Silra - skiriasi kruopų maistinė vertė. Pirkau grikius už 6 lt, betgi tai ne vienam kartui maistas, kokiems 6...
QUOTE(Karusia @ 2011 08 30, 15:30)
Silra - skiriasi kruopų maistinė vertė. Pirkau grikius už 6 lt, betgi tai ne vienam kartui maistas, kokiems 6...
aš tą suprantu, bet na, netikiu, kad vieni grikiai yra tris kartus vertingesni negu kokių 4-6 rūšių grūdų dribsniai, kurie kainuoja iki 3lt
QUOTE(SilRa @ 2011 08 30, 14:18)
bjaurybe, prabangiai gyvenat
- grikių košė vos ne kasdien
man tai iš piktumo ranka nepyla už kruopas 7lt mokėt, kai kitokias galiu už pora litų paimt
man tai iš piktumo ranka nepyla už kruopas 7lt mokėt, kai kitokias galiu už pora litų paimt
nu blyn brangu
Papildyta:
Šiaip mes kg surijam per 3 kartus kokius, aišku lieka ir kitos dienos pusryčiams ar pakepinti. Bet vistiek greitai sueina
jungiuos ir as,rasysiu nuo ketvirtadienio
ketvirtadienis:pusryciai man kava vaikam blynai su uogiene,pietus pieniska sriuba ir vistienos kepsniukai,salotos,pavakariai jogurtas,vakariene pieniska ryziu sriuba
penktadienis:pusryciam man kava ,vaikam eziukai,pietum pieniska darzoviu sriuba,vistienos troskinys,pavakariam ka rado darze<obuoliai,kriauses,kukuruzai>,vakariene pieniska sriuba ir menke su bulviu kroketais,morku salotos ir burokeliu salotos<gryzo vyras todel sventiskai>
sestadienis :pusryciam man kava,vyram ''tigro akis''kepto batono vidury ikeptas kiausinis.pietum burokeliu sriuba,kugelis.pavakariam ka rado saldytuve,vakariene sveciuose.
sekmadienis:pusryciam kava,virti kiausiniai.pietum rugstyniu sriuba perliniu kruopu kose su bulviu tarkiu ir spirguciu padazu,pavakariam saldumynai,vakariene pieniska makaronu sriuba.
pirmadienis: kava,skryliai.pietum agurkine sriuba<sudeta perlines kruopu koses likuciai>,vistiena kinietiskai.pavakariai jogurtas su uogiene.vakariene pieniska sriuba.
antradienis:pusryciam kava ir manu kose,pietum man kijevo kotletas vaikam vistienos sultinys ir bulves fri,pavakariam ka rado darze.vakarienei batonas su uogiene ir pienu.
ryt pusryciam bus virti kiausiniai.......
i savaite isleidziu mazdaug 50lt maistui 4 asmenim,nes zuvi<vyras pagauna,draugas is norvegijos parveze>.vistiena,visos darzoves,pienas,jogurtas<pati darau>,rukyta mesa is kaimo,krupos,miltai<maisto paketas>.tai perkam tik duonos gaminius,sviesta,majoneza ir pomidoru padaza,na ir prieskoniai ir cukrus su druska<bet cia ne kiekviena savaite>
ketvirtadienis:pusryciai man kava vaikam blynai su uogiene,pietus pieniska sriuba ir vistienos kepsniukai,salotos,pavakariai jogurtas,vakariene pieniska ryziu sriuba
penktadienis:pusryciam man kava ,vaikam eziukai,pietum pieniska darzoviu sriuba,vistienos troskinys,pavakariam ka rado darze<obuoliai,kriauses,kukuruzai>,vakariene pieniska sriuba ir menke su bulviu kroketais,morku salotos ir burokeliu salotos<gryzo vyras todel sventiskai>
sestadienis :pusryciam man kava,vyram ''tigro akis''kepto batono vidury ikeptas kiausinis.pietum burokeliu sriuba,kugelis.pavakariam ka rado saldytuve,vakariene sveciuose.
