Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti nuo čiulptuko?

QUOTE(kosiute @ 2011 02 19, 11:01)
Oi,mes jau visia gal turetumeme pradtei gedytis,nes musu panele 1,7m.ir mes dar su soske,neina mums atsisakyti,diena galim pratempti be jos,bet kai ateina vakaras ji eina ir iesko ir saukia "tutia,tutia..."nebesusilaikome ir duodame,nezinau ka daryti..gal mes jau pavelavome?

Nemanau,kad pavelavote,mes irgi tik neseniai jos atsisakeme (1,10 m).Tiesiog teveliai turbut nelabai kantrybes turite mirksiukas.gif
Papildyta:
Kai didesnis vaikas miega su soske,tai dar nieko.Bet man asmeniskai labai negrazu,kai eina koks 2-3m. vaikas ir dar su soske burnoj doh.gif
Atsakyti
Mano merginos tai iš viso nepripažino čiulptukų. O va vaikinas, be jo negalėjo gyventi... Bet man pasisekė, vieną vakarą (1,2 m) demonstratyviai išsiėmė iš burnos ir man atidavė. Nuo to laiko nereikėjo.
Bet turėjo kitą pakaitalą- labai daug gėrė ir niekaip nenorėjo atsisveikinti su buteliuku.
Tai vieną dieną kažkaip pavyko jį įtikinti, kad jis jaudidelis (1,8 m) ir, kad buteliuką reikia išmesti į šiukšlių dėžę. Pats išmetė (aš aišku jį paskui iškrapščiau iš dėžės ir pasidėjau - maža ką...) ir kai tik prisimena ar prašo, paaiškinu, kad pats išmetė ir nebėr. tai gal panašiai galima ir su čiulptukais bandyt sužais... bet įsivaizduoju, kad su kiekvienu vaiku tai labai individualu...
Atsakyti
Mes su čiulptuku "draugavom" iki 2 m. blush2.gif , tiesa, nuo 1.8 - tik naktimis reikėdavo, o dieną jau pačiai merginai būdavo gėda smile.gif - pati ištiesdavo čiulptuką padėti. Tačiau dabar turim kitą bėdą - vietoje čiulptuko burnoje pirštai - pradėjo kramtyti nagus verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2011 02 19, 21:26)
Mes su čiulptuku "draugavom" iki 2 m. blush2.gif , tiesa, nuo 1.8 - tik naktimis reikėdavo, o dieną jau pačiai merginai būdavo gėda smile.gif - pati ištiesdavo čiulptuką padėti.  Tačiau dabar turim kitą bėdą - vietoje čiulptuko burnoje pirštai - pradėjo kramtyti nagus verysad.gif .

Yra tokiu vaistuku, kur sepeteliu patepi ant pirstu ir jie tampa kartus(visose vaistinese), gal nustotu kisti pirstus i burna g.gif
Atsakyti
Na, jau galiu ir as papasakoti musu istorija. Soske mazajai buvo jau kaip miego ritualas, nusiprausiam, ateinam i miegamaji, pasiima pati nuo spinteles soskyte, atsigeria MP isideda soskyte, nusisuka ir miega. Kadangi man labai nepatiko sitas ritualas, tai pradejau ja ikalbineti soske tiesiog ismesti smile.gif ir viena diena pavyko (tiesa ne man, o mano draugei) soske sekmingai iskeliavo i siuksledeze. Vakare nusipraususi mergina atbego i kambari ir net neisekojo soskes... Atsigere pienuko, pasisypsojo, paniurnejo kazka labai laiminga ir uzmigo. Sedejau ir negalejau patiketi kad nera verkimu ir soskes prasymu... Laukiau kitos dienos, bet vat jau antra savaite ir soskes net nepasigendam thumbup.gif uztai pries kiekviena miegeli dukryte apdovanoja laimingu laimingu veideliu biggrin.gif

