Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(M.A.M.A @ 2011 02 01, 14:49)
Man iškilo tokia dilema.

Susirgau, gydytoja išrašė antibiotikų Ospamox. Užtikrino, kad žindant jį vartoti galima. Dabar vaistus man jau atnešė iš vaistinės, o informaciniame lapelyje parašyta, kad nedidelis vaisto kiekis patenka į MP, todėl kai kuriais atvejais gali tekti nutraukti žindymą  blink.gif 

Žindymo nutraukti dar tikrai nesiruošiu, ir nežinau, ką daryti. Esu pasimetusi. Nenoriu, kad vaikas be reikalo gautų antibiotikų. Kita vertus, mano savijauta tikrai nekokia, ir gydytis reikia.

Gal kas nors buvote susidūrę su panašia situacija, būčiau dėkinga, jeigu pasidalintumėte patirtimi.

Jeijau taip bijote vartoti antibiotikus, tai gerkite arba pries pat maitinima, arba is karto po jo. Tuomet kito maitinimo metu pienuke bus jau minimalus kiekis antibu. Ir be abejo sugerkite visa kursa, nes kitaip net jei ir jausites gerai, ligos neisgydysite iki galo, o bakterijos taps atsparios siam antibui ir bus tik blogiau.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
jau geriau paciai gerti, negu kad vaikiukas uzsikrestu bacilom nuo jusu. As ir pati stengiausi isvengti stipresniu vaistu, gydziausi zoliniais, bet.. mazius neatsilaike ir susirgo, tai, gydytoja atsizvelgdama i abu mus su vyru sergancius, skyre musu kudykiui tuos pacius antibiotikus (ospamoxa), tik aisku, vaikiska varianta. Nesinorejo duot, bet kai neturi is ko rinktis...

Dar turiu, mamytes, jums klausimą - iki kiek temperaturos galima maitinti paciai kudyki? Man buvo sukile virs 39, tai nezinojau, ka daryt, ar galima maitinti, ar geriau jau misinuka tureti rezervui tokiam atvejui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MonaSaule @ 2011 02 02, 15:17)
Dar turiu, mamytes,  jums klausimą - iki kiek temperaturos galima maitinti paciai kudyki? Man buvo sukile virs 39, tai nezinojau, ka daryt, ar galima maitinti, ar geriau jau misinuka tureti rezervui tokiam atvejui? g.gif

maitint,kodel turetu but neglima?
Atsakyti
4u.gif ir aš manau kad maitinti galima bet kokiu atveju nes gaminasi antikunui visvien
Atsakyti
http://www.sveikapradzia.lt/?faq.id.49
Atsakymas:

Nėra tokios temperatūros, kad negalima būtų maitinti kūdikio, ir tokių vaistų, kuriuos išgėrus ar suleidus nebūtų galima žindyti. (Išskyrus priešvėžinius ir dar keletas prie labai specifinių, sunkių ligų). Pienas dėl temperatūros negenda, o jei ta temperatūra aukšta ir vargina - ją reikia numušti. Geriausiai tinka ibuprofenas, po to paraceamolis. Tinka ir analginas. Nereiktų tik vartoti aspirino.

Pieno gamyba susireguliuos, svarbu papildomai pieno po maitinimo netraukti. Temperatūra kyla ne tik dėl krūtų, bet dažniau dėl prikibusio viruso. Visais atvejai, ar temperatūra dėl krūtų ar dėl ligos - mažylį būtina maitinti, nes jis taip apsaugomas arba sušvelninama liga, kuria jis gali susirgti taip pat, kaip mama. Virusą mes paprastai išskiriame anksčiau, nei pasijaučiam sergantys.
Gydytoja Eglė

QUOTE(MonaSaule @ 2011 02 02, 15:17)
jau geriau paciai gerti, negu kad vaikiukas uzsikrestu bacilom nuo jusu. As ir pati stengiausi isvengti stipresniu vaistu, gydziausi zoliniais, bet.. mazius neatsilaike ir susirgo, tai, gydytoja atsizvelgdama i abu mus su vyru sergancius, skyre musu kudykiui tuos pacius antibiotikus (ospamoxa), tik aisku, vaikiska varianta. Nesinorejo duot, bet kai neturi is ko rinktis...

Dar turiu, mamytes,  jums klausimą - iki kiek temperaturos galima maitinti paciai kudyki? Man buvo sukile virs 39, tai nezinojau, ka daryt, ar galima maitinti, ar geriau jau misinuka tureti rezervui tokiam atvejui? g.gif

Atsakyti
Praeitą savaitę persirgau gripu, patikėkit buvo ne kas, bet maitinimo nenutraukiau, nesvarbu kad vartojau vaistus ir aukšta temperatūra buvo. Mano mažius nesusirgo nes visą tą laiką buvau su kauke, prieš prieinant prie jo ploviau rankas, prieš maitinimus rankas ir krutis valiau su spiritu. Tokiu budu pavyko mažylį apsaugoti. Mano nuomone jokiu budu negalima nutraukti maitinimo, nes vaikuičiui reikia jūsų pagamintų antikunių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 02 02, 16:20)
Geriausiai tinka ibuprofenas, po to paraceamolis. Tinka ir analginas. Nereiktų tik vartoti aspirino.

kaip įdomiai g.gif visur radau ir man sakė ir dėstytojai (medikai), ir mano daktaras, kad pirma paracetamolis, paskui ibuprofenas g.gif
prieš kelias savaites persirgau gripu, 39,5 buvo verysad.gif žiaurus jausmas, tai paracetamolis išvis nemušė, tai tik ibuprofenas ir išgelbėjo blush2.gif
Atsakyti
Na as ir maitinau, kad ir buvo virs 39 temperatura. Bet su baime, nes sesute sake, kad jau nuo virs 38, jau negerai maitinti...
Kai tokios skirtingos nuomones, tai ka paprastas zmogus gali zinoti, kaip elgtis geriau g.gif
Atsakyti
Susirgus Mamos organizmas gamina antikūnius, kuriuos, kaip natūralią apsaugą gauna vaikutis su mp. Jei ir užsikrečia (kas nutinka retai)- serga lengviau ir trumpiau.
Atsakyti
pries keleta savaiciu susirgau. temperatura virs 39, karsciavau, vos ne kliedejau. gydytoja israse ospamox. angina buvo puline. viso kurso negeriau, padejo labai greitai, 5tabletes. zinau kad reik visa gert, bet negeriau butent nes patenka i piena. maitinti nenustojau, viskas gerai baigesi. ir kaip tik reikia maitinti sergant, tada vaikiukas nesusirgt ta liga tuo metu.taip ir buvo.
Atsakyti
Patarkit,
ar nieko baisaus, jei vaikui pradejus verkti, ji nuraminu panesiojus ant ranku, pakalbinus, paskui dar duodu pienelio atsigerti,kad labiau nusiramintu? Ar nebus taip,kad paskui jis visada nores pienelio,kai tik prades verkti?

O tas verkimas buna, kai per miegus kazka susapnuoja, jis labai isiverkia, sunku nuraminti nepaemus is lovytes blush2.gif
Atsakyti
Tai aisku normalu biggrin.gif
Atsakyti