Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Drute, kai atrodo, kad krūtis tuščia, vistiek gaminasi pienelis. Tik tam riebesnio, sotesnio pienelio gurgšneliui nuryti, reikia ilgiau pažįsti.
Jau matot, kaip keičiasi valgymo ypatumai, trukmė, tarpai. Tai žinokit, kad su laiku taip ir bus, vaikutis auga, keičiasi poreikiai. Labai linkiu Jums kantrybės ir sėkmės šiame gražiame gyvenimo periode wub.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Prasau Jusu pagalbos del dukrytes maitinimo. Mums kita savaite bus du menesiukai. Maitinu tik pati, isskyrus du kartus per tuos du menesius daviau misinuko.
Praeita savaite gryzome is ligonines, mazyle smarkiai kosedama viska isvemdavo, ligonineje mazai valge. Bandziau nusitraukineti, bet nekas man gaunasi, atrodo, kad labai mazai pienuko turiu. Paskutiniu metu ji labai trumpai valgo, tampo krutine, muistosi, pradeda verkti. Nakti nenori valgyti, prikeliu ja, o ji uzmiega ant krutines po kokiu 3-5 minuciu.
Labai noriu maitinti kuo ilgiau, bet ka daryti, kad padaugetu pienelio? Atrodo, kad ji nori valgyti tik tada kaip pienukas greiciau bega, o paskui jau tingi.
Pirma menesi priaugome uztektinai, gimeme 3150 gr, o menesio pabaigoje svereme 4300 gr.
Labai lauksiu Jusu patarimu, is anksto aciu.
Atsakyti
QUOTE(Sixxiuke @ 2011 01 30, 11:00)
Labas vakaras,

Prasau Jusu pagalbos del dukrytes maitinimo. Mums kita savaite bus du menesiukai. Maitinu tik pati, isskyrus du kartus per tuos du menesius daviau misinuko.
Praeita savaite gryzome is ligonines, mazyle smarkiai kosedama viska isvemdavo, ligonineje mazai valge. Bandziau nusitraukineti, bet nekas man gaunasi, atrodo, kad labai mazai pienuko turiu. Paskutiniu metu ji labai trumpai valgo, tampo krutine, muistosi, pradeda verkti. Nakti nenori valgyti, prikeliu ja, o ji uzmiega ant krutines po kokiu 3-5 minuciu.
Labai noriu maitinti kuo ilgiau, bet ka daryti, kad padaugetu pienelio? Atrodo, kad ji nori valgyti tik tada kaip pienukas greiciau bega, o paskui jau tingi.
Pirma menesi priaugome uztektinai, gimeme 3150 gr, o menesio pabaigoje svereme 4300 gr.
Labai lauksiu Jusu patarimu, is anksto aciu.

4u.gif Sveiki, galiu pasiūlyti tik vieną variantą, kuo dažniau duot krūtį ir pienelio gaminsis tiek kiek jam norisi.Krūtys prisaitaikys prie mažylio rėžimo.SĖKMĖS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2011 01 28, 11:35)
Mergaitės, patarkite ką daryt, nes jau nebežinau  verysad.gif  Mano mažoji valgė MP iki 6 mėnesių, po to pradėjau po truputį duoti daržovių košės, tačiau nesėkmingai, spjaudavi, rėkdavo ir pan.  Dabar jai jau 9,5 mėn. jau keletą savaičių šiaip ne taip sumaitinu jai 2 kartus per dieną košes, nors ir labai nenoriai, visą laiką duodu užgerti MP. Bet jau naktį, tai tragedija...  verysad.gif Kas valandą keliasi, verkia prašo kruties. Čiulptuko neima...  verysad.gif  Bandžiau vandenuko, bet ji ir buteliuko nepripažįsta. Nežinau ką daryt  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

norėjau paklausti, o kodėl rašot tokia liūdna gaida ir kur čia problema?
maniškiui 7,5 mėn ir nieko nevalgo apart MP- košių neįduodu nė pro kur, nei obuoliuko čiulpia...nieko absoliučiai blush2.gif negeria nei vandenuko nieko (bet aš vendenuko tik ir bandžiau duot unsure.gif
puse mėnesiuko pasinervinau aš, kad štai visų valgo, o maniškis ne g.gif o paskui čia skyrelyje mane palaikė mamos, šeimos daktaras irgi sako- jeigu nenori, tai ir maitink iki metukų vien MP- tikai užtenka, tuo labiau, kad svoris auga normaliai, raida normali, vaikas stiprus, guvus, patenkintas ax.gif

Tai mūsų situacija panaši ax.gif tai kas jus neramina? kad nevalgo košių? kad naktį prašo krūties? g.gif maniškis naktį irgi daug valgo, bet mano nuomone, tai ne apsunkina, o net palengvina gyvenimą- įduodi krūtį ir vaikas ramesnis ir pati snaudi...o reiktų keltis tą vandenuką ar mišinuką taisyti- būtų dar blogiau doh.gif tuo labiau, kažkas čia parašė gerą frazė- naktinis maitinimas dienos pienuko garantas thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 31 sausio 2011 - 20:32
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 31, 09:30)
norėjau paklausti, o kodėl rašot tokia liūdna gaida ir kur čia problema?
maniškiui 7,5 mėn ir nieko nevalgo apart MP- košių neįduodu nė pro kur, nei obuoliuko čiulpia...nieko absoliučiai blush2.gif negeria nei vandenuko nieko (bet aš vendenuko tik ir bandžiau duot unsure.gif
puse mėnesiuko pasinervinau aš, kad štai visų valgo, o maniškis ne g.gif o paskui čia skyrelyje mane palaikė mamos, šeimos daktaras irgi sako- jeigu nenori, tai ir maitink iki metukų vien MP- tikai užtenka, tuo labiau, kad svoris auga normaliai, raida normali, vaikas stiprus, guvus, patenkintas ax.gif

