Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 6

Sveikos, taupiosios hi.gif

jau taip nėra niekam laiko, kad baisu doh.gif: mažėlis serga, tai abu vaikai namie su vyru "tusinasi", o dar ir brolis su mergite iš Anglijos grįžęs svečiuojasi, tai darželis persikėlė pas mane į namus doh.gif: galit įsivaizduoti, ką kasdien grįžusi namuose randu doh.gif; tai dar gerai, kad neišranki kompanija, valgo ką padodu arba ką patys iš šaldytuvo nusigvelbia karsta.gif
gal pasirįšiu ir surašysiu viską, bet bus baisulingai netikslu ax.gif
QUOTE(bjaurybe @ 2011 11 21, 10:12)
1. Vakarienė: daržovių keksiukai orkaitėje su jogurto ir pomidorų tyrės padažu.
2. Išviriau vištienos vyniotinį-dešrą[/u]

1. čia tos lanksčios formos reikia? o kaip gamini?
2. mėsa malta buvo? Kodėl dešra? ax.gif
QUOTE(Vėjūna @ 2011 11 28, 14:09)
1. porų tarta ,
2.  krabų lazdelių - salierų - ananasų - marinuotų agurkų - kukurūzų - porų salotos .
3. greitai marinuotais kopūstais.[/u]

1. kas tai yra ir su kuo valgoma? blush2.gif
2. prabangiai salotytės nuskambėjo bigsmile.gif essen.gif:
3. pati gaminai? o kaip? Turiu milžinišką kopūstą per akciją nusigriebusi, tai reikėtų jį "sučečkavot", kad nesugestų ax.gif
Atsakyti
na va, susikaupiau ax.gif ia senesnė savaitė, kai namuose dar svečių nebuvo smile.gif Vaikai daržely, vyras valgė ką rado pietums ax.gif

PIRMADIENIS
pusryčiai: sausų pusryčių dribsniai su pienu
pietūs: pasukų varškė su vakarykštėm salotom (man darbe)
Vakarienė: virti varškėtukai su grietine ir spirgų padažu

ANTRADIENIS
pusryčiai: dribsniai su pienu
pietūs: sumuštiniai su tepamu sūreliu ir agurkais (man darbe)
vakarienė: virtos bulvės su varške ir gaivia silke, sriubos likučiai, sumuštiniai. išviriau burokėlius.

TREČIADIENIS
pusryčiai: dribsniai su pienu
pietūs: aš darbe - varškė su duona, sumuštinis
vakarienė: vištos krūtinėlės kepsneliai su keptais pievagrybiais ir kepintom bulvėm

KETVIRTADIENIS
aš gėriau pasukas ir valgiau obuolius
vyrams:
vakarienė: pieniška makaronų sriuba

PENKTADIENIS
pusryčiai: varškė, sausi pusryčiai su pienu
pietūs: sumuštiniai su dešra, žirneliai
vakarienė: burokėlių-pupelių salotos, duona, pirktinė kepta vištiena (akcija)

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: avižinė košė
pietūs: avižiniai blynai su grietine (vaikams), bulvės, tešloje kepta žuvis, burokėlių-pupelių salotos
vakarienė: pirktinės bandelės su kakava

SEKMADIENIS
pusryčiai: karšti sumuštiniai, paprasti sumuštiniai
pietūs: kepinti marinuotos elnienos gabaliukai, troškintos daržovės,
vakarienė: troškinys, sumuštiniai

Išlaidų neparašysiu ax.gif bet gaminau mažai ax.gif
Atsakyti
Beje, nusprendžiau, kad dabar meniu rašysiu kaip bjaurybė - nuo šeštadieni, nes savaitgalio maistas dažnai paskui valgomas savaitės bėgyje ax.gif Be to penktadienį darbe lengviau rasti laiko viskąm suregistruoti, negu sekmadienį namuose blush2.gif

taigi ši savaitė, kai nuo pirmadienio vakaro namuose buvo tuntas vyrų: du dideli, du maži, o dar maža mergytė ir aš bigsmile.gif :