sekmadienis:pusryciam kava,virti kiausiniai.pietum rugstyniu sriuba perliniu kruopu kose su bulviu tarkiu ir spirguciu padazu,pavakariam saldumynai,vakariene pieniska makaronu sriuba.
pirmadienis: kava,skryliai.pietum agurkine sriuba<sudeta perlines kruopu koses likuciai>,vistiena kinietiskai.pavakariai jogurtas su uogiene.vakariene pieniska sriuba.
antradienis:pusryciam kava ir manu kose,pietum man kijevo kotletas vaikam vistienos sultinys ir bulves fri,pavakariam ka rado darze.vakarienei batonas su uogiene ir pienu.
ryt pusryciam bus virti kiausiniai.......
i savaite isleidziu mazdaug 50lt maistui 4 asmenim,nes zuvi<vyras pagauna,draugas is norvegijos parveze>.vistiena,visos darzoves,pienas,jogurtas<pati darau>,rukyta mesa is kaimo,krupos,miltai<maisto paketas>.tai perkam tik duonos gaminius,sviesta,majoneza ir pomidoru padaza,na ir prieskoniai ir cukrus su druska<bet cia ne kiekviena savaite>
margusta, sveika prisijungusi
. prašytume kitą kartą meniu kaip nors kitaip surašyti, nes žiauriai sunku skaityti
QUOTE(SilRa @ 2011 08 30, 20:15)
margusta, sveika prisijungusi
. prašytume kitą kartą meniu kaip nors kitaip surašyti, nes žiauriai sunku skaityti 
gerai pasistengsiu kita savaite surasyt aiskiau
stai ir mano meniukas
s.
sumustiniai/arbata
samas
kotletai/bulviu kose/agurkas
pieniska sriuba
s.
sumustiniai/arbata
kotletu ir zuvies likuciai
pieniska sriuba
p.
sumustiniai/arbata
saltibarsciai su bulvem
pyragas su pienu
a.
sumustiniai/arbata
bulviniai blynai su mesa
t.
sumustiniai/arbata
guliasas/bulviu kose
pieniska sriuba
k.
sumustiniai/arbata
guliasoso likuciai
pieniska sriuba
p.
sumustiniai /arbata
upetakis/kopustu sriuba
likuciai
islaidos;duona4.58;farsas 12.34;vistu sparneliai sriubai 10.72;kiausiniai3.49;sviestas3.99;samas21.17;sureliai3.12; kefyras2.99;agurkai1.99;pienas4.40;batonas1.98;desra7.99;mesa guliasui10.26;upetakis10.83;grietine3.49;dar ledai vaikams tai isleidau apie 120.00
s.
sumustiniai/arbata
samas
kotletai/bulviu kose/agurkas
pieniska sriuba
s.
sumustiniai/arbata
kotletu ir zuvies likuciai
pieniska sriuba
p.
sumustiniai/arbata
saltibarsciai su bulvem
pyragas su pienu
a.
sumustiniai/arbata
bulviniai blynai su mesa
t.
sumustiniai/arbata
guliasas/bulviu kose
pieniska sriuba
k.
sumustiniai/arbata
guliasoso likuciai
pieniska sriuba
p.
sumustiniai /arbata
upetakis/kopustu sriuba
likuciai
islaidos;duona4.58;farsas 12.34;vistu sparneliai sriubai 10.72;kiausiniai3.49;sviestas3.99;samas21.17;sureliai3.12; kefyras2.99;agurkai1.99;pienas4.40;batonas1.98;desra7.99;mesa guliasui10.26;upetakis10.83;grietine3.49;dar ledai vaikams tai isleidau apie 120.00
