Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Giedruteee25 @ 2011 01 12, 12:24)
Hmm, keista ir man, kad paskyrė gerti tuos hormonus. Bet man skydliaukėj rado uždegimo mazgų. Jeigu aš pagersiu vaistų tai gal jie išnyks? Dabar jau jaučiuosi normaliai, nesu pikta. Bet sakiau kitą savaitę nueisiu pakartosiu kraujo tyrimą ir pati matysiu ar keičiasi tie hormonai. Ar tik po mėnesio gėrimo tyroxino dar hormonai nepasikeis?  g.gif Nes tikrai bijau, kad jie neperkoptų viršutinės normos  unsure.gif

Mazgai tikrai neturetu niekur dingti, tik reikia juos stebeti ar neauga. Mano gal 10m. tokie pat, bet biopsija dare, kazkokie negrazus pasirode gydytojui.
Beje, kai pradejau gerti Thyroxina, as taip pat buvau labai nervuota pirmas dienas. Taip ir sakydavau, kad man niekas nelystu i k akis biggrin.gif Po keliu dienu praejo, pripratau matyt. Man tik minusas, kad apetita sukele hormonai, kitiems nuo tiroxino svoris krenta, o man deja per menesi 2 kg tikrai uzsidejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2011 01 12, 10:22)
Sveikos 4u.gif  Priimkit ir mane į kompaniją. Vis paskaitinėju paskaitinėju, bet šiandien matyt išaušo rytas užsiregistruoti.
Istorija tai tokia. Prieš metus man pradingo balsas. Paaiškėjo, kad skydliaukėj didžiulis mazgas. Tad ekstra buvau išoperuota, buvo pašalinta pusė. Operavo Krasauskas KMUK, dabar lankausi pas Krasauskienę.
Bėda, kad likusi puselė neatlieka savo darbo ir man pasireiškia visi hipotirozės požymiai. O labiausiai tai kankina svorio augimas ir plaukuotumas verysad.gif Tai dabar jau pagaliau padarė tyrimus ir paaiškėjo, kad išsiderinę hormonai. Būna tie vadinami insulino šuoliai, dėl to išrašė gerti Medforalį. Bet paskaičius anotacijas mane kankina abejonės....... ar tikrai man reikia save pompuoti vaistais? Gal dar yra kokių alternatyvių galimybių...  O dėl plaukuotumas irgi padidėjęs, nes per daug vyriškų hormonų, bet dėl to nieko nesakė gert. Tai va klausimas ar tai susitvarkys savaime ar kaip čia? Gal kas irgi turit panašių bėdų ir radot būdą kaip su jom tvarkytis?

Manau teks gerti vaistukus, juk skydliauke isoperuota, nebera kas gamina hormonus, butinus normaliam organizmo funkcionavimui. Be to nereikia bijoti tu hormonu, mes tiesiog jais dirbtinai papildome savo organizma, kuriu naturaliai pas mus truksta mirksiukas.gif

QUOTE(Giedruteee25 @ 2011 01 12, 11:24)
Hmm, keista ir man, kad paskyrė gerti tuos hormonus. Bet man skydliaukėj rado uždegimo mazgų. Jeigu aš pagersiu vaistų tai gal jie išnyks? Dabar jau jaučiuosi normaliai, nesu pikta. Bet sakiau kitą savaitę nueisiu pakartosiu kraujo tyrimą ir pati matysiu ar keičiasi tie hormonai. Ar tik po mėnesio gėrimo tyroxino dar hormonai nepasikeis?  g.gif Nes tikrai bijau, kad jie neperkoptų viršutinės normos  unsure.gif

Kraujo tyrimas rodys pakitimus, budama nestuke.gif as kartojau tyrimus labai daznai.
Atsakyti
QUOTE(Agnuze1 @ 2011 01 13, 01:51)
Kraujo tyrimas rodys pakitimus, budama  nestuke.gif as kartojau tyrimus labai daznai.

Tai taip ir turi buti, ypac nestumo metu reikia butinai stebeti skydliaukes tyrimus... mirksiukas.gif Ir jei yra butinybe didinti vaistuku doze... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 0rchideja: 13 sausio 2011 - 05:43
QUOTE(Agnuze1 @ 2011 01 13, 01:51)
Manau teks gerti vaistukus, juk skydliauke isoperuota, nebera kas gamina hormonus, butinus normaliam organizmo funkcionavimui. Be to nereikia bijoti tu hormonu, mes tiesiog jais dirbtinai papildome savo organizma, kuriu naturaliai pas mus truksta  mirksiukas.gif