PIRMADIENIS
pusryčiai: sausi pusryčiai su pienu, risotto su daržovėm (lauktuvės paragavimui), karšti sumuštiniai
pietūs: rusiška silkės mišrainė, sriubos likučiai, vaikai dar valgė pūstus kviečius su pienu
vakarienė: burokėlių mišrainė, kepta elniena su bulvėm, pieniška makaronų sriuba (vaikams)

ANTRADIENIS
pusryčiai: burokėlių mišrainė (aš) ir sumuštiniai (vyrija)
pietūs: mišrainė su elnienos likučiais (man darbe), makaronų sriuba, šalta mėsa su duona (vyrijai)
vakarienė: moliūgų blynai su grietine, trinta moliūgų-bulvių-morkų sriuba, pirktinė vištiena (akcija)

TREČIADIENIS
pusryčiai: sotūs iš po vakar, o dar vyrai ilgai miegojo
pietūs: blynai, šalta mėsa
vakarienė: kotletai su bulvėm ir pekino-žirnelių salotom, trinta maliūgų sriuba

KETVIRTADIENIS
pusryčiai: kava su sumuštiniais
pietūs: kotletai su bulvėm, sriuba
vakarienė: naminė pica su česnakiniu padažu

PENKTADIENIS
pusryčiai: sotūs iš po vėlyvos vakarienės
pietūs: sumuštiniai, blynai, šalta mėsa
vakarienė: kepta žuvis su bulvėm, burokėlių-silkės mišrainė

per tas dienas maistui išleidau 154lt doh.gif o reikia turėt omenyje, kad ir brolis vis maisto nupirkdavo doh.gif žodžiu - šaldytuvas pilnas o kišenės tuščios. laukiu algos pirmadienį blush2.gif

MĖSA desra (ousė liko), 3pak.desreliu (1liko), šoninės1kg (pusė liko), kumpio0.5kg (liko), 2 pastetai (liko), 0.7kg keptų sparnelių
ŽUVIS 1kg šaldytos jūrų lydekos file, pak. silkės
PIENAS 10L pieno, pasukos, 2pak. varškės (liko), grietinė (liko), fermentinio sūrio0.7kg, 6sūreliai
DUONA 2kep.duonos, 2kg miltų, 3pak. sausų pusryčių (1liko), 2pak. miltų mišinio picai
DARŽOVĖS IR VAISIAI 2kg bulvių, 1pekinas, 1iceberg salota (liko), 0.5kg pomidorų, 0.4kg pievagrybių, alyvuogės
BAKALĖJA 2kg cukraus, pomidorų padažas, tirpi arbata, sultinys, druska (liko)
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2011 12 03, 07:27)
2. mėsa malta buvo? Kodėl dešra? ax.gif

sita desra:

http://www.supermama...;#entry51113884

Atsakyti
Šita biggrin.gif
Papildyta:

Pirmadienis
1. Pusryčiai: trapučiai su uogiene.
2. Pietūs: vaikams vištienos ketvirčiai ir balta mišrainė, aš vištienos kulšelę ir baltos mišrainės nešiausi, vyras susidėjo omletą nuo sekmadienio pusryčių.
3. Vakarienė: lietiniai.

Antradienis
1. Pusryčiai: karšti sumuštiniai.
2. Pietūs: kepta šviežia žuvis su majonezu vaikams, vyras susidėjo lietinius, aš kelis sumuštinius.
3. Vakarienė: užkepėlė su mozarelos sūriu ir pomidorais.

Trečiadienis
1. Pusryčiai: grikių košė ir sumuštiniai.
2. Pietūs: makaronai su džiugu. Aš irgi makaronų įsidėjau. Vyras lašinių su marinuotais agurkais.
3. Vakarienė: keptas šaldytos tešlos ir vištienos-daržovių pyragas.

Ketvirtadienis
1. Pusryčiai: grikių košė ir sumuštiniai.
2. Pietūs: vaikams pyragas, aš irgi į darbą gabaliuką įsidėjau.
3. Vakarienė: lenkiški balandėliai su bulvių koše.

