QUOTE(sapula @ 2011 11 07, 00:55)
NEREALU!!!
Kur tokias gauti?
Va, lietuvaitė pardavinėja Etsy:
http://www.etsy.com/...-baa-lamb-women
Kaina, aišku, atitinkama, bet kaip lietuvei, manau, parduotų pigiau. Aš pati nemažai perku iš lietuvių per Etsy, ir išsideru nemenkas nuolaidas mainais į labai gerą Feedback'ą ir pagerintą pardavimų statistiką.
Šiais metais artimiesiems priedas prie dovanų arba ir visa dovana ne tokiems artimiems giminėms bus "naminiai" prieskoniai. Rudenį nusipirkom džiovyklę ir prisidžiovinom daug įvairių prieskonių - krapų, salierų (lapų, kotų ir šaknų), mairūno, kalendros, porų (džiovinom tiek baltąją dalį, tiek lapus), paprikos, aitriųjų pipirų, morkų, česnako ir t.t., ir pan. Sau prisidarėm įvairių mišinių, tiek maltų, mėsai ar salotoms, tiek nesmulkintų, sriubai. Dalį prieskonių palikom nesumaišytus - išėjo net 16 indelių atskirų rūšių prieskonių/daržovių. Dar prieš Kalėdas ruošiuosi apskabyti lauro medį.
Dovanoms mišiniai bus skirtingi. Tikrai žinau, kad mamai darysiu stambiai maltą mišinį jos "firminei" silkutei: 3 d. kalendros sėklų, 3 d. lauro, 2 d. kvapiųjų pipirų, 2 d. paprikos ir 1 d. cinamono arba kardamono. Receptas labai paprastas: silpnai siūdytą siklę sumaišyti su prieskoniais, talpiai sudėti į stiklainį ir užpilti aliejumi, švelniai pakratant, kad neliktų oro pūslių ir kad aliejus nutekėtų iki dugno. Gražiai sudėjus silkutę, aliejaus reikia gal tik kokių 50 ml. į puslitrinį stiklainį. Palaikyti šaldytuve 1 - 3 paras. Labai skanu, bet aš dar kartais pridedu labai plonais šiaudeliais supjaustytos paprikos ar svogūnų