Mergaites, gal parekomenduotumet koki skanu ir nesudetinga tortuka Sioj sriti esu visiskai naujoke ir kol kas esu kepus tik Rafaelo ir Kirbes meduti
nu kaip naujokė tai jau su labai gera pradžia taigi skaityk receptus, rinkis mėgstamo skonio tortą ir kepk, viskas gausis, nėra sudėtingų tortų reikia tik noro ir produktų
QUOTE(Olesta @ 2011 01 05, 15:56)
galvą guldau, snikersas
aciu, bandysiu ji ir ziuresiu ar tas
QUOTE(vivir @ 2011 01 05, 16:45)
Mergaites, gal parekomenduotumet koki skanu ir nesudetinga tortuka Sioj sriti esu visiskai naujoke ir kol kas esu kepus tik Rafaelo ir Kirbes meduti
apelsininis sufle labai skanus,nesudetingas,lengvas ir gaivus
Labas,
norejau paklausti gal kam teko ragauti Birzuose esancios kepyklos (deja nezinau jos tikslaus pavadinimo, lyg Jankausko imone) torta EGZOTIKA. Mano artimiesiems jis labai skanus, bet kiek yra atveze niekad neradau sudeties Pats tortas yra gana riebus, kreme yra riesutu ir razinu. Gali ilgai pastoveti, nuo to skonis nenukencia. Jei kas zino apie ka kalbu, gal zino koki cia panasu torta, ar tikslu to torto recepta?
Buciau labai dekinga
norejau paklausti gal kam teko ragauti Birzuose esancios kepyklos (deja nezinau jos tikslaus pavadinimo, lyg Jankausko imone) torta EGZOTIKA. Mano artimiesiems jis labai skanus, bet kiek yra atveze niekad neradau sudeties Pats tortas yra gana riebus, kreme yra riesutu ir razinu. Gali ilgai pastoveti, nuo to skonis nenukencia. Jei kas zino apie ka kalbu, gal zino koki cia panasu torta, ar tikslu to torto recepta?
Buciau labai dekinga
idedu naujameciui kepta ir kabai skanu nepersaldu torta, tik as aptepiau ne tuo sokoladiniu sviestu, o kakaviiu glajum liejau
tik sodos ko gero reikia daugiau nei recepte, nelabai norejo kelti biskvito, gavosi tokie jau labai ploni trys sluoksniukai. teko kepti antra norma, dejau 1 1/2 a.s. gavosi geriau
ŠOKOLADINIS KARAMELINIS TORTAS
Šokoladinis biskvitas:
4 kiaušiniai
3 a.š. kakavos
½ a.š. sodos
140 g. miltu
85 ml. Aliejaus
50 ml vandens
¼ a.š. tirpinto sviesto
2 v.š. šokolado esensijos
¼ a.s. vyno acto
75g cukraus
· Įkaitinti orkaitę iki 180C. Riebalais ištpti 23 cm skardelę.
· Švelniai išmaišyti aliejų, vandenį, sviestą ir kiaušinių trynius.
· Miltus, sodą ir kakavą išmaišyti dideliame dubenyje. Padaryti šulinėlį ir supilti kiaušinių mišinį. Gerai išmaišyti. Išmaišius iki vientisos mases supilti šokolado esensiją.
· Sausame dubenyje išplakti kiašinių baltymus, cukrų ir vyno acta iki standžių putų.
· Mases atsargiai sumaišyti.
· Sukrėsti masę i kepimo skardelę ir kelis kartus sukresti, kad pasišalintų oras.
Kepti 180C temperatūroje 45 minutes.
Iškeptą porą minučių paaušinti ir tada išimti iš kepimo skardos.
Karamelinis musas:
115g rudojo cukraus
2 v.š. vandens
35g sviesto
1 ½ v.š. želatinos
90ml vandens.
1 ½ st atšaldytos grietinėles
· Į nedidelį indą sudėti cukrų ir apie 2 v.š. vandens maišant kaitinti ant vidutinės ugnies kol ištirps cukrus. Sumažinti ugnį ir pavirti, kol sirupas taps tamsaus gintaro spalvos.
· Į sirupą atsargiai įmaišyi sviestą,
· Išjungti ugnį ir srovele supilti 3/4 st grietinėlės, viską intensyviai maišyti mediniu šaukštu, kol nepasidarys vientisa balta masė, jei sušoks, pakaitinti ant nedidelės ugnies maišant, kol gumuliukai ištirps.
· Želatiną ištirpinti 90ml vandens, ištirpinti granules ir įmaišyti į karamelės masę. Ataušinti.
· Atšaldytame dubenyje išplakti likusią grietinėlę iki standžios masės. Supilti į karamelės masę. Padėti į šaldytuvą kol sustings
Šokoladinis sviestas:
100g šokolado
100g šiek tiek pasūdyto sviesto
· Garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą. Maišyti iki vientisos masės.