Labas rytas
Šeštadienis
1. Pusryčiai: miltiniai blynai.
2. Pietūs: kepta šviežia žuvis ir likutis burokų sriubos.
3. Vakarienė: pieniška makaronų sriuba. Išviriau karką šaltam.
Sekmadienis
1. Pusryčiai: blynai (iš vakaro padauginau tešlos, tai liko).
2. Pietūs: keptos įdarytos bulvės, rūgštynių sriuba
3. Vakarienė: bulvių košė.
Pirmadienis
1. Pusryčiai: sumuštiniai su sūriu.
2. Pietūs: rūgštynių sriuba ir įdarytos bulvės. Mums su vyru tas pats.
3. Vakarienė: bulvių daržovių apkepas.
Antradienis
1. Pusryčiai: grikių košė.
2. Pietūs: vyras dėjosi sriubą ir kelias likusias bulvės, mes su vaikais valgėm daržovių apkepą.
3. Vakarienė: šaltibarščiai su bulvėmis.
Trečiadienis
2. Pietūs: šaltibarščiai ir likučiai daržovių apkepo.
3. Vakarienė: kopūstų troškinys su vištiena.
Ketvirtadienis
1. Pusryčiai: omletas.
2. Pietūs: troškinys.
3. Vakarienė: bulviniai blynai
Penktadienis
2. Pietūs: makaronai su džiugu.
3. Vakarienė: likutis troškinio, salotos su sūriu, ir šaltas maistas iš šaldytuvo.
Pirkta: pienas 4,80 lt, grietinė 2,75 lt, duona 5,67 lt, vištiena troškiniui 5,62 lt, jogurtai 2 lt, tepamas sūris 2 lt, pomidorai 4 lt, agurkai, svogūnų laiškai, virti burokai - 3,40 lt, duona 6,78 lt, varškės pikantiškas sūris 2,85 lt, fermentinis sūris 3,75 lt, jogurtukai 5vnt. - 5 lt, tepamas sūris 2 vnt. - 3,80 lt, sausainiai 8,90 lt, dešra sumuštiniams 8,43 lt, minkštas sūris 1,25 lt, sūriukai filadelfia 5 vnt. - 1 lt, rūkyta lašiša 2,60 lt, pienas 4,40 lt, bandelės 4 lt, pyragėlis 1,50 lt, jogurtai 3 l - 5,79 lt, kiaušiniai 3,5 lt
Daržovių ir obuolių nepirkau, kol kas sušelpia kolegės.
