Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

reikia labai jūsų patarimo
realiai Lisabonoje turėsiu 6 dienas, čia jau skrydžius atmetus...
skrendu viena, tai mašinos tikriausiai nesinuomosiu, nes man vienai labai sudėtinga ir vairuoti, ir į žemėlapį dairytis, ir žiūrėti, kur koks išvažiavimas ir dar parkuotis doh.gif

tai va, ką man galėtumėte apie šiuos miestukus pasakyti, verta neverta, kokiu transportu?
Sintra tai čia žinoma
toliau:
Setubal
Cascais
Evora

kas dar galėtų būti? nebežinau, pasimečiau doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 02 09, 17:41)
reikia labai jūsų patarimo
realiai Lisabonoje turėsiu 6 dienas, čia jau skrydžius atmetus...
skrendu viena, tai mašinos tikriausiai nesinuomosiu, nes man vienai labai sudėtinga ir vairuoti, ir į žemėlapį dairytis, ir žiūrėti, kur koks išvažiavimas ir dar parkuotis  doh.gif

tai va, ką man galėtumėte apie šiuos miestukus pasakyti, verta neverta, kokiu transportu?
Sintra tai čia žinoma
toliau:
Setubal
Cascais
Evora

kas dar galėtų būti? nebežinau, pasimečiau  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Galiu apie Sintrą papasakot. Iš Lisabonos važiavom traukiniu, iš stoties Entecampos ( ji buvo netoli musu viesbucio ), tai iš tos stoties į Sintrą važiuot reikėjo su persėdimu, nežinau kaip iš kitų stočių. Atėjus į stotį klausk vietinių, jie labai nori padėti turistams, mums ir bilietus padėjo nusipirkt, ir paaiškino kaip važiuot kur persėst, ir į traukinį palydėjo smile.gif . Sintroj , nepamenu ar pačioj stoty ar šalia yra turizmo info centras, kur duos žemėlapius, bei galėsi nusipirkt bilietą į autobusą kuris veža į Sintros ir Penos pilis. Mes nepirkom bilieto nes norėjom pėsčiom visur eit. Tai va, Sintros centre yra Sintros pilis, ant aukšto kalno yra Maurų pilis, o dar toliau parke yra Penos pilis, į ją mes ėjom pėsčiom miško takeliais per kalnus pro Maurų pilį, atstumas nemažas, tad autobusu greičiau ir patogiau šiaip. Penos pilis tarsi iš arabiškų pasakų, labai patiko , taip pat ir viduje labai įdomu.
Setubal ir cascais nebuvau, o į Evorą tai jau važiavom su mašina. Šiaip Evora gana toli nuo Lisabonos.
Atsakyti
Į Sintrą ir visus miestelius aplink labai patogu važiuoti traukiniu,nebrangu ir greit.Sintroje mes nusipirkom dienos bilietus autobusui, kad užvežtų į Cabo de Roca vakariausią Europos tašką.Ten man nerealiai patiko, nenusakomas ramybės ir didybės įspūdis.Paskui važiavom į maurų pilį ir į karalių pilį(bilietaai tie patys).Laiko užteko tik tik..Buvome Cascais-tai labai mielas kurortinis miestelis, pasivaikščiojom, pasigrožėjom, pavakarieniavom.Jis irgi lengvai ir pigiai pasiekiamas traukiniu.Ir dar mes buvom nuvažiavę į Fatimą, bet čia jau samdytu autobusiuku, nes tolokai.
user posted imageCabo de roca user posted imageCascais user posted imageLisabona
Atsakyti
Cabo di Roco aš esu buvusi (nepamiršiu naujųjų rusų žodžių, kurie išlipo iš mašinos, pažiūrėjo ir sako: "stolko jechali, štob pastmotret v nekuda" lotuliukas.gif lotuliukas.gif )
ir Fatimoje esu buvusi...
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 02 11, 09:36)
Cabo di Roco aš esu buvusi (nepamiršiu naujųjų rusų žodžių, kurie išlipo iš mašinos, pažiūrėjo ir sako: "stolko jechali, štob pastmotret v nekuda"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif )

Nu čia tai geras biggrin.gif Nebūtų naujieji rusai biggrin.gif

O man tai labai gaila, kad kai mes buvome, viskas skendėjo tirštame rūke verysad.gif Nusifotkinome prie lentutės ir tiek iš to grožio unsure.gif

Gerai, kad bent Pietvakariausiame taške visą grožį matėme, tai bent šiek tiek atpirko smile.gif
Atsakyti
Evora, kiek suprantu, apie 120 km nuo Lisabonos, ten autobusas gana greitai nuvažiuoja...
dabar radau dar vieną norėtiną objektą: Obidos
ar kas nors buvot?
Atsakyti
Buvau Obidos, labai patiko, nuostabus miestelis apjuostas gynybine siena, akmenim grįstos gatvelės, balti namukai, daugybė gėlių. Mes važiavom su nuomota mašina, tai per tą dieną apvažiavom Obidos, Batalha - mažytis miestelis su nuostabiu didingu vienuolynu, Alcobaca - dar vienas nuostabus vienuolynas, tada važiavom į Peniche į Cabo Carvoeiro - nuostabūs vaizdai, ir paskui vykom vakarieniaut į Nazare. Bet važiavom ne iš Lisabonos, o buvom apsistoję viloje netoli Nazare. Šiaip visos minėtos vietos man labai patiko, tikrai rekomenduoju aplankyt.

Obidos

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Batalha

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Alcobaca

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Cabo Carvoeiro

user posted image

user posted image

Atsakyti
Kaip grazu wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
ačiū už nuotraukas, labai gražus tas Obidos... tik va kovo pradžioje tikriausiai dar visa gėlių nebus sad.gif na bet kaip nors

o Batalhoje aš esu buvusi... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 02 16, 10:33)
ačiū už nuotraukas, labai gražus tas Obidos... tik va kovo pradžioje tikriausiai dar visa gėlių nebus sad.gif na bet kaip nors
Tikrai bus. biggrin.gif Nustebsi, kiek daug. biggrin.gif
Buvau vasario pabaigoje (grįžom kovo pirmomis dienomis) - viskas su gėlėm tvarkoj. thumbup.gif
Kada nors gal ir nuotraukų įkelsiu. blush2.gif
Atsakyti
įkelk, įkelk... labai norėčiau kovo mėnesio foto pamatyti 4u.gif ax.gif

o kokios nors magnolijos gal tuo metu žydi?
Atsakyti
Labai gražios nuotraukos wub.gif
Smagu prisiminti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzinte: 17 vasario 2009 - 09:03