Penktadienis
1. Pusryčiai: sumuštiniai su sūriu.
2. Pietūs: balandėliai.
3. Vakarienė: burokėlių sriuba su galkutėmis.

Šeštadienis
1. Pusryčiai: virti kiaušiniai.
2. Pietūs: sriuba ir balandėliai.
3. Vakarienė: salotos su tunu.

Sekmadienis
1. Pusryčiai: kepti saldūs sumuštiniai
2. Pietūs: žemaičių blynai su grybais kepti orkaitėje su grybų padažu. Tuo pačiu iškepiau zuikį.
3. Vakarienė: šaldytuvo likučiai.

Pirkta: džiugas 3,99 lt, burokai 2,60 lt, bananai 2,85 lt, pomidorai 4,19 lt, dešrelės, dešra rūkyta, vištienos ketvirčiai - 19,24 lt, bananai 3,25 lt, salotos, agurotis - 4,63, duona 4,60 lt, česnakai 1,50 lt, prieskoniai vynui 3 lt, ryžiai 13,50 lt, burokėliai 3,50 lt, obuoliai 1,24 lt, javinukai 10 vnt - 6,90 lt, sultys 2,76 lt, kopūstas 1,50 lt, obuoliai 0,91 lt, kivi, bananai, vynuogės - 25 lt.
Uošviai atvežė šventėm mėsos, tai tik nusipirksiu vištienos, susimalsiu faršą ir turėsiu ilgesniam laikui. Dar kiaušinių, kelias morkas ir sūrį.

Viso: 105,16 lt
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 12 03, 18:05)

ačiū 4u.gif

o skani buvo?
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2011 12 06, 10:27)
ačiū 4u.gif

o skani buvo?

Skanus vištienos vyniotinis, tik druskos ir prieskonių kitą sykį dėsiu savo nuožiūra daugiau. Man truputį toks prėskokas gavosi g.gif . O išeiga nebloga gaunasi, tik aš dėjau kulšelių mėsą, nes pabijojau, kad bus sausoka, tai ir kitą sykį dar prie šlaunelių dadėsiu kalakutienos gal, nes man sausoka ax.gif
Atsakyti
O jau nieks neberašo?,, g.gif Kaip tik ketinau ir aš prisidėti, o ne tik skaityti, nes mažoji jau šiek tiek ūgtelėjo, ir laiko gaminti daugiau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aisuru @ 2012 01 31, 12:47)
O jau nieks neberašo?,, g.gif Kaip tik ketinau ir aš prisidėti, o ne tik skaityti, nes mažoji jau šiek tiek ūgtelėjo, ir laiko gaminti daugiau...  ax.gif

mes va pradedam skaičiuoti kiek pravalgom bet meniu rašyti mums nesinori o va svetimus paskaityti tai tikrai idomu blush2.gif
Atsakyti
na, pas mane jau "lizdo tuštėjimo" metas, visi beveik savarankiški, valgom mieste, o pagaminam kas ką, nes gryžtam skirtingu laiku. Tai praktiškai namie tik produktai nesudėtingiems patiekalams, ką kiekvienas galėtų ant greičio pasidaryt. Mažoji dar prie mūsų, bet jai vienai mažai ką ir reikia palikt, kas lieka nuo vakarienės, to ir užtenka.
Atsakyti
Aš gi irgi vis jūsų meniu skaitydavau... ax.gif tai sakau reikia prisidėti kažkuo. smile.gif Tad šia savaitę užsirašinėju ką gaminu, ir bandysiu po savaitgalio parašyti. Gal ir daugiau kas prisijungs? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aisuru @ 2012 02 03, 16:05)
Aš gi irgi vis jūsų meniu skaitydavau...  ax.gif tai sakau reikia prisidėti kažkuo. smile.gif Tad šia savaitę užsirašinėju ką gaminu, ir bandysiu po savaitgalio parašyti. Gal ir daugiau kas prisijungs?  mirksiukas.gif

o, kaip smagu - skyrelis atgis clap.gif:

aš irgi nuo šiandienos pradedu rašytis meniu ir planuoti, nes per mėnesį žiauriai "nusiplanavau" ax.gif
Atsakyti