Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti nuo čiulptuko?

o mums greit 3 metukai,pabandykit ja apgauti,kad tutuko nebera lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Mastymas neispasakytas wub.gif Gyvenu ir taip tikiuosi,kad nutiks toks stebuklas bigsmile.gif
Atsakyti

Na kaip sakė mano draugė, kai aš jai guosdavaus, kad manasis 2 m su keliais mėn vyras čiulptuko iš dantų pradėjo nebepaleist (nors maždaug nuo 1 m amžiaus brangenybės tereikėjo miegui blush2.gif ), - tai, kad ji nematė nei vieno vaiko į mokyklą einančio su soske wub.gif
Tad tiesiog nusprendžiau nei pati daryti iš to tragediją, nei kankinti vaiką (nebuvau nusiteikus pykčio priepuoliui 4u.gif ) ir palikau viską savai eigai, Nusprendžiau,k ad kaip be tragedijos ir triukšmo nustojo gert MP (žindžiau iki 1 m 11 mėn., r buvau gąsdinama, kad vaikas lakstys iš paskos lotuliukas.gif ), taip atėjus laikui pames ir čiulptuką bigsmile.gif
Taip ir nutiko - sykį parėjęs iš lauko, nenorėjo rengtis ir kažkur supykęs nušveitė čiulptuką (nemačiau tik į kurį kampą lotuliukas.gif ). O jau buvau jį perspėjus kelis kartus, kad jeigu mėtys, ateis pelytė ir nusineš ax.gif Vakare , aišku, nepavyko rast tai teko eit miegot be nieko (na, buvau pasiruošus atsarginį, nes, kaip sakiau, nebuvau nusiteikus klausytis verkšlenimų). Na truputį pazyzė, kad reikia papo, kad reikia pirkti ,... bandžiau jam pasakot, kad neklausė, pelytė už tai ir nusinešė, kad vietoj papo jis turi naują garažą (kaip tik tą dieną nupirkau jam akcijinį garažą) blush2.gif Vėliau svarbiausias uždavinys buvo rasti "papą" pirmiau už vaiką lotuliukas.gif Ir stengtis nevežti pro čiulptukų lentynas parduotuvėj lotuliukas.gif Nes aišku, jis dar jį prisimena, nors praėjo jau porą mėn gal, bet jau be graudenimųsi, tik pasako, kad papą pelytė nusinešė, kad mažas lialius turi papą, o jis ne lotuliukas.gif
Tai va žodžiu, mes taip palyginti lengvai, be didelių ašarų jo atsikratėm lotuliukas.gif Matyt, pataikiau tinkamu laiku thumbup.gif Daržely ir sakė jokių problemų dėl čiulptuko nekilo (ten miegodavo pietų su juo). Tai tiesiog siūlyčiau palikt savieigai (aš kažkaip prieš drastiškas priemones). Na kiti tėvai siūlo čiulptuką keist į kokį trokštamą žaislą. Arčiau Klaipėdos gyvenantiems puiki išeitys Mini zoo (šalia KLP), ten beždžionėlei vaikai savo brangenybes atiduoda lotuliukas.gif (jei iki vasaros nebūtų pametęs, būtume keliavę galbūt ir mes ten lotuliukas.gif )
Taigi kantrybės ir nepasiduot tetų/mamų, uošvių/draugių/kaimynių spaudimui (nes kreivi dantys būna ir be čiulptukų augusiems tongue.gif )
Papildyta:
Beje, tikėtis,kad darželyje atpras be tiūtės - neverta - manasis kaip tik pradėjo reikalaut labiau. Jei seniau reikdavo tik miegui, tai pradėjus eit į daržą - namie ištisai įsikandęs vaikščiodavo.Tiesa, daržely ištisai jos nereikėdavo jam, pasidėdavo į lovytę doh.gif
Manau, kad atsisveikinimas su sausklenėm - didesnis stresas mamai, o ne vaikui lotuliukas.gif Vaikui nebent tik dėl to, kad galbūt jį gėdija ar bara atsitikus nelaimei. Maniškis jas "pametė" per gal 1,5 mėn (pasinaudojau vasara),. dar norėdavau nakčiai uždėt, bet nesileisdavo jau, tad teko susitaikyt su šlapiom naktim, bet čia jau tokia smulkmena....
