Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Betukas @ 2011 02 14, 14:58)
Sveikutės 4u.gif

Ir aš pasiguost pas likomo seses skubu verysad.gif  Niekaip nėra laiko nulėkt tyrimus pasidaryti per ligas - gripas,angina,  plaučių uždegimas, dabar ūmus rinosinusitas...Ir išvis, kaip kokia lopšelinukė pasidariau - sergu sergu sergu  verysad.gif  Paeinu savaitę į darbą ir vėl ligonis, visokios kmplikacijos tik lenda ir lenda, antibiotikai po antibiotikų....Jaučiu, kad visai nusistekenau...O kada skydliaukės reikalais užsiimti??? Kadangi dabar taip nusilpęs organizmas, tai supranti, kad ir tyrimai būtų niliniai, ar ne taip? Turbūt dabar kol geriu vaistus nuos inusito nėra prasmės darytis? Kaip sakot? Kita vertus, manau, kad čia greičiausiai ta pati skydliaukė ir daro man tokią meškos paslaugą su toms ligom?...Oj, galva sprogsta, ką daryyyyyt? Kaip orgnizmą stiprinti? Nes jau nupušt baigiu nuo ligų, vaistų...O kur dar nepatenkinti veidai darbe, pačios sergantys vaikai...Nesibaigiantis maratonas  doh.gif

As tai po ligu jauciau siaubinga pablogejima, nes apima toks saltis visa organizma, ypac kojas, kad su jokiom arbatom neimanoma susilt. O dar jeigu geri antibijotikus, tai be abejo bent jau su ATPO reikaliukai ne patys geriausi turetu but, nebent jis pas tave tvarkoje buvo.
Nu bandyk pagert darzoviu sulciu, pavalgyt spanguoliu, visokiu alijosiu... Imuniteta pakelt nelengva, bet imanoma tikriausiai.
Raso tie, kas serga autoimuninem ligom, linke tureti silpna imuniteta.

O as irgi noriu pasiguost, kad niekaip negaliu sutvarkyt zarnyno bedu. Galvojau, kad bus paprastas, bet is tiesu siaubingai sunku. Man taip nusibodo tas pastovus pykinimas, pilvo putimas verysad.gif ... Vis planuoju sutvarkyt pilva, tada imtis skydliaukes.
Atsakyti
Sveikos likimo drauges,
Mano istorija pakankamai ilga. Bandom su vyru pastoti apie 3 metus. CIa jau aktyviai bandom, atliktos IUI, laparaskopija. Visus tuos 2 metus turejau problemu su laisvu androgeno indeksu ( jis apskaiciuojamas is Testosterono ir SHBG). Jis visad budavo virs 10. Su tokiu indeksu pastoti sunkiai imanoma. Tad pries metus kreipiausi pas didziai gerbiama Kazanaviciu. Jis zinoma isrenge iki puses, ( cia turbut kiekviena mergina patvirtins, kad krutines apziura butina endokrinologui) padare echoskopija, visus tyrimus, iskaitant ir visus skydliaukes hormonus, jie buvo normalus, isskyrus T ir SHBG. Gydymui paskyre THYBON. Lietuvoje neregistruoti, pasirasiau deklaracija, tipo as atsakinga uz visa gydymo eiga, jokios atsakomybes gydytojas neprisiima. Geriau po 1 tabl, ir siuo metu kai ir tas laisvas androgenu indeksas normoje, bet visi skydliaukes hormonai, plius echoskopiskai tiriant nehomogeniska gleivine, mazgeliai, taip kad Tiroiditas. Si karta lankiausi pas Šidlauską. Jis žmogus rimtai paziurejo i mano problema, ir jo nuomone ta, kad viena gydydamas Kazanavicius, neziurejo i kitus dalykus. Tad siandien dienai pradejau gerti Lthyroksina. Kontrole po 2 menesiu.
Pikta, ant to, kad kartais pinigai svarbiausi, ir niekas man tu metu, kuriuos praleidau bandydama tipo pasveikti negrazins. Pikta ir ant Kazanaviciaus.
Taip kad merginos, linkiu dometis viskuo, ir nepasikliauti vieno gydytojo nuomone.

