Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms...

Laba diena, gal atsirastu norinciu parduoti Beatos pirmaja knyga bei neseniai isleista Agnes Jagelaviciutes? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2010 12 24, 13:25)
Vaka gaminau, šiandien ragavome marinuotą silkę su morkomis ir svogūnais.
Kas mėgsta rūgščiai (kaip aš), tam labai turėtų patikti, bet kas mėgsta švelnenį skonį, gali ir nelabai

drinks_cheers.gif Kitą kartą pilsiu mažiau acto. Nors man patinka ir tokia, maniškiams per rūgšti sakė.

QUOTE(MAMICY @ 2010 12 24, 16:36)
o šiaip kūčiom aš gaminau burokėlių-tuno mišrainę (man atrodo iš pirmos knygos). tik be majonezo. Supyliau visą aliejų nuo tuno. Va sita mišrainė man patiko.

Man ši labai skani, darau su majonezu, o citrinų sulčių pilu tik vos vos.

Su šventėm visas newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute21 @ 2010 12 26, 00:52)
Laba diena, gal atsirastu norinciu parduoti Beatos pirmaja knyga bei neseniai isleista Agnes Jagelaviciutes?  smile.gif

http://www.sena.lt/

cia rasi. beje, buvo knygoms akcija, su nuolaida nauja gali nusipirkti.. dabar siek tiek teks palaukti

laba diena, newyear.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganiukstiene: 26 gruodžio 2010 - 12:47
sveikos,
kepiau keksiukus su bananais iš pirmosios knygos, bet tikėjausi kad labiau puresni bus blush2.gif nors šeimyna tai greit juos sutvarkė- iš 12 liko tik trys per 15 min...
o kaip antrasis keksiukų receptas? ar skiriasi kuo nors skonis nuo bananinių?
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Gal būtų norinčių keisti pirmąją Beatos knygą į antrąją "Metai Beatos virtuvėje"?
Kalėdų senis labai dosnus buvo biggrin.gif - pastarosios gavau net du egzempliorius doh.gif

rašykite į AŽ, bus patogiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2010 12 24, 15:36)
o šiaip kūčiom aš gaminau burokėlių-tuno mišrainę (man atrodo iš pirmos knygos). tik be majonezo. Supyliau visą aliejų nuo tuno. Va sita mišrainė man patiko.

dariau ir as sita.... isverciau beveik visa lauk... nieks nevalge... unsure.gif nezinau ka gal ne taip dariau, bet man tai kazkoks jovalas, o ne misraine.....
Atsakyti
Gavau Beatos knygas dovanų, tai kaip neišbandyti? Pirmas receptas, ką pabandžiau - Šokoladainis.. .. labai labai skanus.. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedrime71: 27 gruodžio 2010 - 17:44
QUOTE(vija @ 2010 12 19, 18:21)
Na nusivyliau imbieriniais sausainiais… O dar prisidariau tešlos iš trigubos  normos. Galėsiu dabar per naktį kepti, nes kol kas sušalusios tešlos kočioti neįmanoma, nežinau, kiek laiko reiks jai atšilti, sugebėjau tik vieną skardą paragavimui išsikept.

Man jie kažkokie sprangūs, limpa prie dantų... Gal, jei būtų plonučiai, maloniau valgytųsi, bet taip sunku tą tešlą plonai iškočiot, iškart plyšta...

Žodžiu, atsiprašysiu savo senųjų skanių trapiujų imbierinukų ir nebebandysiu niekad nieko. Vaikai vienareikšmiškai pareiškė, kad senieji žymiai skanesni.

Katik issikepiau imbieriniu sausainuku is antrosios Beatos knygos. Tesla superine (iki permatomo plonumo galima iskociot), sekmingai susilusia tesla kociojo net mano 2,5metu berniukas. Formeles spaude ir 2,5metu ir 1m3men vaikinukai. Super tesla pazaidimams su vaikuciais. Sausainukai labai skanus.