Atsakyti
QUOTE(alinute5 @ 2011 03 28, 13:56)
Na kaip sakė mano draugė, kai aš jai guosdavaus, kad manasis 2 m su keliais mėn vyras čiulptuko iš dantų pradėjo nebepaleist (nors maždaug nuo 1 m amžiaus brangenybės tereikėjo miegui blush2.gif ), - tai, kad ji nematė nei vieno vaiko į  mokyklą einančio su soske  wub.gif
Tad tiesiog nusprendžiau nei pati daryti iš to tragediją, nei kankinti vaiką (nebuvau nusiteikus pykčio priepuoliui  4u.gif ) ir palikau viską savai eigai, Nusprendžiau,k ad kaip be tragedijos ir triukšmo nustojo gert MP (žindžiau iki 1 m 11 mėn., r buvau gąsdinama, kad vaikas lakstys iš paskos lotuliukas.gif ), taip atėjus laikui pames ir čiulptuką bigsmile.gif
Taip ir nutiko - sykį parėjęs iš lauko, nenorėjo rengtis ir kažkur supykęs nušveitė čiulptuką (nemačiau tik į kurį kampą  lotuliukas.gif ). O jau buvau jį perspėjus kelis kartus, kad jeigu mėtys, ateis pelytė ir nusineš ax.gif Vakare , aišku, nepavyko rast tai teko eit miegot be nieko (na, buvau pasiruošus atsarginį, nes, kaip sakiau, nebuvau nusiteikus klausytis verkšlenimų). Na truputį pazyzė, kad reikia papo, kad reikia pirkti ,... bandžiau jam pasakot, kad neklausė, pelytė už tai ir nusinešė, kad vietoj papo jis turi naują garažą (kaip tik tą dieną nupirkau jam akcijinį garažą)  blush2.gif Vėliau svarbiausias uždavinys buvo rasti "papą" pirmiau už vaiką  lotuliukas.gif Ir stengtis nevežti pro čiulptukų lentynas parduotuvėj  lotuliukas.gif Nes aišku, jis dar jį prisimena, nors praėjo jau porą mėn gal, bet jau be graudenimųsi, tik pasako, kad papą pelytė nusinešė, kad mažas lialius turi papą, o jis ne  lotuliukas.gif
Tai va žodžiu, mes taip palyginti lengvai, be didelių ašarų jo atsikratėm  lotuliukas.gif Matyt, pataikiau tinkamu laiku  thumbup.gif Daržely ir sakė jokių problemų dėl čiulptuko nekilo (ten miegodavo pietų su juo). Tai tiesiog siūlyčiau palikt savieigai (aš kažkaip prieš drastiškas priemones). Na kiti tėvai siūlo čiulptuką keist į kokį trokštamą žaislą. Arčiau Klaipėdos gyvenantiems puiki išeitys Mini zoo (šalia KLP), ten beždžionėlei vaikai savo brangenybes atiduoda  lotuliukas.gif (jei iki vasaros nebūtų pametęs, būtume keliavę galbūt ir mes ten  lotuliukas.gif )
Taigi kantrybės ir nepasiduot tetų/mamų, uošvių/draugių/kaimynių spaudimui (nes kreivi dantys būna ir be čiulptukų augusiems tongue.gif )
Papildyta:
Beje, tikėtis,kad darželyje atpras be tiūtės - neverta - manasis kaip tik pradėjo reikalaut labiau. Jei seniau reikdavo tik miegui, tai pradėjus eit į daržą - namie ištisai įsikandęs vaikščiodavo.Tiesa, daržely ištisai jos nereikėdavo jam, pasidėdavo į lovytę  doh.gif
Manau, kad atsisveikinimas su sausklenėm - didesnis stresas mamai, o ne vaikui  lotuliukas.gif Vaikui nebent tik dėl to, kad galbūt jį gėdija ar bara atsitikus nelaimei. Maniškis jas "pametė" per gal 1,5 mėn (pasinaudojau vasara),. dar norėdavau nakčiai uždėt, bet nesileisdavo jau, tad teko susitaikyt su šlapiom naktim, bet čia jau tokia smulkmena....

