Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

sveikutes as geriu tiroksina 2 metus po 100 mg.Dziaugiuosi kad svoris ir plauku slinkimas atsistate y savo vezias tik atmintis taip ir liko paslijusi.Net nezinau ko griebtis kaip ja pagerinti,labai greitai viskas is galvos iseina,nieko negaliu ysiminti.Anglu kalba mokinuosi,joki nauji zodziai galvoje neissilaiko .Kaip jus su tuo kovojate ar turit tokiu problemu blush2.gif Dekui labai uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(optukas @ 2011 01 27, 17:35)
Sveiki,

noriu pasiteirauti, nezinau ar i sita tema pataikiau. Gal galite nukreipti i koki puslapi issamiau pasiskaityti.

Man gan daznai skauda gerkle, ryjant skauda, labai issausejo oda ir kt.
kur ir kokius tyrimus reikia atlikti, kiek tai kainuoja?
Busiu dekinga uz atsakyma.  smile.gif

Sveikute,
Gerkle gali skaudeti del ivairiu priezasciu, odos sausumas yra vienas is pozymiu, bet toli grazu ne pagrindinis. Liga turi nustatyti endokrinologas, pagal kraujo tyrima ivertines FT4, TSH, FT3 rodiklius. Seimos gydytojo siuntimas yra reikalingas endokrinologo konsultacijai mirksiukas.gif

QUOTE(kristukss @ 2011 01 29, 20:14)
sveikutes as geriu tiroksina 2 metus po 100 mg.Dziaugiuosi kad svoris ir plauku slinkimas atsistate y savo vezias tik atmintis taip ir liko paslijusi.Net nezinau ko griebtis kaip ja pagerinti,labai greitai viskas is galvos iseina,nieko negaliu ysiminti.Anglu kalba mokinuosi,joki nauji zodziai galvoje neissilaiko .Kaip jus su tuo kovojate ar turit tokiu problemu blush2.gif Dekui labai uz atsakymus 4u.gif

Labuka,
Problemu su atmintimi neturiu, man gal kaip tik pagerejo pradejus gerti tiroksina. Bet, kad isiblaskymas didesnis, tai faktas! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukss @ 2011 01 29, 21:14)

sveika, man tikrai padejo lasisu aliejaus kapsules, bet as pirkdavau tik jameson firmos, taikydavau kada buna akcija, 100 kap kainuodavo 20 lt, gerdavau kokius 2-3 men, efektas-liuks, siuo papildu prekiauja gintarine vaistine,
sekmes:)
beje, ji geria ir mano sunus studentas, irgi patenkintas veikimu...
Atsakyti
sveikos merginos, gal kam teko susidurti su suaktyvėjusia skydliaukės veikla ?
hormonų tyrimai: TTH - 1, FT3 - 15,5, ATPO- nėra, tačiau echoskopuojant matoma suaktyvėjusi kraujotaka.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Classique @ 2011 01 31, 18:48)
sveikos merginos, gal kam teko susidurti su suaktyvėjusia skydliaukės veikla ?
hormonų tyrimai: TTH - 1, FT3 - 15,5, ATPO- nėra, tačiau echoskopuojant matoma suaktyvėjusi kraujotaka..  blush2.gif

Man atrodo mačiau pagal jūsų aprašytus simtomus temukę "Hipertireozė". smile.gif
Atsakyti
4u.gif 4u.gif Reikes pabandyti ir man lasisu aliejaus kapsules,tikiuosi ir man pades ax.gif Dekui labai
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 01 26, 20:58)
Hmmm.... O kodel tu is viso pradejai dometis skydliaukes hormonais? Todel,kad negali pastoti? Nu gal dar priezasciu paieskok? Nu ka as zinau, kai FT4 aukstas vel kitokios problemos prasideda... Niekada nesutikciau grizt i tuos laikus kai FT4 ausktas buvo, kazkoks siaubas.
Nes tyrimai buvo kaip ir geri. Mano ATPO baisus (>1300), o kiti rodikliai normose ir man sake, jog galiu negert tiroxino, tuomet reikia pradet gert kai FT4 pasidaro per zemas, o kol norma, tol norma. Juk norma ir yra NORMALU, kodel dar ten stengtis, kad kazkas butu normalesnis negu NORMALUS. Ai nezinau is tiesu... Idomu kaip tau seksis smile.gif. Ir cia keistai, kad vieni aiskina, jog pradejus gert tiroxina ATPO turi sumazet, o kiti sako, jog gali padidet.

Laba,po menesio gerimo tiroksino 1300 nukrito ATPO iki 600
Atsakyti
QUOTE(ingaul @ 2011 02 11, 13:37)
Laba,po menesio gerimo tiroksino 1300 nukrito ATPO iki 600

O tai fainai. Dėkui.