P.S. Del vitamino B12 - jis yra vengtinas ir draudziamas vartoti, jei yra itariamas vezys. Pabreziu itariamas ar galbut diagnozuotas vezys, nes vitaminas b12 skatina veziniu lasteliu vystymasi ir dauginimasi. Taip kad jei jau vitaminas b12 sukeltu vezi, ir jei tai butu paremta mokslinemis studijomis, tai sio vitamino tikrai nebutu nei papilduose ir kituose vaistuose. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tic-Tac @ 2011 02 15, 20:46)
Sveikos likimo drauges,
Mano istorija pakankamai ilga. Bandom su vyru pastoti apie 3 metus.

Kaip pagalvoju apie savo ankstesni rupinimasi sveikata, tai doh.gif doh.gif doh.gif As nepastojau apie 10 metu. Bet kazkaip man visai nekilo jokio rupescio kazkur eiti ar kazka daryti. O po 10 metu vat emiau ir pastojau. Niekur nei ejau, nei domejausi, tiesiog Dievas is pradziu nedave, o paskui dave doh.gif doh.gif
Atsakyti
O jei man ciklo visisko nebudavo, tai kaip as galejau neini, tai kai pradedi tuos kelius po gydymo istaigas, tai ir eini. Gal pas jus buvo neaiskios kilmes nevaisingumas, ir tau skruzdeda viskas buvo gerai su ciklu, hormonais. Mano atveju taip nera. As savo organizmui noriu padeti, ir kai gydytojai pasakys - tu jau sveika, ir gali pastoti, tada ir bandysim viska naturaliai. Ir kaip tu sakai, kaip pats Dievas duos. Bet kol is gydytoju girdziu tik tiek, kad tau su tokias tyrimais nera galimybiu pastoti, tad stengiuosi buti sveika. Apmaudu tik tiek, kad dauguma gydytoju tik ziuri kaip daugiau pinigeliu isgrezti, o pagalbos is ju sulauki minimaliai. Tai kad visoms linkiu vilties ir sveikatos, si grazu sauleta ryta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tic-Tac @ 2011 02 16, 11:03)
O jei man ciklo visisko nebudavo, tai kaip as galejau neini, tai kai pradedi tuos kelius po gydymo istaigas, tai ir eini. Gal pas jus buvo neaiskios kilmes nevaisingumas, ir tau skruzdeda viskas buvo gerai su ciklu, hormonais. Mano atveju taip nera. As savo organizmui noriu padeti, ir kai gydytojai pasakys - tu jau sveika, ir gali pastoti, tada ir bandysim viska naturaliai. Ir kaip tu sakai, kaip pats Dievas duos. Bet kol is gydytoju girdziu tik tiek, kad tau su tokias tyrimais nera galimybiu pastoti, tad stengiuosi buti sveika. Apmaudu tik tiek, kad dauguma gydytoju tik ziuri kaip daugiau pinigeliu isgrezti, o pagalbos is ju sulauki minimaliai. Tai kad visoms linkiu vilties ir sveikatos, si grazu sauleta ryta smile.gif

Oi ne, tikrai nenoriu pasakyt, kad be reikalo ligu ieskai. Cia as del saves stebiuosi.
As irgi esu pakraupus kiek dabar kainuoja sirgti. Gerai bent tiek, kad informacija galima rasti nemokamai, pasidalint patirtim.
Va dukryte nuvedziau apgamo patikrinti. 1 minute konsultacijos ir 170Lt. Paskutinio meto ivykis.
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2011 02 14, 14:58)
Sveikutės 4u.gif