Viso: 93,79 lt lt
Šeštadienis
1. Pusryčiai: miltiniai blynai.
2. Pietūs: kepta šviežia žuvis ir likutis burokų sriubos.
3. Vakarienė: pieniška makaronų sriuba. Išviriau karką šaltam.
Sekmadienis
1. Pusryčiai: blynai (iš vakaro padauginau tešlos, tai liko).
2. Pietūs: keptos įdarytos bulvės, rūgštynių sriuba
3. Vakarienė: bulvių košė.
Pirmadienis
2. Pietūs: rūgštynių sriuba ir įdarytos bulvės. Mums su vyru tas pats.
3. Vakarienė: bulvių daržovių apkepas.
Antradienis
2. Pietūs: vyras dėjosi sriubą ir kelias likusias bulvės, mes su vaikais valgėm daržovių apkepą.
3. Vakarienė: šaltibarščiai su bulvėmis.
Trečiadienis
2. Pietūs: šaltibarščiai ir likučiai daržovių apkepo.
3. Vakarienė: kopūstų troškinys su vištiena.
Ketvirtadienis
1. Pusryčiai: omletas.
2. Pietūs: troškinys.
3. Vakarienė: bulviniai blynai
Penktadienis
2. Pietūs: makaronai su džiugu.
3. Vakarienė: likutis troškinio, salotos su sūriu, ir šaltas maistas iš šaldytuvo.
Pirkta: pienas 4,80 lt, grietinė 2,75 lt, duona 5,67 lt, vištiena troškiniui 5,62 lt, jogurtai 2 lt, tepamas sūris 2 lt, pomidorai 4 lt, agurkai, svogūnų laiškai, virti burokai - 3,40 lt, duona 6,78 lt, varškės pikantiškas sūris 2,85 lt, fermentinis sūris 3,75 lt, jogurtukai 5vnt. - 5 lt, tepamas sūris 2 vnt. - 3,80 lt, sausainiai 8,90 lt, dešra sumuštiniams 8,43 lt, minkštas sūris 1,25 lt, sūriukai filadelfia 5 vnt. - 1 lt, rūkyta lašiša 2,60 lt, pienas 4,40 lt, bandelės 4 lt, pyragėlis 1,50 lt, jogurtai 3 l - 5,79 lt, kiaušiniai 3,5 lt
Daržovių ir obuolių nepirkau, kol kas sušelpia kolegės.
Viso: 93,79 lt lt
Labas rytas pačiai sau
Šeštadienis
1. Pusryčiai: ryžių košė.
2. Pietūs: koldūnai su spirgučių ir grybų padažu.
3. Vakarienė: salotos su lašiša, kiaušiniu ir sūriu, kepinta duona.
Sekmadienis
2. Pietūs: faršo kepsniai kepti orkaitėje, bulvės, daržovių salotos.
3. Vakarienė: pieniška daržovių sriuba.
Pirmadienis
1. Pusryčiai: sumuštiniai su dešra.
2. Pietūs: vaikams kepsniai, mes koldūnus nešėmės.
3. Vakarienė: varškės apkepas.
Antradienis
1. Pusryčiai: virti kiaušiniai.
2. Pietūs: vaikams likutis sriubos, keli kepsniai, vyras lašinių, aš kiaušinių nešiausi.
3. Vakarienė: pomidorienė ir likučiai apkepo.
Trečiadienis
1. Pusryčiai: grūdėta varškė.
2. Pietūs: pomidorienė, salotos su sūriu. Mes su vyru valgėm mieste.
3. Vakarienė: užkepėlė su sūriu ir pomidorais, žuvies kotletai su burokėlių salotomis.
Ketvirtadienis
1. Pusryčiai: sūreliai.
2. Pietūs: vaikams liko pomidorienės likutis ir užkepėle, mes nešėmės žuvies kotletus.
3. Vakarienė: faršu įdaryti makaronai.
Penktadienis
1. Pusryčiai: virtos dešrelės.
2. Pietūs: vaikams makaronai, virti kiaušiniai, mes su vyru likučių įsidėjom.
3. Vakarienė: kiaušinienė su sirgučiais.
Pirkta: pienas 4,80 lt, jogurtai 2,60 lt, desertinis pienas 2 lt, gėrimas 4 lt, sūris 3,50 lt, sūris su lašiša 4,63 lt, keptas rūkytas sūris 3,74 lt, pomidorai 3,50 lt, burokai 3 lt, briuselio kopūstai 3 lt, grūdėta varškė 4 lt, varškė 2,30 lt, balta kava 0,60 lt, bandelės 2 lt, sūreliai 1,80 lt, tepamas sūris 1,90 lt, bananai 3,40 lt, nektarinai 4,20 lt, margarinas kepimui 3 lt, saldainių dėžutė 4 lt, pietūs kavinėje 6,50 lt, kiaušiniai 3,50 lt,duona 6,38 lt, grietinė 2,75 lt, bandelės ir sausainiai 5,90 lt, pomidorai 3,50 lt. Obuoliais, kriaušėm, kai kuriom daržovėm dar vis kolege pašefuoja.
Viso: 90,50 lt
Silra, kaip tau įsivažiuot sekasi?
