Sveikos

Užtikau jūsų temelę beieškodama info apie L-tiroksiną, kurį man priskyrė gert. Sakau, paklausių jūsų, kaip daugiau išmanančių
Su skydliauke iki šiol jokių problemų neturėjau. Dabar, nėštumo metu (26 sav.), prieš kokį mėnesiuką padidėjo pulsas (ramybės būsenoj apie 80-90), pradėjo vis dažniau trūkt oro, nuovargis didžiulis... Šeimos gydytojas skyrė visokių kraujo tyrimų, kardiogramą, plius pasiūlė pas endokrinologą nueit dėl viso pikto. Na, tyrimus pasidariau Sorpo, nusprendžiau nelaukt endokrinologo konsultacijos, ir iškart hormonus tuo pačiu patikrint.
Na, kraujo bendras tyrimas neblizga, aišku, hemoglobinas nukritęs, trombocitai užkilę. O hormonai: TTH 2,95 (norma nėščioms 0,2-0,35), o FT4 - 11,2 (norma 11,5-22,7). Tai lyg tik vienas tas FT4 vos žemiau normos. Bet vat šiandien nukeliavau pas endokrinologę, ji pažiūrėjus tyrimus ir uždavus pora klausimų pasakė, kad reiktų pagerti tiroksino, "kad nevogčiau jo iš vaiko", pastirpint skydliaukę. Dėl tyrimų ji kažkodėl sakė, kad TTH reikėtų "užapvalint" (ką tas reiškia)

O aš maniau, kad čia viskas ok lyg ir, juk telpa į visas normas tas TTH. Na, ir, aišku, dėl FT4, kad reikia pagert. Ir skyrė tiroksino mažas dozes, 0,25 per dieną, sakydama, kad gert "pagal situaciją"

Kadangi žmonių eilės siaubingos, nebuvo kada daugiau iškamantinėt. Bet taip ir likau iki galo nesupratus, kas, kaip ir kodėl...
Kokius dar tyrimus man dar galėjo skirt? Ar užtenka tik tų dviejų tyrimo parametrų?
Plius, grįžus puoliau ieškot info apie tiroksiną (taip ir temą radau). Vaisto aprašyme aiškiai parašyta, kad esant padidėjusiam pulsui, sergant depresija ir geriant antidepresantus (čia reiktų paminėt, kad jau virš dviejų metų geriu antidepresantus, nes buvo diagnozuota depresija su panikos ir nerimo sutrikimais), taip pat vartojant geležies preparatus (man jį skyrė, kad pakelt hemoglobiną) - negalima arba atsargiai reiktų gert tiroksiną.
Ir dar jūsų temelėj paskaičiau, kad daug kam pradėjus gert tiroksiną širdutė daužos... Tai ir bijau pradėt - ir taip jau nervas ima dėl to pulso ir dusinimo, o jei dar labiau pradės daužytis?...
Dabar mąstau - gal mėgint eit pas kitą endokrinologą, tiesiog, antros nuomonės sužinot? Gal dar kažkokių tyrimų padaryt, kurie patikslintų viską?
Tiesa, gal galit kažką parekomenduot Vilniuje, privačiose klinikose?

Nes poliklinikoj eilės po porą mėnesių...
P.S. Sorry už ilgą rašliavą