
Ir aš neradau

QUOTE(rutagra @ 2010 12 19, 19:45)
Kalėdinių namelių receptą įdėsiu į paštą. Pernai dariau, valgėm ilgai , bet buvo labai skanu.. Ilgai prisiminėn kalėdas, šlemšdami namuko sienas, stogus rytais prie arbatos 

rutagra kukūūū. Kur tu?



Labai paprastas ir geras receptas Kalėdinių namelių:
450g. miltų
150 gr. rudojo cukraus (galima ir balto ir įtarkuoti juodojo šokolado)
100 gr. margarino
2 kiaušiniai
100gr. medaus
1 arb. šaukštelis gesintos sodos
prieskonių meduoliams
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išssukti , tešla suputos - neišsigąsti. Tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą (jei per skysta pridėti miltų), bet tešla turi būti ne kieta. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite. Kepti 220C ir tik iškilus traukti lauk. kepa greitai.
Glajus:
1 baltymas 250 gr. cukraus pudros, citrinos rūgšties pagal skonį arba acto. Skanaus.
450g. miltų
150 gr. rudojo cukraus (galima ir balto ir įtarkuoti juodojo šokolado)
100 gr. margarino
2 kiaušiniai
100gr. medaus
1 arb. šaukštelis gesintos sodos
prieskonių meduoliams
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išssukti , tešla suputos - neišsigąsti. Tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą (jei per skysta pridėti miltų), bet tešla turi būti ne kieta. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite. Kepti 220C ir tik iškilus traukti lauk. kepa greitai.
Glajus:
1 baltymas 250 gr. cukraus pudros, citrinos rūgšties pagal skonį arba acto. Skanaus.
QUOTE(ninkute @ 2010 12 19, 21:26)
Ką tik pasidariau kalėdinius namelius.
Šitą receptą aš radau internete, bet dar neišbandžiau. O kokie tau gavosi pagal jį -minkšti ar kieti?

Kai pamačiau atsiųstame recepte eglutes, namelius ir kitokias grožybes - tai tik seilę pavarvinau. Kažkada
namuose lyg ir esame kepę eglutes, bet tas buvo labaaaiiii seniaiiiii


QUOTE(zuzanele @ 2010 12 19, 23:24)
Šitą receptą aš radau internete, bet dar neišbandžiau. O kokie tau gavosi pagal jį -minkšti ar kieti? 

Kalėdiniai nameliai minkšti, bet juos galima puikiausiai sutepti glajumi.