Dėl Tiroksino tai aš neabejoju ir geriu nesvarstydama. Gėriau 50gr, bet buvo per mažai dabar geriu 100gr. Bet mane kankina abejonės dėl to Medforalio. Nes ten duodama diabetikams, slopina alkio jausmą, mažina gliukozės šokinėjimus organizme....... Bijau šito vaisto. Gal yra, kas turi patirties jo naudojime?
Atsakyti
Sveikos, ką manote apie mano variantą : prieš mmm pradėjo teplioti, nuėjau pas ginę, sako prolaktiną pasidaryk, pasidariau - pakiles. tada pas endokrinkologas TTh 4,22 (norma 0.27-4,2). prirase tiroksina gerti g.gif nu ka zinau, skydliaukė grazi, tai isvsi pati atpras dirbti jei duosiu jai hormono, jokiu kitu simptomu nejauciu. ar cia tas ribine norma tokia jau bloga?
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2011 01 13, 17:50)
Sveikos, ką manote apie mano variantą : prieš mmm pradėjo teplioti, nuėjau pas ginę, sako prolaktiną pasidaryk, pasidariau - pakiles. tada pas endokrinkologas TTh 4,22 (norma 0.27-4,2). prirase tiroksina gerti g.gif  nu ka zinau, skydliaukė grazi, tai isvsi pati atpras dirbti jei duosiu jai hormono, jokiu kitu simptomu nejauciu. ar cia tas ribine norma tokia jau bloga?

man pacioje ligos pradzioje prolaktinas irgi buvo pakiles, bet gydytoja liepe tyrima pakartoti, nes jo lygis svyruoja. Pakartojus buvo norma. Bet TTH ne norma... O Tavo atveju gal reik ziureti, kiek paskyre tiroksino gerti, nes kai kur raso, kad norma iki 4, tai gal nedideli tiroksino kieki paskyre truputi virsijus norma. O nedare ATPO antikuniu tyrimo? Jis parodytu, ar yra tiroiditas, ar ne. Nes mes cia tai gi ne gydytojos (bent jau dauguma turbut ax.gif ), galim tik savo patirtim ir pastebejimais pasidalint... 4u.gif
Atsakyti
Laba,mergaites.Gal jus apsviesit geriau nei daktarai,ka reiskia kaip ATPO ziauriai virsija norma ir kartojant tyrima,ju vis daugeja ir daugeja...
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2011 01 13, 09:13)
Dėl Tiroksino tai aš neabejoju ir geriu nesvarstydama. Gėriau 50gr, bet buvo per mažai dabar geriu 100gr. Bet mane kankina abejonės dėl to Medforalio. Nes ten duodama diabetikams, slopina alkio jausmą, mažina gliukozės šokinėjimus organizme....... Bijau šito vaisto. Gal yra, kas turi patirties jo naudojime?

Apie si preparata nieko nesu girdejusi g.gif

QUOTE(ingaul @ 2011 01 13, 19:38)
Laba,mergaites.Gal jus apsviesit geriau nei daktarai,ka reiskia kaip ATPO ziauriai virsija norma ir kartojant tyrima,ju vis daugeja ir daugeja...

Reiskia, kad jusu imunine sistema labai priesinasi kazkokiam procesui vykstanciam organizme. Kilimas reiskia proceso progresavima...
Atsakyti
QUOTE(Jubabuba @ 2011 01 13, 20:35)
man pacioje ligos pradzioje prolaktinas irgi buvo pakiles, bet gydytoja liepe tyrima pakartoti, nes jo lygis svyruoja. Pakartojus buvo norma. Bet TTH ne norma... O Tavo atveju gal reik ziureti, kiek paskyre tiroksino gerti, nes kai kur raso, kad norma iki 4, tai gal nedideli tiroksino kieki paskyre truputi virsijus norma. O nedare ATPO antikuniu tyrimo? Jis parodytu, ar yra tiroiditas, ar ne. Nes mes cia tai gi ne gydytojos (bent jau dauguma turbut ax.gif ), galim tik savo patirtim ir pastebejimais pasidalint... 4u.gif

ATPO normoje.. na aš nieko apie tas normas nenusimanau, tik tai kas nuo ...iki parasyta, ir man idomu, gal kas is savo patirties žinote, tas minimalus pakilitas per o.1-0,2 gal buves yra ir skirti vaistai.. nes gydytojai atstovauja farmacininkus tai verslas ne paslaptis
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2011 01 13, 20:56)
ATPO normoje.. na aš nieko apie tas normas nenusimanau, tik tai kas nuo ...iki parasyta, ir man idomu, gal kas is savo patirties žinote, tas minimalus pakilitas per o.1-0,2 gal buves yra ir skirti vaistai.. nes gydytojai atstovauja farmacininkus tai verslas ne paslaptis

Siaip labai nedidelis nuokrypis nuo normos g.gif Nenumanau, ka patart g.gif Gal bandyk pasikonsultuoti su kitu endokrinologu, bet jau ramiau bus paciai...
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2011 01 13, 21:56)

as irgi tuomet siulyciau pas kita endokrinologa pasikonsultuoti, nes TTH beveik norma, ATPO norma, tai gal be rimto reikalo neverta organizmo prie vaistu pratinti... g.gif Gal pvz., pasiulys kol kas nieko nedaryti, o po kurio laiko pakartoti tyrimus ir tuomet spresti, ar verta naudoti vaistus? Nu zodziu, turbut tikrai bandyk dar viena nuomone isgirsti is kito gydytojo. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Aš ir taip manau, man esmė ta kad prolaktinas virš normos stipriai tai ir pradėjau pas endokrinologus vaikščioti.. gal kas kaune galite gerą parekomenduoti?? toki kad apie hormonus nusimanytu smile.gif)
Atsakyti