Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Sveikos, man tik prieš dvi savaites nustatė tiroiditą. unsure.gif Išrašė tiroxino, liepė po truputį didinti dozę ir ateiti po dviejų mėnesių. Bet man nieko nepasakė, ar jį reikės gerti visą gyvenimą ar viskas susitvarkys per du mėn. Likau nesupratus, nes hormonų tyrimai patenka į normą TSH yra 1,5 (norma 0,4-4,0), FT4 yra 14 (norma 10,2-24,4), tik ATPO kiek per didelis 41. g.gif O simptomai man buvo tokie, kad labai slinko plaukai, šaldavo galūnės, užeidavo galvos skausmai ir 8 mėnesius negaliu pastoti. Kai pradėjau gerti tiroxiną tai pasidariau labai pikta ir irzli, tikiuosi su laiku tai praeis ir priprasiu prie to hormono doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruteee25 @ 2011 01 07, 17:18)
Sveikos, man tik prieš dvi savaites nustatė tiroiditą.  unsure.gif  Išrašė tiroxino, liepė po truputį didinti dozę ir ateiti po dviejų mėnesių. Bet man nieko nepasakė, ar jį reikės gerti visą gyvenimą ar viskas susitvarkys per du mėn. Likau nesupratus, nes hormonų tyrimai patenka į normą TSH yra 1,5 (norma 0,4-4,0), FT4 yra 14 (norma 10,2-24,4), tik ATPO kiek per didelis 41.  g.gif O simptomai man buvo tokie, kad labai slinko plaukai, šaldavo galūnės, užeidavo galvos skausmai ir 8 mėnesius negaliu pastoti. Kai pradėjau gerti tiroxiną tai pasidariau labai pikta ir irzli, tikiuosi su laiku tai praeis ir priprasiu prie to hormono  doh.gif

man rodosi tau reiketu dar paieskot problemos kitur. Rimtai. ATPO tikrai nedaug virs normos, o hormonai vietoje. Gaila nesu gydytoja, bet intuityviai man rodosi jog tau gal dar kazkur yra problema. Keli gydytojai mane patikino, kad kol hormonai vietoje, tai jokiu tiroidito pozymiu tikrai neturetum jausti. Gal paziurek moteriskus hormonus ar ka... ATPO kylantis reiskia imuniteto protesta. Kas galejo itakoti imuniteto isprotejima...? Tau tikriausiai geriau zinot. Ar zarnynas tas tave tvarkoje, ginekoloniniu problemu ner?? Stresas ar dar kazkas?
O su hormonais yra taip, kad imanoma, jog ATPO bus geras po triju menesiu, bet gali buti jog skydliauke aptings ir visa gyvenima teks gert hormonus. Ir tos tikimybes yra 20% :80%. T.y. 20% kad viskas susitvarkys, o 80% jog teks gerti hormonus visa gyvenima. Cia viska rasau, ka man gydytoja pasakojo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 07 sausio 2011 - 20:13
kas vartojat thyroxina, ar nebuvo Jums sutrikes menesiniu ciklas? As vartoju L-thyroxin tabletės 50mcg, tai pradejo veluoti menesines. Pagalvojau, kad cia bus su tais vaistais susije g.gif
Atsakyti
QUOTE(tyloszona @ 2011 01 08, 09:59)
kas vartojat thyroxina, ar nebuvo Jums sutrikes menesiniu ciklas? As vartoju  L-thyroxin tabletės 50mcg, tai pradejo veluoti menesines. Pagalvojau, kad cia bus su tais vaistais  susije g.gif

Aš vartoju tiroksiną jau 10 metų, jos vėluodavo iki ligos nustatymo, kol nevartojau tiroksino. Ne nuo tiroksino vėluoja mėnesinės, taip pat ne nuo tiroksino auga svoris smile.gif Šią ligą lydintys šie simptomai ir dar keletas jų yra aprašyti internete www.sveikas.lt. Kai sutrinka žmogaus organizme hormonai tuomet išsibalansuoja daugelis gyvybiškai svarbių funkcijų mirksiukas.gif Na mes to norime ar ne, nieko pakeisti čia per daug ir negalime. Lieka vartoti tiroksiną ir susigyventi su šia liga smile.gif
Anaiptol vartojant tiroksiną savijauta netgi pagerėja (turiu omeny vidinę energiją).
Atsakyti
QUOTE(Giedruteee25 @ 2011 01 07, 17:18)
Sveikos, man tik prieš dvi savaites nustatė tiroiditą.  unsure.gif  Išrašė tiroxino, liepė po truputį didinti dozę ir ateiti po dviejų mėnesių. Bet man nieko nepasakė, ar jį reikės gerti visą gyvenimą ar viskas susitvarkys per du mėn. Likau nesupratus, nes hormonų tyrimai patenka į normą TSH yra 1,5 (norma 0,4-4,0), FT4 yra 14 (norma 10,2-24,4), tik ATPO kiek per didelis 41.  g.gif O simptomai man buvo tokie, kad labai slinko plaukai, šaldavo galūnės, užeidavo galvos skausmai ir 8 mėnesius negaliu pastoti. Kai pradėjau gerti tiroxiną tai pasidariau labai pikta ir irzli, tikiuosi su laiku tai praeis ir priprasiu prie to hormono  doh.gif