Gera ideja su Mini Zoo ,padarysim ir mes taip,parasysiu rezultatus!!!!!!jetau kaip gerai,kad yra tokiu sauniu mamyciu-isradingu!!!Buckis tau Alinute mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Redauta @ 2011 03 28, 14:35)
Gera ideja su Mini Zoo ,padarysim ir mes taip,parasysiu rezultatus!!!!!!jetau kaip gerai,kad yra tokiu sauniu mamyciu-isradingu!!!Buckis tau Alinute mirksiukas.gif

Nėr už mirksiukas.gif mėginkit, gal pavyks (pati nesuspėjau išmėgint lotuliukas.gif ). Na manau, gali paskui ieškot, - bet kai pats vaikas atiduoda - rimtas argumentas - "pats atidavei" ax.gif
Mes tam zoologijos sodelyje buvom prieš 1,5 m kokių, tai mačiau pas beždžionę pilną soskių narve ir kaip viena mergaitė (ir gal jau kokių 3 m) atidavė beždžionei soskę (na kai suprato, ką padarė, buvo per vėlu lotuliukas.gif ).
Beje, jokiu būdu negalima atėmus soskę, pasakius, kad jos nebėra, vėl ją duotį, kad tik vaikas nusiramintų, Tada, šitie mažieji gudrūs manipuliatoriai supras, kad jei jie verks, jie ir kitą sykį atgaus brangenybę.
Tad mamytės, atėmusios vaiko turtą (o jums patiktų jei atimtų jūsų mėgstamus kvepalus ar dar ką nors?! bigsmile.gif ), turi nusiteikti ir ašarom, ir nešiojimui ant rankų ir pan doh.gif
Sėkmės drinks_cheers.gif
Atsakyti
mes taip pat pelytei atidavem thumbup.gif
Atsakyti
Mes atidavėm šuniukui(kurio ji net nematė) smile.gif iš tikro pametėm svečiuose.Dvi savaitės ji dar atsimena ir prašo.Oi sunkiai ir jai ir man doh.gif Daugiau tam nesiryščiau,bet žinau,kad ir nereikės,tai dabar lengviau rolleyes.gif buvo minčių ir nupirkt naują,bet pagalvojus tiek kelio nueita g.gif gryžt atgal schmoll.gif po to bus dar didesnis stresas metant iš naujo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(alinute5 @ 2011 03 28, 14:50)
Nėr už  mirksiukas.gif mėginkit, gal pavyks (pati nesuspėjau išmėgint  lotuliukas.gif ). Na manau, gali paskui ieškot, - bet kai pats vaikas atiduoda - rimtas argumentas - "pats atidavei"  ax.gif
Mes tam zoologijos sodelyje buvom prieš 1,5 m kokių, tai mačiau pas beždžionę pilną soskių narve ir kaip viena mergaitė (ir gal jau kokių 3 m) atidavė beždžionei soskę (na kai suprato, ką padarė, buvo per vėlu  lotuliukas.gif ).
Beje, jokiu būdu negalima atėmus soskę, pasakius, kad jos nebėra, vėl ją duotį, kad tik vaikas nusiramintų, Tada, šitie mažieji gudrūs manipuliatoriai supras, kad jei jie verks, jie ir kitą sykį atgaus brangenybę.
Tad mamytės, atėmusios vaiko turtą (o jums patiktų jei atimtų jūsų mėgstamus kvepalus ar dar ką nors?!  bigsmile.gif ), turi nusiteikti ir ašarom, ir nešiojimui ant rankų ir pan doh.gif
Sėkmės  drinks_cheers.gif

wub.gif pasekmes zinau,bet tikiuosi veiks tas metodas:) wub.gif
Atsakyti
na mums tai neblogai sekasi be tuciuko gyventi smile.gif (vakar kaip isemiau ryte ir padejau prie lovytes sakydama "kad dabar padekim tuciuka cia pailseti") tai dar ir siandien pietukus be jo ismiegojom kuo puikiausiai ir dabar vat be jo uzmigo.buvo keliom minutem isidejus pati, bet paskui ismete ir uzmigo clap.gif niu laaabai dziaugciausi jai taip lengvai ji pamirstumem ax.gif
Atsakyti
thumbup.gif
QUOTE(Raselija @ 2011 03 29, 01:02)
na mums tai neblogai sekasi be tuciuko gyventi  smile.gif  (vakar kaip isemiau ryte ir padejau prie lovytes sakydama "kad dabar padekim tuciuka cia pailseti") tai dar ir siandien pietukus be jo ismiegojom kuo puikiausiai ir dabar vat be jo uzmigo.buvo keliom minutem isidejus pati, bet paskui ismete ir uzmigo  clap.gif  niu laaabai dziaugciausi jai taip lengvai ji pamirstumem  ax.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Mano vyresneliai 2m ir 5 men, tai dar negali issiskirti su tiute. Seip jau buvom atpratine, o kai gime jaunele , tai vyresele pradejo atimineti is jos tiute doh.gif , tai palikom taip kaip yra, tikiuosiu artimiausiu metu pati atsisakys.
Atsakyti
QUOTE(Black Queen @ 2011 03 29, 12:06)
Mano vyresneliai 2m ir 5 men, tai dar negali issiskirti su tiute. Seip jau buvom atpratine, o kai gime jaunele , tai vyresele pradejo atimineti is jos tiute doh.gif , tai palikom taip kaip yra, tikiuosiu artimiausiu metu pati atsisakys.

Matot kaip buna,sesyciu kompromisas:) wub.gif
Atsakyti
maniske jau geras menesis kaip nebeturi soskiuko.susigalvojo nauja zaidima sikramtyti soske,atsigulus kramtydavo kramtydavo kol kiaurai prakramtydavo ir dar patampydavo kol isplezdavo gabaliukais,as nukirpdavau,palikdavau galiukus maziukus.Taip suvare visas soskes,net naujagimiskas.Isisigandau nupirkau naujas.Nauja soske patverke per du vakarus,kitos nebedaviau.Pagalvojau,kad nepripirksiu as jai soskiu kas antra diena.Pora naktu pazyzeno,apsikrovus tom nukramtytu soskiu remais ir nieko,isgyveno ir nebereikia.O sunus turejo soskes tais laikais ne silikonines,o tas kur nuo ciulpimo isbrinksta.Pas ji buvo mada soske tampyti,isikanda ir tampo,ikirpom ta speneli,paliko vos laikytis,kaip tempe ir nutruko.Viskas nebera,deda i burnyte krenta,nesilaiko.Pavaiksciojo kelias dienas su tuo remu ir uzmirso.
Atsakyti