QUOTE(vija @ 2011 01 23, 23:17)
Na ateinu su
kepta višta. Marinavau elementariai lietuviškai pagal Beatą, o kepiau su skiltelėmis supjaustytom bulvėm su lupenom ir prieskoniais ir mažom morkytėm.
Kvepėjo visi namai, bet visgi višta buvo didelė ir beveik per dvi valandas neiškepė. Ta apipjausčius ir išėmus daržoves teko vėl ją kišti į orkaitę

Va dėl to ir nemėgstu cielų paukščių kept, nes atskiros dalys nevienodai iškepa. Visgi paprasčiau kepti pvz vienodas šlaunis ar sparnus.
Šiaip be proto sotūs ir sunkūs pietūs buvo...
Labas rytas,
sesadieni ir as kepiau vista, ciela su bulvem, visada toki kepini uzdengiu, ipilu siek tiek vandens, kai uzdengi, ji sunta viduje, temperatura vienoda, kepiau 1val 200 paskui, nuemiau, folija ir dar kepiau 20 minuciu, kad bulves ir vistiena apskrustu. vandens pilu, kad bulves nedziutu.., dar ir nuo vistienos priklauso. (jei namine ilgiau kepa, jei parduotuves greiciau, taip pat nuo riebalo, kad susidarytu sulciu.) ir kepti krutinele i virsu.
(cia mano ptirtis, pasidalinu)