--------------------------------------
Mano mama išbandė receptą nuo plaukų slinkimo. Kam aktualu, prašom:

Žalią kiausinį išpalkti su ricinos aliejum ir visa bjaurybę ištepti ant plaukų. Palaikyti kuo ilgiau, kol bus kantrybės ir laiko . Kad ir iki 2 valandų. Bet minimum pusvalandį. Ir išsiplauti galvą. Taip reikia daryti kartą savaitėje 8 savaites. Ir ne tik plaukai nustos slinkti, bet ir nauji pradės augti. Ir svarbiausia, kad pigu!!

Bet aš tai dar neprisiruošiau užsiimt tom terlionėm. smile.gif
Atsakyti
Pasiguosiu... verysad.gif Jau 6 mėn. geriu tiroksiną po 50 mg, ir iki šiol viskas buvo gerai, spalio pabaigoj dariau tyrimus - viskas normoj, gydytoja liepė tą pačią dozę gerti ir toliau.
Prieš mėnesį pradėjau dirbti naujam darbe - stresas, įtampa, nuovargis ir ... vėl dingo mmm (taip buvo ir prieš diagnozuojant man tiroiditą), tai dabar kaupiuosi morališkai artimiausią savaitę vėl daryt tyrimus - bijau, kad tas stresas bus padaręs savo juodą darbą... unsure.gif Ot, nu, kodėl taip - tik atrodė, kad viskas susireguliavo, ir savijauta gera buvo, ir svoris truputį pakrito, o dabar - še tau... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jubabuba @ 2011 02 13, 17:52)
Pasiguosiu... verysad.gif Jau 6 mėn. geriu tiroksiną po 50 mg, ir iki šiol viskas buvo gerai, spalio pabaigoj dariau tyrimus - viskas normoj, gydytoja liepė tą pačią dozę gerti ir toliau.
Prieš mėnesį pradėjau dirbti naujam darbe - stresas, įtampa, nuovargis ir ... vėl dingo mmm (taip buvo ir prieš diagnozuojant man tiroiditą), tai dabar kaupiuosi morališkai artimiausią savaitę vėl daryt tyrimus - bijau, kad tas stresas bus padaręs savo juodą darbą... unsure.gif Ot, nu, kodėl taip - tik atrodė, kad viskas susireguliavo, ir savijauta gera buvo, ir svoris truputį pakrito, o dabar -  še tau... doh.gif

Nenusimink, viskas susitvarkys, būna tokių dalykėlių, nes tabletėlė duoda hormono tiek kiek pati turi, o esant tavo aprašytai situacijai ko gero organizmui reikia jo daugiau, bet tu pati gali sau padėti ,stenkis susidariusią situaciją priimti taip kaip yra ir mažiau stresuoti ( turiu minty darbą ) Sėkmės! 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Ir aš pasiguost pas likomo seses skubu verysad.gif Niekaip nėra laiko nulėkt tyrimus pasidaryti per ligas - gripas,angina, plaučių uždegimas, dabar ūmus rinosinusitas...Ir išvis, kaip kokia lopšelinukė pasidariau - sergu sergu sergu verysad.gif Paeinu savaitę į darbą ir vėl ligonis, visokios kmplikacijos tik lenda ir lenda, antibiotikai po antibiotikų....Jaučiu, kad visai nusistekenau...O kada skydliaukės reikalais užsiimti??? Kadangi dabar taip nusilpęs organizmas, tai supranti, kad ir tyrimai būtų niliniai, ar ne taip? Turbūt dabar kol geriu vaistus nuos inusito nėra prasmės darytis? Kaip sakot? Kita vertus, manau, kad čia greičiausiai ta pati skydliaukė ir daro man tokią meškos paslaugą su toms ligom?...Oj, galva sprogsta, ką daryyyyyt? Kaip orgnizmą stiprinti? Nes jau nupušt baigiu nuo ligų, vaistų...O kur dar nepatenkinti veidai darbe, pačios sergantys vaikai...Nesibaigiantis maratonas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2011 02 14, 11:21)
Nenusimink, viskas susitvarkys, būna tokių dalykėlių, nes tabletėlė duoda hormono tiek kiek pati turi, o esant tavo aprašytai situacijai ko gero organizmui reikia jo daugiau, bet tu pati gali sau padėti ,stenkis susidariusią situaciją priimti taip kaip yra ir mažiau stresuoti ( turiu minty darbą ) Sėkmės! 4u.gif

Ačiū, liūtuke, bandau nenukabint nosies. Prisiduosiu ryt tyrimus, ir tada, jeigu ką, vėl užsuksiu pasiguost, nors norėtųsi, kad visos čia užsuktume ir pasidžiaugt ax.gif
Gero Valentino visoms ir daug meilės sau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti