
Šiandien kaip susitarę pradėjom sekmadienį varškiniais blynais
Man jie labai skanūs, ir kepam juos gan dažnai. Pastovėję šiek tiek subliūkšta, bet skonis vistiek puikus. O dar jei su šviežiom uogom...

QUOTE(vija @ 2011 01 09, 18:13)
Šiandien kaip susitarę pradėjom sekmadienį varškiniais blynais
Man jie labai skanūs, ir kepam juos gan dažnai. Pastovėję šiek tiek subliūkšta, bet skonis vistiek puikus. O dar jei su šviežiom uogom...

Fantastiškai atrodo. Seilėlę galima praryti...


QUOTE(Nome @ 2011 01 09, 16:03)
Aš irgi šįryt tokius kepiau
.
Visų iš karto nesuvalgėm, tai pastovėję, jie subliuško, susiplojo
Šiaip neblogi blynai. Kaži ar nieko tokio, jei vietoj 4 kiaušinių dėčiau 2
?
Vakare bandysim gaminti pagardintus riešutus iš 2-osios knygos

Visų iš karto nesuvalgėm, tai pastovėję, jie subliuško, susiplojo

Šiaip neblogi blynai. Kaži ar nieko tokio, jei vietoj 4 kiaušinių dėčiau 2

Vakare bandysim gaminti pagardintus riešutus iš 2-osios knygos
aš 3 kiaušinius dėjau, bet ir viso kito atitinkamai mažiau. Ir pas mus subliuško atvėsę, bet ne mažiau skanesni ir atšalę


Jungiuosi ir as prie gerbeju
Is pirmos knygos beveik viska esu isbandziusi, labai viskas patiko
O vat is antros knygos,dar ne daugka



Pas mus šiandien savaitgalio blynai pusryčiams buvo
Varškinius kepu bent porą kartų per savaitę dukrytei pusryčiams - labai skanu su trintom braškėm
vijos blynai kokie

Varškinius kepu bent porą kartų per savaitę dukrytei pusryčiams - labai skanu su trintom braškėm

vijos blynai kokie

Ačiū už komplimentus
Aš niekad nemokėjau kepti varškinių blynų (išvis blynų nemėgdavau kepti). Kažkada bandžiau dėti varškės į paprastų blynų tešlą, tai gėrė riebalus, lipo prie keptuvės, degė, žodžu gavosi visiškas fiasko ir nuo to laiko daug metų nekepiau blynų su varške. O pabandžiau Beatos ir - bingo! - pavyko! Tai dabar sekmadieniais pusryčiams dažniausiai kepame blynus: arba Beatos varškinius, arba amerikietiškus pagal supermamos populiarųjį receptą arba Sonatinos bananinius.
Aš niekad nemokėjau kepti varškinių blynų (išvis blynų nemėgdavau kepti). Kažkada bandžiau dėti varškės į paprastų blynų tešlą, tai gėrė riebalus, lipo prie keptuvės, degė, žodžu gavosi visiškas fiasko ir nuo to laiko daug metų nekepiau blynų su varške. O pabandžiau Beatos ir - bingo! - pavyko! Tai dabar sekmadieniais pusryčiams dažniausiai kepame blynus: arba Beatos varškinius, arba amerikietiškus pagal supermamos populiarųjį receptą arba Sonatinos bananinius.
Šiandien pietums valgėm vištienos suktinukus, niam niam kaip skanu
Dariau su kumpio-fetos įdaru, tikrai labai patiko
Jau seniai norėjau šį receptuką išbandyt, nenuvylė jis, taip greitai pagaminama ir skanumėlis
Gal kitą savaitgalį pagaliau pasiryšiu lazaniją pagaminti, kiek esu kavinėse valgiusi labai man skanu
Bet tik tas ilgas gaminimo procesas truputį atbaido, o ir nepigiai kainuoja (vien lakštai mačiau apie 9 lt
). Bet labai jau norisi pabandyti
Aš atskirai verdu taip, kaip pas Beatą siūloma pirmos knygos sriubų skyriuje (kur yra "keletas švelnių žodelių apie sultinius")
Tikrai
Mes irgi juos šiandien valgėm
Foto tikrai superinė, pastebėjau, kad visad labai gražias nuotraukas įdedi

Dariau su kumpio-fetos įdaru, tikrai labai patiko


Gal kitą savaitgalį pagaliau pasiryšiu lazaniją pagaminti, kiek esu kavinėse valgiusi labai man skanu



QUOTE(vija @ 2011 01 08, 19:33)
Virėm porų sriubą. Nu skanu. Niekad nemaniau, kad tokia elementari sriuba iš kelių ingredientų gali būti tokia vykusi. Aišku, švieži krapukai daug džiazo priduoda. Tik naudojau mėsos sultinį. Nes iš kur gaut to 'daržovių sultinio'? Virti atskirai? Koncentratų iš pakelių niekur ir niekad nenaudoju.
Aš atskirai verdu taip, kaip pas Beatą siūloma pirmos knygos sriubų skyriuje (kur yra "keletas švelnių žodelių apie sultinius")

QUOTE(vija @ 2011 01 09, 18:13)
Tikrai



QUOTE(Tanika @ 2011 01 09, 23:25)
Gal kitą savaitgalį pagaliau pasiryšiu lazaniją pagaminti, kiek esu kavinėse valgiusi labai man skanu
Bet tik tas ilgas gaminimo procesas truputį atbaido, o ir nepigiai kainuoja (vien lakštai mačiau apie 9 lt
). Bet labai jau norisi pabandyti



Dabar IKI akcija tokiems lazanijos lakštams (iki 3dienio) - keli litukai grįžta į premia kortelę. Dėžutė nedidelė, 250g, lakšteliai labai ploni. Vis svarsčiau, kiek čia man jų reiks Beatos lazanijai (nes Beata mini "15 lakštų", bet turbūt standartinių didesnių), bet buvo kaip tik pagal jos receptūrą, keli lakšteliai liko, bet buvo galima ir juos kaip nors sumontuot.
Kaip minėjau, lakšteliai labai ploni, tai man ta lazanija iškepė greičiau nei nurodyta (bakstejau peiliu - visa minkšta).
O masę lazanijai geriau pasidaryti vieną vakarą, o lazaniją kept - kitą, nes jei per vieną dieną, tai laiko ohoho kiek užima...
