Na kaip sakė mano draugė, kai aš jai guosdavaus, kad manasis 2 m su keliais mėn vyras čiulptuko iš dantų pradėjo nebepaleist (nors maždaug nuo 1 m amžiaus brangenybės tereikėjo miegui

), - tai, kad ji nematė nei vieno vaiko į mokyklą einančio su soske
Tad tiesiog nusprendžiau nei pati daryti iš to tragediją, nei kankinti vaiką (nebuvau nusiteikus pykčio priepuoliui

) ir palikau viską savai eigai, Nusprendžiau,k ad kaip be tragedijos ir triukšmo nustojo gert MP (žindžiau iki 1 m 11 mėn., r buvau gąsdinama, kad vaikas lakstys iš paskos

), taip atėjus laikui pames ir čiulptuką
Taip ir nutiko - sykį parėjęs iš lauko, nenorėjo rengtis ir kažkur supykęs nušveitė čiulptuką (nemačiau tik į kurį kampą

). O jau buvau jį perspėjus kelis kartus, kad jeigu mėtys, ateis pelytė ir nusineš

Vakare , aišku, nepavyko rast tai teko eit miegot be nieko (na, buvau pasiruošus atsarginį, nes, kaip sakiau, nebuvau nusiteikus klausytis verkšlenimų). Na truputį pazyzė, kad reikia papo, kad reikia pirkti ,... bandžiau jam pasakot, kad neklausė, pelytė už tai ir nusinešė, kad vietoj papo jis turi naują garažą (kaip tik tą dieną nupirkau jam akcijinį garažą)

Vėliau svarbiausias uždavinys buvo rasti "papą" pirmiau už vaiką

Ir stengtis nevežti pro čiulptukų lentynas parduotuvėj

Nes aišku, jis dar jį prisimena, nors praėjo jau porą mėn gal, bet jau be graudenimųsi, tik pasako, kad papą pelytė nusinešė, kad mažas lialius turi papą, o jis ne
Tai va žodžiu, mes taip palyginti lengvai, be didelių ašarų jo atsikratėm

Matyt, pataikiau tinkamu laiku

Daržely ir sakė jokių problemų dėl čiulptuko nekilo (ten miegodavo pietų su juo). Tai tiesiog siūlyčiau palikt savieigai (aš kažkaip prieš drastiškas priemones). Na kiti tėvai siūlo čiulptuką keist į kokį trokštamą žaislą. Arčiau Klaipėdos gyvenantiems puiki išeitys Mini zoo (šalia KLP), ten beždžionėlei vaikai savo brangenybes atiduoda

(jei iki vasaros nebūtų pametęs, būtume keliavę galbūt ir mes ten

)
Taigi kantrybės ir nepasiduot tetų/mamų, uošvių/draugių/kaimynių spaudimui (nes kreivi dantys būna ir be čiulptukų augusiems

)
Papildyta:Beje, tikėtis,kad darželyje atpras be tiūtės - neverta - manasis kaip tik pradėjo reikalaut labiau. Jei seniau reikdavo tik miegui, tai pradėjus eit į daržą - namie ištisai įsikandęs vaikščiodavo.Tiesa, daržely ištisai jos nereikėdavo jam, pasidėdavo į lovytę
Manau, kad atsisveikinimas su sausklenėm - didesnis stresas mamai, o ne vaikui

Vaikui nebent tik dėl to, kad galbūt jį gėdija ar bara atsitikus nelaimei. Maniškis jas "pametė" per gal 1,5 mėn (pasinaudojau vasara),. dar norėdavau nakčiai uždėt, bet nesileisdavo jau, tad teko susitaikyt su šlapiom naktim, bet čia jau tokia smulkmena....