Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai garpuodyje

QUOTE(Francė @ 2011 06 15, 11:07)
Mamos, kilo klausimas, ar galima i garu puoda deti garinti kruopas maiseliuose? Nes man to indelio ryziams neuztenka - kartais tuo paciu metu reikia ir ji naudoti, ir dar kokius grikius noriu garinti, tai galvoju, gal galima imesti tiesiog kruopas maisiukuose?  g.gif


Be vandens jos garinsis ilgai ir nuobodžiai. Aš nebandžiau, bet čia temoje seniai viena kažkada guodėsi, kad grikių taip ir neišvirė be vandens. Įsigykit dar vieną karščiui atsparų plastikinį indelį, pilkit vandenį ir jame virkit kruopas.
Atsakyti
QUOTE(Donalita @ 2011 06 16, 11:22)
Be vandens jos garinsis ilgai ir nuobodžiai. Aš nebandžiau, bet čia temoje seniai viena kažkada guodėsi, kad grikių taip ir neišvirė be vandens. Įsigykit dar vieną karščiui atsparų plastikinį indelį, pilkit vandenį ir jame virkit kruopas.

Aciu 4u.gif Turbut taip reikes ir daryti.
Atsakyti
As pati neseniai nusipirkau garpuodi, dabar eksperimentuoju ax.gif Atradau daug mitu, na kad maistas preskas, bulves be druskos, atseit druska su garais nuteka ir pan. rolleyes.gif
Dariau toki triusi;
mesa istryniau prieskoniais, majonezu, druska, palikau pasimarinuot. Po to garinau. I prieskoniu vieta dar truputi prieskoniu idejau... Labai skaniai gavosi, skaniau nei virtas, keptas orkaitej...
Atsakyti
Sveikos, kazkaip vis neaptikdavau sios temos, o va siandien eme ir pasiseke biggrin.gif
Siandien kaip tik viriau balandelius garpuodyje, super gavosi, dar atskirai padaziuka pasidariau, valge net ir mazoji (nors jinai bevei viska ir valgo) 4u.gif
Atsakyti
Pas mus labai gerai prigiję desertai ruošti garuose. Pradėjau nuo kelių receptų, o poto jie mutavo į vis įvairesnius, Dalis receptų iš čia.
Atsakyti
Kurį laiką primiršus buvau šitą 'aparatą', namie stovėjo ir dulkėjo doh.gif
Bet vėl išsitraukiau ir dirba visu pajėgumu.
Dažniausiai gariname daržoves, karts nuo karto mėsytę. Žuvį kiek esu garinusi, tai gavosi viskas kuo puikiausiai.
Va, makaronų, koldūnų tai nepraktikuoju garų puode, kažkaip ir nesigauna ir skonis man keistas būna schmoll.gif

Paskutinis mano 'receptas', tai varškes apkepas essen.gif nežinau, man tai skanu, jau kelintą kartą darau, kartais su razinomis, kartais su aguonomis, žodžiu, kaip fantazija leidžia ax.gif
Atsakyti
Pabandykit mantus, labai skanu. Jie iš prigimties gaminami garuose smile.gif Receptas lietuviškai, youtube yra ir rusiškų receptų.
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 04 19, 14:27)
Naudokit paprastą plastikinį indelį atsparų karščiui, aišku ir skirta maisto produktams laikyti ar ruošti  smile.gif Svarbu, kad visiškai neuždengtų pagrindo. Garai turi pratekėti pro šonus.

O tinka tie plastikiniai indai kur buna maistui sudeti, tarkim toks http://www.bazilikas...p/midi/1083.jpg na tik zinoma, kad kai jie buna su zenkliuku, kad galima mikrobangu krosneleje sildyti. Ar tokie netinka? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinamonas* @ 2011 09 20, 17:43)
O tinka tie plastikiniai indai kur buna maistui sudeti, tarkim toks http://www.bazilikas...p/midi/1083.jpg na tik zinoma, kad kai jie buna su zenkliuku, kad galima mikrobangu krosneleje sildyti. Ar tokie netinka? smile.gif


Manau tinka kuo puikiausiai, nes jis skirtas maistui, o jei jį galima dėti į mikrobangę, vadinasi, jis atsparus karščiui. Pas mane pačią iš kažkur priklydo plastikinis indelis, pagal gabaritus tinkantis mano garpuodžiui. Ant jo parodytas ženkliukas taurė ir šakutė - kad skirtas maistui, snaigė ir kažkas ten su -40 - tinkamas šaldymui, mikrobangė ir +110 - atsparus karščiui (garai garpuodyje daugiau ir neužkaitina). Naudoju ir nesiskundžiu smile.gif Aš dviem aukštais šeimynai kugelį verdu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinamonas* @ 2011 09 20, 19:43)
O tinka tie plastikiniai indai kur buna maistui sudeti, tarkim toks http://www.bazilikas...p/midi/1083.jpg na tik zinoma, kad kai jie buna su zenkliuku, kad galima mikrobangu krosneleje sildyti. Ar tokie netinka? smile.gif

Būtent tokie ir tinka kur pažymėta jog galima juose gaminti karštyje. Naudoti tinkamus reikia dėl to, kad kaitinant neišsiskirtų iš plastmasės nuodingos medžiagos.
Atsakyti
QUOTE(Donalita @ 2011 09 20, 21:54)
Manau tinka kuo puikiausiai, nes jis skirtas maistui, o jei jį galima dėti į mikrobangę, vadinasi, jis atsparus karščiui. Pas mane pačią iš kažkur priklydo plastikinis indelis, pagal gabaritus tinkantis mano garpuodžiui. Ant jo parodytas ženkliukas taurė ir šakutė - kad skirtas maistui, snaigė ir kažkas ten su -40 - tinkamas šaldymui, mikrobangė ir +110 - atsparus karščiui (garai garpuodyje daugiau ir neužkaitina). Naudoju ir nesiskundžiu smile.gif Aš dviem aukštais šeimynai kugelį verdu smile.gif

Prašau papasakokit, kaip kugelį verdat?
Atsakyti
QUOTE(Spurgita @ 2011 09 21, 05:55)
Prašau papasakokit, kaip kugelį verdat?


Nėra ką pasakoti, pati idėją pasigavau temoje iš kažkieno užuominos. Gaunasi lygiai toks pats, kaip orkaitėje, tik be plutos. Iš pradžių keistoka buvo, kad be plutos, vis tik skanus daikčiukas man skrudėsis, bet paskui į pratau. Skrudėsį pasidarau likučius skrudindama keptuvėje biggrin.gif O šiaip daug patogiau - paverdu pusvalandį, nusiimu nuo garpuodžio ir permaišau, tada dar kokį pusvalandį ir baigta. Orkaitėje gi taip nedarai, kad plutos nesuardytum, be to, mano keptuvas niekam tikęs, mirkyt ir grandyt paskui tekdavo, po šito skanaus malonumo.
Atsakyti