01 17, 18:59)
Bet tam tikroj vietoj taupant ant maisto produktų, paskui dėja tenka nebetaupyti ant vaistų.

Oi, nereikia mūsų užjausti - nesijaučiam badaujantys. Tiesiog atsisakėm prekybcentrinių gardėsių, prisotintų chemija (ta chemija dar labiau žadina apetitą, tuo skatindama nutukimą, jau neminint kitų ligų. Todėl ir negali pasisotinti žmonės viena porcija)
Perkam natūralius kaimiškus produktus iš žmonių, tuo užsiimančių ne verslui. Taip gaunasi taupiau, kaip nekeista. Ir sveikiau, patikėkit. Gaila, ne viską įmanoma ten nusipirkti. Todėl visai pagrįstai manau, kad vaistų mums nereikės daugiau, nei toms, kurios maitinasi už 200lt per savaitę. Jei tektų maitintis vien prekybcentriniais maistais - vaistų be abejonės neišvengtume.
Bet gi kas trukdo kiekvienam pavažiuoti vasarą kaimo link ir gražiai pabendrauti su kokiu žmogeliu ir susitart dėl daržovių, beje nepertręštų ir nepripurkštų? Ir dėl mėsos galima susitart. Ir net medaus wub.gif
Oi, žmonės, nedrybsokit vasarą prie jūros, o po kaimus pavažinėkit mirksiukas.gif
Arba net dabar - žmonės užsiplanuos didesnius plotelius, kad ir jums užaugintų pardavimui.
Atsakyti