Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms...

Siandien kepiau Bananu duona, na, pavadinimas toks biski ne i tema sakyciau, neduoniskas gaminis, nes labai saldus, man visas receptas toks beatiskai keksiskas, esu kepusi jos keksiukus ne viena recepta, tai cia viskas labai panasiai, tik riesutukai vietoj sokoladuko smile.gif. Siaip tikrai skanu, nors as pavadinciau - bananinis greitpyragis su graikiskais riesutais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 12 23, 16:39)
Kas gaminot riešutus pagal II knygą? Ten ta JŪROS DRUSKA kokį vaidmenį vaidina ar tiks ir paprasta druska?

bent jau man, jūros druska ne tokia sūri
Atsakyti
Vaka gaminau, šiandien ragavome marinuotą silkę su morkomis ir svogūnais.
Kas mėgsta rūgščiai (kaip aš), tam labai turėtų patikti, bet kas mėgsta švelnenį skonį, gali ir nelabai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(***** @ 2010 12 21, 16:38)
Sveikos. O gal bandet misraine su avinzirniais, dziovintais pomidorais ir keptom paprikom? (pirma dalis) Kaip skonis? GAlvoju gal kuciom tiktu... g.gif

kazkada gaminau, bet tada supratau, kad avinzirniai man nelabai schmoll.gif o ir šiaip neįpatinga. man produkti atskirai skaniau smile.gif ypac džiovinti pomidorai smile.gif

o šiaip kūčiom aš gaminau burokėlių-tuno mišrainę (man atrodo iš pirmos knygos). tik be majonezo. Supyliau visą aliejų nuo tuno. Va sita mišrainė man patiko.

Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 12 21, 18:42)
Kaip smagu butu jei parasytumet  4u.gif


atsiprasau,kad tik dabar rasau, darbais uzsivertus buvau blush2.gif
Taigi Bulves Su Sonine Ir Kmynais :

1kg bulviu
150g saltai rukytos sonines
druskos, jioduju pipiru, kmynu.

* Bulves geriausia isrinkti ne pacias didziausias, mazdaug kumscio dydzio, ir, pageidautina, visas daugmaz vienodas. Jas labai gerai nuplauname. As bulves pamerkiu i vandeni ir graziai nusveiciu kempine ar sepetuku. Kad oda liktu, o zemiu - ne.

* Bulves perpjauname per puse ir perpjauta pusele i virsu isdeliojame skardoje.

*Sonine supjaustome stambokais griezineliais. Vienai bulves pusei turi tekti gabalelis sonines.

* Ant bulviu dedame sonines, viska pabarstome druska, pipirais, kmynais. Kepame 190 laipsniu orkaiteje mazdaug valanda arba kol iskeps.

* Belieka paruosti koki dubeni kokiu nors salotu ar tiesiog darzoviu ir keleta padazu. Taip taip - tu, paprastuju: aisku, kecupas, majinezas ir keletas laseliu "Tabasco" padazo yra geriausia.

Stai ir visas receptas tongue.gif

O as ant Kuciu stalo padejau is Beatos knygos (IId.) vieno kasnio sumustiniai su silke, burokeliais ir agurkeliais bei silke su morkomis ir razinomis. Silke nuostabaus skonio, sumustinukai man labai skanus, o MB sesei neypatingo skonio - kiekvienam savo smile.gif ryt bandysiu aguonu torta bigsmile.gif
Beje, su sventemis visus ir visas 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
As irgi ta silke gaminau, bet seimai labiau patiko iprasta mano su morkom ir grybais, arba tik su obuoliais. Dar kuciu stalui gaminau idaytus kiausinius pagal Beata, su ikrais vienus, kitus su sprotais, tai skanus abeji, bet su ikrais skanesni, nes labai gero astrumo krienai priduoda. Graziu svenciu visoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olimpiete: 24 gruodžio 2010 - 21:25
QUOTE(akcent @ 2010 12 24, 12:25)
Vaka gaminau, šiandien ragavome marinuotą silkę su morkomis ir svogūnais.
Kas mėgsta rūgščiai (kaip aš), tam labai turėtų patikti, bet kas mėgsta švelnenį skonį, gali ir nelabai  rolleyes.gif

Man sita silke nereali, tik as acta dedu obuoliu ir kieki stipriai sumazinu. Tada super wub.gif Dar siandien dariau silke su morkomis ir porais. ir sita skani thumbup.gif
Irviriau spanguoliu padaziuka - dzemuka prie kalakuto ryt paragausiu bigsmile.gif
Atsakyti
ryt ragausim netikrą zuikį, o labai skanūs morenginiai sausainiai su aguonom ir migdolais. Kūčiukai patiko, kad neištižo išmirkę...
Atsakyti
Kūčioms dariau silkę su morkom. Šiaip sau. Nežinau, ar kada bedarysiu. Šiaip nesu didelė silkės mėgėja, man pati skaniausia silkė su grietine ir karštom bulvėm, tad tie visi kiti navarotai su silke niekad nebuvo mėgiami.

Vėl kepiau velsietišką slyvų keksą iš pirmos knygos. Jau ne pirmą ir ne antrą kartą, receptas prigijo mūsų virtuvėj, tik slyvas trinu blenderiu ir cukraus (kaip ir visuose Beatos receptuose) ženkliai mažinu.

Ir vėl - skanusis aguonų tortas, tik šįsyk gal per ilgai kepiau, gavosi kietesnis nei anąsyk, tad atsargiai - jei kepat mažesnę normą ir nedidukėj skardoj iškepa laaabai greit (ten gi džiuvėsiai, jie greit sukietėja). Ir nepadauginkit džiuvėsių, aš kitąsyk jų gal šiek tiek mažiau dėčiau.

Tai va tiek Beatos idėjų ant mūsų stalo.

Visoms jaukių švenčių ir nepersivalgykit smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 24 gruodžio 2010 - 23:43
QUOTE(akcent @ 2010 12 24, 12:25)
Vaka gaminau, šiandien ragavome marinuotą silkę su morkomis ir svogūnais.
Kas mėgsta rūgščiai (kaip aš), tam labai turėtų patikti, bet kas mėgsta švelnenį skonį, gali ir nelabai  rolleyes.gif

Skanu, bet kitasyk mazinciau acto ir cukraus kiekius. smile.gif
Atsakyti
Šiandien kepėm aguonų vyniotinį wub.gif Vyras "alpo" valgydamas lotuliukas.gif Patiko viskas: ir gaminti, ir kvepiantys namai, ir skonis. Keičiau tik įdarą. Dvigubą kiekį naudojau aguonų, o riešutų išviso nenaudojau.
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 12 25, 11:10)
Skanu, bet kitasyk mazinciau acto ir cukraus kiekius. smile.gif

As seniai jau ja gaminu, man ji superine, tik acto dedu zyyyymiai maziau. thumbup.gif
Atsakyti