· Karts nuo karto pamaišant atvėsinti, masė turi pasidaryti tepi. Padėti į šaldytuvą.
· Aptepti totrą šokoladiniu sviestu, puošti pagal poreikį.
tik sodos ko gero reikia daugiau nei recepte, nelabai norejo kelti biskvito, gavosi tokie jau labai ploni trys sluoksniukai. teko kepti antra norma, dejau 1 1/2 a.s. gavosi geriau
ŠOKOLADINIS KARAMELINIS TORTAS
Šokoladinis biskvitas:
4 kiaušiniai
3 a.š. kakavos
½ a.š. sodos
140 g. miltu
85 ml. Aliejaus
50 ml vandens
¼ a.š. tirpinto sviesto
2 v.š. šokolado esensijos
¼ a.s. vyno acto
75g cukraus
· Įkaitinti orkaitę iki 180C. Riebalais ištpti 23 cm skardelę.
· Švelniai išmaišyti aliejų, vandenį, sviestą ir kiaušinių trynius.
· Miltus, sodą ir kakavą išmaišyti dideliame dubenyje. Padaryti šulinėlį ir supilti kiaušinių mišinį. Gerai išmaišyti. Išmaišius iki vientisos mases supilti šokolado esensiją.
· Sausame dubenyje išplakti kiašinių baltymus, cukrų ir vyno acta iki standžių putų.
· Mases atsargiai sumaišyti.
· Sukrėsti masę i kepimo skardelę ir kelis kartus sukresti, kad pasišalintų oras.
Kepti 180C temperatūroje 45 minutes.
Iškeptą porą minučių paaušinti ir tada išimti iš kepimo skardos.
Karamelinis musas:
115g rudojo cukraus
2 v.š. vandens
35g sviesto
1 ½ v.š. želatinos
90ml vandens.
1 ½ st atšaldytos grietinėles
· Į nedidelį indą sudėti cukrų ir apie 2 v.š. vandens maišant kaitinti ant vidutinės ugnies kol ištirps cukrus. Sumažinti ugnį ir pavirti, kol sirupas taps tamsaus gintaro spalvos.
· Į sirupą atsargiai įmaišyi sviestą,
· Išjungti ugnį ir srovele supilti 3/4 st grietinėlės, viską intensyviai maišyti mediniu šaukštu, kol nepasidarys vientisa balta masė, jei sušoks, pakaitinti ant nedidelės ugnies maišant, kol gumuliukai ištirps.
· Želatiną ištirpinti 90ml vandens, ištirpinti granules ir įmaišyti į karamelės masę. Ataušinti.
· Atšaldytame dubenyje išplakti likusią grietinėlę iki standžios masės. Supilti į karamelės masę. Padėti į šaldytuvą kol sustings
Šokoladinis sviestas:
100g šokolado
100g šiek tiek pasūdyto sviesto
· Garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą. Maišyti iki vientisos masės.
· Karts nuo karto pamaišant atvėsinti, masė turi pasidaryti tepi. Padėti į šaldytuvą.
· Aptepti totrą šokoladiniu sviestu, puošti pagal poreikį.
kvailas klausimas morengai ir beze-tai vienas ir taspats?
QUOTE(SandraRupke @ 2011 01 05, 18:36)
Labas,
norejau paklausti gal kam teko ragauti Birzuose esancios kepyklos (deja nezinau jos tikslaus pavadinimo, lyg Jankausko imone) torta EGZOTIKA.
norejau paklausti gal kam teko ragauti Birzuose esancios kepyklos (deja nezinau jos tikslaus pavadinimo, lyg Jankausko imone) torta EGZOTIKA.
tortas labai skanus esu valgiusi ,bet is ko padarytas nezinau
labas merginos...
labai noreciau pasigaminti sventini torta, dievinu pirktini ananasini, toki slapia ir rieboka....praziurejau receptus bet nedrystu ties vienu apsistoti nes nebesusigaudas ties kuriuo: noriu tokio riebaus ir sitaus torto, noriu kad butu koks idaras....riebesne grietinele gal galit patarti
labai noreciau pasigaminti sventini torta, dievinu pirktini ananasini, toki slapia ir rieboka....praziurejau receptus bet nedrystu ties vienu apsistoti nes nebesusigaudas ties kuriuo: noriu tokio riebaus ir sitaus torto, noriu kad butu koks idaras....riebesne grietinele gal galit patarti
QUOTE(mulatux @ 2011 01 05, 19:40)
kvailas klausimas morengai ir beze-tai vienas ir taspats?
Morengas dziovinamas-kepamas orkaitej, beze - ne.
QUOTE(miskouoga @ 2011 01 05, 22:06)
Morengas dziovinamas-kepamas orkaitej, beze - ne.
bet mase ta pati?
QUOTE(mulatux @ 2011 01 05, 22:19)
bet mase ta pati?
nu ne, morengams sirupo neverdama