Ir aš pasiguost pas likomo seses skubu verysad.gif  Niekaip nėra laiko nulėkt tyrimus pasidaryti per ligas - gripas,angina,  plaučių uždegimas, dabar ūmus rinosinusitas...Ir išvis, kaip kokia lopšelinukė pasidariau - sergu sergu sergu  verysad.gif  Paeinu savaitę į darbą ir vėl ligonis, visokios kmplikacijos tik lenda ir lenda, antibiotikai po antibiotikų....Jaučiu, kad visai nusistekenau...O kada skydliaukės reikalais užsiimti??? Kadangi dabar taip nusilpęs organizmas, tai supranti, kad ir tyrimai būtų niliniai, ar ne taip? Turbūt dabar kol geriu vaistus nuos inusito nėra prasmės darytis? Kaip sakot? Kita vertus, manau, kad čia greičiausiai ta pati skydliaukė ir daro man tokią meškos paslaugą su toms ligom?...Oj, galva sprogsta, ką daryyyyyt? Kaip orgnizmą stiprinti? Nes jau nupušt baigiu nuo ligų, vaistų...O kur dar nepatenkinti veidai darbe, pačios sergantys vaikai...Nesibaigiantis maratonas  doh.gif

Sveika! 4u.gif ,
pas mane panaši situacija antri metai vis gripas prikimba, sakau gal kas mano adresą paskelbė internete, kad visi virusai, peršalimo bėdos tiesiu taikymu pas mane lekia verysad.gif Gerdama antibiotikus visada vartoju jogurto kapsules, tai su žarnynu bėdos aplenkia, o imunitetui stiprinti vartoju ,, Folkepillen" tai : vitaminai, mineralai, augaliniai ekstraktai, viskas viename. smile.gif Tiesa, jis neskanus ( čia toms kas renkasi, kad būtų skanu biggrin.gif ) 120 tablečių apie 70lt, bet dėžutėje tabletės suklijuotos į lapelius po 20 tablečių, tad galima pirkti lapeliais 1, 2 kiek norisi. Pabandymui nebūtina pirkti iš karto dėžutę.
Man jis pakankamai veiksmingas thumbup.gif . Parekomendavo vaistininkė ir ne tik aš, bet ir šeimos nariai vertina jį dėl veiksmingumo.
Papildyta:
QUOTE(Tic-Tac @ 2011 02 15, 20:46)
Sveikos likimo drauges,
Taip kad merginos, linkiu dometis viskuo, ir nepasikliauti vieno gydytojo nuomone.

drinks_cheers.gif tikrai nereikia pasikliauti 1 gydytoju, forume apie gyd. Kazanavičių merginos diskutavo ankstesnėse temose. Spręndžiant iš postų keistas žmogus doh.gif
Atsakyti
Merginos (tos, kurios jau ilgą tiroidito stažą turite), o kokius tyrimus jūs reguliariai darotės? Mano draugei gydytoja liepia tik TTH daryti, o mano gydytoja man pasakė daryti TTH ir FT4. Tai vat ir galvoju, ar verta mokėt už du tyrimus, ar tik TTH užtenka? Prieš keletą savaičių pasidariau platesnius tyrimus, nes buvo akcijinės kainos ax.gif , tai gavau TTH 0.58, FT4 16.65 - abu normoj, bet ATPO per 6 mėn. nuo 600 pamažėjo nežymiai - iki 503. Nors aišku, gerai, kad pamažėjo, o ne priešingai, tfu tfu tfu...
Atsakyti
Merginos, siandien pralinksmejusi esu! Nors ypatingai dziaugtis dar gal anksti, bet ko cia nepasidziaugus bent laikinai :)Mano ATPO dabar 519, o anksciau buvo nezinia koks t.y. >1300. Taigi sumazejo bent du - tris kartus thumbup.gif thumbup.gif
O emiausi tikrai labai daug priemoniu, nezinau tiksliai kokios padejo: nustojau maitint krutimi, issinaikinau zarnyno parazitus, kazkiek sustiprinau imuniteta ivariom priemonem, geriu papildus stiprint imuniteta, taip pat geriu ir joda (Kelp), gydausi homeopatiskai. Siuo metu labai kenciu nuo virskinimo ligu, gal jeigu ta pavyktu sutvarkyt, tai galbut situacija dar pageretu. Su gydytojo leidimu, tiroksino gert nepradejau ir matau, jog dar turiu laiko eksperimentams smile.gif, nes FT4 ir TTH isipaiso i normas.
Atsakyti
QUOTE(Jubabuba @ 2011 02 26, 20:05)
Merginos (tos, kurios jau ilgą tiroidito stažą turite), o kokius tyrimus jūs reguliariai darotės? Mano draugei gydytoja liepia tik TTH daryti, o mano gydytoja man pasakė daryti TTH ir FT4. Tai vat ir galvoju, ar verta mokėt už du tyrimus, ar tik TTH užtenka? Prieš keletą savaičių pasidariau platesnius tyrimus, nes buvo akcijinės kainos ax.gif , tai gavau TTH 0.58, FT4 16.65 - abu normoj, bet ATPO per 6 mėn. nuo 600 pamažėjo nežymiai - iki 503. Nors aišku, gerai, kad pamažėjo, o ne priešingai, tfu tfu tfu...

