Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms...

Šiandien kaip susitarę pradėjom sekmadienį varškiniais blynais biggrin.gif Man jie labai skanūs, ir kepam juos gan dažnai. Pastovėję šiek tiek subliūkšta, bet skonis vistiek puikus. O dar jei su šviežiom uogom...
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 09, 18:13)
Šiandien kaip susitarę pradėjom sekmadienį varškiniais blynais  biggrin.gif  Man jie labai skanūs, ir kepam juos gan dažnai. Pastovėję šiek tiek subliūkšta, bet skonis vistiek puikus. O dar jei su šviežiom uogom...

Fantastiškai atrodo. Seilėlę galima praryti... thumbup.gif clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2011 01 09, 16:03)
Aš irgi šįryt tokius kepiau  biggrin.gif .
Visų iš karto nesuvalgėm, tai pastovėję, jie subliuško, susiplojo  rolleyes.gif
Šiaip neblogi blynai. Kaži ar nieko tokio, jei vietoj 4 kiaušinių dėčiau 2  g.gif ?
Vakare bandysim gaminti pagardintus riešutus iš 2-osios knygos

aš 3 kiaušinius dėjau, bet ir viso kito atitinkamai mažiau. Ir pas mus subliuško atvėsę, bet ne mažiau skanesni ir atšalę smile.gifo kaip bandžiau atitinkamą tešlą išgauti, kad kaip Beata rašo nesigautų varškės košė biggrin.gif
Atsakyti
Nors blynu nemegeja,bet Vijos blynai prasosi suvalgomi biggrin.gif Skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir as prie gerbeju 4u.gif Is pirmos knygos beveik viska esu isbandziusi, labai viskas patiko thumbup.gif O vat is antros knygos,dar ne daugka blush2.gif
Atsakyti
Pas mus šiandien savaitgalio blynai pusryčiams buvo thumbup.gif
Varškinius kepu bent porą kartų per savaitę dukrytei pusryčiams - labai skanu su trintom braškėm bigsmile.gif

vijos blynai kokie thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū už komplimentus

Aš niekad nemokėjau kepti varškinių blynų (išvis blynų nemėgdavau kepti). Kažkada bandžiau dėti varškės į paprastų blynų tešlą, tai gėrė riebalus, lipo prie keptuvės, degė, žodžu gavosi visiškas fiasko ir nuo to laiko daug metų nekepiau blynų su varške. O pabandžiau Beatos ir - bingo! - pavyko! Tai dabar sekmadieniais pusryčiams dažniausiai kepame blynus: arba Beatos varškinius, arba amerikietiškus pagal supermamos populiarųjį receptą arba Sonatinos bananinius.
Atsakyti
o as neturiu knygos,bet labai noreciau paragauti tuos varskes blynus.gal galetumet parasyti receptuka.aciu
Atsakyti
vija, pagyrimai ne tik už blynus, bet ir už foto 4u.gif Ne ką prasčiau atrodo nei Beatos knygoje biggrin.gif
lorus81, kadangi visi namie jau miega, tai nebenoriu brazdintis su knygomis ir receptų spausdinimu. Jei iki ryt vakaro nieks neparašys, tai aš parašysiu rolleyes.gif
Atsakyti
Šiandien pietums valgėm vištienos suktinukus, niam niam kaip skanu essen.gif
Dariau su kumpio-fetos įdaru, tikrai labai patiko thumbup.gif Jau seniai norėjau šį receptuką išbandyt, nenuvylė jis, taip greitai pagaminama ir skanumėlis thumbup.gif

Gal kitą savaitgalį pagaliau pasiryšiu lazaniją pagaminti, kiek esu kavinėse valgiusi labai man skanu blush2.gif Bet tik tas ilgas gaminimo procesas truputį atbaido, o ir nepigiai kainuoja (vien lakštai mačiau apie 9 lt doh.gif ). Bet labai jau norisi pabandyti rolleyes.gif

QUOTE(vija @ 2011 01 08, 19:33)
Virėm porų sriubą. Nu skanu. Niekad nemaniau, kad tokia elementari sriuba iš kelių ingredientų gali būti tokia vykusi. Aišku, švieži krapukai daug džiazo priduoda. Tik naudojau mėsos sultinį. Nes iš kur gaut to 'daržovių sultinio'? Virti atskirai? Koncentratų iš pakelių niekur ir niekad nenaudoju.


Aš atskirai verdu taip, kaip pas Beatą siūloma pirmos knygos sriubų skyriuje (kur yra "keletas švelnių žodelių apie sultinius") rolleyes.gif

QUOTE(vija @ 2011 01 09, 18:13)
Šiandien kaip susitarę pradėjom sekmadienį varškiniais blynais  biggrin.gif


Tikrai biggrin.gif Mes irgi juos šiandien valgėm thumbup.gif Foto tikrai superinė, pastebėjau, kad visad labai gražias nuotraukas įdedi mirksiukas.gif
Atsakyti
truputį atbaido, o ir nepigiai kainuoja (vien lakštai mačiau apie 9 lt doh.gif ). Bet labai jau norisi pabandyti rolleyes.gif


Norfoje ~ 5Lt
Atsakyti
QUOTE(Tanika @ 2011 01 09, 23:25)
Gal kitą savaitgalį pagaliau pasiryšiu lazaniją pagaminti, kiek esu kavinėse valgiusi labai man skanu blush2.gif  Bet tik tas ilgas gaminimo procesas truputį atbaido, o ir nepigiai kainuoja (vien lakštai mačiau apie 9 lt  doh.gif ). Bet labai jau norisi pabandyti  rolleyes.gif

Dabar IKI akcija tokiems lazanijos lakštams (iki 3dienio) - keli litukai grįžta į premia kortelę. Dėžutė nedidelė, 250g, lakšteliai labai ploni. Vis svarsčiau, kiek čia man jų reiks Beatos lazanijai (nes Beata mini "15 lakštų", bet turbūt standartinių didesnių), bet buvo kaip tik pagal jos receptūrą, keli lakšteliai liko, bet buvo galima ir juos kaip nors sumontuot.
Kaip minėjau, lakšteliai labai ploni, tai man ta lazanija iškepė greičiau nei nurodyta (bakstejau peiliu - visa minkšta).

O masę lazanijai geriau pasidaryti vieną vakarą, o lazaniją kept - kitą, nes jei per vieną dieną, tai laiko ohoho kiek užima...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 09 sausio 2011 - 23:48