Tai mūsų situacija panaši ax.gif tai kas jus neramina? kad nevalgo košių? kad naktį prašo krūties? g.gif maniškis naktį irgi daug valgo, bet mano nuomone, tai ne apsunkina, o net palengvina gyvenimą- įduodi krūtį ir vaikas ramesnis ir pati snaudi...o reiktų keltis tą vandenuką ar mišinuką taisyti- būtų dar blogiau doh.gif tuo labiau, kažkas čia parašė gerą frazė- naktinis maitinimas dienos pienuko garantas thumbup.gif  drinks_cheers.gif

naktinis maitinimas dienos pienuko garantas thumbup.gif
4u.gif nebutinai maitinu tik dienomis ir jau nuo penkto men ir tikrai nera pieno trukumo, užtenka ir lieka... diena yra tiek kiek vaikutis nori thumbup.gif dabar mums dešimt mėnesių, jai kartais buna ašaru del pilvo patraukia ir nakti bet tai tik kartą per mėn....
Atsakyti
Patarkit kaip daryti:
pirmadieni nusitrauksiu pienelio, idesiu i saldytuva
antradieni nusitrauksiu pienelio, isidesiu i saldytuva,
treciadieni nusitrauksiu pienelio ir isimsiu pirmadienio, antradienio, kad atsiltu.
Pamaitinsiu vaikeli kiek imanoma veliau, kai manes nebus jis valgys dar 2 kartus, kaip jam reikes sumaitinti?
Ar bus galima i viena buteliuka supilti pirmad ir antrad ir treciad pieneli? g.gif

Atsakyti
Dolyte, 4u.gif
Tikslią info rasi: http://www.pradzia.o...ieno-saugojimas
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Dukrai menesiukas, valgo MP labai daznai, bezisdama uzmiega, po pusvalandzio vel verkia, zodziu ilgiausiai nezindus isbuna 2 val, bet rezimas nenuspejamas. Tad problema einant i lauka, atrodo lyg pavalge, bet isejus po trumpo laiko verkt pradeda. Nesiausi nusitraukus pieno buteliuka, bet is jo nesiseka gerti. doh.gif Jau nusipirkau keliu rusiu buteliuku, bet ji netaisyklingai apsizioja, truputi patraukia, verkia. O kruties gi ziema neduosi lauke. Ka galetumet patarti?
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 01 31, 21:13)

thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(mijune @ 2011 02 01, 12:04)
Sveiki 4u.gif
Dukrai menesiukas, valgo MP labai daznai, bezisdama uzmiega, po pusvalandzio vel verkia, zodziu ilgiausiai nezindus isbuna 2 val, bet rezimas nenuspejamas. Tad problema einant i lauka, atrodo lyg pavalge, bet isejus po trumpo laiko verkt pradeda. Nesiausi nusitraukus pieno buteliuka, bet is jo nesiseka gerti. doh.gif Jau nusipirkau keliu rusiu buteliuku, bet ji netaisyklingai apsizioja, truputi patraukia, verkia. O kruties gi ziema neduosi lauke. Ka galetumet patarti?

Nors mano vaikeliui jau 4men, bet ir pas mus tai pasidare problema, tad viena i lauka bijau eiti, nes vaikas uzsirekia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mijune @ 2011 02 01, 15:04)
Sveiki 4u.gif

Man irgi idomu,nes su naujagimiu taip budavo,kad i lauka niekaip neiseisi,nebent soske duosi,kas nera gerai MP gamybai.Neduodat? Nesdavom ir tik pamaitinta,bet rekia ir viskas.. Mum bent buvo vasara tai bent kartais su slingu iseidavom ir maitindavau.Nzn kaip su antru leliuku reiks daryt kai kadanors bus,nes istisai namie irgi nepritupesi..
Atsakyti
Tai kad ir soskes neima, idejus patraukia ir iskrenta ji. doh.gif
Atsakyti
Man iškilo tokia dilema.

Susirgau, gydytoja išrašė antibiotikų Ospamox. Užtikrino, kad žindant jį vartoti galima. Dabar vaistus man jau atnešė iš vaistinės, o informaciniame lapelyje parašyta, kad nedidelis vaisto kiekis patenka į MP, todėl kai kuriais atvejais gali tekti nutraukti žindymą blink.gif

Žindymo nutraukti dar tikrai nesiruošiu, ir nežinau, ką daryti. Esu pasimetusi. Nenoriu, kad vaikas be reikalo gautų antibiotikų. Kita vertus, mano savijauta tikrai nekokia, ir gydytis reikia.

Gal kas nors buvote susidūrę su panašia situacija, būčiau dėkinga, jeigu pasidalintumėte patirtimi.
Atsakyti