Tiesa, dukrytei dabar 1m ir 3 men.
Atsakyti
Mes čiulptuko atsisakėm 1m. 4mėn. thumbup.gif Tiesiog "netyčia" pamiršome jį pas močiutę. Iš pradžių ieškojo prašė negalėjo užmigti bet paskui užmiršo matyt nes visa tai truko porą dienų. Dabar jei ir pamato pas kokį vaiką čiulptuko nerodo jokio susidomėjimo lotuliukas.gif
Atsakyti
visi vaikučiai labai skirtingi, mano pirmoji panelė tik 2 metų atsisakė nuo naktinio tiutės čiulpimo, atidavė jį šuniukui smile.gif , o antroji - nuo pat gimimo neėmė, jei bandydavau įgrūsti, pradėdavo isteriškai klykti, tai po keleto tokių verksmų išmečiau visas tiutes ir po šiol jų neprisireikė biggrin.gif
Atsakyti
pasigirsime ir mes-maziukui 1m.8men. Neisivaizdavau, kaip atpratinsiu nuo ciulptuko, nes miegojo tik su jo, i lauka einant pasiimdavo. O viena diena tiesiog pasakiau-uztenka! Prakirpau, nusiteikiau nemiegoti 3 naktis, bet nerami buvo viena diena ir viena naktis. Tad mamytes kantrybes!
Atsakyti
marija drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif kat tik mamytem kantrybes reikia ax.gif
mes soskes gan lengvai atsisakem bent kaip pamenu g.gif mazesnis beveik visad budavo su soske veliau pradejom tiesiog neduot duot geriau koki kramtuka ir siaip per daug uzsiemes budavo sunelis zbitkom biggrin.gif o nakti irgi taip netiketai pradejau neduot tieiog tai nusprendziau nes vistiek dazniausiai soske rasdavau kur nusviesta ant zemes biggrin.gif kokia savaite nedaviau po to man jau nebenese galva kaip ji nuramint nakti nes labai prastai miegojo bet ne del to kad soske atemiau mirksiukas.gif tai vel buvau pradejus duot bet tik kai nakti pradedavo verkt nes kai reikdavo po 5-6 sykius atsikelt prie vaiko ir nezinot kai benuramint teko grist prie soskes bet igi ne ilgam gal dar savaitei po to galvoju ka as darau as tik vaika traumuoju tai nebedaviau dabar vel pati is naujo ji pratinu tai nuo tada ir nebeduodu tai vasaros pradzioj bus metai kai mes jos nebeturim dabar nebent is dukterecios mano atima ir psislepia o ar kisa i burna nzn nes pasislepia biggrin.gif
Atsakyti
O aš beveik 2metų dukrą pradėjau pratinti prie tutės, nes ji iki šiol čiulpė nykštį, nepadėjo jokie vaistai tepami ant nagų, nepadėjo nykštuko bintavimas.Nusičiulpė pirštuką iki kraujų sad.gif Patinka tūtis lygtais, tai vat kai atpras pirštuką čiulpt, atsikratysim ir tutės 4u.gif
Tutę duodu tik miegui, bet man negėda kad ji 2metų su tutę ir ne mano reikalas smerkti kitų mamų vaikus čiulpiančius ją. Yra tikrai visi vaikai skirtingi ir visiems skirtingai reikia 4u.gif
Atsakyti
Su savo neeenia atsisveikinom 1,9m., pasidare tiesiog manija. Pripratinau pati, kad nakti, diena kiek ramiau miegotu. Naktimis tekdavo keltis kas val, dantu dygimas pas mus taip pat kosmariskai sunkus, tai ciulptukas kiek gelbedavo. Pradzioje maziukas budamas, aisku, jos ir nereikalavo. Vaikas augo, poreikis taip pat. 1,6m pasidare taip, kad be ciulptuko niekur, ypac reikalingas nusiraminimui buvo( jei tik pravirksta, iskart iesko,kur), o nakti net nepaleisdavo is burnos. Sunerimau, jog tai kenkia besiformuojanciam zandikuliui. Pradejau atpratinimo operacija: padaviau labai mazyte-nieko, suejo ir ta; nukirpau labai trumpai- apsiverke, kad popa neniai, bet sekmingai laike isikandes priekiniais dantimis; paskutinis variantas- pradanginau visas ir psio, pries tai buvome diena pas senelius, ir suniukas buvo pagriebes padeta nuo kedes, tai ir pasakiau, jog jis suvalge. Ieskojo ir uzsimindavo dar kokias geras dvi savaites, posunkiai uzmigdavo, bet be dideliu isteriju, kurios tikrai palauzia mamytes...Tad sekmes visiems atsipratinimo procese 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Marija79 @ 2011 02 26, 11:32)
pasigirsime ir mes-maziukui  1m.8men. Neisivaizdavau, kaip atpratinsiu nuo ciulptuko, nes miegojo tik su jo, i lauka einant pasiimdavo. O viena diena tiesiog pasakiau-uztenka! Prakirpau, nusiteikiau nemiegoti 3  naktis, bet nerami buvo  viena diena ir viena naktis. Tad mamytes kantrybes!

Ir pas mus buvo labai panašiai drinks_cheers.gif Jau maždaug nuo 9 mėnesių pastebėjau, kad jai to čiulptuko tik tiek ir tereikia - dieną, kai pamato, o kai miega - visada. Tik kažkaip neatėmiau aš jos tada, bet sulaukus 1 m. 1 mėn. nusprendžiau, kad jau laikas, nes paskui gali būti labai sunku. Tad tiesiog vieną vakarą ją įkirpau. Mažoji labai pyko, spjovė ją lauk ir vėl kišosi į burnytę... Šiaip ne taip užmigo. Tik kitą dieną norėjau viską mesti ir vėl duoti jai čiulptuką - visada lauke miegodavo, o tąkart parsivežiau ją klykiančią namo, nes be čiulptuko negalėjo užmigti doh.gif Bet tą dieną didieji vargai ir baigėsi, vėliau kasdien buvo vis lengviau thumbup.gif Dabar net pačiai keista žiūrėti į jos mažytės nuotraukas, kuriose ji su čiulptuku - nebepamenu jau to laiko smile.gif
Atsakyti