Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms...

QUOTE(BP84 @ 2011 01 23, 16:15)
O ir aš kepiau tuos blynukus, bet va man per riebu buvo, nes irgi stengiuosi naudot kuo mažiau riebalų  4u.gif  O tai kaip jūs tą apkepą darot? Į formą sudedat ir į orkaitę? Kiek laiko?  ax.gif

Ačiū  4u.gif



Taip,i nesvylancia blekute /na,as tai naudoju silikonine formele/ ir i orkaite mirksiukas.gif
Del laiko tai negaliu tiksliai pasakyt-gal kokia 20min gavosi.Tiesiog matosi-kai soniukai jau pakepe,o pats virsus toks dar dregnokas,tai perjungiu orkaite,kad degtu is virsaus,ir dar virsu pakepu keleta min,kol graziai aprunda ax.gif
Atsakyti

O mes pietum ragavom burokelių sriubą, tik aš vietoj šaltai rūkytos šoninės pjausčiau šaltai rūkytą kumpelį.Patiko ir man ir šeimynai. Skardoj vėsta šokoladainis-ragavau-nerealus skonis. Atsigaivinom šaldytų bananų ir kokosų pieno kokteiliu, kuris irgi bus įtrauktas į mūsų šeimos meniu smile.gif. Dar žadėjau tas juosteles daryt avižinių dribsnių, bet atidėsiu kitai dienai.
Atsakyti
Didelis ačiū už sausio mėnesio keksiukus...išbandysiu.. kol įsigysiu kalendorių gal dar galite padėti.. norisi ir vasario mėnesio keksiukų.. Iš anksto sakau ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrime71 @ 2011 01 23, 21:49)
Didelis ačiū už sausio mėnesio keksiukus...išbandysiu.. kol įsigysiu kalendorių gal dar  galite padėti.. norisi ir vasario  mėnesio keksiukų.. Iš anksto sakau ačiū. 4u.gif


27 psl. jie jau ikelti.
Atsakyti
QUOTE(Ingada @ 2011 01 23, 21:09)
27 psl. jie jau ikelti.

Ačiū, nebemačiau 4u.gif
Atsakyti
Bandžiau baklažanų ir paprikų aptepą, mums patiko. Retokai tokius dalykus darau, bet ant prancūziško batono ir su alučiu, liuks praėjo thumbup.gif Tik spalva man jo visai kitokia, negu knygoj gavosi - ten graži oranžinė, o man išėjo murzinai ruda doh.gif
Šiandien valgėm skaniai lietuviškai - kugelio pusbrolį biggrin.gif

Kas bandė aguonų tortą iš antros knygos, ar naudojot grietinėlę su cukrum ar sutirštintą pieną? O gal abu variantus bandėt? Kuris geresnis ir ar kuo skiriasi? Mąstau kept, su sutirštintu pienu paprasčiau atrodo g.gif

QUOTE(rutulux @ 2011 01 22, 20:16)
Sveikos merginos, jungiuosi ir aš prie jūsų, jei galima  ax.gif
.... Vienu žodžiu vyksta bandymai, degustacijos.Žinoma, yra knygose tokių patiekalų kur niekada nebandysiu, nors kas žino...
Nu ir prirašiau  doh.gif


Oho, kaip intensyviai darbuojiesi, tiek patiekalų. Matyti, kad azartas pagavo smile.gif

QUOTE(carnitaster @ 2011 01 22, 23:00)
dariau ir aš šiandien tinginį, paragavau, visai neblogas, bet aš kitą kartą nedėčiau riešutų, man jie trugdė rolleyes.gif


O man riešutai Beatos tinginy pati vinis, dėl to labiausiai jis ir patinka. Darau su graikiniais smile.gif

QUOTE(vija @ 2011 01 23, 17:02)
Šiandien pusryčiam kepėm savaitgalio blynus. Šiaip nesiruošiau jų niekad kept, ...


Aš irgi niekad nesiruošiau jų kept dėl tos pačios priežasties, kaip blynams per daug ten darbo man pasirodė. Bet kad jau tokie geri atsiliepimai būtinai kokį savaitgalį bandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tanika: 23 sausio 2011 - 21:30
Jei darysit aguonini siulyciau naudoti grietinele. Nes kondensuotas pradzioj pertirstas. Ant virsaus kai pili, jau tirstas turi buti. O pradinis, kad susigertu, geriau skystesnis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2011 01 23, 22:32)
Jei darysit aguonini siulyciau naudoti grietinele. Nes kondensuotas pradzioj pertirstas. Ant virsaus kai pili, jau tirstas turi buti. O pradinis, kad susigertu, geriau skystesnis 4u.gif


Supratau, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
aš šiandien išbandžiau lęšių sriubą su apelsinais. Ko gero šiaip sau. daugiau nebandysiu. Ko gero pirmas patiekalas kuris man šiaip sau. O šiaip daug ką labai mėgsta šeimyna, pvz. trupinį obuolių pyragą. Ir granolos buvom prisikepę Kalėdiniams pusryčiams. Labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
O gal virėt kuri trintą kukurūzų sriubą su lašiša? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 01 23, 14:57)
vija, kaip višta?  smile.gif

Na ateinu su kepta višta. Marinavau elementariai lietuviškai pagal Beatą, o kepiau su skiltelėmis supjaustytom bulvėm su lupenom ir prieskoniais ir mažom morkytėm.
Kvepėjo visi namai, bet visgi višta buvo didelė ir beveik per dvi valandas neiškepė. Ta apipjausčius ir išėmus daržoves teko vėl ją kišti į orkaitę unsure.gif Va dėl to ir nemėgstu cielų paukščių kept, nes atskiros dalys nevienodai iškepa. Visgi paprasčiau kepti pvz vienodas šlaunis ar sparnus.
Šiaip be proto sotūs ir sunkūs pietūs buvo...

Čia prieš kepimą ir jau ištraukus:
user posted image
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Tanika @ 2011 01 23, 21:27)
Kas bandė aguonų tortą iš antros knygos, ar naudojot grietinėlę su cukrum ar sutirštintą pieną? O gal abu variantus bandėt? Kuris geresnis ir ar kuo skiriasi? Mąstau kept, su sutirštintu pienu paprasčiau atrodo  g.gif

Su kondensuotu pienu turėtų būti neįvalgomai saldu.
Pati į verdamą grietinėlę dėjau žyyyymiai mažiau cukraus nei nurodyta recepte. Ir bent jau aš neviriau jos 15min, nes per tą laiką ji būtų per daug sutirštėjus ir nebesusigertų į pyragą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 23 sausio 2011 - 22:18
Šokoladinis iš pirmosios knygos puikus. Ir antrą dieną iš tiesų dar skanesnis thumbup.gif
Kepiau ant kepimo popieriaus, nes perspėja, kad prilimpa ir kitaip neiškrapštysi. Tad pirmą kartą pabijojau eksperementuoti...
O gal kas bandė kepti tiesiog silikoninėje formoje? ax.gif
Atsakyti