Labai keista g.gif Man tiroksinas buvo paskirtas tik po blogu TSH ir FT4 rezultatu... O del tiroksino, tai labai maza tikimybe, kad prie hipotirozes kada nors bus galima ji nutraukti. O jei tu pikta ir irzli, gali buti kad tau nereikia tu hormonu, nes tiems, kam padidintas ju kiekis (Hipertiroze) pasireiskia butent sie simptomai. Siulau butinai kreiptis i gydytojus! Su hormonais nejuokai... doh.gif

QUOTE(tyloszona @ 2011 01 08, 07:59)
kas vartojat thyroxina, ar nebuvo Jums sutrikes menesiniu ciklas? As vartoju  L-thyroxin tabletės 50mcg, tai pradejo veluoti menesines. Pagalvojau, kad cia bus su tais vaistais  susije g.gif

As irgi geriu 50 mcg, neveluoja, reguliarios kaip laikrodukas. Bet ir kai negeriau tiroksino, bet jau turejau tiroidita, menesines buvo reguliarios taip pat.
Atsakyti
Gal kuri esate gėrusi Jadvygos arbatą Nr. 12 nuo skydliaukės mazgelių, pasiskaičiau gerų atsiliepimų, gal kuri esate išbandžiusi?
Atsakyti
QUOTE(tyloszona @ 2011 01 08, 07:59)

Sveikutes jungiuosi prie jusu burio 4u.gif

As geriu jau nemaza laiko tarpa l-thyroxin'a ir nepastebejau kad mms vėluotu unsure.gif Visada reguliariai viskas rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Agnuze1 @ 2011 01 07, 13:47)
As tai tikrai vartociau, mano manymu, jei tai yra kompleksas, organizme tikrai nesusidarys nei jo perteklius, nei trukumas.

drinks_cheers.gif Tikrai nedidelis kiekis papildomo juodo nepakenks schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Priimkit ir mane į kompaniją. Vis paskaitinėju paskaitinėju, bet šiandien matyt išaušo rytas užsiregistruoti.
Istorija tai tokia. Prieš metus man pradingo balsas. Paaiškėjo, kad skydliaukėj didžiulis mazgas. Tad ekstra buvau išoperuota, buvo pašalinta pusė. Operavo Krasauskas KMUK, dabar lankausi pas Krasauskienę.
Bėda, kad likusi puselė neatlieka savo darbo ir man pasireiškia visi hipotirozės požymiai. O labiausiai tai kankina svorio augimas ir plaukuotumas verysad.gif Tai dabar jau pagaliau padarė tyrimus ir paaiškėjo, kad išsiderinę hormonai. Būna tie vadinami insulino šuoliai, dėl to išrašė gerti Medforalį. Bet paskaičius anotacijas mane kankina abejonės....... ar tikrai man reikia save pompuoti vaistais? Gal dar yra kokių alternatyvių galimybių... O dėl plaukuotumas irgi padidėjęs, nes per daug vyriškų hormonų, bet dėl to nieko nesakė gert. Tai va klausimas ar tai susitvarkys savaime ar kaip čia? Gal kas irgi turit panašių bėdų ir radot būdą kaip su jom tvarkytis?
Atsakyti
Hmm, keista ir man, kad paskyrė gerti tuos hormonus. Bet man skydliaukėj rado uždegimo mazgų. Jeigu aš pagersiu vaistų tai gal jie išnyks? Dabar jau jaučiuosi normaliai, nesu pikta. Bet sakiau kitą savaitę nueisiu pakartosiu kraujo tyrimą ir pati matysiu ar keičiasi tie hormonai. Ar tik po mėnesio gėrimo tyroxino dar hormonai nepasikeis? g.gif Nes tikrai bijau, kad jie neperkoptų viršutinės normos unsure.gif
Atsakyti
Šiaip kas 3 mėnesiai geriausia kartoti, bent jau man tokiu dažnumu sekė
Atsakyti
QUOTE(Cashmere @ 2011 01 11, 15:47)
Gal kuri esate gėrusi Jadvygos arbatą Nr. 12 nuo skydliaukės mazgelių, pasiskaičiau gerų atsiliepimų, gal kuri esate išbandžiusi?

Pabandyk, butu tikrai idomu isgirst kazkieno patirti. Su toms arbatom reikia pazaist, kartais nera kantrybes, bet is tiesu tai gali buti labai veiksminga. Rodosi apie puse metu reikia jas gert, nors teigiamas poveikis turetu pasireikst po keliu savaiciu.
Bet realiai tai mazgai atsiranda del austo ATPO. As vis buriu buriu kaip cia ta ATPO sutvarkyt, bet sunkiai man sekasi, nors tiesa sakant tikrintis nebuvau, bet is savijautos sprendziu.
Mano atveju manau labai didele itaka daro nuprotejes zarnynas ir ginekologines bedos. Kai tuos iseis sutvarkyt, tai gal ir imunine truputi atsigaus.
Atsakyti
Nusipirkau kaip tik vakar pakelį, sekanti echo bus apie pavasarį, matysim ar pakis kažkiek tas mazgelis mirksiukas.gif Pasidalinsiu patirtim
Atsakyti