Mano vyras dirbo gal 4 kompanijose ir 5 laivuose.Paskutinis kontraktas buvo pries 3 metus,tai dabartines padeties laivuose tikrai nezinau
Mano draugė ką tik gryžo (na gal prieš kokius 3 mėn.) iš laivo.
dirbo padavėja.
Tokios pavargusios aš jos nesu mačiusi, plius dar gryžo su sveikatos problemom. Nuo sunkių padėklų nešiojimo vienas kauliukas "iššoko", dabar jai uždrausta kelt daugiau kaip 2 kg.
Nors jos vyras dirba jau 7 ar 8 metus - kasmet važiuoja ir labai patenkintas. Pinigus aišku gerus gauna, bet manau pinigai neatstoja sveikatos problemų.

Tokios pavargusios aš jos nesu mačiusi, plius dar gryžo su sveikatos problemom. Nuo sunkių padėklų nešiojimo vienas kauliukas "iššoko", dabar jai uždrausta kelt daugiau kaip 2 kg.
Nors jos vyras dirba jau 7 ar 8 metus - kasmet važiuoja ir labai patenkintas. Pinigus aišku gerus gauna, bet manau pinigai neatstoja sveikatos problemų.

Taip,darbas labai sunkus.Ant juosmens reikia nesioti spec.dirzus kad stuburas neiskryptu.O kas sunkiausia,tai visa kontrakta reikia dirbti be laisvu dienu.
o gal kas zinot kiek ten moka?butu idomu
ir kokie reikalavimai ,kur kreiptis del tokio darbo? jei kas galit parasykit

iIdarbinimu kruizimiuose laivuose uzsiima tokia kompanija "Ismira" , ofisas yra Vilniuje ir Klaipedoje, dar yra keleta, bet as buvau per sia firma isvaziavus.
Atlyginimas nuo 1200 iki 3000 USD jei dirbtum padaveja restorane..
Kontraktas maziausiai 6 men be iseiginiu dienu, darbas 10-12 val per diena..
maistas ir pragyvenimas nieko nekainuoja..
Atlyginimas nuo 1200 iki 3000 USD jei dirbtum padaveja restorane..
Kontraktas maziausiai 6 men be iseiginiu dienu, darbas 10-12 val per diena..
maistas ir pragyvenimas nieko nekainuoja..
esu dirbusi viena "kontrakta" 2001m. pradejau kaip baro gerimo padaveja. 1,5men padirbus ir praejus apmokymus gavau paaukstinima i barmenus. ka galiu pasakyti.. dirbant padaveja salygos yra tokios: oficialus tavo atlyginimas 50 jav doleriu, o toliau nuo kiekvieno tavo parduoto 'drinko" gauni 15%. taigi viskas priklauso nuo tavo apsukrumo, kadangi kiek pats 'prastumsi" tiek pinigu ir gausi... Sitoje pozicijoje lyderiai be konkurencijos budavo filipinieciai..
) jie kaip masinos - niekada nesiskundzia nuovargiu, sypsenas ant veidu uzsideda, ikyrumo list klientams i kais ir siulyt isgerti irgi netruksta
)
barmeno pozicijoje dirbti man visai patiko. Alga 500 Jav doleriu + 15% nuo visu laivo baru pardavimu budavo padalinami po lygiai ant visu barmenu. aisku norint dirbti barmenu reikia nemazai zinoti bei ismanyti apie gerimus ir kokteiliu maisymus
darbas 7 dienas per savaite. 6 dienas dirbi 10-12val. per diena(su pertraukelemis), o viena diena savaitej 'ale" iseigine, kai dirbama 5-6val. kai turi lasivo laiko-esi laisvas, gali eiti i kranta pasizmoneti (kaip taisykle diena laivas stovi kokiam nors uoste, nakti plaukia)
as per 6 menesius (kontraktas buvo 7, bet as pries kaledas nusiploviau
) parsiveziau 6000 jav doleriu. pagrindines islaidos mano budavo vienas kitas doleris igulos bare
arba shopingas kur ant kranto
)
siaip darbas tikrai nera lengvas, turi buti stiprus psichologiskai, o dirbant restorano padavejais-ir fiziskai(tam, kad galetum lakstyti su kalnu leksciu ant peciu).
Kita vertus tai puiki patirtis, geras saves isbandymas ir galimybe pamatyti tokias pasaulio vietas (na kartais aisq tik per laivo borta arba tik 2val. ant zemes pastovedamas) apie kurias siaip galetum tik pasvajoti

barmeno pozicijoje dirbti man visai patiko. Alga 500 Jav doleriu + 15% nuo visu laivo baru pardavimu budavo padalinami po lygiai ant visu barmenu. aisku norint dirbti barmenu reikia nemazai zinoti bei ismanyti apie gerimus ir kokteiliu maisymus

darbas 7 dienas per savaite. 6 dienas dirbi 10-12val. per diena(su pertraukelemis), o viena diena savaitej 'ale" iseigine, kai dirbama 5-6val. kai turi lasivo laiko-esi laisvas, gali eiti i kranta pasizmoneti (kaip taisykle diena laivas stovi kokiam nors uoste, nakti plaukia)
as per 6 menesius (kontraktas buvo 7, bet as pries kaledas nusiploviau

siaip darbas tikrai nera lengvas, turi buti stiprus psichologiskai, o dirbant restorano padavejais-ir fiziskai(tam, kad galetum lakstyti su kalnu leksciu ant peciu).
Kita vertus tai puiki patirtis, geras saves isbandymas ir galimybe pamatyti tokias pasaulio vietas (na kartais aisq tik per laivo borta arba tik 2val. ant zemes pastovedamas) apie kurias siaip galetum tik pasvajoti

Jau praėjo nemažai laiko nuo paskutinės žinutės paskelbimo, gal yra nesenai baigusių tokį darbą, kurios galėtų pasidalinti patirtimi ir apibūdinti dabartinę situaciją kruiziniuose laivuose?

zinau tik tiek, kad tokiuose laivuose kur pliaukioja tarp majamio, ir t.t. ten tu visu krastu egzotiniu , uzmokestis nieko gero..
geriau yra dyrbti keltuose .draugo pusbrolis yra kur jau as nzn daugybe metu dyrba laivuose vireju.. bet jam jau ir galvoje truputi negerai, nuo to istiso nebuvimo zemeje.
pati dbr mastau gal i koki kelta isidarbinti, va kitas grizo is po 2 menesiu . sake lb gerai patiko, 2 men dyrbi , grizti 1 men atostogauji, ir vel 2 men , man patinka visai. . 2 men greit prabegtu, o ir uzmokestis 2600 euru.
geriau yra dyrbti keltuose .draugo pusbrolis yra kur jau as nzn daugybe metu dyrba laivuose vireju.. bet jam jau ir galvoje truputi negerai, nuo to istiso nebuvimo zemeje.

pati dbr mastau gal i koki kelta isidarbinti, va kitas grizo is po 2 menesiu . sake lb gerai patiko, 2 men dyrbi , grizti 1 men atostogauji, ir vel 2 men , man patinka visai. . 2 men greit prabegtu, o ir uzmokestis 2600 euru.
QUOTE(0kristut0 @ 2009 02 06, 17:30)
zinau tik tiek, kad tokiuose laivuose kur pliaukioja tarp majamio, ir t.t. ten tu visu krastu egzotiniu , uzmokestis nieko gero..

o kaip papulti į kokią keltų darbuotojų atranką? mano GV nerimsta, nori padirbėti, bet nerandame už ko užsikabinti