Tiesa, jie su laiku kieteja. Tai veliau gal teks arbaton pamirkytus valgyt. Glaisto nedejau, nes ir taip skanus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 12 27, 19:12)
Katik issikepiau imbieriniu sausainuku is antrosios Beatos knygos. Tesla superine (iki permatomo plonumo galima iskociot), sekmingai susilusia tesla kociojo net mano 2,5metu berniukas. Formeles spaude ir 2,5metu ir 1m3men vaikinukai. Super tesla pazaidimams su vaikuciais. Sausainukai labai skanus.

Tiesa, jie su laiku kieteja. Tai veliau gal teks arbaton pamirkytus valgyt. Glaisto nedejau, nes ir taip skanus.  smile.gif

Nu liuks, kad kažkam gavosi. Čia reiškia aš kažkokį fiasko patyriau. Nors stovi pas mus jų dar pilna lėkštė - neturi pasisekimo. Kitus (vėliau keptus) jau seniai pribaigėm. Bet pas mus jie nekietėja - kokie iškepė, tokie tebėra.
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2010 12 26, 21:13)
sveikos,
kepiau keksiukus su bananais iš pirmosios knygos, bet tikėjausi kad labiau puresni bus  blush2.gif nors šeimyna tai greit juos sutvarkė- iš 12 liko tik trys per 15 min...
o kaip antrasis keksiukų receptas? ar skiriasi kuo nors skonis nuo bananinių?

su šventėm visas 4u.gif
man nieks netasakė, tai kartoju savo paklausimą dėl keksiukų: o kaip antrasis keksiukų receptas? ar skiriasi kuo nors skonis nuo bananinių?
nejau nieks nebandėt? blush2.gif
Atsakyti
Su praėjusiom ir su artėjančiom Šventėm visas kulinares!!!
Noriu pasidalinti savo šviežia patirtimi, gaminant iš naujos Beatos knygos.
Pirmiausia praeitą pirmadienį kepiau imbierinius sausainėlius. Aišku, kai pradėjau skaityti jūsų komentarus, kad bus blogai su jais, tešla jau buvo užminkyta sekmadienį iš vakaro. Na galvoju, bus šakės. Bet... gavosi SUPERINIAI (Tik prieskonius dėjau tokius- nemažai malto imbiero, kelis šaukštelius prieskonių mišinio meduoliams ir kvepiančių pipirų). Tešla labai gerai kočiojosi, plonai, kočiojo netgi mano 7-metė dukrelė. Valgome juos iki šiol, nes sudėjau į metalinę dėžutę kartu su meduoliukais, ir jie po šiai dienai labai gero skonio ir visai nesukietėjo.
Toliau - dariau rūgščią silkę. Tik kažkaip savaime gavosi mažiau vyno acto ( kokia 50 ml mažiau), nes tiek teturėjau. Kai išviriau marinatą ir paragavau, teisybę sakant, buvau nusiteikusi nekaip. Galvojau, nieko gero nebus. Bet...buvau griežtai pasmerkta visų šeimos narių ( o jų buvo 11), kad per mažai padariau doh.gif .Ji dingo pirmoji nuo Kūčių stalo. Tik dar brolienė pasufleravo, kad jos močiutė dar dėdavo saliero. Tai sakiau ant "naujako" pabandysiu su salieru.
Ir dar kepiau mielinį pyragą su aguonomis, tiksliai pagal receptą. Gavosi taip, kad paėmiau per mažą apvalią keksinę forma, tai tešla sprogo, ir pusė įdaro ištryško biggrin.gif . Bet skonis NEREALUS, o ypatingai labai skanus aguoninis-riešutinis įdaras. Mielinė tešla nelabai sldi, įdaras saldus ir benra harmonija labai gera 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuzanėlė @ 2010 12 28, 15:41)
Ir dar kepiau mielinį pyragą su aguonomis, tiksliai pagal receptą. Gavosi taip, kad paėmiau per mažą apvalią keksinę forma, tai tešla sprogo, ir pusė įdaro ištryško biggrin.gif . Bet skonis NEREALUS, o ypatingai labai skanus aguoninis-riešutinis įdaras. Mielinė tešla nelabai sldi, įdaras saldus ir benra harmonija labai gera 4u.gif

drinks_cheers.gif šis tikras gėris. Vyras jį taip "įsimylėjo", kad dabar vakarais kaip vaikas zyzia, kada vėl jis bus kepamas biggrin.gif
Atsakyti