Sveika! 4u.gif
1k per metus darau abu tyrimukus, nes yra buvę, kad TTH geras, o FT4 nebe, nors pasak gyd. taip neturėtų būti g.gif

Skruzdeda,
džiaugiuosi už tave! 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liūtuke: 28 vasario 2011 - 19:07
Su pavasariu, skydliaukininkės kolegės biggrin.gif Sveikatos, saulės ir šviesos 4u.gif Širdžiai, akims ir sielai. Ir tai mūsų skydliaukei lotuliukas.gif user posted image
Atsakyti
laba dienele,su pavasariu visas 4u.gif
norejau vilnieciu paklausti kur darosi kraujo tyrimus ir pas kokius endokrinologus vaiksciojat?griztu savaitei,reikia sita reikaliuka butinai pasidaryt,nes nestumo metu buvo israsytas 75mg l-tiroksino,bet man nuo jo sirdis labai davesi,negaledavau net galvos pakelt nuo pagalves,o jie man vistiek liepe ji gert,tada savavaliskai meciau.
paskutiniai tyrimai daryti liepa atrode taip:
t4 13.4
tsh 2.30
atpo 461.4
gal kas pakomentuosit? kaip ir dauguma cia kamuoja baisulinis saltis,jokios arbatos ar kojines nepadeda,spaudimas zemas,amzinai pavargusi jauciuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dvynuke85: 01 kovo 2011 - 15:55
QUOTE(dvynuke85 @ 2011 03 01, 15:53)
laba dienele,su pavasariu visas 4u.gif
norejau vilnieciu paklausti kur darosi kraujo tyrimus ir pas kokius endokrinologus vaiksciojat?griztu savaitei,reikia sita reikaliuka butinai pasidaryt,nes nestumo metu buvo israsytas 75mg l-tiroksino,bet man nuo jo sirdis labai davesi,negaledavau net galvos pakelt nuo pagalves,o jie man vistiek liepe ji gert,tada savavaliskai meciau.
paskutiniai tyrimai daryti liepa atrode taip:
t4 13.4
tsh 2.30
atpo 461.4
gal kas pakomentuosit? kaip ir dauguma cia kamuoja baisulinis saltis,jokios arbatos ar kojines nepadeda,spaudimas zemas,amzinai pavargusi jauciuosi.

Prie tiroksino organizmui reikia priprasti. Manau daugumai tiroksino vartojimo pradzioje buvo vienokiu kitokiu problemeliu, prie hipotirozes organizmas iprates "miegoti", todel kartais buna sunkoka mirksiukas.gif
Atsakyti