Šeštadienis
2. Pietūs: koldūnai su spirgučių ir grybų padažu.
3. Vakarienė: salotos su lašiša, kiaušiniu ir sūriu, kepinta duona.
Sekmadienis
2. Pietūs: faršo kepsniai kepti orkaitėje, bulvės, daržovių salotos.
3. Vakarienė: pieniška daržovių sriuba.
Pirmadienis
1. Pusryčiai: sumuštiniai su dešra.
2. Pietūs: vaikams kepsniai, mes koldūnus nešėmės.
3. Vakarienė: varškės apkepas.
Antradienis
1. Pusryčiai: virti kiaušiniai.
2. Pietūs: vaikams likutis sriubos, keli kepsniai, vyras lašinių, aš kiaušinių nešiausi.
3. Vakarienė: pomidorienė ir likučiai apkepo.
Trečiadienis
1. Pusryčiai: grūdėta varškė.
2. Pietūs: pomidorienė, salotos su sūriu. Mes su vyru valgėm mieste.
3. Vakarienė: užkepėlė su sūriu ir pomidorais, žuvies kotletai su burokėlių salotomis.
Ketvirtadienis
1. Pusryčiai: sūreliai.
2. Pietūs: vaikams liko pomidorienės likutis ir užkepėle, mes nešėmės žuvies kotletus.
3. Vakarienė: faršu įdaryti makaronai.
Penktadienis
1. Pusryčiai: virtos dešrelės.
2. Pietūs: vaikams makaronai, virti kiaušiniai, mes su vyru likučių įsidėjom.
3. Vakarienė: kiaušinienė su sirgučiais.
Pirkta: pienas 4,80 lt, jogurtai 2,60 lt, desertinis pienas 2 lt, gėrimas 4 lt, sūris 3,50 lt, sūris su lašiša 4,63 lt, keptas rūkytas sūris 3,74 lt, pomidorai 3,50 lt, burokai 3 lt, briuselio kopūstai 3 lt, grūdėta varškė 4 lt, varškė 2,30 lt, balta kava 0,60 lt, bandelės 2 lt, sūreliai 1,80 lt, tepamas sūris 1,90 lt, bananai 3,40 lt, nektarinai 4,20 lt, margarinas kepimui 3 lt, saldainių dėžutė 4 lt, pietūs kavinėje 6,50 lt, kiaušiniai 3,50 lt,duona 6,38 lt, grietinė 2,75 lt, bandelės ir sausainiai 5,90 lt, pomidorai 3,50 lt. Obuoliais, kriaušėm, kai kuriom daržovėm dar vis kolege pašefuoja.
Viso: 90,50 lt
Silra, kaip tau įsivažiuot sekasi?
QUOTE(bjaurybe @ 2011 09 10, 08:48)
aga, dabar ir tu jautiesi taip, kaip aš anksčiau - pati sau pasipasakoju, pati su savim pasitariu
o įsivažiuoti gana sunku, bandau iš naujo įsijausti į dirbančios mamos vaidmenį. Paskaitų labai daug, dar m-kloj tos kelios valandos. svarbiausia - mažasis pasigavo kažkokį virusiuką, tai nuo penktadienio sloguoja, kosti, viduriuoja. Nuo pirmadienio ims vyras biuletenį
valgyt darau priešokiais, namus tvarkau naktį arba savaitgalį. Vis tik manau, kad pateiksiu dviejų savaičių valgiaraštį. tik kitą kartą ko gero mano valgiaraščiai bus nuo penktadienio iki ketvirtadienio, nes penktadieniais darbe turiu laisvą minutę, kurią galiu užpildyti ir ne tokia naudinga darbovietei veikla
kaip tu, kaip tavo merginos?
Čia mano praėjusi savaitė:
PIRMADIENIS
pusryčiai: 4 grūdų dribsnių košė
pietūs: garinta lašiša ir parūgštintos šparaginės pupelės su virtom bulvėm
vakarienė: pirktinis maistas + česnakinis padažas
ANTRADIENIS
pusryčiai: pirktinio maisto likučiai
pietūs: keptuvėje kepti šašlykai, pakepintos bulvės, korėjietiškos morkų salotos, lašišos likučiai
vakarienė: pupelių sriuba , kava su sūreliais
TREČIADIENIS
pusryčiai: 4 grūdų dribsnių blynai su grietine
pietūs: daržovių troškinys su duona ir dešra, korėjietiškos morkos
vakarienė: keptuvėje keptos vištienos šlaunelės ir sparneliai, pakepintos bulvės, agurkai, morkų-česnakų salotos
Nuo čia vaikai eina į darželį, todėl jiems reikia tik vakarienės
KETVIRTADIENIS
pusryčiai: aš - nektarinas, vyras nevalgė
pietūs: tortas su kava
vakarienė: pica ant šaldytos pirktinės tešlos, česnakinis padažas , pagaminau baltą mišrainę
PENKTADIENIS
pusryčiai: balta mišrainė
pietūs: balta mišrainė su duona (man darbe) kepti kiaušiniai su dešrele ir mišraine (vyrui)
vakarienė: vištos krūtinėlės kepsneliai, kopūstų-žirnelių salotos, virtos bulvės
ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: savaitgalio blynai
pietūs: barščiai, bulvių-cukinijų vėdarai su spirgais ir grietine, iškepiau kartu kugelį su vištos nugarėlėm
vakarienė: kugelis
SEKMADIENIS
pietūs: pabaigėm kugelį, barščiai
vakarienė: šernienos guliašas, bulvių košė, parūgštinti burokėliai
Pirkau vištą, padalinau į tris dalis (krūtinėlė, nugarėlės, sparnai ir šlaunys), va ir turėjau trims dienoms mėsos. Iš krūtinkaulio ir lašinių skūrelių (liko nuo spirgų) dar ir barščius viriau.Šerniena ir lašiša - lauktuvės, paimtos iš šaldiklio. Beveik visos daržovės iš kaimo.
PIRMADIENIS
pietūs: garinta lašiša ir parūgštintos šparaginės pupelės su virtom bulvėm
vakarienė: pirktinis maistas + česnakinis padažas
ANTRADIENIS
pusryčiai: pirktinio maisto likučiai
pietūs: keptuvėje kepti šašlykai, pakepintos bulvės, korėjietiškos morkų salotos, lašišos likučiai
vakarienė: pupelių sriuba , kava su sūreliais
TREČIADIENIS
pusryčiai: 4 grūdų dribsnių blynai su grietine
pietūs: daržovių troškinys su duona ir dešra, korėjietiškos morkos
vakarienė: keptuvėje keptos vištienos šlaunelės ir sparneliai, pakepintos bulvės, agurkai, morkų-česnakų salotos
Nuo čia vaikai eina į darželį, todėl jiems reikia tik vakarienės
KETVIRTADIENIS
pusryčiai: aš - nektarinas, vyras nevalgė
pietūs: tortas su kava
vakarienė: pica ant šaldytos pirktinės tešlos, česnakinis padažas , pagaminau baltą mišrainę
PENKTADIENIS
pusryčiai: balta mišrainė
pietūs: balta mišrainė su duona (man darbe) kepti kiaušiniai su dešrele ir mišraine (vyrui)
vakarienė: vištos krūtinėlės kepsneliai, kopūstų-žirnelių salotos, virtos bulvės
ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: savaitgalio blynai
pietūs: barščiai, bulvių-cukinijų vėdarai su spirgais ir grietine, iškepiau kartu kugelį su vištos nugarėlėm
vakarienė: kugelis
SEKMADIENIS
pietūs: pabaigėm kugelį, barščiai
vakarienė: šernienos guliašas, bulvių košė, parūgštinti burokėliai
Pirkau vištą, padalinau į tris dalis (krūtinėlė, nugarėlės, sparnai ir šlaunys), va ir turėjau trims dienoms mėsos. Iš krūtinkaulio ir lašinių skūrelių (liko nuo spirgų) dar ir barščius viriau.Šerniena ir lašiša - lauktuvės, paimtos iš šaldiklio. Beveik visos daržovės iš kaimo.
QUOTE(SilRa @ 2011 09 11, 06:51)
nigavari